Şimdi Ara

Her yaştan 'YouTuber' vergi ödeyecek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
6.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birde çocuğunun abuk sabuk zırlayan vırlayan videosunu çekenler için bir yaptırım gelse

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verginin zamlanmasına karşıyım. Fakat bu youtuber'lara karşı yapılan her hareketi destekliyorum. Gençlerimiz asosyal, buralarda kendilerini tatmin ediyorlar.

Fakat çok ciddi manada bu işi kıvıran adamlarda var. Adam elektronik mühendisi, youtube'da ansiklopedik bilgileri uygulamalı gösteriyor. Bunun gibilere destek verilmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpalp84 -- 24 Nisan 2020; 19:45:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 007css

Sen iş kurduğunda yada dükkan açtığında devletin malı mı oluyor ama yine de vergi veriyorsun değil mi.biraz kafanız çalışsın boş yorum yapmayın ya
    Dükkan kurduğunda T.C topraklarından bir yer almış oluyorsun. Ruhsat gerekiyor, devletin verdiği elektriği suyu kullanıyorsun. Bunu youtuber olmak ile karşılaştırmak asıl cahilliktir bana göre. Youtube'a içerik yüklerken ek olarak devlete ait ne kullanıyorsun mesela? Ki bu dükkan falan değil, altında birini çalıştırdığın işyeri de değil.

• ne oldu youtuber mısın ? sitem neden ediyorsun? Para kazanıyorsan vergini vereceksin. vergi veren keriz mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur1301

ne oldu youtuber mısın ? sitem neden ediyorsun? Para kazanıyorsan vergini vereceksin. vergi veren keriz mi ?
    yanlış yola sapmışsın. tam tersi istikametten dümdüz devam et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Dükkan kurduğunda T.C topraklarından bir yer almış oluyorsun. Ruhsat gerekiyor, devletin verdiği elektriği suyu kullanıyorsun. Bunu youtuber olmak ile karşılaştırmak asıl cahilliktir bana göre. Youtube'a içerik yüklerken ek olarak devlete ait ne kullanıyorsun mesela? Ki bu dükkan falan değil, altında birini çalıştırdığın işyeri de değil.

Alıntıları Göster
    Youtuber uzaydan mı video gönderiyor Evde de internetini kullanıyorsun, devletin elektriğini, suyunu kullanıyorsun vs.. sanın mantığına göre tc topraklarında aldığın bir evdesin

• Devletin hangi hizmetinden dolayı vergi ödeyecekler acaba

• O kadar fabrikatör is adami hele bir odesinde YouTuberda elbette oder. Yada tam tersine o kadar fabrikatorun yada verisini odemeyenin vergisi affolunmussa elbette YouTuberlarada vergi affı cikar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur1301

Youtuber uzaydan mı video gönderiyor Evde de internetini kullanıyorsun, devletin elektriğini, suyunu kullanıyorsun vs.. sanın mantığına göre tc topraklarında aldığın bir evdesin

Alıntıları Göster
    Hayır video çekmek için ekstra elektriğe suya gerek yok bunlar zaten benim kişisel alanımda parasını verip aldığım şeyler. Ben bunlara ek olarak devlete ait bir şey kullanmaktan bahsediyorum. İnatla anlamamaya devam et sen. Bu kafayla giderseniz instagramda atılan hikayeden bile vergi almayı savunursunuz

• büyük youtuberler önlemlerini çoktan aldı hepsinin şirketleri falan var adamlar bir şekilde paralarını aklıyorlar
  • Uzun zamandır vergilerle ilgili herhangi bir habere bu kadar sevinmemiştim.
  • 2600 aboneli elektronik inceleme, hayvanlar ve pratik bilgiler üzerine yoğunlaşmış bir kanalım var. Aylık gelirim 100-200tl aralığında. Kamera alırken dolar yüzünden bir ton para ver (şu an cep telefonu ile çekiyorum) ses sistemi parası, saatlerce emek harca sonunda bir gelir elde et ve onun bir kısmına da devlet çöksün.
    Peki ben bir girişimci olarak devlete soruyorum. Video çekerken yayınlarken bana hangi aşamada devlet yardımcı olmuş? valla soruyorum.
    İnternet ucuz mu? ya da bedava?
    Ekipmanları mı üretmiş? ya da dolar normal seviyesinde mi?
    Teşvik mi etmiş?
    Yük olmamak için bir şeyler yapıyoruz ama yok. Devlet diyor ki, yük ol, işsiz ol, bir şey üretme ya da başının çaresine bakma...
    Tamam popüler kültüre ayak uydurmuş ve ruhunu satan bir çok youtuber var. Belliler zaten... Bir limit koy üstüne vergi al fakat bizim gibi üreten youtuberlerin işini neden zora sokuyor anlamıyorum. Büyüyemeden küçülüyoruz. Zaten box makinesine yumruk atmadığımız ve osurma challenge yapmadığımız için kitlemiz geniş değil...
    Yazılacak çok şey var... Reklamın iyisi kötüsü olmaz mantığıyla şuraya kanalımı BIRAKIYORUM.
    İnceleyin bakalım. Boş beleş, faydasız bir kanal diyorsanız direkt kapatın ekranı... Dediğim gibi gülmeme challenge yapmadığımız için ya da ergen seviyesinin 1 tık üstü erkek ya da kadın olmadığımız için popüler kültürün altında eziliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miyamoto Musashi -- 25 Nisan 2020; 9:33:59 >

• Asgari ücretli bile gelir vergisi verirken bunlar vergisiz mi olsun ?

• quote:

Orijinalden alıntı: KISKANIYORLAR

Asgari ücretli bile gelir vergisi verirken bunlar vergisiz mi olsun ?
    Vergi verecekler/ vereceğiz tabii ki.
    Ancak iki yanlış bir doğru etmiyor... Her tarafımız vergi oldu. İleride bi tarafımıza saat takıp wc vergisi de alacaklar. Sen çok yaptın öbürü az yaptı. sen çok yaptın demek ki çok yiyorsun. Çok yiyorsan gelirinde çok olmalı vesaire
  • Bak bu vergiyi sevdim işte

• carbill şirkete vergi indirimi var ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: buradan bir taytlı geçti

Yetmez , izleyen, abone olan, beğenen beğenmeyende vermeli.
    Mantıklı. Destekliyorum.
  • 193 Sayılı GVK nu geregınce vergilendirmesi dogru...ancak devlet bu namı kaldı kı...
  • Hepimizin yurt dışında akrabaları eşi dostu var çok mu zor alıcı olarak o ülkelerden herhangi birini göster onların hesabına aktar

• quote:

Orijinalden alıntı: KISKANIYORLAR

Asgari ücretli bile gelir vergisi verirken bunlar vergisiz mi olsun ?
    Aklı başında olan hiç kimse zaten youtuberlardan vergi alınmasına isyan etmez. Herkes vergi veriyor tabi ki youtuberlarda vergi vermeli.
    Sıkıntı olan şu, internet üzerinden bir şey yapan ve sabit geliri olmayan insanları, normal iş yeri sahipleriyle bir tutmak doğru değil.
    Atıyorum ayda 1000 TL kazanan bir youtuber'dan tutup şirket kurmasını beklemek çok mantıksız. Yukarıda yazdım, hiç kazanmasan bile şirketin aylık 1300 lira masrafı var. Adam her ay 300 lira zarar mı girsin şirket açıp?
    Hem insanlara diyorlar kazanıyorsan vergisini vereceksin diye, hemde hiç bir çözüm sunmuyorlar.
    Ben bunu vergi dairesine anlattığımda git o zaman burger king'te çalış dediler. Ülkede ki girişimcilik mantığına bakar mısınız? Sonra niye bizde garajında proje yapan çıkmıyor diye söyleniyoruz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.