Şimdi Ara

hiç uyku felci oldunuz mu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
1
Favori
5.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • başka bir olay anlatayım ama korkanlar kesinlikle okumasın..

kot seviye bir ögrenci evinde kalıyordum, yan tarafımızda matbaaya ait bir depo vardı.. karanlık ve pis kokular gelirdi hep..
    bir gün evin içinde garip sesler geldigini farkettim.. sürekli takır tukur beynimi kemiriyorlardı.. geceleri uyandıgımda yatagımın üstünde bir karartı oluyordu, sık sıkta karabasan geliyordu.. uzun bir süre bu sesler devam etti. tatil için memlekete gittigim bir gece, bir şey bacagımı koparacak derecede sıkmaya başladı.. resmen parcalayacaktı.. uyandım tuttum, bir yandanda avaz avaz bagırıyorum... ailem yanıma geldi ne oluyor filan diyorlar hala yatagın altındaki şeyle bogusuyorum.. sonra bana saldıran şeyi sol elimle tutup ckardım.. bana saldıran şey sag elimdi.. tüm ailecek halisünaysyon görüyor değildik , ailemde elimin uyandıgım halde hala cırpındıgına şahit oldular.. daha sonra uyuşukluk geçince elim tekrardan kontrolüme girdi.. ben dosdogru doktora gittim.. durumu doktora anlattım.. elektro miyogram, NMR çekildi.. elime koluma voltaj verilidi.. sonuç 0 doktor gayet saglıklı oldugumu birde psikologa görünmem gerektigini söyledi

ben işin ruhsal boyutunu farkedince psikologun verdigi ilaçları yutmak yerine hacı hoca arayışına girdim.. okunmuş şekerler, yazılmış muskalar şikayetlerimi biraz azalttı ama arada yine abuk subuk şeyler görmeye devam ettim.. bir gün yaşlı bir kadın gece uyumadan önce mutlaka baş ucuna kur'an'ı kerim ve bir şişede su koy onlar suya ve kur'ana gelemez dedi.. ve dediklerini yaptıktan sonra yaklaşık 5 senedir bir daha böyle bir olayla karşılaşmadım..

• quote:

Orijinalden alıntı: tosunpasa

bir gece rüyamda gri bir yaratıgın kolumu tuttugunu hissettim.. olanca gücüyle sıkıyordu.. bagırıyorum ama duyan olmuyor.. nefesim daraldı.. kolumu zar zor kaldırıyorum o geri indiriyor.. bu şekilde bir süre cırpındıktan sonra zar zor uyandım.. ailem basıma toplanmıstı.. o gün yerde yatıyordum, yatagı kaldırdık altında kesilmiş tırnak parçaları vardı.. Temizleyip, dua okuyarak yattım..

Benzer bir olay başıma gelmişti.9 yaşındaydım.Yatakta yemek yedim.Sırtımı yatağa koyar koymaz kabus başladı.Tabi gözlerim açıktı uyumuyordum.Hayatımda en korktuğum andır o yüzden unutamam tek bir karesini dahi.Ekmek kırıntısının üstüne yattığım anlaşıldı sonra.O gün bu gündür yatakta ekmek yemem.

• 3-4 kere başıma geldi. Heyecan oluyor, adrenalin tavan yapıyor falan, iyi bişey
  • yav ne alaka ekmek kırıntısıyla falan, kendinizi korkutmaya ne meraklısınız, rüya görürken sizde rüyayla kıpırdamayın diye vicud kendini felç eder siz uyurken o rüya gördüğünüz bölümde bir anda uyanırsanız hemen felç geçmiyor biraz yaşıyorsunuz o anı, o gördüğünüzü idda ettiğiniz şeyler de herhalde, tam rüyanın ortasında uyandığınız için oluyordur, boşunuza kendinizi korkutmayın yani bana çok sık oluyor çok kötü birşey ben de görüyorum bazı şeyler yada garip sesler duyuyorum ama 4-5 sn ye geçiyor zaten..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hærun

bir tuhaf oluyor insan bağrıyon ama sesin çıkmıyo çok kötü bişey sizede oluyor mu

of çok kötü bisey ya afedersin ama g*tümü yırtıyom ses çıkmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xXxKuBiLaYxXx -- 22 Aralık 2009; 15:53:29 >
  • dediğin şeymi bilmiyorum ama ben bir gün uyanırken kafamı azcık çevirdim küütt diye bir ses baktım kıpırdayamıyorum 3 günde anca düzeldim
  • Dün gene geldi.
    Son zamanlarda azalmıştı 1 hafta 2 keze oldu tekrar

Benimki rüzgar gibi bir şey esiyor biraz karanlık bir ortam oluşuyor.Besmele çekiyorum sadece duaları unutuyorum o anda bazen

Olay gece 4 karşı oluyor.Tam uykum geldiği ve tam dalacekken oluyor.Dün 2 kere arka arkaya oldu daha sonra sürekli besmele çekerek yattım gelmedi =(

Gerçekten zor durum sürekli olduğunda uyumuyaanlar bile var
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1 HiT u DowN

yav ne alaka ekmek kırıntısıyla falan, kendinizi korkutmaya ne meraklısınız, rüya görürken sizde rüyayla kıpırdamayın diye vicud kendini felç eder siz uyurken o rüya gördüğünüz bölümde bir anda uyanırsanız hemen felç geçmiyor biraz yaşıyorsunuz o anı, o gördüğünüzü idda ettiğiniz şeyler de herhalde, tam rüyanın ortasında uyandığınız için oluyordur, boşunuza kendinizi korkutmayın yani bana çok sık oluyor çok kötü birşey ben de görüyorum bazı şeyler yada garip sesler duyuyorum ama 4-5 sn ye geçiyor zaten..

Aynen öyle. Uyku felcinin gizemli hiç bir yanı yok. İnsanlar bu kadar basit bir olayı bile nedense fizik üstü olarak açıklamaya çalışıyor. Vücut REM uykusundayken rüyada yaptığı hareketleri gerçekte yapmamak için geçici olarak kendisini felç ediyor. Ani olarak uyandığınızda ise bu felç geçmeden bilinciniz açılıyor. Gözleriniz açıkken "Hypnagogic imagery" adı verilen görüntüleri görüyorsunuz. Hareket edemediğinizi anladığınızda korktuğunuz için beyniniz korkunç bir görüntü oluşturuyor ve sizin hareket etmenizi engelleyenin karabasan adı verilen yaratık olduğunu düşünüyorsunuz. Daha önce size karabasandan bahsedildiği için bilinç altınız bu görüntüyü oluşturuyor. Sonuçta size daha önce uyku felci geçirmiş birisi anlatmıştır aşağı yukarı ne gördüğünü. Yani gördüğünüz şeyi siz hayal ediyorsunuz. O sırada korkmazsanız ve konsantre olursanız şirinleri bile görebilirsiniz.

Kendinizi boş yere korkutmayın, her şeyin bilimsel bir açıklaması var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SSH -- 22 Aralık 2009; 15:55:40 >

• Peki arkadaşalr yukarıda anlattıgım uyanikken gelen sesler, gece uykumda bana saldıran elim? bunlara ne diyeceksiniz?
  • quote:

Peki arkadaşalr yukarıda anlattıgım uyanikken gelen sesler, gece uykumda bana saldıran elim? bunlara ne diyeceksiniz?

Korku filmi senaryosunu andırdı. Ailene sor bakalım o günü hatırlıyorlar mı?

Mesajını şimdi okudum ama yanlış anlamış olabilirim. Sağ elin sana mı saldırıyordu? Eğer durum böyleyse bir psikiyatriste görünmeni tavsiye ederim.
  • Bide KARAHASAN var çok sakat

• quote:

Orijinalden alıntı: 9600_G_T

Şikâyetiniz başarıyla iletildi

Bu mesajın devamındaki url'yi kullanarak şikayetinizin durumunu kontrol edebilirsiniz.

Ayrıca her zaman yukardaki şikayet kısmından son durumu görebilirsiniz.
    ticket.asp?rid=354315

Pencereyi kapa ?

E embesiller de olacak tabi...
  • Banada hiç olmadı, bende merak ediyorum nasıl birşey..
  • Ben de geçirdim bu olayı.ilk sefer olduğunda ağladım resmen.Gerçektende felç olduğumu ve düzelmeyeceğini sandım.Ancak çok şükür ki geçti.Artık olmuyor.İnşAllah olmaz da...Çok kötü birşey ya.Yaşayanlar bilir...
  • ama çok ekşın bişi be abii ben hayatımda tak karabasanda(uyku felci) böyle heycan yaşadım
  • quote:

Peki arkadaşalr yukarıda anlattıgım uyanikken gelen sesler, gece uykumda bana saldıran elim? bunlara ne diyeceksiniz?

elinin sana saldırması biraz ilginç olmuş, bunların hepsi psikolojik bence blekide elin sana saldırmada o anda öyle düşündün , uyku sersemiyken?
    Eğer kendinizi böyle boş boş korkutursanız o zaman korkunç şeyler görürsünüz, yanına kuran ve su koymanda kendini güvende hissetmirmiştir ve birdaha görmemişsindir herhalde..
  • demek ki bende tek değilmişim bu konuda bundan 4-5 ay öncesine kadar hiç yaşamamıştım ilk sefer oldu..ancak son 2 aydır inanılmaz derecede arttı rahatsız oluyorum uyku uyuyamıyorum..bi gece olmazsa ikinci gece mutlaka oluyor bir şeyler...kendimi kendi yatağımda görüyorum her taraf karanlık kapı çalınıyorr biri gidip kapıyı açıyor zifiri karanlıkda yattığım yere biri geliyor hissediyorum kim o diye bağırırken simsiyah bi gölge ni üstüme atladığını hissediyorum rüyada tabi ondan sonra bağırış çağırış başlıyo ama bağıramıyomda tabi öle geçiyo gidiyoo sonra uyanıyorum daha bunun gibi neler neler ama her seferinde siyah bi gölge yada biçimsiz bir canlı nesne yi görüyorum yatarken o kadar da dua ediyoruz ama bakalım ne olacak...neyse bir sonraki macerayı da anlatırım olduğu zaman :)
  • Bana da oldu birkaç kere. Çok kötü bir şey. Allah kimseye vermesin
  • banada çok oluo ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: johnny_bravo_

demek ki bende tek değilmişim bu konuda bundan 4-5 ay öncesine kadar hiç yaşamamıştım ilk sefer oldu..ancak son 2 aydır inanılmaz derecede arttı rahatsız oluyorum uyku uyuyamıyorum..bi gece olmazsa ikinci gece mutlaka oluyor bir şeyler...kendimi kendi yatağımda görüyorum her taraf karanlık kapı çalınıyorr biri gidip kapıyı açıyor zifiri karanlıkda yattığım yere biri geliyor hissediyorum kim o diye bağırırken simsiyah bi gölge ni üstüme atladığını hissediyorum rüyada tabi ondan sonra bağırış çağırış başlıyo ama bağıramıyomda tabi öle geçiyo gidiyoo sonra uyanıyorum daha bunun gibi neler neler ama her seferinde siyah bi gölge yada biçimsiz bir canlı nesne yi görüyorum yatarken o kadar da dua ediyoruz ama bakalım ne olacak...neyse bir sonraki macerayı da anlatırım olduğu zaman :)

Ben de seninkilere benzer şeyler yaşadım. Siyah, belli belirsiz bir şekil. Benim ayaklarımı tutuyordu kalkamayayım diye. Çok korkunç bir şey.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.