Şimdi Ara

Hayatımda Böyle Çöp Bir İşlemci Görmemiştim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
1.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda FX6300'ü mü satıp FX8320 aldım. Keşke almasaymışım dedirten şeylerle karşılaşıyorum. Sıkı bir AMD'ciyim. Sempronlardan, Athlon'a, IIX2'ye, Phenom'a ve FX serilerine uzanan sıkı bir dostluğumuz var. Ama gelin görün ki dün bu FX'lerin Bulldozer lakabını hak etmediğini (8XXX serisi) ve OC potansiyelinde fazlaca abartıldığını tecrübe ile sabitledim. Şöyle ki, 4.8 GHZ'de stabil kullandığım FX6300'ün ardından stok voltajda 4.2 GHZ'de bile stabil çalışmayan bir FX8320 ile karşı karşıyayım. Bırakın 4.5'i falan 4.2'de çalışmıyor işlemci şaşılacak olay. Voltajlı 4.5 GHZ'de zaten fazlaca ısınıyor. FX6300'ün gözünü seveyim ya keşke almasaymışım dedirtti bana açıkçası... Veya işlemcim sorunlu garantiye göndermeliyim bilmiyorum. Anakart Gigbyte 970A UD3P 10 Fazlı bu arada. PSU Corsair 80Plus 750W. Uyarılmıştım ama alırken bu 8XXXler oc özürlüsü bir kalas diyen arkadaşlarımız vardı. Haklılarmış. 8320 ile 4.5 deneyip stabil sonuç alanlar bilgilerini paylaşabilirler mi acaba ?

• TMRT kullanıcısına yanıt
    intel deyecem ama,sıkı amd cisin
  • Ahahaa 8350 alanlara salak diyen uzaylı zekiyeleri buraya alalım
    Geçmiş olsun hocam, işlemci akoz çıkmış, şansa...
  • FX8XXX'ler 970 chipsetleri sevmiyor sanırım
  • Takozu denk gelmis elektronik sans isidir :) 5ghzde 8320kullananlar var :) ayni sey intel icinde gecerli 4ghzi gormeyen 4690klar var...

Yanlis anlasilmis heralde ayni sekilde 4.7kusur degerlere ulasan i5lerde arkadasinki 4u gecemiyor diye amd den yuksek ornek verdim inteldede ayni durum var yuksek hiza cikan oldugu gibi 4-4.1de cakilanda var... :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 18 Nisan 2015; 0:17:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.55v ile 5 ghz goruyorum anakart gigabyte 990 ud5.ya ikinci el eski bir islemci aldin ya da stokta beklemis bir islemci cunku 2014 oncesi uretimlerde takoz cikma ihtimali cok yuksek.ben 1.6v vererek 4.8 ghz yapmaya calisan arkadas da gordum ama 1.45v ile 5.4 ghz yapan da gordum tamamen sans isi malesef.
  • Bende sizin gibi 6300 den 8320 ye geçenlerdenim. 6300 le 970a-ud3 anakart kullanıyordum ve her konuda oldukca memnundum. Rahat battığı için gittim anakartıma güvenip 8320 aldım ve dediklerini neredeyse birebir yaşadım. Ama sıkıntı işlemcide değil anakartta. Resmi olarak 220 watt desteği olmayan anakartların vrm üniteleri genelde 8xxx serisinde oc de çuvallıyorlar. Şu an 990fxa-ud3 (rev 4) kullanıyorum ve çok memnunum. 970a-ud3 le yaşadığım sıkıntılardan eser yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sağlam bir şaka
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İşlemci sıfır ama stokta bekleyip beklemediğini bilemeyiz elbet. Üretim yılını görebileceğim bir yeri var mı ? Ve sizce FX8320 4.3 ve 4.5 GHZ için ideal voltaj ne olmalı ?

@White_predator aynen hocam rahat battı çok güzel tanımlamışsınız 970A UD3P'de 4.5 GHZ görmüyorsa ben bunu anakarta bağlamam hocam ya. 4.5'i geçiyorum stok voltajda 4.2 de 30 dakikada 4 veya 5.çekirdek muhakkak error veriyor. Stabil çolmak için çok çalışıyor ama ya 4 ya 5 kapatıyor kendini... Diğer çekirdeklerde sıkıntı yok. Isı da 57 derece yani bilmiyorum...
  • benim forumda gordugum 8320 oc'lerinde 4.5 ghz icin 1.4v verilmesi gerekiyor en az ama dedigim gibi her islemcinin voltaj ihtiyaci farkli oluyor daha az verdim yaptim diyen de cikabilir daha fazla vermek zorunda kaliyorum diyen de olabilir ama genelde 1.4v.

islemci uzerindeki bilgileri aratabilirsin eskiden cekirdek acma olayinda kullaniyorduk ama fx islemcilerde seri no gibi bilgiler uretim tarihi gibi bilgileri veriyor mu acikcasi tam bilmiyorum ama sen arat yine de islemcinin uzerinde yazan bilgileri belki senin gibi kotu oc yapan varsa anlarsin o serinin kotu oldugunu cunku vid degeri diye bir sey var islemcinin default voltaji 1.2v da olabiliyor 1.35v de olabiliyor dusuk olursa az voltajla cok cikiyor ama yuksek olursa o islemci cok voltaj istiyor ve bisi olmuyor cok voltajdan.

son olarak da prime95'e pek aldirma oc yaptiktan sonra gunluk kullanimda sorun var mi sen ona bak yoksa primeye bakacak olursak ben actigim anda hepsi kapaniyor ama ekim 2013'ten beri kullaniyorum hic sorun cikarmadi masaustu ve oyunlarda.

Hocam ideal voltaj şudur demek yanlış olur. En fazla şu voltajı, şu sıcaklığı geçmemek lazım denebilir. Yanlış hatırlamıyorsam amd 1.5 volt ve 70 dereceyi geçmeyin diyor. Ben şu an 4.5 ghz de kullanıyorum ve prime 95 de max 1.45 volta çıkıyor (60 - 65 max oluyor yaz - kış farkı). Oyunlarda falan 1.4 ü kolay kolay geçmiyor. Ben biostan +0.025 volt verdim ve stabiliteyi extreme aldım. Yüke göre 1.33 le max 1.45 arası anakart ayarlıyor. Ben yine sorunu anakartta aramanızı tavsiye ediyorum. En azından vrm soğutucusunun oraya fan falan takarak duruma bir bakın.
    İ5 4460 alıp keyfine bakacaktın.
  • 1.404V ile 15 dakikadır Prime95'deyim ve şeytan kulağına kurşun passed'lar akıp gidiyor

Hayatımda Böyle Çöp Bir İşlemci Görmemiştim

@white_predator

CPU LLC Auto'da şu an. Bu sebeple biostan CPU Voltajını 1.450 ayarlamama rağmen CPU'ya 1.404 - 1.416 aralığında voltaj gönderiyor. Velhasıl işlemciye sövdük ya, 1.404V'da stabilite yakaladım şuan yukarıdaki imaja bakabilirsiniz

• Kusura bakma ama suç sende birazda FX6300'den FX8320'ye geçmeye değmez üstelik 4.8Ghz'de stabil kullanıyordum yazmışsın aradaki performans farkının fazla olmadığını görünce daha çok pişman olabilirsin bence. ( Tabi ekran kartın R9 280X ve üstü değil ise )
    Ne güzel işte, görece düşük voltajla stabiletiyi yakalamışsınız. Demekki ud3p nin vrm üniteleri ud3 ten daha iyiymiş. O vakit size kolay gelsin, kastırın gitsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

Takozu denk gelmis elektronik sans isidir :) 5ghzde 8320kullananlar var :) ayni sey intel icinde gecerli 4ghzi gormeyen 4690klar var...

4690k nerdeyse o hızda geliyor zaten..
  • Ben e7300 ile voltajsiz 4.00 GHZ gördüm :)

Q8200 imzamdaki zaten

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -ForeverY- kullanıcısına yanıt
    Hocam söyledikleriniz hiç inandırıcı değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: white_predator

Hocam söyledikleriniz hiç inandırıcı değil.

Sizi inandirmak zorunda değilim FSB ile neler yapabileceğinizi bilmiyorsunuz galiba

• Sans gercekten deli voltajlarla yukseliyor sogutamiyorsun hani inteli amdsi fark etmiyor gercekten benim islemcide 4.4ghze kadar mis gibi biosdan carpani arttiriyosun tak 4.4 oluyo hicbisey yapmadan ama 4.6 yapmak icin 30takla atiyosun resmen 4.73ghz 1.49v ile mi ne stabilite elde etmistim onuda single core gucu neye esit veya yakin olacak ne degisecek diye meraktan yapmistim...

Arkadasimda 8320 vardi 4ghzden sonra oda boyle yapiyodu bide bitane var 1.46v 4.9ghz calisiyor

Elektronik iste sans isi cidden boyle tonlarca hikaye anlatirim sadece islemci ilede sinirli degil surekli onerdigim wd blue disk mesela bende asiri isinmadan kitleniyordu... Bitekde kendi kullandigimda oldu bu on tarafta fan yoktu o zamanlar daha sonra 2 adet 120mm fan koyunca duzeldi bidahada yapmadi gibi...

• -ForeverY- kullanıcısına yanıt
    Hocam tam tersi fsb ile neler yapılabileceğini çok iyi biliyorum. Ama sanırım siz saymayı bilmiyorsunuz. q8200 işlemcisi 2.33 ghz de çalışan (333 x 7 ) çalışan bir işlemcidir. G41 anakartta 333 mhz fsb de gelir. Sizin bahsettiğiniz işlemciyi 4.2 ghzde çalıştırabilmek için 600 mhz fsb hızına ve muhtemelen anakartınızın veremeyeceği voltaj değerlerine çıkmanız gerekir. g41 le en iyi ihtimalle çıkacağınız fsb 400 civarı olacaktır. Sizin iddanız teknik olarak mümkün değil. Eğer elinizdeki işlemci çarpanı açık bir model olsaydı yine acaba derdim. Amma velakin g41 anakartla oda çok zor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.