Merhaba, Forumda arattım. Benzer konular olsa da tam olarak karşılığını göremedim. Hattım aranıyor, karşıya meşgul uyarısı veriliyor. Telefon açık aramaya dair hiçbir işaret yok. Restart veya uçak modu ile düzeliyor. Telefon iphone 12. Arayan block listesinde değil. Farklı hatlardan da arattım. Arada oluyor, bir yere gidip şu sorun var deme imkanım yok, Aklıma gelenler, Çok fazla engellediğim numara var. Belli limiti geçtim, bug oluştu her arayana engelli gibi davranıyor. Telefonda magsafe i yoğun kullanıyorum. Araçda, magsafe cüzdan ile. Bu farklı bir soruna yol açıyor. Sim i çok uzun zamandır kullanıyorum, yenilemek gerekebilir. (Bu durumda binlerce kişi aynı dertten müzdarip olmalı) Hiç tecrübesi olan var mi ? |
Telefonun Meşgul Olmadığı Halde Meşgul Çalması
Bazı durumlarda, telefonunuz açık olduğu halde yapılan aramalar meşgul çalabilir. Bu durumun çeşitli nedenleri olabilir:
-
Hat Meşgul: Arayan kişi, başka bir arama ile meşgulse veya telefon hattı doluysa, telefonunuz meşgul çalacaktır.
-
Ağ Sorunu: Ağ bağlantınızda bir sorun varsa, aramalar meşgul çalabilir veya hiç görünmeyebilir.
-
Cihaz Ayarları: Telefonunuzun ayarlarında, aramaları sessize alma veya engelleme gibi seçenekler etkinleştirilmiş olabilir.
-
Operatör Sorunu: Operatörünüzde bir sorun varsa, aramalar meşgul çalabilir veya görünmeyebilir.
Sorunu Çözme Adımları:
Bu sorunu gidermek için şu adımları deneyebilirsiniz:
- Telefonunuzu kapatıp tekrar açın.
- Uçak Modunu açıp kapatın.
- Ağ ayarlarınızı sıfırlayın.
- Telefonunuzdaki arama engelleme veya sessize alma özelliklerini kontrol edin.
- Operatörünüzle iletişime geçin ve bir ağ sorunu olup olmadığını öğrenin.
iPhone'larda Özel Hususlar:
iPhone kullanıcıları, "Sessiz Modu" etkinleştirildiğinde aramaların meşgul çalabileceğini unutmamalıdır. Bu modu devre dışı bırakmak için ses düğmesine basın.
Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra sorun devam ediyorsa, cihazınızda daha ciddi bir sorun olabilir. Bu durumda, profesyonel bir tamirciye başvurmanız gerekebilir.