Şimdi Ara

Hayvan Hareket Edebilen bir domatestir. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
0
Favori
3.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ¥

ruh ile akıl birbirinden farklıdır. hayvanlarda akıl var diye ruh var diyemeyiz. ruh esasında mantıksaldır.

Bunun inkârı olamaz zaten.

Ruhu olmayan bir canlı söylebilirmisin bana?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Autumn.

quote:

ruh ile akıl birbirinden farklıdır. hayvanlarda akıl var diye ruh var diyemeyiz. ruh esasında mantıksaldır.

ruhun olması için mantık olması gerekir. hayvanlarda akıl vardır mantık yoktur fikir yürütemezler. onlar sadece dünyadaki yaşamın varlığı için ekosistemi tamamlar tıpkı bakteriler gibi. biraz uzak bir örnek olacak ama hayvanlara öldüklerinde rahmet okunmaz denir dini kaynaklarda da. biliyorsun ki rahmet bireyin ruhuna okunur insanlarda mantık ve ruh olduğu için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ¥ -- 20 Ekim 2007; 20:48:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mrfgyhu

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: TECH-TR

quote:

Orjinalden alıntı: ANDREİ

Son derece saçma...
    İnsan,yapısı nedeniyle hayvan olarak sınıflandırılır.İnsan diye ayrı bir tür yoktur...
    Eğer kediler düşünebilen varlıklar olsalardı,aynı şekilde, canlıları "Bitki,hayvan ve kedi" olarak sınıflandıracaklardı.Bu ne kadar saçma bir düşünceyse,"bitki,hayvan ve insan" demek,o kadar saçmadır.
    Evet insan bir havvandır....

İnanmayanlar öyle düşünebilir.Senin hayvanlardan tek farkın düşünebilmen değil zeki olman,akıllı olman,aşık olabilmen ve en önemlisi ruhunun olması.

Hayvanların ruhu yokmu?

Bu saydıkların akıl ile olmuyormu peki?

arkadaş sen nie anlamak istiyosun insanla hayvan arasında fiziki olarak fark neredeyse yok denecek kadar azdır bu nedenle insan hayvan sınıfına girer tutturmuşun yok ruhum yok oram yok buram die insan hayvanlarla fiziki olarak benzediği için insan düşünen bir hayvnadır

Düşünerekmi yazdın bunu, güldürmek içinmiydi?

Bir kurbağa ile bir insan arasında fiziki farkın farkındamısın?

• hepimiz canlıyız.
    farklılıklar ; bitki > hayvan > insan sıralaması şeklinde oluyor anladığım kadarıyla yani hayvan bitkiden farkla hareket eder, insanda hayvandan farklı olarak düşünür.

yau yeni yemek yedim böle felsefik düşününce yine iştahım kabarıo
  • 1)canlılar 2)cansızlar 3)canlı ile cansızlık arasında geçiş formu (virüsler)

a)bitkiler

b)hayvanlar
    b.1)omurgasızlar
    b.2)omugalılar
    b.1.1)insanlar (homo sapiens)
    b.1.2).....
    b.1.3)

sanırım sıralama böyleydi.

insan hayvan sınıfının bir alt kümesidir.yani 2 tür canlı vardır dünya üzerinde , hayvanlar ve bitkiler ..bi de virüsler vardır ki bu 2 tür dışında kalıyor.(hattı bazı bilim adamları tarafında hayvan sınıfında,bazıları için bitki,bazıları içinse cansız olarak nitelenmiştir.).....bunlar ortaokul-lise bilgisidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trimaxsahinabi -- 20 Ekim 2007; 20:53:10 >
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mrfgyhu

arkadaş sen nie anlamak istiyosun insanla hayvan arasında fiziki olarak fark neredeyse yok denecek kadar azdır bu nedenle insan hayvan sınıfına girer tutturmuşun yok ruhum yok oram yok buram die insan hayvanlarla fiziki olarak benzediği için insan düşünen bir hayvnadır

Düşünerekmi yazdın bunu, güldürmek içinmiydi?

Bir kurbağa ile bir insan arasında fiziki farkın farkındamısın?

Fark,bir kurbağa ile bir gergedan arasında ki farkla aynı orantıda.O zaman gergedan da farklı bir türdür...

quote:

Orjinalden alıntı: kArpUz3

hepimiz canlıyız.
    farklılıklar ; bitki > hayvan > insan sıralaması şeklinde oluyor anladığım kadarıyla yani hayvan bitkiden farkla hareket eder, insanda hayvandan farklı olarak düşünür.

Kuş da insandan farklı olarak uçar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANDREI -- 20 Ekim 2007; 20:51:35 >

• quote:

quote:

quote:

ruhun olması için mantık olması gerekir. hayvanlarda akıl vardır mantık yoktur fikir yürütemezler. onlar sadece dünyadaki yaşamın varlığı için ekosistemi tamamlar tıpkı bakteriler gibi. biraz uzak bir örnek olacak ama hayvanlara öldüklerinde rahmet okunmaz denir dini kaynaklarda da. biliyorsun ki rahmet bireyin ruhuna okunur insanlarda mantık ve ruh olduğu için.

Hayvanlar cennete veya cehenneme gitmezlerde o yüzden ruhlarına rahmet okunmaz ruhları olmadığından değil, o zaman mantıklamı canlılık kazanıyorlar nasıl oluyor bu?

• quote:

Orjinalden alıntı: kArpUz3

hepimiz canlıyız.

Kuş da insandan farklı olarak uçar

fakat insanda düşünerek uçağı kısaca uçabilmek için gerekli icadı yapabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet K. -- 20 Ekim 2007; 20:55:06 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hayvanlar cennete veya cehenneme gitmezlerde o yüzden ruhlarına rahmet okunmaz ruhları olmadığından değil, o zaman mantıklamı canlılık kazanıyorlar nasıl oluyor bu?

akıllarıyla ve içgüdüleriyle canlılık kazanıyorlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hayvanlara bile cennet cehennemi karıştırdınız.

• That's The Question!
  • quote:

Orjinalden alıntı: nadge

quote:

quote:

quote:

quote:

Hayvanlara bile cennet cehennemi karıştırdınız.

Başka açıklaması varsa sen yap. Buyur; hodri meydan.

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

akıllarıyla ve içgüdüleriyle canlılık kazanıyorlar.

Peki, akıl ve iç güdü ile yaşayan bir canlı söyle ve nasıl öldüklerini açıkla.

Bir araba carpınca iç güdülerinimi kaybediyor nasıl oluyor?

• quote:

Eğer insanoğlu uyuşturulmasaydı hiç kimse "İnsan düşünebilen bir hayvandır" diyen büyük hayvanı halen alkışlamazdı. Bundan yaklaşık iki bin beş yüz sene önce Aristo "İnsan düşünen bir hayvandır." demiş ve tarihe geçmiş. Biraz düşünen herkes, bu cümlenin ne kadar saçma olduğunu anlar.

Bu arada hemen belirteyim. Aristo'yu yermek için anlatmadım bunu. Büyük düşünür olduğu su götürmez bir gerçektir. Ama büyük düşünür olması gaf yapamayacağı anlamına gelmez. Ben Aristo'ya tavır almıyorum. Bu söze tavır alıyorum. Yanlışı alkışlamam. Değil Aristo, babam bile olsa...

Sen kendinle çelişiyorsun yukarıda adama ''hayvan'' diyorsun aşağıda amacım Aristo yu yermek değil diyorsun...''Bence sen düşünen bir hayvansın''

• ama bırde su yonden bakalım.2 cesıt hucre var.
    bıtkı ve hayvan.ınsan vucudundada hayvan hucresı var.bıtkı yada ınsan hucresı degıl

bu arada vırus hucre cesıtı degıldır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 20 Ekim 2007; 21:16:35 >
  • yaşamak için plan yapmak mantıktır. hayvanlar yaşamak için ya av olurlar ya da avlarlar. ancak yaşamak için tehlike anında uyanmak içgüdüdür. bu insanlarda da vardır korktuğumuz anlarda hissederiz.

hayvanlar akılları sayesinde kendileri için neyin tehdit olduğunu kavrayabilirler ancak onlar hakkında fikir edinemezler. tehdit onlar için tehdittir. işin içine mantık girerse o tehditin nerden geldiğini bilmek, tehditi tanımak, utzak kurmak gibi durumlar ortaya çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ¥ -- 20 Ekim 2007; 21:17:59 >
  • Yanlız karıştırdığın birşey var. Hayvanlarda bir ruh taşır. Ama bitkilerde bu yoktur. Hayvanlarda insanlar gibi hislere sahiptirler. Sevinir, üzülür, acı çekerler. Belki bir böcek ile kıyaslayamayız ama bir kedi,köpek bu hislere sahiptirler. İnsanlar akıl olarak hayvanlardan çok üstündür.
  • quote:

Orjinalden alıntı: umut976

quote:

Eğer insanoğlu uyuşturulmasaydı hiç kimse "İnsan düşünebilen bir hayvandır" diyen büyük hayvanı halen alkışlamazdı. Bundan yaklaşık iki bin beş yüz sene önce Aristo "İnsan düşünen bir hayvandır." demiş ve tarihe geçmiş. Biraz düşünen herkes, bu cümlenin ne kadar saçma olduğunu anlar.

Bu arada hemen belirteyim. Aristo'yu yermek için anlatmadım bunu. Büyük düşünür olduğu su götürmez bir gerçektir. Ama büyük düşünür olması gaf yapamayacağı anlamına gelmez. Ben Aristo'ya tavır almıyorum. Bu söze tavır alıyorum. Yanlışı alkışlamam. Değil Aristo, babam bile olsa...

Sen kendinle çelişiyorsun yukarıda adama ''hayvan'' diyorsun aşağıda amacım Aristo yu yermek değil diyorsun...''Bence sen düşünen bir hayvansın''

Hayvan hayvandır, insan insan, düşünebilen ise düşünebilen insandır. Peki sen?

quote:

yaşamak için plan yapmak mantıktır. hayvanlar yaşamak için ya av olurlar ya da avlarlar. ancak yaşamak için tehlike anında uyanmak içgüdüdür. bu insanlarda da vardır korktuğumuz anlarda hissederiz.

hayvanlar akılları sayesinde kendileri için neyin tehdit olduğunu kavrayabilirler ancak onlar hakkında fikir edinemezler. tehdit onlar için tehdittir. işin içine mantık girerse o tehditin nerden geldiğini bilmek, tehditi tanımak, utzak kurmak gibi durumlar ortaya çıkar.

Ne sordum neyin açıklaması geldi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazan -- 20 Ekim 2007; 21:22:17 >

• quote:

Orjinalden alıntı: demon

Yanlız karıştırdığın birşey var. Hayvanlarda bir ruh taşır. Ama bitkilerde bu yoktur. Hayvanlarda insanlar gibi hislere sahiptirler. Sevinir, üzülür, acı çekerler. Belki bir böcek ile kıyaslayamayız ama bir kedi,köpek bu hislere sahiptirler. İnsanlar akıl olarak hayvanlardan çok üstündür.

İlk sayfada da okuduysan bunun açıklamasını yaptım;

Burda konu hayvanın çiftleşerek, çiçeğin tohumla üremesi değil veya hayvanın ve bitkinin farklı bir biçimde soluması da değil... Anlayana.
  • tarihe geçtin artık
  • yaş kaç diyesim geldi anlayana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ¥ -- 20 Ekim 2007; 21:28:04 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.