Şimdi Ara

hiç uyku felci oldunuz mu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
1
Favori
5.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 13 saatlık otobüs yolculugunda yanımda kardesım oturuyodu seslerı duyuodum abi bak diodu ne gösterdını goremedım kafam
    dızlerımde
    gozzlerımı kapıyodum kıpırdıyamadım konusamadım noluo lan dedım sona gectı
  • Uyku Felci ( KARABASAN) olma sebebini açıklıyorum ;

Rem uykusu diye tabir edilen bir olay vardır. Bu uykunun en derin olduğu zamandır. Eğer bir insan tam bu esnada bilinçsizce uyanırsa uyku felci yaşar. Bunun sebebi ; beynimiz biz rüyamızda koşarken gerçekteki bedenimizin koşmaması için kaslarımızı geçici felç durumuna sokar. Bizlerde bir anda uyanınca , bu kas felci durumundan çıkmak için bir süre gerekir. Kas felci durumu sadece rem uykusu sırasında olur.

İşin bir diğer boyutu ise ; Uyku sırasında irademiz en zayıf anındadır. Bilincimiz kapalıdır. Uykudayken başka bir boyuta geçeriz ve tam o Rem uykusu sırasında uyanınca gözlerimiz hafif aralanır ve başka boyuttan varlıkları görürüz ve ya hissederiz ( bknz : cinler ).
  • Birkaç kez.aaaa diyorum sesim çıkmıyordu.
  • Normalde hiç inanmıyodum karabasan diye bişe olduğuna ama insan yaşayınca inanıyo.

Yattığın yatak temiz değilse veya yatakta yemek yedikten sonra ekmek kırıntısı gibi yemek artıkları varsa karabasan gelir. Bide hamilelere gelir genelde Bana 2 kere oldu. Biri kendi evimde biride arkadaşımın evinde.

İlk geldiğinde sabaha karşı idi. Uyandığımda göğsümün üstünde karartı gördüm ve göğüsüme sanki kaya koymuşlar gibi ağırlık çökmüştü. Çok zor nefes alıyodum sesimde çıkmıyodu harekette edemiyodum ama etrafı görebiliyodum. 30 sn kadar öyle kaldım sonra ezan okunduğu gibi o karartı yavaşca göğüsümden havalanıp süzülerek odanın diğer köşesine gidip yok oldu.

İkincisi ise arkadaşım ile aynı odada farklı yataklarda uyuyoruz. Ben yine sabaha karşı uyandım ama haeket edebiliyodum. Sonra içeriden arkadaşımın sesi geldi bana sesleniyodu. Öbür yatağa baktım arkadaşım orada uyuyo ama içeriden beni çağırıyo o arkadaşımın sesi. Kafamı sesin geldiği yöne doğru çevirdiğim gibi aniden feci bi çınlama geldi kulapıma ve yine hareket edemedim. Sonra ezan okundu geçti.

Artık hep dua ederek yatıyorum şimdilik bişe yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teslaman -- 3 Aralık 2009; 14:19:55 >

• Başıma geldi ama bumu değilmi bilmiyorum.
    Şimdi bisikletle geniş ve büyük bi yoldan gidiyorum. Ama bisiklet motorsiklet gibi çok hızlı E-5 e benzeyen bi yerdeyim işte.
    Sonra tökezliyorum düzeliyorum tekrar sürüyorum bisikleti aniden yoldan çıkıyorum aşağıya düşüyorum kenardan.
    aşağısı yeşillik bi yer işte. Sonra 2 arkadaşım bankta oturuyo yanlarına düşüyorum sırtüstü yerde biraz kayıyorum. Gülüyorum rüyamda onlara
    Sonra nefes alamıyorum rüyada o anda uyandım ve kitlendim ellerimi veya ayaklarımı hareket ettiremedim nefeste alamıyordum.
    3-4 saniye sonra nefes alabildim. Çok ilginç bi rüyaydı.
  • banada oluyordu gecede 2 3 kez hemen hemen haftanın 4 5 günü oluodu.hemde neredeyse 1 yıl dewam etti ama sonra gecti.hicbiyermi kıpırdatamıodum.baırmaya calısıodum olmuodu.ama kurtuldum cok sükür.bana bi aile dostumuz sölemişti.geceleri yatarken abdest alıp euzü besmele cekip 3 kulhü 1 fatiha suresini okuyup yat gecer demişti.aynen dediklerini yaptım.yaklaşık 1 senedir hiç olmadı.arkadaslar bi deneyin derim ne kaybedersiniz ki ? allah o aile dostumuzdan razı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SSH

Karabasan halk arasında uyku felcine verilen bir isimdir, bilimsel adı uyku felcidir. Soruya gelince, defalarca geçirdim hatta "lucid" rüya denemelerim için kendimi bilerek uyku felcine soktuğum da oldu.

Normal uyku sırasında, REM aşamasında vücut rüyadaki hareketleri gerçekleştirmemek için geçici olarak felçli durumdadır. Uyku felci olarak bilinen durum beyin REM aşamasından çıktığında, vücutdaki felç kalkmadığında gerçekleşmektedir ve genellikle 5-10 saniye içinde geçer.

"In Turkish culture, sleep paralysis is often referred to as "karabasan" ("The dark presser/assailer"). It is believed to be a creature which attacks people in their sleep, pressing on their chest and stealing their breath."

Lucid denemeleri nasıldı ?

Başardınmı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Exxt

quote:

Orijinalden alıntı: SSH

Karabasan halk arasında uyku felcine verilen bir isimdir, bilimsel adı uyku felcidir. Soruya gelince, defalarca geçirdim hatta "lucid" rüya denemelerim için kendimi bilerek uyku felcine soktuğum da oldu.

Normal uyku sırasında, REM aşamasında vücut rüyadaki hareketleri gerçekleştirmemek için geçici olarak felçli durumdadır. Uyku felci olarak bilinen durum beyin REM aşamasından çıktığında, vücutdaki felç kalkmadığında gerçekleşmektedir ve genellikle 5-10 saniye içinde geçer.

"In Turkish culture, sleep paralysis is often referred to as "karabasan" ("The dark presser/assailer"). It is believed to be a creature which attacks people in their sleep, pressing on their chest and stealing their breath."

Lucid denemeleri nasıldı ?

Başardınmı ?

Evet, bir çok defa lucid rüya gördüm. Özellikle uyku felci geçmeden uykuya dalındığında bilinç yarı uyanık durumda olduğu için çok rahat bir şekilde rüyanın kontrolü sağlanabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SSH -- 3 Aralık 2009; 21:02:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: n0sferatu-

Başıma geldi ama bumu değilmi bilmiyorum.
    Şimdi bisikletle geniş ve büyük bi yoldan gidiyorum. Ama bisiklet motorsiklet gibi çok hızlı E-5 e benzeyen bi yerdeyim işte.
    Sonra tökezliyorum düzeliyorum tekrar sürüyorum bisikleti aniden yoldan çıkıyorum aşağıya düşüyorum kenardan.
    aşağısı yeşillik bi yer işte. Sonra 2 arkadaşım bankta oturuyo yanlarına düşüyorum sırtüstü yerde biraz kayıyorum. Gülüyorum rüyamda onlara
    Sonra nefes alamıyorum rüyada o anda uyandım ve kitlendim ellerimi veya ayaklarımı hareket ettiremedim nefeste alamıyordum.
    3-4 saniye sonra nefes alabildim. Çok ilginç bi rüyaydı.

Bu değil sen yatarken yüz üstü dönmüşsündür bişey olmuştur nefes alamamışsındır

• Arkadaşlar össye girecek olanınız varsa karabasan gelmesini tavsiye ederim. Bana çok yararı oldu. Rüyamda karabasan gördüğümde genelde 3 gibi olurdu . Uyanırdım 2-3 test çözer yatardım.Belki karabasan sayesinde 5-6 puan fazla yapmışımdır. Birde arkadaşlar ezan okunduktan sonra gidiyor demiş , bende böyle biliyordum düne kadar ama en son karabasan geldiğinde saat 5:50-6 arasındaydı ve ezan saati geçmişti, bende ezanın okunmasını bekliyordum ve saate bakıca şaşırdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teslaman

Normalde hiç inanmıyodum karabasan diye bişe olduğuna ama insan yaşayınca inanıyo.

Yattığın yatak temiz değilse veya yatakta yemek yedikten sonra ekmek kırıntısı gibi yemek artıkları varsa karabasan gelir. Bide hamilelere gelir genelde Bana 2 kere oldu. Biri kendi evimde biride arkadaşımın evinde.

İlk geldiğinde sabaha karşı idi. Uyandığımda göğsümün üstünde karartı gördüm ve göğüsüme sanki kaya koymuşlar gibi ağırlık çökmüştü. Çok zor nefes alıyodum sesimde çıkmıyodu harekette edemiyodum ama etrafı görebiliyodum. 30 sn kadar öyle kaldım sonra ezan okunduğu gibi o karartı yavaşca göğüsümden havalanıp süzülerek odanın diğer köşesine gidip yok oldu.

İkincisi ise arkadaşım ile aynı odada farklı yataklarda uyuyoruz. Ben yine sabaha karşı uyandım ama haeket edebiliyodum. Sonra içeriden arkadaşımın sesi geldi bana sesleniyodu. Öbür yatağa baktım arkadaşım orada uyuyo ama içeriden beni çağırıyo o arkadaşımın sesi. Kafamı sesin geldiği yöne doğru çevirdiğim gibi aniden feci bi çınlama geldi kulapıma ve yine hareket edemedim. Sonra ezan okundu geçti.

Yemişler seni.

• uyuyamıcam bu gece
  • quote:

Orijinalden alıntı: GODIVA

quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan1989

bende 8-9 yaşımdan beri ayda ortalama 2-3 kere görüyorum . En çok öss ye hazırlandığım sene gördüm bu tip rüyaları . Gördüğüm rüyaların 3 çeşidi var . Birincisi sağımdan solumdan gölgeler geçiyor karanlık bişeyler ,bağırmaya çalışıyorum ve kitleniyorum . İkincisi karanlıkta garip sesler geliyor yine kitleniyoruz. üçüncüsü bazen karanlık gölgeli insana benzer şekilde birini görüyorum bu rüya mıdır artık başka bişeymidir nedir bunları görürken yanımda tanıdığım insanlar oluyor . Genelde rüyamdaki ortam yattığım yere benzer bi yer oluyor. Halamlardayken küçük bir odada tek başıma yatıyordum . Ev 1. katda olan bir evdi. Rüyamda beni camdan izleyen 3-4 metre boylarda bir insan gördüm o gün resim çizme yeteneğim olsa elemanın suratı net çizerdim .
    Artık bu olaylara alıştım 10 saniye korkuyorsun sonra uykuya devam

ciddiyesen bir doktora git . büyük geçmiş olsun

Bu sorunu doktor çözemez piyango bana vurmuş ...

• quote:

Orijinalden alıntı: Arukard

quote:

Orijinalden alıntı: Teslaman

Normalde hiç inanmıyodum karabasan diye bişe olduğuna ama insan yaşayınca inanıyo.

Yemişler seni.

Hayır yemediklerini gayet iyi biliyorm çünkü ilk geldiği zaman hakikatten ekmek kırıntısı bulmuştm sabah. Bunları çoğu kişi bilir zaten yeme gibi bi imkân yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teslaman -- 4 Aralık 2009; 0:41:06 >

• 10 metrekare bi odam var yemeğimi kanepede yerim pc başında kanepede otururum yatarken kanepede yatarım bi çok kez ufak ekmek kırıntısıda olur kanepemde ama hiç karabasanlık bi olay yaşamadım
  • Yattığın yere yiyecek dökmedin diye yada pis olmadın diye karabasan gelmeyecek diye bi kanun yok zaten. Bana 2. gelişinde bu saydıklarımın hiçbiri yoktu ama yine geldi. Ama bunlar olunca genelde karabasan gelir. Farkındaysan genelde diyorum hep demiyorum.

Neyse iyi geceler size.
  • yaşadığınız şey halk arasında karabasan.
    Nedeni yatmadan önce yemek yemeniz kalbin sıkışması.
    Ayrıca astral seyahatin ilk aşaması

Daha bugün istemsiz anathema dinlerken uyuya kalmışım.Lucid dream yaşadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChelseaSmile -- 4 Aralık 2009; 1:12:03 >
  • Ben hiç olmadım.Merak ediyorum nasıl birşey..
  • bir gece rüyamda gri bir yaratıgın kolumu tuttugunu hissettim.. olanca gücüyle sıkıyordu.. bagırıyorum ama duyan olmuyor.. nefesim daraldı.. kolumu zar zor kaldırıyorum o geri indiriyor.. bu şekilde bir süre cırpındıktan sonra zar zor uyandım.. ailem basıma toplanmıstı.. o gün yerde yatıyordum, yatagı kaldırdık altında kesilmiş tırnak parçaları vardı.. Temizleyip, dua okuyarak yattım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaCoN

Ben hiç olmadım.Merak ediyorum nasıl birşey..

Güzel bişey değil ama anlatması güzel.Olm böle siyah bişiy girdi içeri.Sonna bağırıyom ses çıkmıyo zaten kıpırdayamıyomda çok fenaydı çook.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.