Şimdi Ara

i5 İşlemci mi, Amd İşlemci mi? (oyun bilgisayarı) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
2
Favori
20.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet bu sistem kafama yattı. Söylediğiniz gibi hdd 500 gb indirdik mi fiyat istediğim gibi olur. Önerdiğiniz işlemci ileriye dönük bir işlemci değil mi? Yani az öncede belirttim bu pc topladıktan sonra bi 5 sene ben daha pc toplamam.
  • arkadaşım 5 senelik bir pc özellikle oyun oynayan bir kullanıcı için zor toplanır. siz online oynadığınız ve fazla bir sistem gereksinimi istemeyen bir oyun oynuyorsanızı sıkıntı çıkmaz. ama malumunuzdur ki her sene teknoloji hızla gelişmekte ve buna bağlı olarak donanım ve oyun sektörüde hızlı bir şekilde gelişmekte. Bu sistemi 5 sene kullanabilmek tamamen sizin elinizde olan bir şey.
    Şuan vatanda ki fiyatları vereyim ben size
    işlemcihttp://www.vatanbilgisayar.com/CPU%20-%20%C4%B0%C5%9Flemci/amd-fd6100wmgusbx-fx-x6-6100-soket-am3+-33ghz-14mb-cache-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=57064

anakarthttp://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/gigabyte-ga-990xa-ud3-990xa-ud3-amd-990xsb950-am3+-ddr3-2000mhz-%28oc%29-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=55948

ekran kartı olarak bunuda düşünebilirsinizhttp://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/asus-engtx560tidcii1d5-gtx560-ti-directcu-ii-gddr5-1gb-256bit-nvidia-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=52294 güzel bir karttır.

ram vatanda kalmamış

hdd olarak bunu kaçırmayın derimhttp://www.vatanbilgisayar.com/dahili-harddisk/seagate-st31000524as-35-1tb-barracuda-sata-30-32mb-cache-7200rpm-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=52581 sadece 203 tl

böyle bir sistemi kurarsanız toplamda 1350 tl ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: tamergungor2006

2500k ve anakarta 1500 tl nin nerdeyse yarısını yatırırsın bence saçmalık...herkes yüksekten uçuyor sahip olabilende herkesi kendisi gibi çok paralı zannediyor..bence yatırımını yan parçalara yap. Çekirdek sayısı arttıkça çekirdeğin performansını düşürüyorlar (Çok çekirdekli işlemcilerin tek çekirdek test sonuçlarına bakınız, hiç düşünmediğiniz 2 çekirdekli bir işlemcinin test sonuçları 6 çekirdekli işlemciyi dahi geçebilir). Bilgisayarda yapacaklarınızın çok çekirdeğe fazla ve her seferinde ihtiyaç duyup duymayacağını belirleyin, herhalikarda 2,3 ve 4 çekirdek yeterlidir. Tavsiye intel pentium G860 tır.

İşlemci ve anakart ile pahalı sistem kuranların çoğu şunları kullanmamakta;

-iyi bir mouse (hız ve ergonomi)
    -iyi bir klavye (hız ve ergonomi)
    -iyi bir power suppley (sistemi emanet ettiğimiz en önemli parça)
    -iyi bir hdd (artık testler genelde ssd diskler ile yapılmakta buna dikkat ediniz.)
    -iyi bir kasa (geniş ve iyi soğutma ve havalandırmaya sahip bir kasa)
    -iyi bir ses sistemi (hoparlör) süper ses kalitesi sizce yatırımdan uzak mı olmalı ?
    -araba oyunları için direksiyon (eğlencemize neden artı katmasın ki ?)

KISACASI BİR BİLGİSAYARDAN ALDIĞIMIZ PERFORMANSI fazla frenlemeyecek parçalara vede
    alacağımız keyfide katlayacak parçalara da yatırım yapmalıyız.

Oyun amaçlı fx-8120 alacaktım bu yazdıklarınızdan sonra x4 bir işlemci mi alsam diye düşünmedim değil. Şimdi x4 bir işlemcinin mesela 960 t tek çekirdek performansında fx serisi bir işlemciyi geçtiğinimi söylüyorsunuz?

• Ekran kartının modelini biraz düşürsek bir problem çıkar mı ?
  • Evet fiyatı gayet cazip geldi sağolun.
  • Karar veremiyorum bende ama AMD daha çok kafama yattı gibi.
  • AMD al diyorsun link İntel i5 işlemcinin linki :)
  • teşekkürler :)
  • kesinlikle 2500k

2500k seni 6-7 sene rahat devam ettirir
  • mantıklı olan amd alıp artan parayla iyi bir ekran kartına yatırım yapmak, fakat para konusunda sıkıntı yoksa i5 2500k tabiki de.
  • .....Ben değil..... gerçekler.....

i5 İşlemci mi, Amd İşlemci mi? (oyun bilgisayarı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VLCplayer -- 25 Şubat 2012; 20:23:43 >
  • quote:

.....Ben değil..... gerçekler.....

Ancak bu test eski işlemciler ile yapılmış, intel 2500k yada fx serisi işlemciler eminim çok daha performanslıdır tek çekirdek olarak.
  • Single processes = tekli görev (çok çekirdeğe genelde ihtiyaç duyulmaz)
    Multiple processes = çoklu görev (elbetteki çok çekirdeğe ihtiyaç duyulur)

Çok çekirdeğe ihtiyaç duyulmayan işlerde performansı yüksek ama az çekirdekli (G860 2 çekirdektir) işlemciler iyi işler
    başarmaktadırlar (üstteki tablo).

Aynı anda bir çok işlem yapılan bilgisayarlarda çok çekirdekli işlemciler çekirdek güçlerini bir araya getirerek işlemlerin
    üstesinden geliyorlar (aşağıdaki tablo).

Aslında buda gösteriyorki 4 çekirdekli bir işlemcinin tek çekirdeği, 2 yada 3 çekirdekli işlemcinin tek çekirdeğinden daha
    performanslı değil...( ha tersi durumlar vardır ). Birde şöyle bakalım ; aynı işlemci ailesinden 3 ve 4 çekirdekli 2 işlemciyi
    yanyana getirdiğimizde (araştırınız) aynı watt' ı harcadıkları görülür..yorum sizlerin...

internette sayamayacağınız kadar araştırma mevcut bu araştırmaları kendinizde yapıp karamsarlığınızdan kurtularak iyi bir
    seçim yapabilirsiniz.. Sonuçta hepiniz okuma yazma bilen ve bu işlerden az-çok anlayan kişilersiniz. İncelemenin türüne göre
    ibre yön değiştirebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VLCplayer -- 25 Şubat 2012; 20:50:19 >

• Burda 150 tl lik işlemcilerle 450 tl lik işlemcileri karşılaştırmıyoruz.. Amaç birbirine yakın olan işlemcilerin
    çekirdek sayısı fazlalığına göre değerlendirilmemesi gerektiğidir....
  • i5 2500k çok güzel alınabilecek bir işlemci ama yüksek bütçeler için iyi bir işlemci şöyleki; oyun için 2500k olan bir sisteme bütçeden dolayı 6850 ekran kartı almaktansa Phenom X4lü bir sisteme 6950 gibi bir kart almak çok daha mantkılı değilmi?
  • Evet katılıyorum.. oyun için esas olan ekran kartıdır (VGA), VGA nın performansını frenlemeyecek bir işlemci seçilmelidir.
  • Sistemimizdeki ram DDR3 iken VGA lardaki ram DDR5 tir..... farka bakın...
    VGA işlemcisinin (GPU) grafik işlemedeki yeteneği normal işlemcilerin
    grafik işleme yeteneğinden kat be kat üstündür..200 kata kadar çıkar...

....Tekrar ediyorum oyun için esas olan ekran kartıdır....

Oyunların işlemciye ihtiyaç duyduğu zamanlarda vga nın performansına gölge
    düşürmeyecek işlemciler tercih edilmeli..

Ve bu işlemcilerde 300 TL ve üzeri olmamalı artık...
  • Yukarıda bana ait olan resimlerdeki tablolar ; bilgisayardan çok beklentisi olmayan, normal kullanıcı dediğimiz
    kitleye dahil olan arladaşların aldığı ucuz işlemcinin duruma göre iyi performans gösterebildiğini farketmeleri içindir .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reliq

quote:

2500k ve anakarta 1500 tl nin nerdeyse yarısını yatırırsın bence saçmalık...herkes yüksekten uçuyor sahip olabilende herkesi kendisi gibi çok paralı zannediyor..bence yatırımını yan parçalara yap. Çekirdek sayısı arttıkça çekirdeğin performansını düşürüyorlar (Çok çekirdekli işlemcilerin tek çekirdek test sonuçlarına bakınız, hiç düşünmediğiniz 2 çekirdekli bir işlemcinin test sonuçları 6 çekirdekli işlemciyi dahi geçebilir). Bilgisayarda yapacaklarınızın çok çekirdeğe fazla ve her seferinde ihtiyaç duyup duymayacağını belirleyin, herhalikarda 2,3 ve 4 çekirdek yeterlidir. Tavsiye intel pentium G860 tır.

İşlemci ve anakart ile pahalı sistem kuranların çoğu şunları kullanmamakta;

-iyi bir mouse (hız ve ergonomi)
    -iyi bir klavye (hız ve ergonomi)
    -iyi bir power suppley (sistemi emanet ettiğimiz en önemli parça)
    -iyi bir hdd (artık testler genelde ssd diskler ile yapılmakta buna dikkat ediniz.)
    -iyi bir kasa (geniş ve iyi soğutma ve havalandırmaya sahip bir kasa)
    -iyi bir ses sistemi (hoparlör) süper ses kalitesi sizce yatırımdan uzak mı olmalı ?
    -araba oyunları için direksiyon (eğlencemize neden artı katmasın ki ?)

KISACASI BİR BİLGİSAYARDAN ALDIĞIMIZ PERFORMANSI fazla frenlemeyecek parçalara vede
    alacağımız keyfide katlayacak parçalara da yatırım yapmalıyız.

Oyun amaçlı fx-8120 alacaktım bu yazdıklarınızdan sonra x4 bir işlemci mi alsam diye düşünmedim değil. Şimdi x4 bir işlemcinin mesela 960 t tek çekirdek performansında fx serisi bir işlemciyi geçtiğinimi söylüyorsunuz?

Evet yerine göre geçiyor ama çok işlem gerektiren durumlar daha fazla, böyle durumlarda çok çekirdekliliğin avantajları var.

AMD athlon x3 450 ye geçildiği bir tablo bile var ama kafan karışmasın. SEN ŞU LİNKE TIKLA........

.....................................................................................................................................
    .................................................................................................................................
    http://www.guru3d.com/article/amd-fx-8150--8120-6100-and-4100-performance-review/10
    .................................................................................................................................
    .....................................................................................................................................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VLCplayer -- 25 Şubat 2012; 23:02:20 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.