Şimdi Ara

i5 İşlemci mi, Amd İşlemci mi? (oyun bilgisayarı) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
2
Favori
20.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: onr1818

quote:

Orijinalden alıntı: plus_pixel

quote:

AMD NİN EN İYİ İŞLEMCİSİ BİLE 2500K YA ÇOK FARK ATAMIYORLAR ÇOGU UYGULAMALARDA GERİDE BİLELER OYUN OYNUYACAKSAN 4 ÇEKİRDEKLİ 2500K SANAL ÇEKİRDEKLE 8 ÇEKİRDEK GİBİ ÇALIŞIYOR SATEN AMDYE PARA HARCAMA VERILERE BAKARSAN ÜSTÜN GİBİ GÖRÜNSEDE PERFORMANSDA FISS 2500K AL KEYFINE BAK 4.5 GHZ YE KADAR KENDI FANI İLE STABİL ÇALIŞIYOR İYİ BİR SOGUTMAYLA 5GHZ BİLE GÖRÜBİLİRSİN 2500K AL DERİM BEN AMD KANMA

size hangi akıl i5 2500k sanal çekirdek ile 8 çekirdek gibi çalışıyor dedi ?

http://intel.pclabs.com.tr/413/hyperthreading-nedir/

buyrun burda sıze anlatacak bir link var hangı akıl demıs ögrenirsiniz

01.02-01.15 saniyeler arasında ne oldugu senın ıcın özet olarak geçior bilip bilmeden kafanıza göre salamayın arkadasım

i5 2500Kda hyperthreading yok.Gerçek 4 çekirdek var sadece.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: okanakintr

Son zamanlardaki işlemcilerin performanları hakkında pek bilgim yok.Çok uzun zaman oldu araştırmayı bırakalı.Şu an kullandığım işlemcim E6300 overclokla 3.2 ghz de çalıştırıyorum.

Ben işlemci alacağım zaman yanlış hatırmalıyorsam intelde 775 pin amd de 938 ve 940 pinli işlemciler vardı.(5.5 sene önce yaklaşık).Ama aradan o kadar zaman geçti amd hala 938 soketle işlemci üretmeye devam ediyor.İntel ise maşallah don değiştirir gibi soket değiştiriyor.1155 , 1156, 2011,775 , soket.Bu ne yaa.

Ben zamanında amd alsaydım belki bios güncellemesiyle biraz eski işlemci kullanmaya devam edebilirdim.

Şimdi yeni bilgisayar toplama evresindeyim.Kesinlikle tercihim AMD olacak eski bir AMD ci olarak.Artık intele kesinlikle para yatırmıyacağım.Sürekli soket değiştirdikleri için ne kadar ileriye dönük bir anakart alırsan al hiç bir işe yaramıyor.

öyle diyorsunuzda intelin verdigi performans amd yi tercih ettirtmiyor çok kısıtlı bütçe olmadıkça tercih etmek mantıklı deyil amdnin en pahalı işlemcisi bile 2500 k yı yakalamazken ilerde güncelleme bile yapsan aynı performansı alamayacaksın bilmem anlatabildimmi şişirilmiş tablo üzerindeki özellikler işe yaramıyor malesef =S

adam h-t nedir onun videosunu atmış. bu forumda bilip bilmeden eline boru alan cahil herkez ötüyor birde tavsiyelerde bulunuyor kardeşim bilmiyorsunuz neyin ne olduğunu insanları yanlış yönlendirmeyin !

al sana biliyormuş gibi davrandığın i5 2500k modelihttp://ark.intel.com/products/52210/Intel-Core-i5-2500K-Processor-(6M-Cache-3_30-GHz)

bilmediğiniz konular hakkında yorum yapmayın , insanları yanlış yönlendirmeyin

• Arkadaşlar sonunda hangi işlemciyi alacağıma karar verdim ve sıra düzgün bir kasa toplamaya geldi. Bu konularda pek bir bilgim yok yardımcı olabilirseniz memnun olurum:http://resim.donanimhaber.com/m_58176754/tm.htm
  • Senin şu an kullandığn pc ne ki 8 sro için intel amd olayına bakınıyorsun? Gerekli ram ve min ayarlarğı sağladığın sürece çok sayıda client açarsın sro da. Şimdiki düzgün işlemcilerin hiçbiri sıkıntı yaratmaz. Kaç zman öncesinden bu işten para kazandığını söyleyip aylarca beklemiş biri vardı, FX ler istediğini veremedi diye çok söyleniyordu. Sana getirisi olacak idiyse çok önceden işini görecek bişeyi alacaktın ki kazanacağın para fazlasıyla bunu çıkartırdı.

SRO'da multi desteği, kodu çok kötü bi oyun, ön planda olmadığı sürece cpu kullanımı düşük olur, ortalama 400-500mb client boyutundan, cpu zorlanmadan önce ram biter zaten. Amaç zaten 8-10 tane client açabilecek bi sistem ise, x4 ve 8 ram rahatlıkla yeter. Ama işin daha detayını istersen, intel multi core desteği olmayan oyunlarda multitasking adına biraz daha iyi performans verir ama bu kullanıcıya ciddi anlamda yansıyacak bişey değil. Bütçeye başka bişey ekleme imkanı varsa, mesela x4 vs. 2500 de x4 alıp farkı ssd ye koymak gibi, bunun mesela sro gibi şey için getirisi daha fazla olur.

• quote:

quote:

quote:

AMD NİN EN İYİ İŞLEMCİSİ BİLE 2500K YA ÇOK FARK ATAMIYORLAR ÇOGU UYGULAMALARDA GERİDE BİLELER OYUN OYNUYACAKSAN 4 ÇEKİRDEKLİ 2500K SANAL ÇEKİRDEKLE 8 ÇEKİRDEK GİBİ ÇALIŞIYOR SATEN AMDYE PARA HARCAMA VERILERE BAKARSAN ÜSTÜN GİBİ GÖRÜNSEDE PERFORMANSDA FISS 2500K AL KEYFINE BAK 4.5 GHZ YE KADAR KENDI FANI İLE STABİL ÇALIŞIYOR İYİ BİR SOGUTMAYLA 5GHZ BİLE GÖRÜBİLİRSİN 2500K AL DERİM BEN AMD KANMA

01.02-01.15 saniyeler arasında ne oldugu senın ıcın özet olarak geçior bilip bilmeden kafanıza göre salamayın arkadasım

Arkadasim 2500k da ht yoktur. Ark.intel.com a gir 2500k yi bul gorursun. Ht her islemcide. Yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• i5 2500 işlemcide karar kıldım ama şunu merak ediyorumhttp://www.vatanbilgisayar.com/CPU%20-%20%C4%B0%C5%9Flemci/products.aspx?L2=OEMCPU&br=AMD&qs=%7C19=124 şu 2 işlemci arasında fiyat farkı bu kadar fazla olduğu gibi performans bakımından da çok fark var mı aralarında?
  • quote:

Orijinalden alıntı: JackTambur

i5 2500 işlemcide karar kıldım ama şunu merak ediyorumhttp://www.vatanbilgisayar.com/CPU%20-%20%C4%B0%C5%9Flemci/products.aspx?L2=OEMCPU&br=AMD&qs=%7C19=124 şu 2 işlemci arasında fiyat farkı bu kadar fazla olduğu gibi performans bakımından da çok fark var mı aralarında?

Aralarında gördüğün gibi sadece frekans farkı var. Bu frekans farkını overclock ile kapatırsan ikisi de aynı performansı verir.
    X6 1090t nin bir de çarpan kilidi açıktır. Bu da daha kolay ve biraz daha fazla oc yapma imkanı sağlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: karakaya_o

quote:

quote:

quote:

Arkadasim 2500k da ht yoktur. Ark.intel.com a gir 2500k yi bul gorursun. Ht her islemcide. Yok

evet yokmuş ama ben var dır diye düşünmüşdüm p4 de olan teknoloji demek kaldırmışlar
    eski nesil i7 lerde falan vardı çünkü 900 serisinde falan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onr1818 -- 28 Şubat 2012; 15:58:19 >

• evet eski nesilde vardı fakat bunlarda yokmuş ben var diye biliyordum teşekkür ederim
  • quote:

quote:

quote:

Son zamanlardaki işlemcilerin performanları hakkında pek bilgim yok.Çok uzun zaman oldu araştırmayı bırakalı.Şu an kullandığım işlemcim E6300 overclokla 3.2 ghz de çalıştırıyorum.

Ben işlemci alacağım zaman yanlış hatırmalıyorsam intelde 775 pin amd de 938 ve 940 pinli işlemciler vardı.(5.5 sene önce yaklaşık).Ama aradan o kadar zaman geçti amd hala 938 soketle işlemci üretmeye devam ediyor.İntel ise maşallah don değiştirir gibi soket değiştiriyor.1155 , 1156, 2011,775 , soket.Bu ne yaa.

Ben zamanında amd alsaydım belki bios güncellemesiyle biraz eski işlemci kullanmaya devam edebilirdim.

Şimdi yeni bilgisayar toplama evresindeyim.Kesinlikle tercihim AMD olacak eski bir AMD ci olarak.Artık intele kesinlikle para yatırmıyacağım.Sürekli soket değiştirdikleri için ne kadar ileriye dönük bir anakart alırsan al hiç bir işe yaramıyor.

öyle diyorsunuzda intelin verdigi performans amd yi tercih ettirtmiyor çok kısıtlı bütçe olmadıkça tercih etmek mantıklı deyil amdnin en pahalı işlemcisi bile 2500 k yı yakalamazken ilerde güncelleme bile yapsan aynı performansı alamayacaksın bilmem anlatabildimmi şişirilmiş tablo üzerindeki özellikler işe yaramıyor malesef =S

adam h-t nedir onun videosunu atmış. bu forumda bilip bilmeden eline boru alan cahil herkez ötüyor birde tavsiyelerde bulunuyor kardeşim bilmiyorsunuz neyin ne olduğunu insanları yanlış yönlendirmeyin !

al sana biliyormuş gibi davrandığın i5 2500k modelihttp://ark.intel.com/products/52210/Intel-Core-i5-2500K-Processor-(6M-Cache-3_30-GHz)

bilmediğiniz konular hakkında yorum yapmayın , insanları yanlış yönlendirmeyin

dikkat edinde o boru size dokunmasın daha kibar olabilirsiniz ayrıca eski nesil p4 den buyana i7 900 serisine kadar vardı ondan sonra da oldugunu düşünmüşdüm ama yokmuş olabilir ben yanlış yapmışım ama bunun benim cahil oldugumu göstermiyor siz bu önyargıyla kendinizi çok bilgili sansanızda ne işe yarayacak bilmiyorsak ögretmeye bakacaksın biraz insan olacaksın çok bildigini zanneden çok yanılırmış biraz daha düzgün konuşursanız iyi olacakdır boru moru öttürme inanın hoş deyil birgün biri denk gelir o boruyu sizin üstünüzde güzelce öttürür size tavsiyem daha düzgün konuşabilirsiniz

• adam kibara . bilmediğin konu hakkında konuşma insanları yanlış yönlendirme ok.
  • ya hala amd alacam diyenler var 2012de. 600 lira fx 8150, 550 lira i5 2500k. tercih sizin. amd kullanıcıları bin pişman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JackTambur

teşekkürler :)

almadıysan exa bilgisayara kesinlikle bak.fiyat olarak ondan daha iyi fiyat veren güvenilir bir yer görmedim ve şimdiye kadar çok şeyi oradan alıp kar ettim.işlemci olarak ben amd de kullanıyorum intel de.amd olan 2 intel olan quad core 8xxx serisi.açıkcası ikisi de parasının hakkını veriyor. intel işlemcili makinayı 4 sene önce aldım.öküz gibi photoshop uygulamaları ile çalıştım.bir sürü oyun oynadım işlemciden yana bir sıkıntı hiç yaşamadım.yaşarsam da o.c yaparım oyun için ekran kartı gerektiği kanısındayım.çünkü 4 senelik işlemcim ile yük problemi yaşamazken artık ekran kartım bütün oyunları full açmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x571 -- 28 Şubat 2012; 22:58:00 >

• !!!!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VLCplayer -- 28 Şubat 2012; 21:52:09 >
  • Vatan'ın %25 lik kampanyasından yararlanmayı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: routemaster

quote:

Orijinalden alıntı: srabonn

Kararimizi boyle grafiklere bakip vereceksek, isimiz var, ayda bir islemci degistirmek gerek.

Ayrica, sevgili Intel simarik hissedarlarini dahada sismatlatsin diye bir derdimde yok.

Her zaman AMD.

Böyle grafikler olmasa idi (internette dünya inceleme var, peki ya ne için bu incelemeler )
    nasıl karar verecektin işlemci seçerken yoldan geçene mi soracaktın ? O kadar insan iyi
    olanı bulmak (içgüdüsel ve araştırma zevki)için zaman tüketmiş ve bir çok grafik hazırlamış
    ve herkesin farkedebileceği yerlere (dergi-internet..)koymuşlar, ama insanoğlu işte...
    inceleyip anlamaya çalışmak yerine elinin tersi ile itip laf sokma gayretindeler...

• i3 2100
  • online oyunda çoklu karakter açıcaksan işlemciye bakıyor herşey
  • quote:

quote:

Ben verdiği performansla ilgili bir şey söylemedim.Sadece geçen süre zaafında (5,5 yıl) sürekli soket değiştirdiklerinden bahsettim.

Amd hiç soket değiştirmediği halde (ilerde değiştirecekmiş) Intel 4 tane soket değiştirmiş.Her soket değiştirdiğinde anakartıda değiştirmemiz gerekmekte olduğunu biliyoruz.Kaldıki intelin işlemcileri amd ye göre pahalı ve bu fiyatın üstüne birde anakart eklendiğinde arada ki fark verdiği performans a eşit hale de gelmiyor.

Sadece Intelin bu kadar sık soket değiştirmesinden rahatsız olduğumu dile getirmek istedim.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.