Şimdi Ara

Her yaştan 'YouTuber' vergi ödeyecek (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
6.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence youtuber'ların vergi borçlarını silsinler aaa pardon onların ki silinmiyordu değil mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnadoluEfes

Bence youtuber'ların vergi borçlarını silsinler aaa pardon onların ki silinmiyordu değil mi
    silinmiyor mu muahahahahahahahahahahahahahahahaha
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miyamoto Musashi

Abicim haklısın ben seninle aynı şeyi diyorum. İki yanlış bir doğru etmiyor benim demek istediğim bu. Mesela çoğu kişi bilmez ala balık üreticilerine devlet yardım ediyordu. Hala ediyor mu? bilmiyorum. Değiştiğine dair bir duyum almadım. Kendim vergimi ödeyeceğim, kurallara uyan bir yapım var fakat yanlışa doğru da diyemem. İnsan bu işle uğraşmayınca bilmiyor.
    Az önce 50tl lik bir kulaklık videosu hazırladım. 3 saatimi aldı, çekim 1 saat sürdü, tek kişiyim... Kolay iş yok ama kolay para var maalesef. Kolay para kazananlar ise hep kaçak dövüşenler. Devlet bilmeden de olsa bu tarz oluşumları teşvik ediyor. Adam tutmuş video çeken ayrı, sesçi ayrı, pc kullanan ayrı yani şirket olmuş ama vergi kaçırıyor. Ben burada tek başıma yırtınıyorum...
    Sabaha kadar yazsam bitmez. Sonuç olarak anlatmak istediğim: yanlış, o da bu da hepsi yanlış. Birisi yazmış izleyenden de alsınlar diye. Durum buna geliyor...

Alıntıları Göster
    Hocam benim maasimdan 2bin tl kadar kesinti oluyor . %20 gelir vergisi de icinde. Bu normal bir durum. Sizden kesilmemesi anormaldi . Simdi.normale dondu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İslamcı müslüman akp yeni para kaynağı bulma yolunda hazırlanıyor. Halkı sömürmeye doymadılar. Yeni para kaynakları lazım akp ye.
  • e diyelim ki ben gelir elde ettim ama sonra youtube ortaklığını sonlandırdım yinede vergi öder miyim

şimdi siz soyleyın hocam sızce ben cennetlikmiyim cennetliksem kaçıncı kattayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: rcc53

Hocam benim maasimdan 2bin tl kadar kesinti oluyor . %20 gelir vergisi de icinde. Bu normal bir durum. Sizden kesilmemesi anormaldi . Simdi.normale dondu.

Alıntıları Göster
    Maaşından 2000tl kesiliyorsa güzel maaşın var demektir. Benim maaştan max 800 kesiliyor o da yıl sonuna doğru. Allah bereket versin gözümüz yok. Burası da ekşi gibi herkesin 20k maaş aldığı bir mecra sanırım. .
    Hayırlı işler herkese.

• Bordrolu çalışandan her ay yüzde 20-35 arası vergi kesiliyor ses yok yutupdan vergi keseceğiz deyince rererö hadi ordan v*letler

• quote:

Orijinalden alıntı: Miyamoto Musashi

Maaşından 2000tl kesiliyorsa güzel maaşın var demektir. Benim maaştan max 800 kesiliyor o da yıl sonuna doğru. Allah bereket versin gözümüz yok. Burası da ekşi gibi herkesin 20k maaş aldığı bir mecra sanırım. .
    Hayırlı işler herkese.

Alıntıları Göster
    Baktim simdi 1450 civari kesiliyor . Yilin 2. Yarisinda 1800 lere cikiyor.
    Elime gecen 4bin

• Yurtdışı hesabı şeklinde açar kanalını. Ordaki bankaya veya kişiye gösterir hesabı ve para oraya yatar. Türkiye %15 alıyorsa, X ülkesi %9 aldığında milliyetçilik diye birşey kalmaz anında :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: rcc53

Baktim simdi 1450 civari kesiliyor . Yilin 2. Yarisinda 1800 lere cikiyor.
    Elime gecen 4bin

Alıntıları Göster
    4k için 1400 vergi? ne tarz bir vergi bu? şu an şoktayım. tam olarak ne vergisi bu? gelir değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: soulstriper

Halk olarak neden vergiye karşısınız ya? Her vergi konusunda isyan var?

Kardeşim vergiye karşı olmayın, vergi şart bir devletin ayakta kalması için.

Sizin karşı olmanız gereken şey verginizin saçma sapan yerlere kullanılması, birilerine peşkeş çekilmesi, yandaşın karnını doyururken ihtiyacı olanın göz ardı edilmesi, yolsuzluklarla verginin cukkalanması, betona köprüye dökülmesi olsun karşı çıktığınız şey.

Bilinç yok ki bilinç
    İşveren misin yoksa babandan harçlık mı alıyorsun? Ciddi soruyorum bunu. Ne alaka diye soruyorsan, bir şey bilmediğindendir.
  • myfranco kullanıcısına yanıt
    37 yaşında kendi işyeri olan ve vergisini de düzenli ödeyen biriyim. Ayrıca işletme mezunuyum dünya kadar da vergi dersi aldım, birşey bildiğimi zannediyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dinocan Gökçek

Bordrolu çalışandan her ay yüzde 20-35 arası vergi kesiliyor ses yok yutupdan vergi keseceğiz deyince rererö hadi ordan v*letler
    Vergi kessin, ona kimse itiraz edemez ama gelen paradan direk kessin. Şimdi sana şirket aç diyorlar mı? Şahıs şirketi bile kursan yıllık en az 10.000 tl masrafın var. Yılda 2-3.000 lira kazanan adam nasıl yapsın bunu? Bilmeden konuşuyorsun.
  • quote:

37 yaşında kendi işyeri olan ve vergisini de düzenli ödeyen biriyim. Ayrıca işletme mezunuyum dünya kadar da vergi dersi aldım, birşey bildiğimi zannediyorum.
    Ben 2 defa şirket açıp kapadım, 2 defa da serbest meslek erbabı oldum. Sen de bu işi biliyorsan, böyle yapılmayacağını da biliyorsun. Götürü vergi alırsın, muhasebeci ile uğraştırmazsın. Ülkedeki sistem tamamen sahtekarlık üzerine kurulu. Muhasebeciler ve mali müşavirler zengin olsun diye kurulmuş.
    Elde edilen her gelir, vergilendirilebilir. Ayrıca sistemi biliyorsan muhasebeciye para vermez vergi dairesi üzerinden ya da elektronik ortamda kendi işini kendin görürsün ki ben öyle yapıyorum.

• Rimesia R kullanıcısına yanıt
    + Ekleme yapmak gerekirse peşin vergi geçici vergi gibi kalemlerde mevcut.Şahıs işletmesi sahibiyim yıllık 25 binliraya yakın para düz olarak gelir vergisi hariç ödeme gidiyor.Özellikle Stopaj gibi saçma bir verginin olduğu bu ülkede girişimci olmak başlı başına suç.
  • ülkede yabancılar hariç herkesin nefes alması vergi :D
  • Miyamoto Musashi kullanıcısına yanıt
    Hocam destek amaçlı abone oldum içerikler de kaliteli görünüyor. Yolunuz açık olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veronicaa -- 26 Nisan 2020; 1:14:33 >
  • quote:

Elde edilen her gelir, vergilendirilebilir. Ayrıca sistemi biliyorsan muhasebeciye para vermez vergi dairesi üzerinden ya da elektronik ortamda kendi işini kendin görürsün ki ben öyle yapıyorum.
    15-16-20 vs.. yaşlarında bir gence bunu yapmasını söylemek zor. 1 sene boyunca elde ettiği gelirin %15'ini Vergi Dairesine götürür verir. Bunu yapamıyorsa, sistem saçmadır. Adam Youtube videosu çekiyor, sen bu adama Bağkur ödemesini istiyorsun mesela. Sistem yanlış.

Bu arada muhasebeci olmadan vergini kendin ödeyebildiğini ilk defa duydum. Sistem değiştiyse bilemem.
    Elektronik beyanname gönderme talep formu doldurup vergi dairesine müracaat ederek kendi muhasebeni kendin yapabilirsin. Bu konuda bilgili değilsen mecburen muhasebeci tutarsın ama 6 aylık bir kursla muhasebeci ücretinden kurtulursun.

Ayrıca 15 yaşındaki biri o yaşta gelir elde edebiliyorsa vergiyi de pekala ödeyebilir, bagkura da ödeme yapabilir.

Bakın yine söylüyorum, verginin kendisine karşı olmayın, uygulanma biçimine, oranın yüksekliğine ve vergilerin harcanma şekline karşı olun. Yani bilinçli bir toplum olmak lazım.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.