Şimdi Ara

Hiç Kendi Numaranızdan arandınız mı? Cevabınız EVET ise okuyunuz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
3.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar VOIP Programlarının Phone2Phone özelliği ile istediğiniz kişiyi istediğiniz numaradan arayabiliyorsunuz. Yani sizin numaranız 0535 333 33 33 ise programa aramak istediğim numara ve aradığımda görünmesini istediğim numrayı 0535 333 33 33 olarak yazarsam size görünecek numara kendi numaranız olacaktır.

Eğer ki böyle bir şey oldu ise korkmanıza gerek yok. Bir arkadaşınız size Phone2Phone kullanarak şaka yapıyor.

Bu özelliğin ise bir kötü yanı var. Aradığınız kişiye eğer ki bir Müşteri Hizmetleri numarası girerek arama yaparsanız sizin özel bilgilerinizi sorma ihtimali de var.

Örneğin Arama yaptığım kişide görünmesini istediğim numara 4440532 olarak yazarsak size arama yapıldığında görünen numara 4440532 olarak görünecek ve sizi arayan kişinin Turkcell Müşteri Hizmetleri olduğunu sanacaksınız.

Bu sistemi kendim kullanıyorum. Kendi telefonumda denedim ve numara 4440532 olarak göründü. Müşteri Hizmetlerinden dahi telefon gelse Emin olmadığınız sürece gizli bilgilerinizi vermeyin arkadaşlar.

• bilgi için teşekkürler.

bugünlerde benim ilgimi çeken buna benzer bi uygulama var.
    şöyle
    bazı programlarda sms yolladığınızda karşı tarafta sms gönderen numarayı kendiniz belirliyorsunuz.
    bu yöntemle daha önceleri bazı kişiler tanımadıkları kişilerin kontörlerini kendi hatlarına aktarmışlar.

mesela ben o programdan gönderen olarak hattında kontör bulunduğunu tahmin ettiğim 053630762** numarasını yazıyorum. mesaj yaza 053779502** 70 yazıp. bu mesajı 2277ye gönderiyorum. sistem bu mesajın 053630762** den geldiğini zannederek EVET diye yazıp 2064 e gönderin diye onay mesajı gönderiyor. siz de ilk uygulamayı yaptıktan birkaç dakika sonra blgisayar programından EVET yazıp 2064e göndermeniz durumunda transfer işlemi onaylanıyor ve 053630762** numarayı kullanan kişinin onayı olmadan kontörler 053779502**ya aktarılıyor. ve tabi o numaraya kontörlerin hangi hatta transfer edildiğine dair mesaj gidiyor.

tabi artık turkcell bu işleri yutmaz o ayrı konu.

• Bu sistem çok eskidi artık. Programda sadece numara değil istediğiniz şekilde mesaj gönderebiliyorsunuz. Gönderdiğiniz mesaja Alıcıya gitmesini istediğiniz numaraya TURKCELL dahi yazabiliyorsunuz. Ya da istediğiniz bir numarayı yazıyorsunuz Alıcıya numara sizin istediğiniz şekilde gidiyor.
    Bu sistemi en güzel yapan Clickatell. Daha önce üye olduğunuzda size 5 Blance veriyordu. ( Turkcelle gönderdiğiniz mesaj 2,5Balanca - Avea ve Vodafone ise 0,8 Balance olarak düşüyordu.)

Turkcell bi ara Clickatell' i yasakladı. Ama aradan 2 ay geçti Turkcell'in Balance ücretlendirmesini 2,5 olarak yükseltti ve mesajlar tekrar gitmeye başladı.

Clickatell yaklaşık 1 yıl önce ücretsiz kullanımını kapattı. Şuanda sadece Kredi Kartı ile Balance satın aldığınızda programı kullanabiliyorsunuz.

Bilal abinin yazmış olduğu sorunlardan dolayı programın ücretli olduğunu duydum. Cidden de çok büyük dolandırıcılık yapıldı.
    Şimdi Phone2Phone popüler arkadaşlar. Sizden ricam ve uyarım dikkatli olmanız. Mesajda yapılan sahtekarlık ve dolandırıcılıktan daha büyüğünü bu sistemle yapmak mümkün çünkü.

• Beni bankadan aradılar banka numarasıyla kart başvurusu için...Sadece Ad Soyad Ev Adresi Nüfus cüzdanı bilgilerini aldı kapattı..İşyeri vs bilgisi istemedi..

2 hafta oldu bankayı arıyorum kart başvuru talebim gözükmüyo

Kusur benim imzamdır.Bir ismim olduğu sürece bir kusurum da olacak ve olmalı.
  • o diil de gecenlerde almanyadaki arkadasıma cagrı attım o bana cagrı attı sonra ben cagrı attım sonra bana bı cagrı attı tam acıcam kapandı ondan mı bılmıorum numara soyleydı +022222222222 gibi bişeydi anlamadım gitti bilem var mı
  • Yurt dışında Phone2Phone özelliği olan Programlar uzun zamandır kullanılıyor. Türkiye'ye ise bu program yaklaşık 3-4 ay önce geldi. Henüz fazla bilinmiyor. Zaten bu programların Türkçe dil paketli versionu dahi yok henüz.
  • Phone2Phone benim bildigim kadarıyla sizin konuşmak istediğiniz numarayı giriyorsunuz daha sonra aramak istediğiniz numarayı giriyorsunuz.önce sizin konuşmak istediğiniz calıyo daha sonra karşı tarafınki calıyo pc üstünden değilde normal telefonda konuşuyorsunuz.

örnegin:sizin ev numaranız xxx arayacagınız kişinin ev numarası yyy
    Phone2Phone olayını yapınca ilk önce sizi yyy den arıyor gibi telefonunuz calıyor.siz telefonu açtıgınızda yyy numarasında sizin numaranızdan arama yapılıyor gibi gözüküyor.yani 4440532 yazarsanız sizi değilde 4440532yi aramış olacak doğal olarak bir sahtekarlık yapma durumu ortada yok.

bu ilk cıktıgında bedavaydı ve ben vodafone hattıma aran kazandan 1500 den fazla kontor yüklemiştim bu şekil.

Orjinalden alıntı: tksharmely

Arkadaşlar VOIP Programlarının Phone2Phone özelliği ile istediğiniz kişiyi istediğiniz numaradan arayabiliyorsunuz. Yani sizin numaranız 0535 333 33 33 ise programa aramak istediğim numara ve aradığımda görünmesini istediğim numrayı 0535 333 33 33 olarak yazarsam size görünecek numara kendi numaranız olacaktır.

Eğer ki böyle bir şey oldu ise korkmanıza gerek yok. Bir arkadaşınız size Phone2Phone kullanarak şaka yapıyor.

Bu özelliğin ise bir kötü yanı var. Aradığınız kişiye eğer ki bir Müşteri Hizmetleri numarası girerek arama yaparsanız sizin özel bilgilerinizi sorma ihtimali de var.

Örneğin Arama yaptığım kişide görünmesini istediğim numara 4440532 olarak yazarsak size arama yapıldığında görünen numara 4440532 olarak görünecek ve sizi arayan kişinin Turkcell Müşteri Hizmetleri olduğunu sanacaksınız.

Bu sistemi kendim kullanıyorum. Kendi telefonumda denedim ve numara 4440532 olarak göründü. Müşteri Hizmetlerinden dahi telefon gelse Emin olmadığınız sürece gizli bilgilerinizi vermeyin arkadaşlar.

sahtekarlara çok büyük imkan verilmiş oluyor zaten dolandırıcılık arttı iyice...

• Veziroğlu sistem anlattığın gibi işlemiyor. Sistem çok farklı bir şey. Nasıl çalışıyor bende bilmiyorum. Dediğin gibi de değil. Ben kendi cep telefonumu aradım. Aradığımda da görünmesini istediğim numara 4440532 olarak yazdım. Cep telefonumun ekranında 4440532 arıyor olarak numara göründü.

doğrulama istiyor yoksa karşı tarafta karışık bi numara gözüküyor
  • Bende hiç bir şey istemeden direk arama yapıyorum. Ne doğrulara istiyor ne de başka bir şey. Doğrulama kodunu sadece üye olduktan sonra ücret ödeme sistemine geçtiğimde istedi. Onu da kendi numaramı tanımak için ve hangi ülkede olduğumun tanımını yapmak için istiyor.
  • bilgi için teşekkürler

Orjinalden alıntı: Kuray

Hangi Programları Kullanıyorsunuz
  • 6-7 ay önce benide yeni aldigim türkcel hattimdan 4440532 den aradilar bir bankadan aradiklarini ve numarami türkcellden aldiklarini söylediler kredi karti başvurusu için. halada ses seda çikmadi. Hatti yeni almiştim türkcelden başka kimsede bilmiyordu Ne iş anlamadim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kuray

Hangi Programları Kullanıyorsunuz

Voip Raider
    Voip Wise
    12 Voip en popüler olanları.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.