Şimdi Ara

Her Peugeot AdBlue Sorununun Yaşayacaktır (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
10
Favori
71.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Knight_Hammer kullanıcısına yanıt

    Depo komple değişim olduğunda bile bir süre sonra tekrarladığı için açıkcası tamiri düşünmedim bile. En mantıklı yol iptal geldi ancak gerek kalmadı. Diğer konuya uzun uzun yazmıştım, buraya da kopyala yapıştır yapıyorum;


    Bilgilendirme olarak ekleyeyim;


    2015 model 308 1.6 bluehdi aracım var. 98bin kmde aldım. Daha önceki sahibi adblue sorunu yaşamamış.


    - Bu yaz 110bin km civarında tatil dönüşü adblue bitti,uyarı verdi araç. (adblue bitmeden, araç uyarı vermeden doldurmak gerekiyor normalde, bu ilk hatam)


    - Hemen ilk benzinliğe çekip shellden adblue dolumu yaptım. 10lt olarak. (adblue dolumu için aracın soğuk olması, akşam ya da sabah serinliğinde yapılması ile servis tavsiyesisi vardı bu da ikinci hatam)


    - Yola çıktıktan sonra uyarı bi söndü bi yandı bi daha söndü derken kalıcı olarak yandı ve 1100 km sayacı başladı.


    - Eve geldikten sonra deposunu tamamen doldurdum. Obd(lexia) ile arıza kodlarını sildim. Bu arada arıza kodu P20E8 üre sıvısının basıncı düşük olması. Ama 5-6 km gittikten sonra yine adblue uyarısı veriyordu araç.


    - Araştırınca öğrendim ki 4 sebepten arıza olabiliyor,

    1) pompanın tıkanması(bendeki sorun)

    2) depoda şamandıranın arızası

    3) enjektör tıkanması

    4) adblue tankının üstünde kart/devre var, adblue oraya sızarsa arıza verebiliyor.


    - Enjektör tıkanması olursa, nispeten kolay. Youtube da temizleme videoları var. Kendi aracımınkini temizledim ama zaten temizdi, bi tıkanıklık söz konusu değildi. şamandıra arızası olursa depoyu söküp ılık suyla çalkalanırsa temizleniyormuş ama ben denemedim. pompa arızası olursa, yine depo sökülüp ılık su eklenip, pompa manuel olarak 12v bağlanıp ılık suyla çalışması sağlanınca tıkanıklık açılıyormuş, bunu da denemedim.


    - Elimde obd cihazı olunca nispeten rahattım, 1100 km uyarısında km azaldıkça silip kullanmaya devam ediyordum. Sonra temizleme katkısını duydum, onu satın aldım. Tunap olan değilde trendyol üstünden başka bir marka aldım. Depo içinden bir miktar adblue çekip temizleme sıvısı ekleyip geri doldurdum. Çözüm olmadı(şimdilik).


    - Artık gittiği yere kadar dedim, iptalleri araştırdım, bulunduğum şehirde saçma sapan fiyatlar verilince, biraz daha bekliyim, önümüzdeki ay yaptırayım, bu ay sıkıştık sonraki aya kalsın derken bi anda arıza söndü, nasıl ya fln derken 2-3 gün içinde yine yandı. Sonra tekrar söndü. Fark ettim ki performanslı kullanımda, biraz aracı sıkıştırdığım an yanıyor, sakin kullanınca 1-2 gün içinde sönüyor. Pompa tıkanmasıyla paralel bir durum.


    - Hemen tavsiye edilenden bir miktar daha fazla temizleme katkısı ekledim(kesinlikle tavsiye değildir,aracınızda oluşabilecek arızalarda risk size aittir), nasılsa iptali göze almışım. 1-2 kez daha yanıp söndü ve şu an kayboldu.


    - 5 ay kadar abdlue uyarısıyla dolaştım ve şu an sıkıntı yok. Hatta 2 gün önce 4 günlük bir tatil yaptık, 1300km. Aracı sıkıştırdım, yeri geldi 170-180 gittim, yeri geldi dip gaz yaptım ama şu anlık bir sıkıntı yok.


    Belki birilerinin işine yarar diye uzun uzun yazdım.





  • Peugeout 308 aracimda adblue uyarisi verdi araca adblue ekledim ancak adblue isigi sönmedi. Yetkili servis bakimli aracimi bu konudan dolayi servise biraktim, yapilan inceler sonrasi aracin adblue deposunun degismesi gerektigini söylediler. 30 bin TL ucret talep edildi , iyi niyet garantisinden indirim talep ettim ancak pandemide 1 bakim kacirmamdan dolayi iyi niyet kapsamina araci sokmadilar.

    Internette yaptigim arastirmalar sonucu boshcar yetkili servisler bu konuda hizmet veriyor. Aracima 2 lt adblue eklediler , adbluenin araca calisirken konulmasi gerektigini soylediler ve arac beynine gelen hatayi sildik dediler. Suan herhangi bir sorun gorunmuyor. Yapilan cozumle ilgili 1 yil garanti veriyorlar. Sorun yasayan arkadaslara boshcar yetkili servislerine gitmeyi tavsiye ederim.
  • Blyss B kullanıcısına yanıt
    Abuuu buna 55 bin tl ödenir mi
  • boltman34 B kullanıcısına yanıt
    Arıza tespiti için 3600 tl nedir. Önceden bu işler için 200-300 tl alınırdı.
  • Maalesef tespit islemleri icin istenen rakam sacma. Servis tamir islemi yapmadigi icin degisim talep ediyor ve istedigi rakamlar cok sacma.
  • Bu sorun aynı grubun diğer araçları olan citroen berlingo, doblo, opel combo, toyota proace modellerinde de var mıdır?
  • 2019 model 508 36000km de gelip benide buldu ariza tespiti icin 3000 lira para istediler yokus yaptim biraz tespit edilecek bisey yok kronik oldugunu siz soylediniz zaten depo degisimi diyeceksiniz alarmi kaldirin yoluma devam edeyim dedim yaklasik 500 km sonra tekrar geldi alarm inanilmaz can sıkıcı blr durum enjektoru ayirip adblue deposuna saf su koysam sistemden su gecirsem mumkunse tabi boyle bir islem kalintilari temizler mi acaba
  • Merhaba 2019 model 3008 sahibiyim aracım 57000 km de. 2 aydır aracı çalıştırdıktan 2-3 km sonra motor arızası aracı tamir ettirin uyarısı geliyor 3-4 km sonra hava kirliliği önleme sistem arızası yazıyor ve adblue ışığı yanıyor. 3-4 km daha gidince önce adblue arıza ışığı sönüyor. 3-4 km sonrada motor arıza ışığı kendiliğinden sönüyor bazen de hiç birsi sönmüyor. (Hiç bir zaman 1000 km sonra araç durdurulacaktır uyarısı almadım.)

     

    Özel serviste aracı pc ye bağladığımızda P20A2 NOx sistem devresi üre pompa şamandıra hatası ve P20E8 üre solüsyon basıncı hatası yazıyordu.

     

    Yetkili servise (tarabya new ) gittiğimde kullandığım adblue kalitesinden olabileceği veya sistemin arızalandığını söylediler. Tespit için aracı bıraktım sistemin arızalı olduğunu adblue tankı enjektörü vs değişimi için 48 k ücret istediler.

     

    Servise hep aynı yerden ( Shell ) adblue aldığımı bunun kronik bir arıza olduğunu müşteri memnuniyeti kapsamında değişimini talep ettim. Tüm bunlar yaşanırken depoda en son aldığım adblue bidonuna baktığımda üzerinde HILDA adblue yu kontrol ettiğimde ne VDA standart yazısı vardı ne de üretici firmanın adresi. iletişim numarası olarak esem kimya ve bir cep telefonu yazıyordu. (Firmayı kötülemek istemem web sitesini filan bulamadım.)

     

    Sonradan öğrendiğim bu adblue ların üzerinde VDA standart belge numarası olmasında fayda varmış. Bilindik istasyonlardan alışveriş yaparken bile bunu kontrol etmekte fayda var. Türkiye Shelle durumu bildirdiğimde istasyonlar istedikleri markayı satmakta serbest olduklarını söylediler.

     

    Türkiye Peugeot ve Fransa Peugeot ya kadar yazdım video yolladım. Aracın bakım eksikliğini öne sürerek reddettiler. “ Arıza ışığının bazen yanıp bazen sönmesinin mantıklı olmadığını arıza varsa devamlı yanması gerektiğini “ belirtsem de sonuç alamadım.

     

    Forumlarda ne kadar arasam da benimkine benzer bir arıza ile karşılaşan bulamadım.

     

    Sonra formlarda gezinirken TUNAP 987 SCR Adblue etken madde kullanıp arıza ışının söndüğünü yazanları gördüm açıkçası çok kafama yatmadı ama denesem ne kaybederim diye düşünerek almaya karar verdim. Nette sipariş vermek için arattığımda evime yakın bir yerde Ayazağa da bir firmanın sattığı gördüm. ( reklam yapıyor diye düşünülmesin firma ismi yazmak istemiyorum ) Gittim satıcı ile konuştum durumu anlattım Nurullah bey sağ olsun çok ilgilendi ürünü anlattı. Kullandıktan 1 ay kadar sonra etki edeceğini belirtti ve gerçekten söylediği gibi oldu. Ürünün kullandıktan yaklaşık 1 ay kadar sonra arıza ışıkları söndü ve tekrar yanmadı. Şans eseri formlarda bu bilgi ile karşılaşmasam ya 48 k servise verecektim ya da yazılım ile iptal ettirecektim. Uzun uzun yazdım belki birileri faydalanır. Saygılar.





  • ordekmurat O kullanıcısına yanıt

    faydalı bilgi hocam teşekkürler. 2023 model pejo boxer servis minibüsümüz var, sizinkine benzer adblue sorunu yaşıyoruz ara ara. fırsat olunca deneyeceğim. ilgili malzemeyi ölçü olarak ne kadar kullandınız? internette 250ml tüpler satılıyor, bir tüp yeterli geliyor mu?

  • ordekmurat O kullanıcısına yanıt
    Vay arkadaş. Peugeot bu kusuru servisler milleti tokatlasın diye bilerek mi bıraktı acaba diye düşündüm bir an. 48k TL nedir yav. İyi ki ucuza halletmişsiniz hocam tufaya gelmeden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 6 Mart 2024; 21:24:18 >
  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt

    Ürünün üzerinde ölçü kısmı var kaç litre adblue ya eklemek istiyorsanız ona göre koymalısınız. bir tüp 100 lt adblue için yeterli diye hatırlıyorum yani fazlası ile yeter. aracınızın 2023 model olduğunu yazmışsınız. Garantisinin devam ediyor olması lazım. Ben olsam servis kaydı oluşturur değişim talep ederdim. Yanlış hatırlamıyorsam peugeot adblue sistemini 2023 yılında yeniledi yeni sistem daha sağlıklı diye okumuştum. Yine de karar sizin




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ordekmurat -- 19 Mart 2024; 17:41:56 >
  • Her yeni çıkan modelin adb. İçin aynı söylem var
  • Peugeot 5008 1.5 bhdi aracımda adblue arızası oluştu. Arızayı giderdim hata kodunu da obd cihazı ile sildim. Ancak adblue sistemi arızası yazısı ve menzil uyarısı hala ekranda. Bunu nasıl yapabilirim, hangi program gerekli, yardımcı olursanız sevinirim.
  • Tamiri nasıl yaptınız
  • Hata kodu p20EE idi, yani nox sensörü arızası. Sensörü temizledim motor arıza ışığı bir daha yanmadı ama yakıt sistemi arızası ve menzil uyarısı ekrandan gitmiyor.
  • Adblue ve pejo.. Allah başka dert vermesin.
  • Sırf o yüzden benzinli 1.6 motor 180 bg modelini aldım. 3 yıldır sorunsuz biniyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.