Şimdi Ara

Hayvan Hareket Edebilen bir domatestir. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
194
Cevap
0
Favori
3.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim babam zebra annemde gergedandı zaten.
  • to be or not to be
  • quote:

Orjinalden alıntı: ANDREİ

4.sınıf fen bilgisi derslerinde işlenen konulardan bile habersiz yazılmış,saçma sapan mesajlar...Cevap atmaya değmez

hepimiz 4. sınıftan geçtik ama ilk defa senden öğrendik hayvan olduğumuzu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ¥ -- 20 Ekim 2007; 20:18:05 >
  • quote:

Son derece saçma...
    İnsan,yapısı nedeniyle hayvan olarak sınıflandırılır.İnsan diye ayrı bir tür yoktur...
    Eğer kediler düşünebilen varlıklar olsalardı,aynı şekilde, canlıları "Bitki,hayvan ve kedi" olarak sınıflandıracaklardı.Bu ne kadar saçma bir düşünceyse,"bitki,hayvan ve insan" demek,o kadar saçmadır.
    Evet insan bir havvandır....

Katılıyorum

Bu arada,

Üşeniyorum öyleyse yarın
  • quote:

Orjinalden alıntı: ¥

quote:

4.sınıf fen bilgisi derslerinde işlenen konulardan bile habersiz yazılmış,saçma sapan mesajlar...Cevap atmaya değmez

Amaç karşındaki kişiyi aşağılamak,polemik çıkarmaksa bunu herkes yapabilir.Burada kendimce birşeyler paylaşmak isterken,bu tip cevaplar almak üzücü.Yoksa bana ne sizin biyoloji bilginizden?

• Bu fen bilgisi değil olsa olsa felsefe olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: exnadia

Benim babam zebra annemde gergedandı zaten.

sen ne oluyosun bu durumda ?

ayrıca insan düşünen bi hayvandır hadi farzedelim değil insan düşünen bir hayvan değilse nedir peki ?
  • quote:

Bu durumda Bitkide Hayvan olmuyor mu ?

olmaz. hücre bile 3 gruba ayrılıyor. hayvan hücresi-bitki hücresi-digeride bakteri alg falan onları kapsayandı.

quote:

tekrar edilmeyen bilgi unutulmaya mahkum. Unutmamak güçlü bir hafıza lazım.
    Ama ben şunu hatırlıyorum ki 4. yada 5. sınıfta canlılar 3 e ayrılmıştı
    1. hayvanlar
    2. bitkiler
    3. küçük canlılar
  • ANDREİ, bana bir kastın varsa gel konuşalım, halledelim. Herkes fikrini, düşüncelerini arz etmekte özgür değilmi? Ben senin konuna girip "cevap yazmaya değmez" desem hoş karşılarmısın? Senin içinse söyleyeceğim tek şey; Bilgelik deliliktir, kendini bilge sanmak gerçek deliliktir.

Burda konu hayvanın çiftleşerek, çiçeğin tohumla üremesi değil veya hayvanın ve bitkinin farklı bir biçimde soluması da değil... Anlayana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazan -- 20 Ekim 2007; 20:26:19 >
  • Görülen o ki,bişeyler paylaşmak isterken yanlış anlaşılmışım.Kimse kırılmasın,gücenmesin.Tüm söylediklerimi yokmuş sayın

Autumn.,kimseye karşı kastım falan yok.Yüzünü bile görmediğim insanlara karşı neden bir kastım olsun ki.Yanlış anlaşılmalardan dolayı birileri kırıldıysa özür dilerim

İyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANDREI -- 20 Ekim 2007; 20:28:17 >
  • @Autmn;
    Kelime oyunu yapmışsın ama yemezler.

Aristo haklı,
    Biyolojide çeşitli sınıflandırmalar yapılır.
    Özellikle gen yapıları, son yıllarda bu sınıflandırma için esas alınır..

Bu sınıflandırmayı yapmadaki en büyük sebep, karmaşıklığı gidermektir,
    Bunun için yaşamın döngüsel süreci içinde birbirine temel olarak en çok benzeyen organları kıstas alıp sınıflandırma yapmak kadar doğal bir olay olamaz..

Çünkü bilim ilerleyemez..
    O halde senin mantığınla herkesi tek başlık altında inceleyelim ve herkese canlı diyelim..
    O halde insan=hayvan=bitki olur..

Eee, kategorizasyon yapmadan nasıl irdelenecek canlılar?
    Hangi familyadan geldikleri, evrimsel süreçleri nasıl analiz edilecek?

Bilim tıkandı kaldı işte.

Kategorizasyon yapılırken temel alınan noktalar ise organların işlevidir.
    Bugün insan türüne en yakın canlı şempanzelerdir.

Ha sen inanırsın-inanmazsın hiç sorun değil,, bilim sürekli ilerler..
    Çünkü bilimadamı otoriteyi reddeder.
    Dogmalardan arındırılmıştır.

Ve bu 2 sebepten ötürü ülkemizde bilimadamı yetişmez...

• insan düşünen bi hayvandır her hayvan türünün kendine has bi özelliği vardır örn çita hızlı koşa kuşlar uçar insanda düşünür ayrıca şöle bi olay vardır çok eski zamanlarda yazıdan vesaireden çok önc insanların sayısı aşırı derece azalmış ve yaşamak için ortama uyum sağlamak zorunda kalmıştır ve bu onun zeki bir varlık olmasını sağlamıştır gibi bir belgesel izlemiştim national geography de
  • quote:

Son derece saçma...
    İnsan,yapısı nedeniyle hayvan olarak sınıflandırılır.İnsan diye ayrı bir tür yoktur...
    Eğer kediler düşünebilen varlıklar olsalardı,aynı şekilde, canlıları "Bitki,hayvan ve kedi" olarak sınıflandıracaklardı.Bu ne kadar saçma bir düşünceyse,"bitki,hayvan ve insan" demek,o kadar saçmadır.

İnanmayanlar öyle düşünebilir.Senin hayvanlardan tek farkın düşünebilmen değil zeki olman,akıllı olman,aşık olabilmen ve en önemlisi ruhunun olması.
  • Hayvan hareket eden bir domates ise ve insanlarda hayvan sınıfına giriyorsa , insanlar hareket eden bir domatesdir diyebilirmiyiz
  • insanın vücudu hayvan hücresi dediğimiz hücrelerden oluşmuşdur yani hayvanların ve insanların hücre yapısı ortakdır bu yüzden insana herhangi bir şekilde bitki denilemez.ama hayvan hücresi taşıdığımızdan bir nevi hayvan sayıla biliriz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mit Ajanı

@Autmn;
    Kelime oyunu yapmışsın ama yemezler.

Aristo haklı,
    Biyolojide çeşitli sınıflandırmalar yapılır.
    Özellikle gen yapıları, son yıllarda bu sınıflandırma için esas alınır..

Bu sınıflandırmayı yapmadaki en büyük sebep, karmaşıklığı gidermektir,
    Bunun için yaşamın döngüsel süreci içinde birbirine temel olarak en çok benzeyen organları kıstas alıp sınıflandırma yapmak kadar doğal bir olay olamaz..

Çünkü bilim ilerleyemez..
    O halde senin mantığınla herkesi tek başlık altında inceleyelim ve herkese canlı diyelim..
    O halde insan=hayvan=bitki olur..

Eee, kategorizasyon yapmadan nasıl irdelenecek canlılar?
    Hangi familyadan geldikleri, evrimsel süreçleri nasıl analiz edilecek?

Bilim tıkandı kaldı işte.

Kategorizasyon yapılırken temel alınan noktalar ise organların işlevidir.
    Bugün insan türüne en yakın canlı şempanzelerdir.

Ha sen inanırsın-inanmazsın hiç sorun değil,, bilim sürekli ilerler..
    Çünkü bilimadamı otoriteyi reddeder.
    Dogmalardan arındırılmıştır.

Ve bu 2 sebepten ötürü ülkemizde bilimadamı yetişmez...

İnsan ile hayvan arasındaki en büyük fark nedir? Düşünme becerisidir değilmi. Peki bitki ile hayvan arasındaki en büyük fark nedir? Hareketliliktir. Bu yüzden hiç biri eşit olamaz.

• quote:

Orjinalden alıntı: TECH-TR

quote:

Son derece saçma...

İnanmayanlar öyle düşünebilir.Senin hayvanlardan tek farkın düşünebilmen değil zeki olman,akıllı olman,aşık olabilmen ve en önemlisi ruhunun olması.

Hayvanların ruhu yokmu?

Bu saydıkların akıl ile olmuyormu peki?

• ruh ile akıl birbirinden farklıdır. hayvanlarda akıl var diye ruh var diyemeyiz. ruh esasında mantıksaldır.
  • Hayvanların düşünemediği fikrini kınıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Autumn.

quote:

Orjinalden alıntı: TECH-TR

quote:

Son derece saçma...

Hayvanların ruhu yokmu?

Bu saydıkların akıl ile olmuyormu peki?

arkadaş sen nie anlamak istiyosun insanla hayvan arasında fiziki olarak fark neredeyse yok denecek kadar azdır bu nedenle insan hayvan sınıfına girer tutturmuşun yok ruhum yok oram yok buram die insan hayvanlarla fiziki olarak benzediği için insan düşünen bir hayvnadır

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.