Şimdi Ara

i5 İşlemci mi, Amd İşlemci mi? (oyun bilgisayarı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
2
Favori
20.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyun bilgisayarı toplamaya karar verdim. Yalnız ben hep i5 işlemcide karar kılmıştım ama dün aldığım tavsiyelerde AMD işlemci almamı tavsiye ediyorlar. Ben alacağım bu bilgisayarda yapacaklarım belli. Bilgisayarda oyun oynayacağım ve 7/24 açık kalacak, haftada sadece 1 gün dinlenecek bilgisayar. Bundan önce hep İntel işlemci kullandım ama şimdi AMD öneriyorlar ve bilgisayar konusunda pek bir bilgim yok. i5 işlemciye eşit bir AMD işlemci önerebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackTambur -- 25 Şubat 2012; 12:14:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: JackTambur

Oyun bilgisayarı toplamaya karar verdim. Yalnız ben hep i5 işlemcide karar kılmıştım ama dün aldığım tavsiyelerde AMD işlemci almamı tavsiye ediyorlar. Ben aldığım bu bilgisayarda yapacaklarım belli. Bilgisayarda oyun oynayacağım ve 7/24 açık kalacak, haftada sadece 1 gün dinlenecek bilgisayar. Bundan önce hep İntel işlemci kullandım ama şimdi AMD öneriyorlar ve bilgisayar konusunda pek bir bilgim yok. i5 işlemciye eşit bir AMD işlemci önerebilir misiniz?

hiç marka yarışına girme testlerede bakma bütçene ne uygunsa onu al oyunu ekran kartı oynar bunu amd ye geçtiğimde anladım inanılmaz memnunum ,dedigim gibi ne istersen onu al ama amd alacaksan fx serisini alma daha oturmadı ben 965 aldım bu kadar ucuza bu kadar iyi işlemci görmedim..
  • AMD Phenom X4 mü önerirsiniz yoksa X6 mı önerirsiniz?
  •  i5 İşlemci mi, Amd İşlemci mi? (oyun bilgisayarı)
  • quote:

Orijinalden alıntı: srabonn

i5 İşlemci mi, Amd İşlemci mi? (oyun bilgisayarı)

yav şu soru hep kafama takılıyor bu i3 2100 nasıl geçiyor x6 1090T yi?i3 çift çekirdekli.Bide bu sandy bridge de cpunun üzerindenki gpuların gerçek gpuya + performans kattığını düşünüyorum
  • Intel i5 2500k şu an piyasadaki en iyi fiyat performansa sahip işlemci, bu sadece oyun için değil normal günlük kullanımda da iyi performans veriyor. Ben 2500k öneririm.
  • Evet bu görüntüyü gördüm yalnız arkadaşlar bana i5 işlemci alacağına ekran kartına yatırım yap dediler. Benim bütçem 1.500 TL. Bu bütçeye anakart+8gb ram+işlemci+500 gb hdd+2gb+ ekran kartı sığdırmam gerek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bütçe 1500 TL ise tabiki Amd işlemci seçeceksin;

Bak ben 3 ay önce aşağıdaki sistemi toplamıştım her parçasından ayrı ayrı çok memnunum. 20 den fazla güncel oyun oynadım hiçbir oyunda Aşağıdaki sistemden şikayetim olmadı.

Monitör olarak 30 inch lik LCD TV kullanıyorum. Kasanın yanına ve arkasına 12 cm lik fan taktım kasanın soğutmasıda çok iyi ve sessiz oldu kasadaki psu neredeyse hiç ses yapmıyor ve Kasa çalışırken ses zor duyuluyor.

Sistemim ve aldığım fiyatlar:
    AMD PHENOM II X4 955 BLACK EDITION AM3 3.2GHZ 8MB CACHE 45NM İŞLEMCİ 116 $+KDv
    ASUS M5A97 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 ANAKART 98$ +kdv
    GSKILL 8GB (2X4GB) RIPJAWSX DDR3 1600MHZ CL9 1.5V DUAL KIT RAM 55 $+KDV
    POWERCOLOR HD6850 GDDR5 1GB 256BIT AMD RADEON DX11 EKRAN KARTI 128 $+KDv
    CORSAIR 60GB FORCE 3 SERISI SATA 3.0 SSD (525MB OKUMA / 490MB YAZMA) 113 $+KDV
    Asus DRW-24B3ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI 23 $+KDV
    XIGMATEK HDT-D1284 INtel lgA775 & AMD AM2/754/939/940 İŞLEMCİ SOĞUTUCU 13 $+Kdv
    Xigmatek Asgard T45UB-T51 500W ATX Kasa / Siyah 59 $+Kdv

Fiyatlar Vatanın %25 indirimli 10 taksit fiyatlarıydı.

• amd kullanıcıs olarak i5 2500k al geç derim.
  • Bence 8gb ram gerekli değil hiç bir oyun o kadar ram kullanmıyor, rami 4gb a düşürün oradan artan parayı ekran kartına yatırın. He bu demek değil ki AMD kötü, tabii ki değil hatta arkadaşın önerdiği 955'de gayet iyi bir işlemci.
  • Yalnız ben bu bilgisayarla oyun oynarken çeşitli grafik tasarım için kullanılan programları da kullanmak istiyorum. 8gb ram genede gereksiz mi sizce? Yoksa dediniz gibi mi yapmalıyım ram'den kısıp ekran kartına mı yatırmalıyım.
  • quote:

AMD Phenom X4 mü önerirsiniz yoksa X6 mı önerirsiniz?

x4 gayrt iyi fiyatı cok uygun testlere bakmayın bir tane x4 kullanıpta ben şu oyunu açamıyorum veya yavaş lafı bulamassınız o testler exterem kullanıcılar icin, örnek olarak size saate 120km ile bir hız yeterliyse niye 200 km yapan araç alasınız ki tek bisey öğrendim o testler hava atmak isteyenler ve exterem iş yapanlar için önemli gerisi boş
  • quote:

Yalnız ben bu bilgisayarla oyun oynarken çeşitli grafik tasarım için kullanılan programları da kullanmak istiyorum. 8gb ram genede gereksiz mi sizce? Yoksa dediniz gibi mi yapmalıyım ram'den kısıp ekran kartına mı yatırmalıyım.

ben 8gb aldım ve sadece % 22 sini kullanıyorum oyunda veya grafiklerde % 50 görmedim daha karar senin
  • Peki ben bu 4 gb ram ile silkroad'ta 8 tane çar açmam mümkün mü ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackTambur -- 25 Şubat 2012; 13:00:03 >
  • 4 gb ram yetersiz kalır diye düşünüyorum zaten 1 gb ekran kartını daha fazla yükseltmeme gerek var mı ?
  • quote:

4 gb ram yetersiz kalır diye düşünüyorum zaten 1 gb ekran kartını daha fazla yükseltmeme gerek var mı ?

içine ne siniyorsa onu al madem 8gb al eger ilerde lazım olursa değistirmek zorunda kalmassın zaten cok ucuzladı ram ler
  • Bana görede i5 işlemci ama oyun için olduğunu söyleyince AMD almamı tavsiye ediyorlar.
  • 2500k ve anakarta 1500 tl nin nerdeyse yarısını yatırırsın bence saçmalık...herkes yüksekten uçuyor sahip olabilende herkesi kendisi gibi çok paralı zannediyor..bence yatırımını yan parçalara yap. Çekirdek sayısı arttıkça çekirdeğin performansını düşürüyorlar (Çok çekirdekli işlemcilerin tek çekirdek test sonuçlarına bakınız, hiç düşünmediğiniz 2 çekirdekli bir işlemcinin test sonuçları 6 çekirdekli işlemciyi dahi geçebilir). Bilgisayarda yapacaklarınızın çok çekirdeğe fazla ve her seferinde ihtiyaç duyup duymayacağını belirleyin, herhalikarda 2,3 ve 4 çekirdek yeterlidir. Tavsiye intel pentium G860 tır.

İşlemci ve anakart ile pahalı sistem kuranların çoğu şunları kullanmamakta;

-iyi bir mouse (hız ve ergonomi)
    -iyi bir klavye (hız ve ergonomi)
    -iyi bir power suppley (sistemi emanet ettiğimiz en önemli parça)
    -iyi bir hdd (artık testler genelde ssd diskler ile yapılmakta buna dikkat ediniz.)
    -iyi bir kasa (geniş ve iyi soğutma ve havalandırmaya sahip bir kasa)
    -iyi bir ses sistemi (hoparlör) süper ses kalitesi sizce yatırımdan uzak mı olmalı ?
    -araba oyunları için direksiyon (eğlencemize neden artı katmasın ki ?)

KISACASI BİR BİLGİSAYARDAN ALDIĞIMIZ PERFORMANSI fazla frenlemeyecek parçalara vede
    alacağımız keyfide katlayacak parçalara da yatırım yapmalıyız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VLCplayer -- 25 Şubat 2012; 15:04:15 >

• Peki ama ben bu bilgisayarı topladıktan sonra bir 5 sene değiştirmeyi düşünmüyorum. Yani geleceği parlak bir işlemci düşünüyorum bu yüzden.
  • CPU: AMD FX-6100 3.3 GHz, 14 MB, AM3+, 6 Çekirdekli BOX 158 $ ( 280,45 TL)
    ANAKART: GIGABYTE 990XA-UD3, AMD 990X, DDR3, 3X PCIExp, Socket 938 AM3+, CrossFireX & SLI 125 $ ( 221,88 TL)
    BELLEK - RAM: CORSAIR 8 GB (2X 4GB) DDR3 1600 MHZ RAM CL9 VENGEANCE Low Profile (1.5 Volt) 59 $ ( 104,73 TL)
    HARD DISK: SEAGATE 1 TB HDD SATA III NCQ 32 MB 7200 rpm 119 $ ( 211,23 TL)
    EKRAN KARTI: MSI HD6950 R6950 Twin Frozr III Power Edition/OC, PCIExp Ekran Kartı, DirectX 11, DDR5, 256 bit, 850/5200 319 $ ( 566,23 TL)

peşin olarak 1633 tl ediyor. vatanda fiyatlar bazen daha uygun olabiliyor. böyle bir sistem sizin işinizi daha iyi görür. Fiyatı azaltmak için hdd yi 500gb yapabilirsin. tavsiye ettiğim işlemci az ısınan ve az enerji harcayan güzel bir işlemcidir. fiyatlar novadandır
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.