Şimdi Ara

Her yaştan 'YouTuber' vergi ödeyecek (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
6.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: iamburak

Hayır video çekmek için ekstra elektriğe suya gerek yok bunlar zaten benim kişisel alanımda parasını verip aldığım şeyler. Ben bunlara ek olarak devlete ait bir şey kullanmaktan bahsediyorum. İnatla anlamamaya devam et sen. Bu kafayla giderseniz instagramda atılan hikayeden bile vergi almayı savunursunuz

Alıntıları Göster
    Video çekmek için kişisel alanında kullandığın elektriğin parasını ödüyorsun elbette ancak bir dükkanın olduğunda orda harcadığın elektriğin parasını da ödüyorsun. Yani vergi ödüyorsun diye devlet sana bedava elektrik veya internet vermiyor. Bu bakış açısı ile kıyaslama yapmak anlamlı bir sonuç ortaya koymuyor bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Don Corleoone

Hepimizin yurt dışında akrabaları eşi dostu var çok mu zor alıcı olarak o ülkelerden herhangi birini göster onların hesabına aktar
    Evet. Örneğin benim Almanya'da akrabam var ancak Almanya da vergi alıyor. Almanya'ya ödeyeceğime kendi ülkeme öderim daha iyi. Benim sorduğum; vergi almayan ülke hangisi?

Bu linkteki yazının son kısmında Almanya'daki vergi ile ilgili konular anlatılmış.https://www.adzine.de/2017/12/youtube-recht-das-gilt-es-bei-der-monetarisierung-zu-beachten/

• iamburak kullanıcısına yanıt
    Sen biraz geri kalmışsın güzel kardeşim, tavsiyem biraz ekonomi kitapları okuman yönündedir çünkü günümüz serbest piyasa ekonomisi nasıl işliyor,kim kimden ne için vergi alıyor gibi konularda biraz bilgi sahibi olmuş olursun,cehalet kötü birşey gerçekten...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki, uzmansınız madem bu konuda, kolay gelsin

• Enes Batur gözleri yaşlı okuyordur bu haberi :))

• quote:

Orijinalden alıntı: onur1301

Youtuber uzaydan mı video gönderiyor Evde de internetini kullanıyorsun, devletin elektriğini, suyunu kullanıyorsun vs.. sanın mantığına göre tc topraklarında aldığın bir evdesin

Alıntıları Göster
    Ona bakarsan sabahtan akşama kadar oyun oynayan adam daha fazla elektrik harcıyor (bilmeyenler için; ekran kartları oyun oynarken yüksek elektrik harcar), belki daha fazla internet kullanıyor.

O zaman her oyun oynayandan ya da bilgisayarını uzun süre açık tutandan da vergi alınmalı sizin mantığınıza göre.

• Alınmalı tabii ki bir yerde alınmadık vergi bırakmayan devletin gerçek gelir kazananlardan vergi alması gayet normal. Hatta çok fazla geç kaldılar. Belli ki bu iş alıp başını gidecek.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fulton F kullanıcısına yanıt
    Eğer yayın yapan arkadaşta bu işi bilinçli yaparsa bunları masraf olarak gösterir ve kalan kazancı üzerinden vergi verir.

• Şimdi böyle olsun tabiki diyecek, halen babasından harçlık alan ergenler çıkacak. Çoğunluğu da akpli olacak. Haklılar mı? Hayır. %1 bile haklı değiller. Türkiye'deki vergi sistemi kadar dandik bir sistem yok. Eğer şöyle olsaydı;

-Yıllık 10.000 lira kazandın. Ver %15.
    -Buyur 1.500. Hadi güle güle

O zaman mantıklı. Ancak bu halk için her şeyi zorlaştıran ama yandaşlarının yüz milyonlarca dolar vergi borcunu silen hükümet!! diyor ki;

Şirket açacaksın. İyi de ben şirket açıp ne yapacağım? Ha o zaman serbest meslek erbabı olacaksın. Tamam olayım ne lazım?

Aylık 200 TL Muhasebeci masrafı.
    Gelir vergisi beyannemesi, kdv beyanı, bilmem ne pulu, çer çöp
    Yıl sonu kırtasiye masrafı 500 tl
    Bağkur sanırım ayda 1000-1200

Yıllık 10.000 lira kazandım diye şirket açmaya kalksam, ilk sene 10.000 lira zarar yazarsın. İyisi mi ben para kazanmayım, aldığım bütün parayı hükümete!! bağışlayayım. Olay buna gelir işte.

Muz Cumhuriyetinde yaşıyoruz diye boşuna söylemiyoruz. Amaçları kimse para kazanmasın. Kanunlar resmen çöp.

• ali222 A kullanıcısına yanıt
    O zaman önce çakal esnafı dize getirecekler. Kaçırdıkları verginin hatti hesabı yok. Her türlü yolsuzluğu yapıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Miyamoto Musashi

2600 aboneli elektronik inceleme, hayvanlar ve pratik bilgiler üzerine yoğunlaşmış bir kanalım var. Aylık gelirim 100-200tl aralığında. Kamera alırken dolar yüzünden bir ton para ver (şu an cep telefonu ile çekiyorum) ses sistemi parası, saatlerce emek harca sonunda bir gelir elde et ve onun bir kısmına da devlet çöksün.
    Peki ben bir girişimci olarak devlete soruyorum. Video çekerken yayınlarken bana hangi aşamada devlet yardımcı olmuş? valla soruyorum.
    İnternet ucuz mu? ya da bedava?
    Ekipmanları mı üretmiş? ya da dolar normal seviyesinde mi?
    Teşvik mi etmiş?
    Yük olmamak için bir şeyler yapıyoruz ama yok. Devlet diyor ki, yük ol, işsiz ol, bir şey üretme ya da başının çaresine bakma...
    Tamam popüler kültüre ayak uydurmuş ve ruhunu satan bir çok youtuber var. Belliler zaten... Bir limit koy üstüne vergi al fakat bizim gibi üreten youtuberlerin işini neden zora sokuyor anlamıyorum. Büyüyemeden küçülüyoruz. Zaten box makinesine yumruk atmadığımız ve osurma challenge yapmadığımız için kitlemiz geniş değil...
    Yazılacak çok şey var... Reklamın iyisi kötüsü olmaz mantığıyla şuraya kanalımı BIRAKIYORUM.
    İnceleyin bakalım. Boş beleş, faydasız bir kanal diyorsanız direkt kapatın ekranı... Dediğim gibi gülmeme challenge yapmadığımız için ya da ergen seviyesinin 1 tık üstü erkek ya da kadın olmadığımız için popüler kültürün altında eziliyoruz.
    Hocam devlet hangi esnafa yardim ediyor. Yine sizden sadece %15 kesiyor. Dukkani olandan birnsuru kesinti var. Onlar ne yapsin

• Bu vergiler fazla olmadımı artık ?

Başkanlık ssitemi çok iyi gidiyor ozaman vergiler şak diye geçiyor
  • Kazanamıyoruz ki verelim dediğimdir. ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: rcc53

Hocam devlet hangi esnafa yardim ediyor. Yine sizden sadece %15 kesiyor. Dukkani olandan birnsuru kesinti var. Onlar ne yapsin

Alıntıları Göster
    Abicim haklısın ben seninle aynı şeyi diyorum. İki yanlış bir doğru etmiyor benim demek istediğim bu. Mesela çoğu kişi bilmez ala balık üreticilerine devlet yardım ediyordu. Hala ediyor mu? bilmiyorum. Değiştiğine dair bir duyum almadım. Kendim vergimi ödeyeceğim, kurallara uyan bir yapım var fakat yanlışa doğru da diyemem. İnsan bu işle uğraşmayınca bilmiyor.
    Az önce 50tl lik bir kulaklık videosu hazırladım. 3 saatimi aldı, çekim 1 saat sürdü, tek kişiyim... Kolay iş yok ama kolay para var maalesef. Kolay para kazananlar ise hep kaçak dövüşenler. Devlet bilmeden de olsa bu tarz oluşumları teşvik ediyor. Adam tutmuş video çeken ayrı, sesçi ayrı, pc kullanan ayrı yani şirket olmuş ama vergi kaçırıyor. Ben burada tek başıma yırtınıyorum...
    Sabaha kadar yazsam bitmez. Sonuç olarak anlatmak istediğim: yanlış, o da bu da hepsi yanlış. Birisi yazmış izleyenden de alsınlar diye. Durum buna geliyor...

• Maliye Youtuberların trilyonları götürdüğünü sanıyor herhalde. 18 yaş altı Youtuber olup, gerçek anlamda para kazanan tek tük kanal var. Onlarda ailesi ile birlikte bu işin içinde.
  • Vergi'ye de vergi gelir
  • Halk olarak neden vergiye karşısınız ya? Her vergi konusunda isyan var?

Kardeşim vergiye karşı olmayın, vergi şart bir devletin ayakta kalması için.

Sizin karşı olmanız gereken şey verginizin saçma sapan yerlere kullanılması, birilerine peşkeş çekilmesi, yandaşın karnını doyururken ihtiyacı olanın göz ardı edilmesi, yolsuzluklarla verginin cukkalanması, betona köprüye dökülmesi olsun karşı çıktığınız şey.

Bilinç yok ki bilinç

• 10000tl aylık gelmesi için 10milyon izlenmesi lazım.
  • Ey süper zeka yetkililerimiz vergilendirmeyi akıl ediyorsunuz anladık bankalardaki filtrelemeyi de akıl ettnizi anladık madem vergi alacaksınız niye insanları uğraştırıyorunuz bankaya Google dan para geldiyse bunun vergisini kes adamın hesabına aktar bunun için şirket mi kuralım. Sizin yüzünüzden bu işi bu ülkede yapmayacağım. Virüs olmasa planlarımı yaptım çoktan gitmiştim.
  • Zaten Youtuber'lara ücret ödenirken vergisi düşülmüyor mu? Kaldı ki buradan öyle büyük paralar kazananlar bir elin parmakları ki onlarda şirket kuruyorlar zaten bildiğim kadarı ile. Çünkü ekip olarak çalışmak zorundalar.

Ayrıca bu vergi işi de ülkede garip vergisini versin diyenler sanırım maaşlı çalışanlar. Şirket kurması,sabit gideri gibi saçma sapan bir sürü prosedür var. İnternet çağından kim niye bunlarla uğraşsın ki? Daha basit yöntemlere yönelmeleri gerekli,ayrıca koca şirketlere teşvik var ama youtuberlara yok. Ondan sonra niye bizden yazılımcı çıkmıyor,çıkmaz tabi daha işe başlamadan vergi para alma derdinde devlet. Zaten adam ilerlediği zaman bu işte ister istemez şirket kuracak.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.