Elimde süresi dolmuş, yani IMEI kaydı yapılmamış bir iPhone 15 Pro bulunuyor ve şu an Türkiye'de kullanamıyorum. Önümüzdeki ay Üsküp'e 3-4 günlük kısa bir seyahat planlıyorum.
Bu seyahati fırsat bilerek, mevcut kayıtsız telefonumu Üsküp'te aynı durumda (kayıtsız) başka bir cihazla takas etme ya da satıp yerine sıfır veya ikinci el farklı bir telefon alma düşüncem var. Amacım, bu yolla yeni alacağım telefonu da kayıt yaptırmadan 120+120 gün daha kullanabilmek ve böylece telefon kullanım süremi uzatmak.
Sorum şu: Daha önce benzer bir yöntemi (özellikle yurt dışında telefon takası veya ikinci el satışını) deneyen oldu mu?
Aklıma bazı çekinceler geliyor:
- Takas / Satış Zorluğu: Mevcut telefonumu orada takas etmek veya satmak muhtemelen zor olacaktır. Yasal prosedürler hakkında net bir bilgi bulamadım.
- Değer Kaybı: Küçük işletmeler veya bireysel alıcılar, bu tür bir işlemi yaparken telefonumun değerinin çok altına fiyat teklif edebilirler.
Bu konuda tecrübesi olan veya bilgi sahibi arkadaşlar varsa desteklerini rica ediyorum. Üsküp'te veya uygun fiyatlı gidebileceğimiz vizesiz bir şehirde, bu tarz bir işlem mümkün müdür, nelere dikkat etmek gerekir?
|
65" Philips 65PUS6121 4K Ultra HD TV : 4.999 TL
ÖDÜLLÜ YARIŞMA MEDIA MARKT
|
|
UYUYAMIYORUM, AKLIMDAKİ ŞARKIYI BULMAM LAZIM
|
Xbox Facebook Sayfası
BİNLERCE RUFFLES HEDİYE!
|
350 liralık TEKTAŞ PIRLANTA KAZANMAK İSTEYEN
|
VAIO'nu Seç - VAIO Kazanma Şansı
|
Normal İmza
|
Profilimi görmek için arkadaşlık teklifinde bulunabilirsiniz.
|
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 8.279
İkinci El Bölümü Mesajları: 159
Konularının görüntülenme sayısı: 23.004 (Bu ay: 1.852)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 54 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic