Şimdi Ara

Hayvan Hareket Edebilen bir domatestir. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
194
Cevap
0
Favori
3.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ama hala anlamak istemiyo bilimsel bakamıyosun acayip hayvanlara benzirsen kesemiyomusun insaların arasında %99.9 benzerlik var gen olarak insan maymun ise %98.0 yeterli galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The TroopeR -- 21 Ekim 2007; 0:11:38 >
  • insanı kalp kası hayvanı düz kaslar olarak yorumlayabilir ikiside istemsiz çalışır ama birrrbirinden bazı yönleri farklıdır anlayan anladı
  • o halde hayvan: düşünemeyen bir insandır ....
  • ya arkadaşlar şifremi kesip benim adıma yannış msjlar atmışlar sorry
  • andaç fikir üretmiyosun bi açıklık getirmiyosun sadece söylenenleri çarpıtarak bilgeç bi tavır sergilemeye ve karşındakini bozmaya çalışıyosun ama kesinlikle bnm yazdığım kanıta ne bi cevap ne de açıklama oldu bu
  • quote:

Orjinalden alıntı: @nd@c

o halde hayvan: düşünemeyen bir insandır ....

sırf polemiksin...belki bunu yazdıktan sonra koltuğuna yaslanıp gülüyorsundur yapılan yorumlara...
  • quote:

o halde hayvan: düşünemeyen bir insandır ....

insan alt kategori olduğundan dolayı bunu söyleyemezsin.
  • hayvan hücresiyle bitki hücreleri cok farklı.. canlıyı oluşturan hücre değil mi, canlılar hücre yapılarına göre sınıflandırılmış mı olayın bittiği noktadır arkadaş..

adamlar incelemiş ökse otu, kavak, su yosunu, kara yosunu, zambak, lale vs vs.. hücrelerinin etrafında hep bir çeper var hücre zarı diye tasvir ettiğimizin dışında...

bir de bakmışlar aslan,kaplan,maymun,kurbağa, balık insan vs vs nin hücre yapılarında bitkilerinden farklı olarak hücre zarından başka çevreleyen yapı yok..

(bu hücreler icinde barındırdıgı organeller bakımından da farklı ama oraya girmeyelim)

şimdi sen bana tek kat bir şeyin görünüşü ile çift kat bir şeyin görünüş ve yapısının aynı oldugunu söyleyebilr misin? ben olsam söyleyemezdim.

bu yüzden bitki bitkidir hayvan da hayvan... insanların hücre yapısında gercekleşen metabolik faaliyetler ile hayvanlarınki arasında bir fark yoktur.. demekki insanlar da hayvandır....

insanları da diğer hayvanlardan ayıran en büyük fark sizin düşünme dediğiniz benim ise sinir sistemi dediğim şeydir.. zaten düşünmeyi saglayan asıl şey de sinir sistemimizin diğer canlılara göre çok çok gelişmiş düzeyde olmasıdır.

bundan başka organların işleyişi, görevleri, yaptıkları bakımından bizden üstün hayvanlar var.. ama biz onların önüne sinir sistemimizin gelişmişliği sayesinde geçebiliyoruz...

yani bir maymunlar insan gibi yapılaşıp, alet kullanıp, farklı diller ögrenip, düşünüyom ben öyleyse varım, ben düşünen bir hayvanım gibi cümleler kurup bunları akıl edemezler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SinapS -- 21 Ekim 2007; 0:31:29 >

• burda mantıklı insanlarında olduğunu biliyordum
  • quote:

Orjinalden alıntı: SinapS

hayvan hücresiyle bitki hücreleri cok farklı.. canlıyı oluşturan hücre değil mi, canlılar hücre yapılarına göre sınıflandırılmış mı olayın bittiği noktadır arkadaş..

adamlar incelemiş ökse otu, kavak, su yosunu, kara yosunu, zambak, lale vs vs.. hücrelerinin etrafında hep bir çeper var hücre zarı diye tasvir ettiğimizin dışında...

bir de bakmışlar aslan,kaplan,maymun,kurbağa, balık insan vs vs nin hücre yapılarında bitkilerinden farklı olarak hücre zarından başka çevreleyen yapı yok..

(bu hücreler icinde barındırdıgı organeller bakımından da farklı ama oraya girmeyelim)

şimdi sen bana tek kat bir şeyin görünüşü ile çift kat bir şeyin görünüş ve yapısının aynı oldugunu söyleyebilr misin? ben olsam söyleyemezdim.

bu yüzden bitki bitkidir hayvan da hayvan... insanların hücre yapısında gercekleşen metabolik faaliyetler ile hayvanlarınki arasında bir fark yoktur.. demekki insanlar da hayvandır....

insanları da diğer hayvanlardan ayıran en büyük fark sizin düşünme dediğiniz benim ise sinir sistemi dediğim şeydir.. zaten düşünmeyi saglayan asıl şey de sinir sistemimizin diğer canlılara göre çok çok gelişmiş düzeyde olmasıdır.

bundan başka organların işleyişi, görevleri, yaptıkları bakımından bizden üstün hayvanlar var.. ama biz onların önüne sinir sistemimizin gelişmişliği sayesinde geçebiliyoruz...

yani bir maymun insan gibi yapılaşıp, alet kullanıp, farklı diller ögrenip, düşünüyom ben öyleyse varım, ben düşünen bir hayvanım gibi cümleler kurup bunları akıl edemezler..

bu arada hayvan düşünemeyen bir insandır diyenler. insan alt kategoridir bu yüzden bu cümle kurulamaz.

öyleyse; hayvan aynı zamanda boynuzu olmayan bir gergedandır.

• Bilimsel bir sözü bilimsel olmayan bir düşünce yöntemiyle nasıl yorumlayabiliyorsunuz anlamadım. Burada bunları yazıcağınıza gidip bilimsel yönden bu sözün doğru olmadığını kanıtlayan deneyler yapında kanıtlayın o zaman.
  • sinaps aynı yere vardık biyolojik açıdan hayvan kategorisindeyiz arkadaşların anlatmak istediği sanırsam daha dinsel bi olay insanın farkının ruhu olduğu vicdanı falan gibi şeyler o kişinin inancına bağlı tabiki biz bilimsel açıdan yarum getirdik birde hayvanlarda gelişme gösterirler basit aletler kullanırlar 200 yıl önceki hallerinde değiller değişime ayak uyduruyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The TroopeR -- 21 Ekim 2007; 0:35:19 >
  • insanı insan yapan ruhudur...bu ruh öyle bir özelliğe sahiptirki insanı insan-ı kamilde yapar yada hayvandanda daha aşağı seviyelere düşürebilir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: The TroopeR

sinaps aynı yere vardık biyolojik açıdan hayvan kategorisindeyiz arkadaşların anlatmak istediği sanırsam daha dinsel bi olay insanın farkının ruhu olduğu vicdanı falan gibi şeyler o kişinin inancına bağlı tabiki biz bilimsel açıdan yarum getirdik birde hayvanlarda gelişme gösterirler basit aletler kullanırlar 200 yıl önceki hallerinde değiller değişime ayak uyduruyorlar

onların kullandıkları ufak tefek, anlatmak istediğim insan kadar ileri seviyede olamayacakları

bilimsel acıdan acıklaması senin benm dediğim gibi şeyler..

dinsel acıdan falan bir şey diyemem herkes kendi bildiğine inanır dini açıdan herkes zaten özgür..

bence de vicdan, ruh falan insana özgüdür ama bilimsel açıdan sınıflandırma yapıldığı için vicdanın falan önemi kalmıyor..

neyse ben yatıyorum size iyi muhabbetler yarın dersanem var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SinapS -- 21 Ekim 2007; 0:40:50 >

• +5 aynı işte az önce polemik oluncu çığırtkanlık yapanlar nerde onu merak eyledim
  • quote:

Orjinalden alıntı: nKEEPr

insanı insan yapan ruhudur...bu ruh öyle bir özelliğe sahiptirki insanı insan-ı kamilde yapar yada hayvandanda daha aşağı seviyelere düşürebilir...

ya niye anlamak istemiyorsunuz ? biyolojik yapı olarak inceliyoruz. ruhları düşünceleri filan niye katıyorsunuz ki ? biyolojik yapı olarak HAYVANIZ ! "biyolojik yapı" ne demek bir araştırın ondan sonra cevap verin bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lownage -- 21 Ekim 2007; 0:44:24 >
  • @ nKEEPr
    biraz öyle...
    birazda moralim bozuk...özür dilerim
  • quote:

@ nKEEPr
    biraz öyle...
    birazda moralim bozuk...özür dilerim

sıkma canını
  • quote:

Orjinalden alıntı: diabolik191

quote:

insanı insan yapan ruhudur...bu ruh öyle bir özelliğe sahiptirki insanı insan-ı kamilde yapar yada hayvandanda daha aşağı seviyelere düşürebilir...

ya niye anlamak istemiyorsunuz ? biyolojik yapı olarak inceliyoruz. ruhları düşünceleri filan niye katıyorsunuz ki ? biyolojik yapı olarak HAYVANIZ ! "biyolojik yapı" ne demek bir araştırın ondan sonra cevap verin bence.

ben zaten biyoloğum biyolojik yapıyı banamı anlatıyorsun..insana yakın bir tür yok kardeşim insan gerek ruh olarak gerekse beden olarak insandır hayvan değildir...doğrudur insanı insan yapan ruhudur dedim doğrudur çünkü bu ruh onu aynı zamanda erdemli kılar...
    sen hiç erdemli bir ayı gördünmü?
    biyolojik yapı olarakta İNSANIZ

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: diabolik191

quote:

ben zaten biyoloğum biyolojik yapıyı banamı anlatıyorsun..insana yakın bir tür yok kardeşim insan gerek ruh olarak gerekse beden olarak insandır hayvan değildir...doğrudur insanı insan yapan ruhudur dedim doğrudur çünkü bu ruh onu aynı zamanda erdemli kılar...
    sen hiç erdemli bir ayı gördünmü?
    biyolojik yapı olarakta İNSANIZ

biyolojik yapıyla ruh arasında ilişki kuran bir biyolog ilk defa görüyorum.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.