Şimdi Ara

i5 İşlemci mi, Amd İşlemci mi? (oyun bilgisayarı) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
2
Favori
20.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Peki ekran kartına yaklaşık 400 TL yatırım yapsam i5 işlemci alsam sizce nasıl olur? Yani ben etrafta ki bilgisayarcı arkadaşlardan da araştırıyorum genelde hepsi AMD yerine i5 işlemciyi tavsiye ediyorlar. Yani benim oyunum bir yanda kendi kendine oynamaya devam edecek ben bilgisayarda farklı programlarda kullanacağım bu esnada. Bu işlemleri rahatla kasmadan yapabilecek bir işlemci arıyorum kendime.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackTambur -- 26 Şubat 2012; 0:39:16 >
  • bütcen varsa tabiki 2500k ama kısıtlı ise bütcen, i5 e bütün paranı yatırıp ekran kartını düşük almak sana oyunlarda hiçbirşey kazandırmaz

phenom x4 960T ve 6950 mi

i5 2500k ve 6850 mi gibi bişey oluyor ben şahsen 1.sini seçerim ama bütcen varsa keslikle 2500k

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True Romance -- 26 Şubat 2012; 0:44:04 >
  • Dostum online oyun oynayacaksan ekran kartina bakma islemciye yuklen alabiliyorsan i7 al coklu carda asiri fark oluyor
  • i7 2600k işlemci yerine AMD FX-8150 alsam daha mantıklı olmaz mı :) ?
  • Benim tek çekincem AMD alacağım ancak ileriye dönük bir bilgisayar toplamak istiyorum. Yani 4,5 sene sonra bu bilgisayarın ömrü bitti daha birşey bekleme denilmesini istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JackTambur

Benim tek çekincem AMD alacağım ancak ileriye dönük bir bilgisayar toplamak istiyorum. Yani 4,5 sene sonra bu bilgisayarın ömrü bitti daha birşey bekleme denilmesini istemiyorum.

maalesef öyle bişey yok, 5 sene çok uzun bir süre PC için.

Bence i5 almanız çok daha mantıklı, şöyle düşünün AMD x4 aldınız 6950 ile, zaman geçti 6950 yetmemeye başladı yeni ekran kartı alcaksınız 2-3 sene sonra ama ne olcak AMD x4 darboğaz yapcak o ekran kartına ve dolayısı ile 3 sene sonra sistem yenilemesi yapmanız gerekecek. Ama i5 alırsanız iyi bir soğutucu ile 4,5 üstü gören bir işlemciniz olucak, şuan almasanız bile 2-3 sene sonra iyi bir soğutucu alıp o hızlara çıktığınızda o dönemin yeni ekran kartlarında bile darboğaz sorunu yaşatmıyacak bir işlemciniz olucak. Ayrıca arkadaşlar tek çekirdek işlemlerinde çok çekirdekli işlemcilerin az çekirdek sayılılara göre daha az performans verdiğini söylemiş ama şunu da unutmamak lazım artık çıkan yeni programların büyük çoğunluğu çok çekirdek destekli oyunları saymıyorum bile. Ayrıca bir sistemde en çabuk eskiyen ekran kartıdır işlemci ve anakartı değiştirmek en son yapılan iştir. O yüzden ilk etapta işlemci ve anakartı iyi seçmek en önemlisidir. Binanın temelini sağlam yapmadıktan sonra dış kaplamasını altın yapsan ne farkeder :)

İleri dönük bir sistem için kesinlikle i5 diyorum. 6950 ile 6850 arasında online oyunlarda hiçbir fark yaşamazsınız, hatta şudönemin single oyunlarında oyunlarında en fazla 5-7 FPS fark yaratır.

• 6850 ile 6950 arasında fark yok ? insanlar enayimi 260 tl yerine 550 tlye 6950 alıyorlar?
  • Gece AMD FX-8150 inceledim biraz video'yu izledim filan. i5 yerine AMD FX-8150 almak daha çok kafama yattı. Yanılıyor muyum bilmiyorum ama i5 2500'e vereceğim parayı AMD FX-8150 vermeyi tercih ederim.
  • Oyun icin AMD al arkadasim. Intele verecegin paradan daha ucuza gelir hem islemci hemde kart ikilisi. Ondan artanida ekran kartina aktar oyunlarda ekran karti onemlidir. Benden soylemesi.
  • Peki AMD FX-8150 ileriye dönük bir işlemci olacak mı ? Yani ileride yeni bir ekran kartı çıktığında bu işlemciye uyumluluk gösterecek mi? Bunun garantisini vermeniz mümkün mü ? Bana ileriye dönük bir işlemci lazım.
  • arkadaşım anakart-işlemci-e.kartı üçlemesinin size vereceği performans önemlidir.

intelin size maliyeti ve getirisi, amd nin size maliyeti ve getirisini göz önünde bulundurarak harcama yapılmalıdır. geleceğe yönelik bir pc kurmak zor iştir. daha geçen yıl x58 yonga setli inteller çok revaçtayken 1155 sb inteller çıkınca millet hemen onlara yöneldi. yani gelecek bizlere neler getirir bilemiyoruz. bir pc en fazla 2 sene güncel kalabiliyor. bunu ssd ve e.kartı takviyesiyle 2 sene daha güncel tutabiliyoruz. Bu da tamamen oyun,yazılım ve programlara göre değişiyor.

geleceğe yönelik yatırımlar genelde anakarta yapılan yatırımlarla oluyor. benim şimdi aldığım anakart amd veya intel 2-3 sene sonra çıkacak işlemciyi desteklermi diye düşünmek lazım. Tabi bunu düşünsek bile firmaların işlemci mimarisinide takip etmek lazım. amd genelde gelecekte çıkaracağı işlemcilerini geçmişte yapılan anakartlarla destek verebilmekte.

Neyse uzun lafın kısası mali durumunuz varsa i5 2500K. normal birşey f/p ise amd almanızı tavsiye ederim

• Bende intel i5 2500k öneririm. Kullanıyorum ve gayet memnunum
  • Karar veremedim ama ben online oyun "silkroad online" oynamak için alacağım bu bilgisayarı. İşte silkroad açıkken bir yandan da pes 2012 oynayacağım yani çok gelişmiş oyunlar için düşünmüyorum bu işlemciyi. İleride olurda mesela ekran kartını yükseltmek istiyorum ama işlemciden dolayı güzel bir ekran kartı alamayacağım işte bu yüzdende ileriye dönük bir işlemci almak istiyorum.
  • Valla ben geçen haftalarda , amd phenom II x4 960T aldım...
    Gayet güzel bir işlemci... Kırpılmış phenom II x6 1090T... 95 watt değeri ile serin bir işlemci... Boşta 23-25 derece aralığında geziyor , 3.0 ghz... voltaj ile oynamadan stabil olarak 3,4 ghz yapılabiliyor... Azıcık voltaj ile 4 ghz leri çok rahat görebilen bir işlemci. BE. oluşundan dolayı çarpan kilidi açık...

i5 te güzel işlemci , ama f/p olarak bütçeyi sarsabiliyor... Anakartı ile beraber 700-800 tl... phenom 350-400 TL... yarıyarıya fark var...

Phenom alıp , yanına birde gtx560 veya 6870 ekleyince nerede ise kafa kafaya geliyorlar...

örnek : 800 TL var...

İ5 2500K + Anakart mı daha mantıklı

yoksa ;

Phenom II X4 960T + Anakart + 6870 mi daha mantıklı...

Elbette son sözü bütçe belirler...

(bu arada FX lerin ikinci versiyonları çıkacak temmuz-ağustos gibi onları bekleyin derim... FX Next diye )

Resim ekledim örnek olsun diye , 55-60 tl farkla 6870 eklenebiliyor AMD sisteme...

• Evet arada baya bir büyük mevla oynuyor ancak i5 2500 ile AMD Phenom II X4 birbiri ile karşılaştırılabilir mi ?
  • oyun içinse 2500k al derim hele slı crossfire yapacaksan intelden şaşma derim amd biraz darboğaz ediyor o konuda
    amd olarak 1090t öneririm
    fx ler takkoz cpudur sakın alma phenomlara bak derim 1090t öneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nysarac -- 27 Şubat 2012; 1:07:36 >
  • Nisanın ilk haftası alacağım maaşı bekliyorum. O zamana kadar sağlıklı bir karar vermek istiyorum sonra ileride pişman olmak istemiyorum. Benim başıma önceden şöyle bir şey geldi: Bilgisayara işlemciyi alalı 5,6 sene olmuştu sonra ekran kartı yetersiz kaldı yeni bir ekran kartı almak istedim ama bilgisayarcıya gittiğimde bilgisayarcı bana işlemcinin yetersiz olduğunu eski bir işlemci olduğundan yeni ekran kartlarına uyum sağlamıyor dedi. Şimdi alacağım işlemcide de böyle bir problemle karşılaşmak istemiyorum. Yani 4,5 sene sonra ekran kartı yetersiz geldiğinde yeni bir ekran kartı almak istediğimde demesinler bana işlemci yetersiz geliyor diye. Böyle birşey ile karşılaşmak istemiyorum.
  • Hocam bütçenize göre hareket etmek zorundasınız...sizin bütçenizle ile amd x6 ve hd6870 ile bir sistem kurulur ve oldukça da güzel olur...ilerde 6 çekirdek destekli oyunlar çıktıkça 6 çekirdeğin getirisi fazla olacaktır sizin için
  • Oyun bilgisayarıdan kastım silkroad online oynuyorum 8 çar açıyorum + 1 de pes 1012 açıyorum mesela bana bu anda kasma yapmasın yeterli yoksa ahım şahım çok gelişmiş oyunlar oynayan biri değilimdir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.