Şimdi Ara

i5 İşlemci mi, Amd İşlemci mi? (oyun bilgisayarı) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
2
Favori
20.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sİlkroad online onboard ekran kartlı bir bilgisayarda da oynarsın arkadaşım yazıktır paranı bence israf etme sırf onun için fiyat performansı iyi olan bir işlemci al yine PES12 oynatacak bir ekran kartı ilavesi yap sana yetecektir. Size bunlar için i5'i kim önerdi bilemiyorum ama bence sizi para israfına yöneltmiş.
  • Peki Phenom II X6 mı önerirsiniz Phenom II X4 mü önerirsiniz? İleriye dönük bir işlemci istiyorum.

Bu mesajıma bi göz atarsanız ve ona göre bir işlemci önerirseniz sevinirim.
    quote:

Orijinalden alıntı: JackTambur
    Benim başıma önceden şöyle bir şey geldi: Bilgisayara işlemciyi alalı 5,6 sene olmuştu sonra ekran kartı yetersiz kaldı yeni bir ekran kartı almak istedim ama bilgisayarcıya gittiğimde bilgisayarcı bana işlemcinin yetersiz olduğunu eski bir işlemci olduğundan yeni ekran kartlarına uyum sağlamıyor dedi. Şimdi alacağım işlemcide de böyle bir problemle karşılaşmak istemiyorum. Yani 4,5 sene sonra ekran kartı yetersiz geldiğinde yeni bir ekran kartı almak istediğimde demesinler bana işlemci yetersiz geliyor diye.
  • quote:

Peki Phenom II X6 mı önerirsiniz Phenom II X4 mü önerirsiniz? İleriye dönük bir işlemci istiyorum.

Bu mesajıma bi göz atarsanız ve ona göre bir işlemci önerirseniz sevinirim.
    quote:

Benim başıma önceden şöyle bir şey geldi: Bilgisayara işlemciyi alalı 5,6 sene olmuştu sonra ekran kartı yetersiz kaldı yeni bir ekran kartı almak istedim ama bilgisayarcıya gittiğimde bilgisayarcı bana işlemcinin yetersiz olduğunu eski bir işlemci olduğundan yeni ekran kartlarına uyum sağlamıyor dedi. Şimdi alacağım işlemcide de böyle bir problemle karşılaşmak istemiyorum. Yani 4,5 sene sonra ekran kartı yetersiz geldiğinde yeni bir ekran kartı almak istediğimde demesinler bana işlemci yetersiz geliyor diye.

Bence size Phenom II X4 bir işlemci yeter hatta belirttiğiniz oyunlara ve kullanacağınız bir çok programa fazlasıyla yeter. Birde şunu unutmayın; 'ileriye dönük bir bilgisayar olsun beni 5 sene götürsün' devri bitti sayılır çünkü neredeyse her 3 ay'da bir işlemci çıkar oldu. Gereksiz ileriye yönelik donanım yatırımı ileride eski parçalarınızı elinizden çıkarmanızı güçleştirir. Phenom II X4 gibi bir işlemci rahatlıkla sizi uzun bir süre götürür ek olarak bütçe tasarrufu yanında enerji tasarrufu da sağlamış olursunuz.

• Peki 8 çar + pes 2012 için hangi ekran kartını önerirsiniz acaba?
  • Anladığım kadarıyla siz aynı anda 8 tane account açıp (bot kurmak vs için) arka planda onlar çalışırken PES oynamak istiyorsunuz yoksa ben mi yanlış anladım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: onr1818

AMD NİN EN İYİ İŞLEMCİSİ BİLE 2500K YA ÇOK FARK ATAMIYORLAR ÇOGU UYGULAMALARDA GERİDE BİLELER OYUN OYNUYACAKSAN 4 ÇEKİRDEKLİ 2500K SANAL ÇEKİRDEKLE 8 ÇEKİRDEK GİBİ ÇALIŞIYOR SATEN AMDYE PARA HARCAMA VERILERE BAKARSAN ÜSTÜN GİBİ GÖRÜNSEDE PERFORMANSDA FISS 2500K AL KEYFINE BAK 4.5 GHZ YE KADAR KENDI FANI İLE STABİL ÇALIŞIYOR İYİ BİR SOGUTMAYLA 5GHZ BİLE GÖRÜBİLİRSİN 2500K AL DERİM BEN AMD KANMA

size hangi akıl i5 2500k sanal çekirdek ile 8 çekirdek gibi çalışıyor dedi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elfen Lied

Anladığım kadarıyla siz aynı anda 8 tane account açıp (bot kurmak vs için) arka planda onlar çalışırken PES oynamak istiyorsunuz yoksa ben mi yanlış anladım?

Aynen söylediğiniz gibi tam üstüne bastınız. :)
  • Şimdi ozaman konu farklı bir boyuta dönüyor sizin istediğiniz işlemci oyundan çok multi tasking bir işlemci. Silkroad ve PES12 gibi oyunlar her ne kadar yüksek konfigürasyona ihtiyaç duymasalar da aynı anda bu uygulamaların çalışması daha iyi bir işlemci gerektirebilir. Bu i5'de olabilir Amd x6'da asıl önemli şuan ki sisteminizle ne kadar performans alabildiğiniz böyle bir çoklu uygulama esnasında. Ancak o bilgi en doğru donanım seçimini gerçekleştirebilirsiniz.

Buradan bir arkadaş yada ben size "4GB ram kullanmıyor en yüksek oyunlar bile" yada "Şu işlemci ile şu oyunu ultra ayarda oynuyorum" diyebilirim ama bunu siz kriter olarak almamalısınız. İsterseniz sistem tavsiyeleri bölümüne tam olarak açıklayarak anlatırsanız ne yapmak istediğinizi daha yardımcı olabilirler.
  • Aslında bunu birçok defa belirttim ama sanırım ben tam izah edemedim dediniz gibi yapıyım birde. Şuan İntel core duo 2.2x2 işlemci, 3gb ram, 250 hdd, 512mb paylaşımsız ekran kartı ile 5 tane çar açabiliyorum ve pc kasmıyor.

Birde 8 gb ram düşünüyorum acaba abartı mı yoksa 8gb ram'e ihtiyaç var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackTambur -- 27 Şubat 2012; 19:33:25 >
  • Tek client üzerinde multi account açıyorsunuz sanırım fazla kasmaması normal olur ozaman şuan ki işlemcinizle. Ben ayrı ayrı client açıp oynyacaksınız diye düşünmüştüm. Sanırım II x6 1090T bir işlemci karşılar ihtiyacınızı zaten bot kullanıcaksanız grafik yüksekliği sizin için sorun olmasa gerek. Yalnız 6870 veya dengi bir ekran kartı almanız iyi olur 8GB ram çok abartı sayılmaz ama üstü abartı olabilir bence bütçeniz yetiyorsa alabilirsiniz.
  • millet kalan parayı ekran kartına yatır diyoda. o kalan paralardan bi miktar işlemciyede yatırmak gerek. ekran kartını atıyorum hd 6950 alıpta işlemciyi pentium g860 almak olmaz. kaldıki intelle uzun vadeli sistem oluşturulmaz. x58 desteğini kestiler çöp oldu güzelim canavar işlemciler... kaç yıl kullanıcağına göre karar ver. amd ile uzun vadeli sistem oluşturursun ( amd fanı değilim ) ama amd çoklu uygulamalara ve zorlu oyunlara yetişemiyo. şu seviyede i5 2500k güzel gibi . ama önce fx serisinin 2. revizyonunu bekle. 2.revizyonda güzel işlemciler çıkarsa alırsın..

edit: silkroad tarzı oyunlar oynuyosun ve 8 çar birden açmak istiyosun. i5 2500k daha mantıklı seçim. ben onu alırdım şahsen keşke bütçe biraz daha fazla olsaydı i5 2500k yı alıp diğerlerini sığdırmak zor. veya şöyle bi alternatif yaparsın bi alt versiyonunu alırsın mesela i5 2400 bunla devam edersin. ilerde değiştirmek istersende değiştirirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakaya_o -- 27 Şubat 2012; 19:48:03 >

• Evet i5 almaya karar verdim Vatan'ın hafta sonu kampanyasından yararlanarak belki bütçeye istediğim parçaların hepsini sığdırabilirim.
  • Silkroad oynayacaksan git P4 al kullan bi tane.
  • i5 işlemci almada karar kıldım Nisan'da alacağım Vatanın kampanyasından yararlanıp
  • Son zamanlardaki işlemcilerin performanları hakkında pek bilgim yok.Çok uzun zaman oldu araştırmayı bırakalı.Şu an kullandığım işlemcim E6300 overclokla 3.2 ghz de çalıştırıyorum.

Ben işlemci alacağım zaman yanlış hatırmalıyorsam intelde 775 pin amd de 938 ve 940 pinli işlemciler vardı.(5.5 sene önce yaklaşık).Ama aradan o kadar zaman geçti amd hala 938 soketle işlemci üretmeye devam ediyor.İntel ise maşallah don değiştirir gibi soket değiştiriyor.1155 , 1156, 2011,775 , soket.Bu ne yaa.

Ben zamanında amd alsaydım belki bios güncellemesiyle biraz eski işlemci kullanmaya devam edebilirdim.

Şimdi yeni bilgisayar toplama evresindeyim.Kesinlikle tercihim AMD olacak eski bir AMD ci olarak.Artık intele kesinlikle para yatırmıyacağım.Sürekli soket değiştirdikleri için ne kadar ileriye dönük bir anakart alırsan al hiç bir işe yaramıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oky33 -- 27 Şubat 2012; 21:03:49 >
  • İ5 2500K öneririm kesinlikle. Yaklaşık 1 yıldır kullanmaktayım memnunum. Ancak MSI anakart tercih edilicekse P serisinden çok Z serisini tercih etmenizi öneririm.
  • Tekrar belirtiyorum iyi güzel hoş AMD X4 önerenler var ama bu yeterli olacak mı, silkroad multu client açacağım 8 tane + pes2012 oynayacağım aynı anda. Bunun için i5 2500k düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanakintr

Son zamanlardaki işlemcilerin performanları hakkında pek bilgim yok.Çok uzun zaman oldu araştırmayı bırakalı.Şu an kullandığım işlemcim E6300 overclokla 3.2 ghz de çalıştırıyorum.

Ben işlemci alacağım zaman yanlış hatırmalıyorsam intelde 775 pin amd de 938 ve 940 pinli işlemciler vardı.(5.5 sene önce yaklaşık).Ama aradan o kadar zaman geçti amd hala 938 soketle işlemci üretmeye devam ediyor.İntel ise maşallah don değiştirir gibi soket değiştiriyor.1155 , 1156, 2011,775 , soket.Bu ne yaa.

Ben zamanında amd alsaydım belki bios güncellemesiyle biraz eski işlemci kullanmaya devam edebilirdim.

Şimdi yeni bilgisayar toplama evresindeyim.Kesinlikle tercihim AMD olacak eski bir AMD ci olarak.Artık intele kesinlikle para yatırmıyacağım.Sürekli soket değiştirdikleri için ne kadar ileriye dönük bir anakart alırsan al hiç bir işe yaramıyor.

öyle diyorsunuzda intelin verdigi performans amd yi tercih ettirtmiyor çok kısıtlı bütçe olmadıkça tercih etmek mantıklı deyil amdnin en pahalı işlemcisi bile 2500 k yı yakalamazken ilerde güncelleme bile yapsan aynı performansı alamayacaksın bilmem anlatabildimmi şişirilmiş tablo üzerindeki özellikler işe yaramıyor malesef =S

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Peki bu i5 2500 ile i5 2400 arasında ki fark nedir? Bütçem biraz kısıtlı ondan dolayı biraz düşük işlemci istiyorum ama AMD'den vazgeçtim.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.