Şimdi Ara

Hayvan Hareket Edebilen bir domatestir. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
0
Favori
3.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: diabolik191

quote:

Orjinalden alıntı: nKEEPr

quote:

quote:

insanı insan yapan ruhudur...bu ruh öyle bir özelliğe sahiptirki insanı insan-ı kamilde yapar yada hayvandanda daha aşağı seviyelere düşürebilir...

ya niye anlamak istemiyorsunuz ? biyolojik yapı olarak inceliyoruz. ruhları düşünceleri filan niye katıyorsunuz ki ? biyolojik yapı olarak HAYVANIZ ! "biyolojik yapı" ne demek bir araştırın ondan sonra cevap verin bence.

ben zaten biyoloğum biyolojik yapıyı banamı anlatıyorsun..insana yakın bir tür yok kardeşim insan gerek ruh olarak gerekse beden olarak insandır hayvan değildir...doğrudur insanı insan yapan ruhudur dedim doğrudur çünkü bu ruh onu aynı zamanda erdemli kılar...
    sen hiç erdemli bir ayı gördünmü?
    biyolojik yapı olarakta İNSANIZ

biyolojik yapıyla ruh arasında ilişki kuran bir biyolog ilk defa görüyorum.

biyolojik yapıyla değil insan ve ruh arasında ilişki kuruyorum...ruhun biyolojisi olmaz

• biyolojik yapı oalrak insansak "insan hücresi" diye ayrı bir kavrammı var ? hayvan hücresi taşıyoruz ! anatomik olarakta çok benziyoruz ! kusura bakma ama biyolog olduğuna hiç inanasım gelmiyor. bir biyolog bunları bilir ve daha bilimsel düşünür. ruh muh katmaz işin içine.
  • quote:

biyolojik yapı oalrak insansak "insan hücresi" diye ayrı bir kavrammı var ? hayvan hücresi taşıyoruz ! anatomik olarakta çok benziyoruz ! kusura bakma ama biyolog olduğuna hiç inanasım gelmiyor. bir biyolog bunları bilir ve daha bilimsel düşünür. ruh muh katmaz işin içine.

benim hücrelerim insan hücresi seni bilemem beni bazı noktalarda anlayamayabilirsin garip bir adamımdır ben..
  • quote:

quote:

biyolojik yapı oalrak insansak "insan hücresi" diye ayrı bir kavrammı var ? hayvan hücresi taşıyoruz ! anatomik olarakta çok benziyoruz ! kusura bakma ama biyolog olduğuna hiç inanasım gelmiyor. bir biyolog bunları bilir ve daha bilimsel düşünür. ruh muh katmaz işin içine.

benim hücrelerim insan hücresi seni bilemem beni bazı noktalarda anlayamayabilirsin garip bir adamımdır ben..

birde biyoloğum diyorsun... insan hücresiymiş... bu konuları kültür-bilim bölümüne açmak gerekiyor.

• aklıma bişey takıldı saçma olabilir.

biyolojik olarak insan ve hayvan aynı diyoruz. peki insanın düşünebilmesi üretebilmesi konuşabilmesi v.s için farklı biyolojik özelliklere sahip olması gerekmez mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: somali

aklıma bişey takıldı saçma olabilir.

biyolojik olarak insan ve hayvan aynı diyoruz. peki insanın düşünebilmesi üretebilmesi konuşabilmesi v.s için farklı biyolojik özelliklere sahip olması gerekmez mi?

• quote:

hayır gerekmez düşünce soyuttur. tamamen beyinle alakalı. düşünebilmek beyin farklılığından dolayı.
  • quote:

quote:

hayır gerekmez düşünce soyuttur. tamamen beyinle alakalı. düşünebilmek beyin farklılığından dolayı.

o zaman beyinlerimiz farklı. yani biyolojisi değişik ki biz düşünebiliyoruz onlar ise düşünemiyor üretemiyor konuşamıyor. beyin farklılığı bizi hayvandan ayıran ve insan yapan bir özellik olarak yeterli olabilir mi?

• hiç boşuna tartışmayın o lafa bakış açına bağlı eğer biolojik sınıflandırma açısından bakıyorsan insan düşünen bir hayvandır bu doğru ama sadece biolojik açıdan
  • Tabiki diyebilirsin ama sonuçta hayvanlarla bitkilerin arasına girme derim...

Asıl soru : Evrende yalnız mıyız?
  • quote:

quote:

quote:

o zaman beyinlerimiz farklı. yani biyolojisi değişik ki biz düşünebiliyoruz onlar ise düşünemiyor üretemiyor konuşamıyor. beyin farklılığı bizi hayvandan ayıran ve insan yapan bir özellik olarak yeterli olabilir mi?

çok düz mantık kuruyorsunuz. seninle benimde beynim farklı o zaman biz farklı türüz.

iyi geceler hepinize ben yatıyorum daha cevap yazamicam.

• Biyolojik açıdan insan insandır inanın bana..
  • @diabolik191

kapasiteleri farklı olabilir ama ikimiz de biyolojik olarak aynı beyine sahibiz bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi somali -- 21 Ekim 2007; 2:04:11 >
  • Biyolojide Aristoteles sınıflandırma yaptı hatta bu sınıflandırmada bildiğim kadarıyla çeşitli hatalar da vardı. Şu anda omurgalılar, omurgasızlar gibi sınıflandırmalar ve onların daha alt dalları var. Bu bir sınıflandırma meselesidir.

İnsan da bir hayvandır, hayvanlar bitki olamaz çünkü bitki hücresi köşelidir. Hayvan hücresi ise yuvarlaktır. Bunu nereden biliyoruz.

"Bütün yuvarlaklar hayvandır." Kerim Özdemir / Çemberlitaş FEM / Biyoloji. :)

Kısacası tasnif (sınıflandırma) içindir bu insanın hayvan olması. Yoksa insanlara hakaret için değil.
  • quote:

"Bütün yuvarlaklar hayvandır." Kerim Özdemir / Çemberlitaş FEM / Biyoloji. :)

sen de mi ordansın?

kerim hocayı tanırız çok iyi adamdır. pek çok sözlükte adına açılan başlıklar var
  • quote:

quote:

quote:

birde biyoloğum diyorsun... insan hücresiymiş... bu konuları kültür-bilim bölümüne açmak gerekiyor.

bu konuları bilim-kültür bölümüne açsaydınız şimdi ömer bey ve nicesi bu konuyu siz gık demeden sonlandırırdı

• quote:

Orjinalden alıntı: Autumn.

Eğer insanoğlu uyuşturulmasaydı hiç kimse "İnsan düşünebilen bir hayvandır" diyen büyük hayvanı halen alkışlamazdı. Bundan yaklaşık iki bin beş yüz sene önce Aristo "İnsan düşünen bir hayvandır." demiş ve tarihe geçmiş. Biraz düşünen herkes, bu cümlenin ne kadar saçma olduğunu anlar.

İnsan insandır, hayvan hayvan. Birisi bana Mehmet'ten bahsederken, benim aklıma hiçbir zaman bir böceğin düşünen versiyonu gelmiyor...

Bir gün bir kedi görmüş Aristo. Düşünmüş ve "Allah Allah! Kediye bak, oda tıpkı benim gibi yiyor, içiyori çoğalıyor, yaşlanıyor, ölüyor... Tek farkımız, ben düşünebiliyorum. O halde insan düşünen bir hayvandır." demiş. Sen de yüzyıllarca alkışlamışsın. Hepsi bu ha! Yahu çıldıracağım, ne var bunda? Şimdi, ben de geçen gün evde çiçeği sularken fark ettim. Çiçek de tıpkı hayvan gibi nefes alıyor, besleniyor, büyüyor, çoğalıyor, yaşlanıyor, ölüyor... O halde; "Hayvan hareket edebilen bir bitkidir." dersem ben de tarihe geçebilir miyim acaba? Kendine haksızlık etme. Sen bir insansın. Başka söze gerek yok.

Bu arada hemen belirteyim. Aristo'yu yermek için anlatmadım bunu. Büyük düşünür olduğu su götürmez bir gerçektir. Ama büyük düşünür olması gaf yapamayacağı anlamına gelmez. Ben Aristo'ya tavır almıyorum. Bu söze tavır alıyorum. Yanlışı alkışlamam. Değil Aristo, babam bile olsa...

İnanmadığını alkışlamayacaksın.
    İnandığını da avuçların patlayıncaya
    kadar alkışlayacaksın.

Dostum iyi güzel açıklamışsın da Aristo nun kastettiği hayvan şuan itibarı ile bizim bildiğimiz hayvan değil mantıktaki hayvan kavramı haşayan demektir yani mantıktaki hayvan ile şuandaki kullandığımız kavram olan hayvanı karıştırmışsın biraz bunu böyle algılama

• insan insandır hayvan hayvan konuyu kapatım aramızxda hiç kimse bilim adamı ne de bu konularadan cok anlayan birisi..
  • İnsan türü ya da daha doğrusu, bütün hominidler hayvandır.
    İnsanın kendisine çok yakın türlerden en önemli farkı, düşünebilmesi ve sanat anlayışıdır bence. (Bilim ve sanat yani...) Duygusallık değildir, duygusallık memelilerin çoğunda vardır. Prolaktin hormonu örneğin, canlılarda annelik içgüdüsünü sağlar. İnsanlarda da öyle. Örneğin, dişi insanlar hamile olmadan anneliğin nasıl bir duygu olduğunu anlayamazlar. Hatta hamileliğin son dönemlerine kadar da anlayamazlar.

Yine başka bir örnek, köpekler çok duygusaldır. Atlar da öyle... Bir at sahibini asla bırakmaz. Kaybolsa bile bir şekilde yolunu bulup sahibinin evine döner. Tehlike durumlarında da öyle. At saldırgan bir hayvan değildir ama sadıktır. Köpeklerse her zaman önce koruma görevi yapar. Sahibinin tehlike durumunda olduğun sezdiğinde onu korumaya çalışır. Dur dediğindeyse durur. Bazı köpekler 200-300 kadar sözcük tutabilir hafızalarında.

Kurtlarsa gerçekten çok zeki hayvanlardır. Her ortama uyum sağlayabilirler. Kurt kapanı adı verilmiş çok güzel bir pusu teknikleri vardır. Bilmeyenler için anlatayım. Kurt sürüsünden hızlı, çevik ve tecrübeli bir kurt av bölgesindeki koruyucuları elemek için sürüye yaklaşır, peşine taktığı koruyucuları diğer kurtların pustuğu yere kadar getirir ve pusuya düşürür. Bu bir içgüdü müdür sizce? Hadi bir hayvanın başka bir hayvanı öldürmesi beslenme içgüdüsü diyelim ama buna içgüdü diyemeyiz. Bu basbayağı bir zeka olgusudur.

Hamsterlar yiyeceklerini gömerken ya da yiyecekler için yer hazırlarken sahipleri el uzattığında kızar. Hatta hamster bu durumda sahibine küsebilir bile... Bu da mı içgüdüdür?

Konudan çok sapmayalım, insanların anatomisi ve fizyolojisi bir maymundan çok farklı değildir. Doku türleri ve organlar aynıdır. İnsan apayrı maddelerden üremiş bir canlı değildir. İnsan da doğaya ait bir canlıdır. Doğadan ve onun yarattıklarından farklı değildir. Eğer farklı olsaydı ortak özelliklerinin de farklı olması gerekirdi.

Şunu karıştırıyoruz, insanın beyniyle yaptığı şeyler çok abartılacak işler değildir. İnsan da serotonin azlığında kaygı duyar, maymun da. İnsanın psikolojisi ile memelilerin psikolojileri arasında çok abartılacak kadar fark yoktur. İnsan da kaçış olmadığı bir durumda ya da korktuğu bir durumda saldırganlaşabilir, herhangi bir köpek de...

Ayrıca sosyal olan tek canlılar da bizler değiliz. Kurtlar, arılar ve karıncalar özellikle sosyal sıfatı altına girebilecek canlılardır.

• ben hayvan düsünemeyen insandir (:
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.