Şimdi Ara

Arkadaşlar icra ile ilgili bi sorum olacak.lütfen bi bakın.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teb kredi kartım vardı 40 bin TL ödeyemedim avukatlık oldu, orda çalışan bi kız beni aradı bugün hepsini ödeyin yoksa 100 bin olacak borcunuz, tüm kartlarınıza el konulacak falan.

Üstüme hiçbişeyim yok, çalışıyorum sigortam var sizce endişe etmelimiyim ne önerirsiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Orijinalden alıntı: MotosikletPilotu

ödeyebilecek durumun varsa öde hiç başını ağrıtma

Hocam o kadar param yok, ailemide üzemem çok yardım ettiler bana herşey için

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

borç bi anda 100k'ya zıplamaz da gittikçe artar. bi süre sonra baktılar alamıyolar maaşın %25ine el koyarlar. ödemek istiyosan anlaşmaya bak ödeme planı falan ayarlasınlar ama anlaşır da ödemezsen hapis var ona göre anlaş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 30 Ocak 2026; 13:24:9 >
  • Bankalara sıfır borcum var. Sadece vadesiz hsp kullanıyorum, mster card sanal kartım var, vadesiz hsabımdaki para kadar pesin harcama yapabiliyor, kredi kartı ittirmek icin ağlıyorlar, kabul etmiyorum, bir sekilde ittirenler oldu onların kartlarını da kesip cekmeceye attım kullanmıyorum. Kredi kartı kullanmayın özetle. Paran varsa pesin alacaksın, yoksa satın almayacaksın. Borclu olmak -> ırgat olmak demektir. Maraba olursunuz, kırbacı vururlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 30 Ocak 2026; 13:38:8 >

eğer geçtiyse seni arayan gerçekten anlaşmalı avukatın çalışanıdır, bazen bankaların alacak birimi de böyle yalandan konuşuyor

eğer seni arayan avukatsa anlaşma yoluna gidebilirsin yakınsa ofisine git taksitle ödeme yolunu teklif et, onlar da zorlar bir şekilde anlaşabilirsiniz mesela 40 bin ise atıyorum 7 taksite bölelim falan da elden öderim de

kötü tarafından bakarsak avukat ilamsız icra takibi başlatabilir bu durumda vekalet ücreti de çıkar, eğer ilamsız icra takibi sana gelirse 7 gün içinde itiraz edip icrayı durdur yoksa 7 gün sonunda icra kesinleşir, icrayı itirazla durursan sonrası bir süre daha rahatsın çünkü avukat icra hukuk mahkemesine itirazın kaldırılması davası açmak zorunda kalacak bu da süreci uzatır o arada yine anlaşma yoluna gidebilirsin avukatla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabrizo -- 30 Ocak 2026; 15:53:42 >

• adama isi yokusa surmesini tavsiye etme, itiraz falan.. banka hele ki maaş varsa, alacagini adamda birakmaz.. avukatin ofisine gidecek, sonra icra dairesinde mal beyaninda falan bulunacak, icra dairesine avukat sozlesmeyle gelecek, avukat borcu yapilandirip taksite bolecek ama imza atip borcu odemezse, iceri atarlar.

borctan iceri atma durumu yok ama imza verip odememek disiplin sucu olusturuyor. tazyik hpsi uygularlar. borcunu oder odemez cezaevinden cikar.

neyse yani icra dairesinde avukatla birlikte borcunu yapilandirip gunu gunune hic aksatmadan odeyecek..

uygun taksitlere bolerler avukatlik ucreti falan dosya msraflari da bindirirler, 40 bin liradan biraz fazla oder ama 12 ay 18 ay 24 ay gibi taksit yapabilirler.

taksitler uygun oldugu icin korkulacak fazla bir sey yok odeyebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 30 Ocak 2026; 18:15:54 >

Ne alakası var bütçene göre kullan geç her işimi kolaylaştırıyor.

Referans Paylaşım Konuları:
    https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311
  • İmHyp3rioN kullanıcısına yanıt

Hocam ben taksite girmiyorum cunku o taksitlerde vade farki oluyor. Yani para oldugu icin pesin aliyorum vadesiz hesap zaten kredi karti gibi calisiyor yani net siparisi falan sorun cikartmiyor farki tek cekim sadece taksit ve borc yok.. vadesizdeki paradan eksiliyor..

Kolaylstırır ama benim systemde sıfır borc oluyor iste. Harcayacagım miktarı yatırıyorum ya da zaten bir miktar para hep bulunuyor vadesizde. Kredi kartı gereken yerlerde tek cekim debit kart kullanıyorum. Net alısverislerinde mster sanal kart kullanıyorum. Böylelikle borc illetine girmiyorum.

Fazla abartmıyorsan yani abartma derken, bütcenin ve gelirinin üzerinde harcamıyorsan kullan tabii kredi kartı ama ben kendim kullanmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 30 Ocak 2026; 18:33:45 >

Kapıya ödeme emri gelince, ylan mı gercek mi anlarsınız. Isin ciddi oldugunu icra müdürlügünden ödeme emri gelince görürsünüz. Simdilik telefon o kadar önemli degil. Kapıya ödeme emri gelir.. Hatta uyap'a girin, oradan kontrol edin, icraya verildiyse, dosyaların orada gözükmesi lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 30 Ocak 2026; 18:53:46 >

sanırım bir sebepten sizi baya korkutmuşlar, hayatınızda hiç icralık olduysanız (iki tarafta da bulunmuş birisi olarak söylüyorum) kimse kolay kolay parayı icra ile alamaz. Bu kadar basit olsa yok pahasına bankalar borçlarını varlık fonlarına devretmezdi. Bu arada ben bu konuda netim varsa ödesin borç şişmesin ya da kredi puanı çökmesin ama ödeyecek durumu yoksada bu aramalar boş palavra. Bir gün sonra hiç bir borç 40k dan 100k olmaz.

Alıntı

metni:
    kimse kolay kolay parayı icra ile alamaz.

Acı acı alırlar.

O parayı alamayacakları tek senaryo, adamın üzerine bir sey yoktur, maaşı da yoktur, tamamen culsuzdur, o zaman alamazlar. Adamın hazır maaşı var, o maaşın %25'ini kolaylıkla alırlar. Bunun tartışması bile yok. Maaşı var = maaşından tahsil edecekler.

Maaşsız ve güvencesiz adama gelince ona zaten kredi vermiyorlar. Senin bahsettigin adam tipi, zaten bankadan normal sartlarda kurus para alamaz. Öyle bir adamdan icra yoluyla alamazlar ama bankalar o tip adamı zaten başından biliyorlar ve para mara vermiyorlar..

Yani ayğında carıgıyla, bacağında salvarıyla, koskoca bankaya kendini kurnaz sanıp kimse borc takamaz, o parayı öyle bir alırlar ki, acı acı alırlar..

O zaman mesela madem icra ile falan alamıyorlar, korkutuyorlar, senin de üstüne bir sey olmasın, maaşın da olmasın, git, bankalardan paraları cek, ödeme, köseyi dön, zengin ol, icra ile alamasınlar. Cok zekiyiz gercekten. Sistemin acıgını buldunn sömür. Haha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 30 Ocak 2026; 19:14:8 >

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Öncelikle dediğim şeyin bir sistem açığı bulmakla ilgisi yok, kendi tecrübelerime dayanarak arkadaşa bilgi vermeye çalışıyorum.

Öyle bir tepkiniz var ki sanki arkadaşın size borcu varda biz ödeme diyoruz. Söylemleriniz çok agresif.

Ayrıca bu konuya konu sahibi arkadaşa destek için mesaj attım, sizinle fikrimi paylaştım diye niye bir mesajı 5-6 defa editleyerek bildirim gelmesine neden oluyorsunuz? Ki bu ss ten sonrada editlediniz tekrar bildirim gelmesine neden oldunuz, artık bir aldığımı ileteyim diye gönderdim. Zaten siz yazarsınız ben yazarım ona göre bir cevap yine yazarsınız, bu neyin hırsı anlam veremiyorum.

İki farklı görüş olarak forumu paylaşabiliriz sizden rica beni alıntılamayın haksız olduğumu düşünüyorsanızda bu üstteki arkadaş haksızdır deyin geçin. Şaka gibi bir durum yaşıyorum yani.

Arkadaşlar icra ile ilgili bi sorum olacak.lütfen bi bakın.

• Broon kullanıcısına yanıt

Ya arkadaşım insanları yanlıs yönlendirip, doğru yazana da muhalefet olma. Banka alır iste. Sen kimsin bankaya borc takıp kacacaksın? Maaşın var mı? Adam alır diyoruz, bir şeyin yoksa zaten en başından para vermezler diyoruz.

Daha tırı vırı seyler yazıyorsun. Yoksa icra ile alamazlarmış, yok devrediyorlarmıs bilmem ne. Yani konudan sapıyorsun iste. Mantıga uygun yazmıyorsun

Bir de alakasız SS yolluyorsun, editleme yapıyor diyorsun falan filan. Git derdini yönetime anlat, neden her mesaj editlemeye zırt pırt bildirim geliyor onlara sor.

Forumun programcısı var, admin'i var, forumun sahibi var kullanıcı adı gun falan o forum scriptinin problemi yani benim sorunum değil o. ben editlerim arkadaşım, notepad tslagı olusturup öyle mi yazacagız? o edit button'u neden var?

Neyse hocam özetle -> BANKA PARASINI ALIR. ALAMAZ DEMEK TAMAMEN SACMADIR VE YANLIS YÖNLENDİRMEDİR..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 30 Ocak 2026; 19:28:36 >

Adamın parası yoksa neyi alacaklar? Bakın ne önermişim!

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.