Şimdi Ara

Hayvan Hareket Edebilen bir domatestir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
0
Favori
3.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eğer insanoğlu uyuşturulmasaydı hiç kimse "İnsan düşünebilen bir hayvandır" diyen büyük hayvanı halen alkışlamazdı. Bundan yaklaşık iki bin beş yüz sene önce Aristo "İnsan düşünen bir hayvandır." demiş ve tarihe geçmiş. Biraz düşünen herkes, bu cümlenin ne kadar saçma olduğunu anlar.

İnsan insandır, hayvan hayvan. Birisi bana Mehmet'ten bahsederken, benim aklıma hiçbir zaman bir böceğin düşünen versiyonu gelmiyor...

Bir gün bir kedi görmüş Aristo. Düşünmüş ve "Allah Allah! Kediye bak, oda tıpkı benim gibi yiyor, içiyori çoğalıyor, yaşlanıyor, ölüyor... Tek farkımız, ben düşünebiliyorum. O halde insan düşünen bir hayvandır." demiş. Sen de yüzyıllarca alkışlamışsın. Hepsi bu ha! Yahu çıldıracağım, ne var bunda? Şimdi, ben de geçen gün evde çiçeği sularken fark ettim. Çiçek de tıpkı hayvan gibi nefes alıyor, besleniyor, büyüyor, çoğalıyor, yaşlanıyor, ölüyor... O halde; "Hayvan hareket edebilen bir bitkidir." dersem ben de tarihe geçebilir miyim acaba? Kendine haksızlık etme. Sen bir insansın. Başka söze gerek yok.

Bu arada hemen belirteyim. Aristo'yu yermek için anlatmadım bunu. Büyük düşünür olduğu su götürmez bir gerçektir. Ama büyük düşünür olması gaf yapamayacağı anlamına gelmez. Ben Aristo'ya tavır almıyorum. Bu söze tavır alıyorum. Yanlışı alkışlamam. Değil Aristo, babam bile olsa...

İnanmadığını alkışlamayacaksın.
    İnandığını da avuçların patlayıncaya
    kadar alkışlayacaksın.

• Guzeldi.
  • he valla
  • doğru
  • 2 bin 500 sene öncemi??
  • Aristonun tezini çürüttün
  • Düşünüyorum, öyleyse varım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • helal sana
  • Son derece saçma...
    İnsan,yapısı nedeniyle hayvan olarak sınıflandırılır.İnsan diye ayrı bir tür yoktur...
    Eğer kediler düşünebilen varlıklar olsalardı,aynı şekilde, canlıları "Bitki,hayvan ve kedi" olarak sınıflandıracaklardı.Bu ne kadar saçma bir düşünceyse,"bitki,hayvan ve insan" demek,o kadar saçmadır.
    Evet insan bir havvandır....
  • quote:

Orjinalden alıntı: ANDREİ

Son derece saçma...
    İnsan,yapısı nedeniyle hayvan olarak sınıflandırılır.İnsan diye ayrı bir tür yoktur...
    Eğer kediler düşünebilen varlıklar olsalardı,aynı şekilde, canlıları "Bitki,hayvan ve kedi" olarak sınıflandıracaklardı.Bu ne kadar saçma bir düşünceyse,"bitki,hayvan ve insan" demek,o kadar saçmadır.

Bu durumda Bitkide Hayvan olmuyor mu ?
  • bu forumu seviyorum kendine insan sınıfından değilim öyle bir tür yok diyebilenler bile var
  • quote:

Orjinalden alıntı: Playa$

quote:

Orjinalden alıntı: ANDREİ

Son derece saçma...

Bu durumda Bitkide Hayvan olmuyor mu ?

Havyanlar;hareket kabiliyeti yüksek varlıklardır.İskelet yapısı taşıyıp,akciğerler aracılığı ile solunum yapma,ağız yoluyla beslenme,yaklaşık olarak benzerlik gösteren sindirim ve üreme sistemleri...Tabi bunlarda değişken kuramlardır.Bu yüzden ortak özelliklerine göre;yumuşakçalar,böcekler,omurilikliler gibi alt başlıklara ayrılırlar...4. sınıf fen bilgisi konularını benden mi öğreneceksiniz?

¥,konunun içeriğini bile anlamamışsın.Kendi cümleni,içeriği yalanlamakta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANDREI -- 20 Ekim 2007; 20:08:02 >

• Bitki hücresi ile hayvan hücresi bir mi?

Ama hayvan hücresi ile insan hücreleri biribine benzer.

Bitkilerin çoğalması farklıdır, insanların farklıdır. Çoğu memeli hayvanlarda insanlar gibi çiftleşme ile çoğalır ve onlarda doğum yapar.

Bu olayın bitki ile karşılaştırılması çok saçma. Biz fotosentez mi yapıyoruz. Ama insanlar ve hayvanlar soluk alıp veriyorlar solunum yolları var.

Yani bunu biyoloji öğretmenleri falan daha iyi anlatır.

Arakdaşlar hiç mi biyolji dersine falan girmediniz yaa e yuh artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 20 Ekim 2007; 20:08:43 >
  • bu topiğe hüseyin turandan acayip hayvanlara benziyirsen adlı eşsiz çalışmayı armağan ediyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: NEGA

bu topiğe hüseyin turandan acayip hayvanlara benziyirsen adlı eşsiz çalışmayı armağan ediyorum

• Kedigiller;

Felis Tiger
    Felis Leo
    Felis Domesticus...vs biçimde alt sınıflara ayrılır.İnsan Latince de Homo Sapiens olarak geçer.Yapı ve oluşum itibariyle diğer omurgalıalrdan neredeyse farksızdır...
  • aristonun cümlesini anlamak istemezsen anlamazsın tabiki
    bir kedi nin nefes almasıyla bir çiçeğin nefes alması bir değildir her türün kendine göre solunum sistemi vardır
    bir kedi ile bir insan benzer sistemle solunum, boşaltım yapar. benzer şekilde sindirir yediklerini, elleri ayakları aslında birbirine çok benzer
    ancak bi kedi bi insan gibi bişi icat edemez yeni bişi yaratamaz. birinden görmediği sürece kapalı bi kapıyı açmayı akıl edemez..
  • Türler sadece Fiziksel benzerlikleri ile kıyaslanamaz.
    Ruhsal ve Duygusal farklılıklarda vardır.

Ayrıca Yazıyı kalın fontu eklemesenizde görebiliyoruz.
  • Valla ben kendimi düşünen insan olarak görüyorum

Kendini hareket eden bitki veya düşünen hayvan olarak görenlere de saygımız sonsuz
  • 4.sınıf fen bilgisi derslerinde işlenen konulardan bile habersiz yazılmış,saçma sapan mesajlar...Cevap atmaya değmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANDREI -- 20 Ekim 2007; 20:14:48 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.