Şimdi Ara

Her Peugeot AdBlue Sorununun Yaşayacaktır (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
10
Favori
71.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kartalus kullanıcısına yanıt
    Aynen Teşekkürler
  • Peugeot Türkiye, yetkili servis bakımlı Peugeot'larda 6 yıl ve 150.000km'yi geçmemiş olanlarda arıza durumunda ücretsiz Ad Blue deposu değişimi kararı aldı.


    Detaylar Facebook'ta Peugeot 3008 Turkey grubunda. Oradan detaylara bakabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 6 Temmuz 2023; 17:6:42 >
  • zeytinkoy kullanıcısına yanıt

    Geçmişte de uygulamaları böyleydi zaten, hatta servis bakımlı olmayan aracımızın deposunu bile (önce bakım yaptırmak şartıyla) ücretsiz değiştirdiler.

    Avrupadaki uygulamada 6. yıl sonrasında da tüm bedel yerine amortisman bedeli talep ediliyor 10 yaşa kadar. 7. Yılda %70i, 8. Yılda %80i gibi...

  • 19can84 1 kullanıcısına yanıt
    Böyle değildi, herkese değildi yani. Kimisinden komple ücreti isterken kimisinden sadece depo/işçilik alıyorlardı. Peugeot genel merkezle görüşenler daha şanslıydı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zebo

    Merhaba nerede yaptırdınız o işlemi

    Selam Temizlik yaptırdım demişsiniz nasıl yaptırabilirim ?

  • bayar35 B kullanıcısına yanıt

    Merhaba benimmde 2015 model 508 var bugüne kadar uyarı verince adblue koyuyordum 2 gün sonra sönüyordu bu sefer 10 gün oldu sönmedi ve 250 km kaldı servise gittim arıza tespit için 3000 tl istedi depo değişimi için sadece depo 30 bin TL sökme takma derken 40, 50 bin TL yi bulacak gibi gözüküyor dedi. Bu sebeple iptal ettirmeyi düşünüyorum ama Eskişehir de tamir eden usta kim acaba bilgi var mı sizde bir de ona sorsam

  • ozanay26 kullanıcısına yanıt
    Eurorepardan fiyat aldınız mı ? Daha uygun fiyat çıkarabilirler.
  • Merhaba,

    2020 308 aldım. 67.000km de. Bende önce muhtemelen ad Blue iptali yaptılar.

    bana bilgi vermediklerinden ben herşey yolunda zannediyorum. Yetkili servisde yazılım güncellemesi çıkmış, uyguladılar. Son güncel yazılımı yüklediler. Araç bana ad Blue sorunu vermediğinden kullanmaya devam ettim. Evine 1km uzakta durdu ve daha da kontak basmadı. Servis gerekli testleri yaptı ve ad Blue sorunu olduğunu ve depo değişmesi gerektiğini söyledi. iptal için beyini okuyamadılar. son güncel yazılım kilitliymiş.

    depoyu söktük ki elektronik devrelerin olduğu yerin içi komple adblue ile dolmuş. Bunu nasıl düzelteceğimi bilmiyorum. Araç çalışmıyor, her çekici ile de alamıyoruz vites boşa alınamıyor. 10 gündür uğraşıyoruz henüz yol alamadık.

    önerisi olan varmı? Depo sökük şu anda , temizleyip takıp deneyeceğiz. Herhangi bir bilgisayar ve program müdahalesi olmadan devreye girer mi doğru ise sistemi?





  • smazlum24 S kullanıcısına yanıt

    1.5 bluehdi sanırım sizin araç. Depo temizledikten sonra sorunsuz çalışan araçların videoları var youtube da. Ama sizin çok uzun süre kalmış anladığım kadarı ile devrelere ciddi zarar verilmiş olabilir.


    Depoyu çok iyi temizledikten sonra birde dpf e bağlı üre enjektörünü sökün ve güzelce zarar vermeden temizleyin. Ucunda ki nozzle lar kurum ile kaplandığından pompa basmakta zorlanıyor. Benim aracın enjektör temizliğini 40k civarı yaptım. Çıkan kuruma inanamadım.


    Herşey yolundaysa parçalarda sorun yoksa aracın motorunda adblue sayacının sıfırlanması gerek. Onuda bu videodan yapabilirsiniz. (tabi bu iş için lexia kablosuna ve programa ihtiyaç var. Sizde yoksa y.servis veya kablosu ve programı olan bir servis)


    Benim başıma gelmedi henüz. Bende ki bilgilerde teoriden ibaret.


    Geçmiş olsun.





    Steven Lewisyoutube
    How to reset AdBlue count down timer 1.5 BlueHDI Peugeot Citroen Bosch MD1CS003 using Diagbox
    https://www.youtube.com/watch?v=vDJLM958Lqg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oky33 -- 21 Eylül 2023; 9:52:49 >




  • oky33 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler , aslında dediğiniz herşeyi yaptık. Ama pompa arızası verdi. Mecburen depo komple değişecek. Durduk yere masraf. :(
  • opel combo 2020 model aracımda dün yolda giderken aniden bende de hata verdi.

    hava kirliliği önleme sistemi arızası ile birlikte motor ışığı da yandı ve motorunuzu tamir ettirin dedi. o andan itibaren sürekli ışıklar(adblue ve motor hatası ışığı) kalıcı olarak yanmaya başladı.


    üstünden 50km yol gittikten sonra bu sefer standart adblue azalma uyarısı vermeye başladı.

    "hava kirliliği önleme sistemi arızası: 1100 km sonra motor çalıştırılamayacak" şeklinde bir uyarı mesajına dönüştü ve adblue simgesi sürekli yanıp söner vaziyete geçti.


    eskiden adblue uyarısı 2400km civarında başlıyordu. orda seviyede bir sensörde problem oldu da 1300 kmyi pas geçti ve birden 1100km e gelince uyarı verdiği için mi hataya düştü anlamadım.


    adblue deposunun değişimi durumuna getiren bu hata mesajında siz ne alıyordunuz ve adblue ışığı sürekli yanıyor muydu. bugün çok yoğun bir gün olduğu için mecbur bu şekilde kullanıcam ama yarın önce bir adblue deposunu doldurup arıza geçer mi acaba diye düşünüyorum.


    olmazsa da açıkçası böyle kronik bir hale gelmiş ve değişimlerde bile çok güven vermeyen bir adblue sistemini komple yazılımsal devre dışı bıraktırıcam gibi duruyor.





  • Eskişehirdeyim, 308 aracımda adblue sorunu mevcut, arada sönüyor 1100 km sayacı başa sarıyor, bazen de kendim pc den sıfırlayıp kullanmaya devam ediyorum. Sanıyorum 3-4bin km dir bu şekilde kullanıyorum.


    Eskişehir de iptal yaptıran arkadaşlar var ise, iptal konusunda tavsiyede bulunabilirse sevinirim.

  • Herkese merhaba 2016 model 308 aracim adblue uyarisi verdi , adbule ekledim ama gostergede uyari sonmuyor. Servisle gorustum ariza tesbiti icin 3600 TL istediler. Peugeotta guncel durum nedir bilgisi olan var mi ? Iyi niyet yada garantiden degisim oluyor mu ?
  • 2020 opel combo aracımızda aynı sorun baş gösterdi başlığı ''Her Peugeot, Citroen ve Opel Adblue Sorunu Yaşayacaktır'' olarak güncellemek gerekli.


    Önce motor arızası lambası yandı ardından hava kirliliği önleme sistemi arızası: 1100 km sonra motor çalıştırılamayacak diye uyarı verdi. Bende hemen arabayı aldığımız yere izmirdeki 3. sanayinin oradaki egeme götürdüm. (herhalde ekmas grup almış adı farklıydı)


    Arabayı bırakıp bırakmamakta tereddüt ettim çünkü servis arıza tespitinin 4000tl olacağını iletti, bu arızayı daha önceden biliyordum alacağım cevabında ya depo değişimi ya da katalitik konvertör değişimi olacağını bildiğimden bırakmak istemedim nitekim sanayideki ustamızı aradık izmirde bunu anlayan çıkmaz bırakın diyince dün bıraktım.


    Akşam 5 gibi aradılar katalitik konvertör değişimi yapılacağı 63 bin küsür gibi fatura olacağını söylediler.


    Araba babanın olduğu için onunla akşam konuştuk yarın ben gideyim dedi. Gitmeden bunun kronik sorun olduğunu bir çok kişinin bu sıkıntıyı yaşadığını söyledim ama serviste herhalde bütün adblue olan araçlarda böyle şeyler oluyor diyip geçiştirmişler ve 55 bin tl ye anlaşmışlar.


    Arabanın 2 bakımı egemde 1 bakımı dışarıda yapıldı.


    Bununla ilgili sonradan dava açma şansım var mı fabrikasyon hatadan dolayı fahiş fiyatlar ödüyor tonla insan yazık günah internette bir sürü şikayet var ki bunun 3 katı internete yazmayan vardır.


    Yazık ülkedeki hukuk sistemininde hantallığından faydalanıp istedikleri gibi at koşturuyorlar





  • Blyss B kullanıcısına yanıt

    Boşuna 55000 tlvermişsiniz İptal ettirip kurtulacaktınız 308 forumunda bir sürü iptal ettiren kişi var.Yazılım atıp iptal ettiriyorlar

  • Baban o faturayı seni dinlemeden okeylediyse hiç karışma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 27 Ocak 2024; 22:10:22 >
  • san_jose kullanıcısına yanıt

    Eskişehir'de Zeynel Usta/ Selcar otomotiv adlı biri var. Adblue depo problemini garantili olarak tamir ediyor deyip övüyorlar.


    Her Peugeot AdBlue Sorununun Yaşayacaktırwww.selcarotomotiv.com
    www.selcarotomotiv.com – Her zaman yanınızdayız.
    http://www.selcarotomotiv.com
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.