Şimdi Ara

Hayvan Hareket Edebilen bir domatestir. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
0
Favori
3.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: mrfgyhu

quote:

Orjinalden alıntı: Autumn.

quote:

Orjinalden alıntı: TECH-TR

quote:

Orjinalden alıntı: ANDREİ

Son derece saçma...
    İnsan,yapısı nedeniyle hayvan olarak sınıflandırılır.İnsan diye ayrı bir tür yoktur...
    Eğer kediler düşünebilen varlıklar olsalardı,aynı şekilde, canlıları "Bitki,hayvan ve kedi" olarak sınıflandıracaklardı.Bu ne kadar saçma bir düşünceyse,"bitki,hayvan ve insan" demek,o kadar saçmadır.
    Evet insan bir havvandır....

İnanmayanlar öyle düşünebilir.Senin hayvanlardan tek farkın düşünebilmen değil zeki olman,akıllı olman,aşık olabilmen ve en önemlisi ruhunun olması.

Hayvanların ruhu yokmu?

Bu saydıkların akıl ile olmuyormu peki?

arkadaş sen nie anlamak istiyosun insanla hayvan arasında fiziki olarak fark neredeyse yok denecek kadar azdır bu nedenle insan hayvan sınıfına girer tutturmuşun yok ruhum yok oram yok buram die insan hayvanlarla fiziki olarak benzediği için insan düşünen bir hayvnadır

katılıyorum. insan bi hayvandır. ayrıca Aristo gibi büyük bir filozofun bu kedidir bizim gibi yemek yiyo çoğalıyo ölüyo ama tek fark biz düşünebiliyoz gibi basit bişi düşündüğünü sanmıyorum. biraz Aristo yu araştırın. karşı fikirle onu çürütmek o kadar kolay değildir. insan bi hayvandır. tek fark düşünebilmemiz aklımıızn olmasıdır. yani insan etik bi yaratıktır.

• quote:

Orjinalden alıntı: ¥

yaş kaç diyesim geldi anlayana.

Sana "Peki, akıl ve iç güdü ile yaşayan bir canlı söyle ve nasıl öldüklerini açıkla." diye sordum verdiğin cevap alâkasız.

Hiç aklın alıyormu ruhsuz bir canlının yaşayabileceği, düşünebiliyormusun böyle birşeyi olacağını ve ne kadar saçma düşündüğünü?

Hadi bir anket açalım eğer seni ikna edemeyeceksem. Çünkü inatla bişeyler anlatmaya hatta artık laf sokmaya başlıyorsun.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Mit Ajanı

@Autmn;
    Kelime oyunu yapmışsın ama yemezler.

Aristo haklı,
    Biyolojide çeşitli sınıflandırmalar yapılır.
    Özellikle gen yapıları, son yıllarda bu sınıflandırma için esas alınır..

Bu sınıflandırmayı yapmadaki en büyük sebep, karmaşıklığı gidermektir,
    Bunun için yaşamın döngüsel süreci içinde birbirine temel olarak en çok benzeyen organları kıstas alıp sınıflandırma yapmak kadar doğal bir olay olamaz..

Çünkü bilim ilerleyemez..
    O halde senin mantığınla herkesi tek başlık altında inceleyelim ve herkese canlı diyelim..
    O halde insan=hayvan=bitki olur..

Eee, kategorizasyon yapmadan nasıl irdelenecek canlılar?
    Hangi familyadan geldikleri, evrimsel süreçleri nasıl analiz edilecek?

Bilim tıkandı kaldı işte.

Kategorizasyon yapılırken temel alınan noktalar ise organların işlevidir.
    Bugün insan türüne en yakın canlı şempanzelerdir.

Ha sen inanırsın-inanmazsın hiç sorun değil,, bilim sürekli ilerler..
    Çünkü bilimadamı otoriteyi reddeder.
    Dogmalardan arındırılmıştır.

Ve bu 2 sebepten ötürü ülkemizde bilimadamı yetişmez...

İnsan ile hayvan arasındaki en büyük fark nedir? Düşünme becerisidir değilmi. Peki bitki ile hayvan arasındaki en büyük fark nedir? Hareketliliktir. Bu yüzden hiç biri eşit olamaz.

İyi de sen kafana göre sınıflandırma yapıyorsun,
    Biri için düşünce, diğeri için hareketlilik sözkonusu diyorsun ki bu yanlış.

O zaman senin mantığınla herkes kendine göre bir kategoriye sokar canlıları,

Kimisi kalkar havada yaşayan karada yaşayan denizde yaşayan diye ayırır kimisi de ayak sayısına göre ayırır,, kimisi çıkar büyüklüğüne göre sınıflandırır ki bunun da bilimsellikle uzaktan yakında lakası yok..
    Senin dediğine göre,

biber = acıdır,

köpek ısırığı = acıdır,,
    o halde köpek ısırığı = biberdir

Böyle bir sınıflandırma yapılamaz, yav siz ilkokul 4 fen bilgisi derslerine girmediniz diyelim lisede de mi biyoloji derslerine girmediniz?..

Canlılar, şu anda, kullandıkları organların gelişim sürecine göre sınıflanırılırlar..

NOT

Bu konunun sayalarca tartışıldığını görmek bni gerçekten üzdü..

• quote:

Orjinalden alıntı: night_man

quote:

Orjinalden alıntı: mrfgyhu

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: TECH-TR

quote:

Son derece saçma...
    İnsan,yapısı nedeniyle hayvan olarak sınıflandırılır.İnsan diye ayrı bir tür yoktur...
    Eğer kediler düşünebilen varlıklar olsalardı,aynı şekilde, canlıları "Bitki,hayvan ve kedi" olarak sınıflandıracaklardı.Bu ne kadar saçma bir düşünceyse,"bitki,hayvan ve insan" demek,o kadar saçmadır.

İnanmayanlar öyle düşünebilir.Senin hayvanlardan tek farkın düşünebilmen değil zeki olman,akıllı olman,aşık olabilmen ve en önemlisi ruhunun olması.

Hayvanların ruhu yokmu?

Bu saydıkların akıl ile olmuyormu peki?

arkadaş sen nie anlamak istiyosun insanla hayvan arasında fiziki olarak fark neredeyse yok denecek kadar azdır bu nedenle insan hayvan sınıfına girer tutturmuşun yok ruhum yok oram yok buram die insan hayvanlarla fiziki olarak benzediği için insan düşünen bir hayvnadır

katılıyorum. insan bi hayvandır. ayrıca Aristo gibi büyük bir filozofun bu kedidir bizim gibi yemek yiyo çoğalıyo ölüyo ama tek fark biz düşünebiliyoz gibi basit bişi düşündüğünü sanmıyorum. biraz Aristo yu araştırın. karşı fikirle onu çürütmek o kadar kolay değildir. insan bi hayvandır. tek fark düşünebilmemiz aklımıızn olmasıdır. yani insan etik bi yaratıktır.

Sen kendini bir hayvan olarak görüyorsan o senin sorunundur. Ben insan olduğumdan en az kendim kadar eminim.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ¥

yaş kaç diyesim geldi anlayana.

Sana "Peki, akıl ve iç güdü ile yaşayan bir canlı söyle ve nasıl öldüklerini açıkla." diye sordum verdiğin cevap alâkasız.

Hiç aklın alıyormu ruhsuz bir canlının yaşayabileceği, düşünebiliyormusun böyle birşeyi olacağını ve ne kadar saçma düşündüğünü?

Hadi bir anket açalım eğer seni ikna edemeyeceksem. Çünkü inatla bişeyler anlatmaya hatta artık laf sokmaya başlıyorsun.

bakterilere bak o zaman tek hücrelilere beyin yok mantık yok ruh yok ama programlanmış bir şekilde yaşıyorlar ve onların adı da canlı. yine söylüyorum hayvanlar (omurgası beyni olan insan haricindeki tüm canlılar) akıl ve içgüdüyle yaşar. akıllarıyla kendilerini kontrol ederler içgüdüleri aıllarının gelişmemiş olduğundan dolayı tehlike anında uyarır. içgüdü insanlarda da vardır.

o mesajımda sana hayvanlarda içgüdü ve akıl ilişkisini açıklamaya çalıştım ama işte anlayana. neyse sen hayvan olarak yaşa.

• Yahu siz ne kadar anlamaz ve bağnazsınız.

Konuyu nerden nerelere çektiniz, yanımdaki küçük kardeşim bile gülüyor.

Son olarak yazıyorum bundan sonra söyleyeceklerinizi duvara söylüyor olacaksınız çünkü daha fazla burda boş vakit geçirmek istemiyorum.

Aristo, "Kediye bak, oda tıpkı benim gibi yiyor, içiyori çoğalıyor, yaşlanıyor, ölüyor... Tek farkımız, ben düşünebiliyorum. O halde insan düşünen bir hayvandır" demiş bende Çiçek de tıpkı hayvan gibi nefes alıyor, besleniyor, büyüyor, çoğalıyor, yaşlanıyor, ölüyor... O halde; "Hayvan hareket edebilen bir bitkidir." dedim. Aristonun incelediği şekilde inceledim.

Sanki ilkokul birinci sınıf çocuğuna anlatıyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: Haplo

Düşünüyorum, öyleyse varım

aristoyla ne alaka ?
    bilmem kaçbin sene öncesinin düşüncesiymiş bu sizin yaptığınıza bakın ozamanlar insanlar böyle açıklayabiliyorlarmış kendilerini ozaman düşünceleri ve o düşünebilme yetisiyle düşünmeniz lazım bilgiler düşünceler birike birike ilerler bunu unutmayın sizin bildiklerinizin 10 da birini bilmeden düşünüyorlardı ozaman
    ha insan düşünen hayvanmıdır bu söz onu ima etmiyor ama sizde bunu anlayamamışsınız felsefe ruhuyla düşünürseniz olucak felsefenin amacı sorgulamak sorgulamadan inanmamaktır felsefe yolda olmak demektir sadice sorular önemlidir insan düşünebilen bir hayvansa şöyle düşünün hayvana ne verirseniz onu yer ona göre hareket eder insanda öyle ne söylerseniz ona inanır ona göre hareket eder bu sözün amacı insan düşünebilendir demek yani sorgulamadan hayvanca inanmayın körü körüne aristo bir filozoftur ve felsefi düşüncelerle düşünün bu sözü bu söz insan hayvandır demek değildir emin olun eğer öyleyse bile şunu unutmayın o zamana göre bu böyle böyle açıklayabiliyolar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDamagE -- 20 Ekim 2007; 22:12:00 >

• Farklar çok az demişssiniz ama fark olduğunu biliyorsunuz...Ozaman hayvan düşünemeyen bir insandır sözünü kabul ediyormusunuz.
    ----------------------
    Orjinalden alıntı: X

Son derece saçma...

cevap :
    x:İnsan Latince de Homo Sapiens olarak geçer.
    cevap :
    x:İnsan,yapısı nedeniyle hayvan olarak sınıflandırılır.İnsan diye ayrı bir tür yoktur...
    SOnuç: kISIR döngü
    ----------------
    Are you ready?

x:4.sınıf fen bilgisi derslerinde işlenen konulardan bile habersiz yazılmış,saçma sapan mesajlar...Cevap atmaya değmez
    4. sınıfa bu kadar ağırlık verdiğini bilmiyorduk...Bilsem bende ağırlık verirdim...cümlelerimin cümlelerimi cevaplaması için...Değil mi ?
    -----------
    x:Amaç karşındaki kişiyi aşağılamak,polemik çıkarmaksa bunu herkes yapabilir.Burada kendimce birşeyler paylaşmak isterken,bu tip cevaplar almak üzücü.Yoksa bana ne sizin biyoloji bilginizden?

kendince birşeyler paylaşırken wikiden yararlanmayı unutmamışsın ...Çok teşekkür ederiz
    -------

• @Autumn.
    gereksizlerde iyiydik abi.. buralara gelirsen böyle olur işte
  • bunu söyleyen dünyanın en akıllı (ukala) adamı değilmi.
  • Milletin ben hayvanım demek için kasılıp büzüşüyor yahu.
    isteyen olsun seçimlere saygımız var.
  • Erdal Demırkıran ın kitabından
  • Insan dusunebilen bir bitkidir bitki fotosentez yapabilen bir hayvandir hayvan fotosentez yapamayan bir bitki ve dusunemeyen insandir boyle gidiyor
  • sabahtan beri milletin anasina kufur ediyorsun... cahilligin allahini yapiyorsun farkinda degilsin adam gibi gorusunu belirt milletin anasina sovecegine zir cahil
  • quote:

Orjinalden alıntı: ugr7

sabahtan beri milletin anasina kufur ediyorsun... cahilligin allahini yapiyorsun farkinda degilsin adam gibi gorusunu belirt milletin anasina sovecegine zir cahil

barbar işte
  • Bu dediklerini aristo'nun zamanında söylesen eyvallah; ama şimdi bunları demen hiç mi saçma gelmiyor sana
  • Herkesten özür diliyorum şifrem yanlış emeller için kullanılmış
  • quote:

Son derece saçma...

kendi adına konuş ben insanım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Carnige

quote:

Son derece saçma...

kendi adına konuş ben insanım

Aferin...
  • insanı sırf beden özelliklerinden dolayı düşünen bir hayvan olarak gören (insan) ler...saçmalamayın
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.