< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Yetmez , izleyen, abone olan, beğenen beğenmeyende vermeli.
|
Ticari gelirin her türlüsü vergilendirilir. Bu normal. Yani evini kiralayan nasıl vergi veriyorsa youtubedan para kazanan da verir.
|
Aylık 40 tl reklam geliri vergilendirilecek mi yani? Tamam hesaplar incelensin güzel ama zenginlerin milyarlarca, milyonlarca liralık vergi borcu olanın borcuna af getirip silerken garibanın 40 tlsinden vergi alınmasını doğru mu buluyorsunuz?
|
2600 aboneli elektronik inceleme, hayvanlar ve pratik bilgiler üzerine yoğunlaşmış bir kanalım var. Aylık gelirim 100-200tl aralığında. Kamera alırken dolar yüzünden bir ton para ver (şu an cep telefonu ile çekiyorum) ses sistemi parası, saatlerce emek harca sonunda bir gelir elde et ve onun bir kısmına da devlet çöksün.
Peki ben bir girişimci olarak devlete soruyorum. Video çekerken yayınlarken bana hangi aşamada devlet yardımcı olmuş? valla soruyorum. İnternet ucuz mu? ya da bedava? Ekipmanları mı üretmiş? ya da dolar normal seviyesinde mi? Teşvik mi etmiş? Yük olmamak için bir şeyler yapıyoruz ama yok. Devlet diyor ki, yük ol, işsiz ol, bir şey üretme ya da başının çaresine bakma... Tamam popüler kültüre ayak uydurmuş ve ruhunu satan bir çok youtuber var. Belliler zaten... Bir limit koy üstüne vergi al fakat bizim gibi üreten youtuberlerin işini neden zora sokuyor anlamıyorum. Büyüyemeden küçülüyoruz. Zaten box makinesine yumruk atmadığımız ve osurma challenge yapmadığımız için kitlemiz geniş değil... Yazılacak çok şey var... Reklamın iyisi kötüsü olmaz mantığıyla şuraya kanalımı BIRAKIYORUM. İnceleyin bakalım. Boş beleş, faydasız bir kanal diyorsanız direkt kapatın ekranı... Dediğim gibi gülmeme challenge yapmadığımız için ya da ergen seviyesinin 1 tık üstü erkek ya da kadın olmadığımız için popüler kültürün altında eziliyoruz. |
Yurtdışında banka hesabı açıp paraları orada tutmak daha mantıklı.
![]() |
Türkiye'de tek başına biri, bu vergi adı altındaki soygun yüzünden hiç bir alanda gelişme sağlayamaz. Vatandaşa hiç bir konuda para kazanma imkanı sağlamıyorlar. Sen ne halka kazanca dahil oluyorsun ki? Youtube devletin malı mı? Youtuber devlet yetkilileriyle görüşüp mü video yapıyor?
|
10000 TL gelire 1500 TL ödemiyorsun
Vergi ödeyebilmek için şirket kurmanız gerekiyor Eğer şirket kurarsanız büyük ihtimalle senelik masrafınız + vergi 10000 TL'ye yakın çıkacaktır. Bu yüzden internet kazançları için vergilendirme sistemi baştan sona değişmeli ve şirket kurma zorunluluğu kesinlikle ortadan kalkmalı İnternet kazançlarının (adsense youtube vb.) vergi ödemesi bence ev kirası geliri ödemesi gibi olmalı. Şu kadar kazandım deyip kredi kartı ile vergi öde ve olay tamamdır. Mevcut sistemde senelik 10000 TL kazanandan vergi almayı beklemeleri hayal. |
şahıs şirketi kurduğunda prosedür başlıyor.
-aylık bağkur primi (1000 tl civarlarında bir rakam) -çeşitli zamanlarda stopaj -muhasebeci tutmak gerekiyor toplayınca epey tutuyor bunlar. |
Dükkan kurduğunda T.C topraklarından bir yer almış oluyorsun. Ruhsat gerekiyor, devletin verdiği elektriği suyu kullanıyorsun. Bunu youtuber olmak ile karşılaştırmak asıl cahilliktir bana göre. Youtube'a içerik yüklerken ek olarak devlete ait ne kullanıyorsun mesela? Ki bu dükkan falan değil, altında birini çalıştırdığın işyeri de değil.
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali222 -- 24 Nisan 2020; 19:30:11 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SECourses -- 24 Nisan 2020; 15:32:10 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 24 Nisan 2020; 14:43:16 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SECourses -- 24 Nisan 2020; 15:36:37 > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|