Şimdi Ara

i5 2500K Overclok Rehberi (5.00 GHz) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
9
Favori
14.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ramler içinde ucuz olanı alın ikiside aynı sadece vangece lerde ilemci soğutucunuza göre davranmanız gerekiyor ikiside 8 gb dual kit 2*4 1,5v 16000 cl9 ikiside neredeyse aynı ramlerin ben ripjavs kullandım vangace arkadaşımda vardı neredeyse fark yoktur arlarında oc yapmadım oc konusu hariç konusuyorum . Ram a oc olacaksa işlemciye yapmıyorum işlemciye yapacaksam rame yapmıyorum staiblite sorunum olmasın diye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rylai2113

    Ramler içinde ucuz olanı alın ikiside aynı sadece vangece lerde ilemci soğutucunuza göre davranmanız gerekiyor ikiside 8 gb dual kit 2*4 1,5v 16000 cl9 ikiside neredeyse aynı ramlerin ben ripjavs kullandım vangace arkadaşımda vardı neredeyse fark yoktur arlarında oc yapmadım oc konusu hariç konusuyorum . Ram a oc olacaksa işlemciye yapmıyorum işlemciye yapacaksam rame yapmıyorum staiblite sorunum olmasın diye

    anladım Tşk
  • Konuyu açan arkadaşın eline saglık güzel bir uygulama olmuş.Umarım konu hortlamaz.

    1. Sayfada yazılı olan işlemleri click bios ta uyguladım sistem acıldı ve aida64 ile (trial) test ettim ve değerler ss olarak ekledim.Daha önceki bios sürümü olan 1.7 yüklüydü ama stabil değildi reset atıyordu 4,3 te suanda sorunsuz calısmakta.Daha yukarısı için deneme yapacagım.Bakalım sonuc nasıl olacak.

     i5 2500K Overclok Rehberi (5.00 GHz)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxPark -- 18 Kasım 2012; 23:07:14 >




  • ya millet benim işlemci ile aynı ayarlar yermi
  • 2500k yı sadece overlocklu kullanırım diye almıştım fakat denemesini bile yapmadım, ama bu yaz acımayıp basacağım artık. konu dursun bir köşede, teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: b1ck132


    quote:

    Orijinalden alıntı: pohuman

    quote:

    Orijinalden alıntı: b1ck132

    quote:

    Orijinalden alıntı: pohuman

    O zaman sıcak ortamda ya da yazları koştuğunuzda hiç serinlememeniz gerekir. Sonuçta hava vücuttan sıcak. Başka bir örnek; Vantilatör vücuttan daha sıcak olan bir havayı vücuda üflediğinde serinleme oluyorsa o zaman sizin söyledikleriniz aksini iddaa ediyor..?? Buna bir açıklık getirebilir misiniz?

    Tabi getiririm. (Fizikle ilgilenenler daha iyi anlatacaklardır bazı şeyleri, malum doktor olarak çok detaylı anlatımlar yapamam)

    1- Kapalı bir ortamda bir vantilatör açık bırakın, ve oda içi sıcaklığını takip edin. Değişim olmayacaktır. Vantilatör, sanılanın aksine havayı soğutmaz, bir hava akımı oluşmasını sağlar.

    2- Vücudun bunu serinlemek gibi algılaması, oluşan hava akımının deri üzerindeki nemi daha hızlı bir şekilde buharlaştırmasından kaynaklanır. Kolonya'nın soğuk olmadığı halde, döktüğünüzde verdiği soğukluk hissinin oluşmasına benzer bir mekanizma düşünün.

    3- Koşu da aynı etkiyi yaratacaktır, sonuçta havanın etrafınızdan akmasına sebep oluyorsunuz.

    Yani aslında vantilatör oda ısısı üzerinde bir etki yapmamakta, ancak vücudun hissettiği sıcaklığın değişmesine sebep olmakta.

    Size basit bir deney ile bunu ispatlayabilirim de. Sizin savınız vantilatörün havayı serinletmesi üzerine. Bir buz küpünü havaya asın, bir masaya bırakın, ve ne kadar sürede eridiğine bakın.

    Daha sonra başka bir buz küpünü bir vantilatör'ün önüne koyun.

    İkisinin erime sürelerini karşılaştırdığınızda, sanırım şaşıracaksınız, vantilatörün karşısındaki buz daha çabuk eriyecektir. Keza aslında vantilatör orada, sıcak havayı daha yoğun bir şekilde buza üfleyecek, ve buzun etrafa yaydığı soğukluğun buzun etrafından uzaklaşmasını sağlayacaktır.


    Peki tüm bunlardan sonra, fan'lar nasıl oluyorda PC soğutmada kullanılıyor derseniz.

    Fan'lar soğuk hava üfledikleri için değil, ortamdaki sıcak havayı uzaklaştırdıkları için PC bileşenlerini soğuturlar. Devamlı olarak ısı üreten bir kaynağın, etrafındaki maddelerde oluşturduğu sıcaklığı olabildiğince çok uzaklaştırarak, oluşmaya devam eden ısının, etrafında daha fazla sıcaklık oluşturmasına engel olmaya çalışmaktır yani, fan kullanmak.

    Bundan dolayıdır ki, kasalar, intake ve exhaust fanları kullanırlar, intake fanı ile ortamdaki nispeten daha serin havayı içeri verir, ve exhaust fanı ile içerdeki ısınmış havayı dışarı atar.



    CPU üzerine koyduğunuz o dev metal bloklar ve fanlar, çok basit bir prensip ile çalışır. Küçük bir alanda oluşan ısıyı, daha geniş bir alana yayma çabasıdır. Genelde blokların tırtıklı/delikli olması ise yüzey alanını genişletir. Daha geniş yüzey alanı, fandan gelen hava ile daha fazla temas edeceği için, ısı daha kolay uzaklaştırılır.


    Özetle;

    1-Vantilatör ile serinleme hissi, aslında fizyolojik olarak canlılara ait bir his olup, vücut üstündeki nemin daha hızlı uzaklaştırılmasından dolayı oluşan bir hissiyattır.
    2-Fanlar, havayı veyahut bileşenleri soğutmaz, onların var olan sıcaklığını ortamdan uzaklaştırır.


    Umarım, yardımcı olabilmişimdir.

    Bu yazınızdan sonrasını okumadım. ''Sizin savınız vantilatörün havayı serinletmesi üzerine''. Çünkü ben öyle bir şey söylemedim. Lütfen dikkatlice okuyun... ''Vantilatör vücuttan daha sıcak olan bir havayı vücuda üflediğinde serinleme oluyorsa''! Burada bahsettiğim hava akımıdır zaten. Havayı serinlettiğini değil vücudu serinlettiğini söyledim.. Farklı dilden konuşuyoruz sanırım..

    Yo hayir farkli dillerden konusmuyoruz, vucudun serinlik hissi ile pc deki olay farkli, onu anlattim ama gormek istememissiniz.

    Ben size bu kadar yardimci olabilirim.

    Daha fazla birsey yazma ihtiyaci da duymuyorum yeterli aciklamayi yaptim, asla ve asla oda sicakliginin altina fan ile dusemezsiniz, olcumler yanlis.

    Hocam oda sıcaklıgı 32 dereceyken benim işlemcinin 26 harddiskin 20 anakartın 34 ekran kartının 43 oldugunu gordum ?




  • hocam bende işlemcimi( 3570k) gd55 ile 4.2ghzye getirmek istiyorum yalnız birkaç sorum olucak. Forumdan arastırdığım kadarıyla voltajı 1.15 falan yapcam galiba ama c1, speedstep,offset voltaj,cpu load line calibration gibi terimler gördüm, sanırım c1'le speedstep işlemcinin boşta hızını azaltması için ama bunları gd55biosta göremedim ne yapmam gerek ayrıca offset voltaj,cpu load line calibration hakkında hiç bir fikrim yok bnlar nedir ne işe yarar, yardımcı olursanız sevinirim
  • 3570K işlemcim 4.4 de iken cinebench 11.5 puanım 7.32 idi..
  • i5 2500k yı günlük 4.4Ghz kullanıyorum.
    siz hala günlük mü kullanıyorsunuz? hiç problem yaşıyor musunuz?
  • Günlük stok kullanıyorum o hızlara sadece test için çıkmıştım sağlam tek cpu kart olunca 1.15v 4.0 ghz kullanıyorum ki vid voltaj 1.2v dir 2500k da :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sonicman

    ASUS P8Z68-V PRO/GEN3 ile 2500k yı 1.36volt ile 5ghzde tam stabil calıstırdım.sogutucu noctua nh d14.sıcaklık prime 95 te 1 saatlik testte 67'yi gecmedi.1.4voltta 5.1ghz oluyor.volt verdikçe gidiyor 1.4voltta 70dereceyi gecmiyor.1.4 volttan fazla vermeyin işlemci çok ısınıyor sonrası 70 dereceyi geçiyor.

    bu voltajda 5ghz nasıl çalıştırdın işlemciyi şaşırdım doğrusu. ben 1.46volt ile 4.7k da (prime95 74C) anca kullanabiliyorum voltajı biraz düşürsem prime95 testinde mavi ekran geliyor. yanlış yaptığım bir şeymi var acaba? bende de nhd14 var
  • Arkadaş Bende çok yapmak istiyorum işlemcime Overclok ama 0 bilgi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hoze06

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sonicman

    ASUS P8Z68-V PRO/GEN3 ile 2500k yı 1.36volt ile 5ghzde tam stabil calıstırdım.sogutucu noctua nh d14.sıcaklık prime 95 te 1 saatlik testte 67'yi gecmedi.1.4voltta 5.1ghz oluyor.volt verdikçe gidiyor 1.4voltta 70dereceyi gecmiyor.1.4 volttan fazla vermeyin işlemci çok ısınıyor sonrası 70 dereceyi geçiyor.

    bu voltajda 5ghz nasıl çalıştırdın işlemciyi şaşırdım doğrusu. ben 1.46volt ile 4.7k da (prime95 74C) anca kullanabiliyorum voltajı biraz düşürsem prime95 testinde mavi ekran geliyor. yanlış yaptığım bir şeymi var acaba? bende de nhd14 var

    İşlemciyi ilk aldığım zaman 1.36 vollta 5 ghz oluyordu sonra yavaş yavaş daha fazla volt istemeye başladı şu anda 1.440 volt ile 5 ghz oluyor.1.550 volt ile 5.2 Ghz oluyor.Noctua nh d14'ten h100'e geçtim bayağı fark oldu sıcaklıklarda h 100'ü 4 fanla kullanıyorum.İşlemciyi 3.3 ghzde kullanıyorum şu anki oyunlara yetiyor belki ileride zorlayan oyun çıkarsa 5ghz de kullanırım.


    2500K 5.2Ghzhttp://forum.donanimhaber.com/m_66718769/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonicman -- 1 Haziran 2014; 22:15:11 >




  • Konuyu hortlatacağım ama şu konuda yardıma ihtiyacacım var;

    2500K MSI Z77a GD55 Overclock
  • 1.34 Volt ile günlük 4.5Ghz da stabilite yakaladım ama voltaj bana biraz fazla gibi geldi, ne düşünüyorsunuz? Sonuçta kaç yıllık işlemci.
    5ghz için zorlamadım ama atıyorum 1.47V-1.5V ile 5Ghz yakalarsam günlük kullanım için çok zararı olur mu acaba? Sıcaklıklar güzel.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: waltran

    1.34 Volt ile günlük 4.5Ghz da stabilite yakaladım ama voltaj bana biraz fazla gibi geldi, ne düşünüyorsunuz? Sonuçta kaç yıllık işlemci.
    5ghz için zorlamadım ama atıyorum 1.47V-1.5V ile 5Ghz yakalarsam günlük kullanım için çok zararı olur mu acaba? Sıcaklıklar güzel.
    Günlük kullanım 5ghz zor hocam zaten atla deve fark olmaz işlemcinin ömrünü de yer haliyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asus b75m-a anakart

    i5 2500k stok fanlı işlemcim var


    stok fan ile 4 ghz yapabilir miyim? şuan varsayılan olarak 3,30 ghz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • b75 anakartlar overclock desteklemiyor fakat fsb değeri değişerek overclock yapabilirsin bunu da tavsiye etmem

  • Zamanında aynı anakart ve işlemciye sahiptim. Soğutucum çok iyi değildi ve 4.3Ghz'in üstünü her türlü kombinasyonlarla görememiştim. Zamanının en iyi işlemcisiydi :)

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.