Yarbay
01 Eylül 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme
Toplam: 284 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Arkadaşlar TurkNet kullanıcılarının CS:GO oyunundaki ping ve genel ping problemlerinden ötürü forumda bir çok konu açıldı yazıldı çizildi falan... TurkNet resmi forumlarından beni bilenler bilir. Bu konuyu ortak çözüme kavuşturmaya çalıştık. Genel olarak routing'de sıkıntı vardı. Ki bu sorun ülkedeki bütün servis sağlayıcılarda mevcut maalesef. Bu konu hakkında sayın DR. Taylan Yıldız'da çeşitli girişimlerde bulundu, hop sayısı hakkında Twitter'da hastag çalışması yapıldı vs. Geçen gün CS:GO'da bir rahatlama fark ettim ve tracert testi yapayım dedim. Sonuç ;

Görüldüğü gibi yalnızca 4 hop ve 40 MS ortalama. Lokasyon Eskişehir bu arada. Peki bu sonuca nereden geldik? Buradan geldik ;

Gör

Görüldüğü gibi. Route üzerinde yer alan Çekya peer direkt olarak +20 MS veriyordu falan. Diğer bazı arkadaşlar bu hopu 9 kere falan atıyordu. İşte routing'in önemi ve bu çalışmanın sahadaki tam olarak yansıması bu arkadaşlar. Oyun içerisinden de bir iki deneyim paylaşayım. 3 gündür oynadığım en yüksek ping 44 MS.

En düşük ping 37 MS. 35'i de gördüm bir maçta screenshot almayı unutmuşum. Çok başa baş giden bir maçtı.

Bakın, Eskişehir'den bahsediyorum. İç Anadolu bölgesinde yer alan ve İstanbul'a 320 KM uzaklıkta bulunan bir şehir. Avrupa'ya, yani sunucu lokasyonlarına İstanbul'a oranla 320 KM daha uzakta bulunan bir şehir. 9 yıldır bu oyunu oynuyorum ve hayatım boyunca 35 MS gibi bir değerle bu oyunu oynamamıştım. 60'ı görünce dua ediyorduk.  Ve Türk Telekom kullanıp aynı sunucuya İstanbul'dan giren arkadaşım bu tracert'ı 14 hopta atarken 46 MS alıyor. Ben Eskişehir'den aynı oyuna 37 MS ile bağlanıyorum. Bu çalışma bütün servis sağlayıcılara örnek olmalı. Ve ülke geneline yayılmalıdır. TurkNet'e çalışmasından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. @TurkNet Destek

Mesut Çevik'in haberine göre Xbox Türkiye yönetici Halil Gökoğlu, Xbox All Access servisinin Türkiye'de sunulması için çalışma halinde olduklarını söylemiş. Kredilendirme yapacak bankalar ile irtibat halindelermiş. Amerika'da aylık 35 dolara Series X, 25 dolara Series S ve yanında Gamepass Ultimate'e sahip olabiliyorsunuz. One S'in fiyatı ise 19.99 dolar. Ülkemizde 35 dolar x 8 = 280 TL. 280 x 24 = 6.700 TL gibi bir rakama direkt olarak çevrilebiliyor fakat bu vergilendirme yapılmamış rakamlar elbette. Belki de konsolun mevcut fiyatı olan 8300 TL'yi 24 ay vade ile taksitlendirecekler. Bakalım bankalar bize 24 aylık Xbox kredisini hangi rakamdan kullandıracaklar. Uçuk kaçık rakamlar beklemiyorum şahsen. Bankalar kredi vermek için kendi imkanlarını da konuşturacaktır tahminimce. Tam DonanımHaber güruhunun beklediği şey zaten. Kampanyayı, krediyi onunla birleştir bununla birleştir. 

TurkNet değil, Turk Telekom kaynaklı altyapı sorunu Telekom ekipleri tarafından kısa sürede düzeltildi. Konu silinebilir.
Cihazlar "standart USB bağlantılı" her hangi bir klavye ve mouse ile çalışabilecek. İlk aşamada desteklenen oyun listesi sınırlı fakat bu güncelleme ile beraber bütün geliştiricilere klavye ve mouse desteği sunmaları tamamen serbest bırakılıyor. İlk aşamada desteklenecek oyunlar ;

Fortnite
Bomber Crew
Deep Rock Galactic
Strange Brigade
Vermintide 2
War Thunder
X-Morph Defense
Children of Morta
DayZ
Minion Master
Moonlighter
Vigor
Warface
Wargroove

Razer'ın Xbox'a özel olarak üreteceği klavye mouse seti ise 8 Ocaktaki CES etkinliğinde resmi olarak tanıtılacak.
Forumda hep sorun yaşayanlar konu açıyor, memnun kişilerin pek sesi çıkmıyor. Arada bir bu adamları onurlandırmak da lazım konuyu o yüzden açtım. Bugün itibariyle Superonline'dan TurkNet'e geçişim tamamlandı. Superonline'dan hiç bir şikayetim yoktu 16'lık standart ADSL paketlerini kullanıyordum ping olsun hizmet olsun 10 numaraydı fakat AKK maalesef gına getirince TurkNet'e geçme kararı aldım. SOL'deyken de ADSL değerlerim zaten maksimum hızı 24 bin olarak gösteriyordu yani bu konuda şanslıyım, bakır hattı çok iyi burada ADSL'in teorik olarak son hızını sunuyordu zaten. Bağlantıma güvenerek TurkNet'ten sorgulama yaptırdım fiber yok ama 75 MBPS VDSL veririz dediler. İyi dedim yapın işlemleri o zaman. Forumdaki konulara göz gezidirince millet hep işte başvururken 75 dediler bırak VDSL'i ADSL olarak açıldı bağlantı allah belanızı versin falan filan yazınca eyvah dedim ama ben bunları göze alarak başvurmuştum. Perşembe dosyalarını kargoladım daha kargom adamlara ulaşmadan Cuma sabahın 9'unda Türk Telekom arabası kapıya dayandı hattı takmaya geldik diye. 2-3 dakikada bağladılar adama 50 kere "VDSL takıyorsun değil mi dayı" diye sordum adam işini bitirir bitirmez koşarak uzaklaştı benden Ama dedi ki "75 alamazsın kardeşim." Dedim sende mi brütüs Hayırlısı dedik. Araya haftasonu girdi belgeleri Cumartesi teslim aldılar falan adamları hiiiç arayıp sormadım hiiç sıkıştırmadım darlamadım benim başvuru nooldu falan filan baktım bu sabah telefona bi mesaj ve net gelmiş. İnsan bi arar söyler açtık diye. Çarşamba başvursam Cuma açılacaktı demek ki haftasonu sokmasam araya. Buradan da hizmet hızı olarak tam puan aldılar benden. Hemen daha nette sayfa bile açmadan modem arayüzüne girdim. "Kesin 16 ve ADSL çıkacak" derkeeeeennn orada yukarı akım hızı (kbit/s): 21511 aşağı akım hızı (kbit/s): 75232 görmemle vaaaay çekmem bir oldu. Ben zaten dediğim gibi buradaki bakır kablo tesisatına güveniyordum SOL ADSL'de de 24 bin olarak çıkıyordu zaten teorik olarak en hızlısı bildiğim kadarıyla. Adamlar polemiksiz VDSL 75'i çakmış direk. Hava olsun diye arkadaşlarıma atıyorum resimlerini adam fiberle 25 kullanıyor benim bakırdan 75 aldığımı görünce "olm santralin dibine mi oturdun bu ne lan" falan filan mesajlar. Ben SOL kullanırken de İstanbul Avrupa yakasındaki arkadaşım CSGO'da Alman sunucuda 60 ping alırken ben İÇ ANADOLUNUN ORTASINDA 45-50'yle bağlanıyordum aynı yere buradaki bakır tesisatında gerçekten bir şey var öyle böyle değil. Pingim de değişmemiş bu arada SOL ile aynı değerlerdeyim. TurkNet işi biraz şans işi ben bağlantıma güvenerek başvurdum ama tutup Sarıyer'in merkez mahallesinde arkadaşım sorgulama yapıyor size en fazla 14 ADSL verebiliriz çıkıyor TurkNet'te. Sadece Sarıyerin nüfusu benim yaşadığım şehrin yarısı ediyor zaten orada ne boş bir port vardır ne bakır tesisatı. Ben bir de öyle merkezde de değil şehir dışı sayılabilecek uzak bir mahallede müstakil evlerden oluşan genelde şehrin zengin nüfusunun yaşadığı sakin bir muhitte oturuyorum üstelik. Santralle ve şehir merkeziyle aram en az 5-10 km vardır öyle diyeyim. Dakika başı hız testi yapıyorum şimdi modemde görülen değerlerden 3 veya 4 megabit eksik çıkıyor canları sağolsun buna şükür beklediğimden bin kat iyi bir deneyimle başladım ve çevremdeki herkese de tavsiye edeceğim şimdi. Küfür yedikleri kadar bazen sıvazlanmayı da hak ediyor bu adamlar ben onu anladım. Şu an online işlemlerde bilgilerim güncellenmemiş sanırım paket yükseltme seçeneğini falan göremiyorum aktivasyon sayfasını gösteriyor hala ama yarın ilk işim 10 tl daha verip 100 mbps olan pakete geçmek olacak helali hoş olsun her kuruşu. Sürekli küfür yemekten sonra bu konu biraz garip gelir size ama sevdim sizi TurkNet...
Bu gece saat 12'de Live kullanıcılarına gönderilen mesaj ile Live Gold aylık fiyatının 15 Ekim'den itibaren 29'dan 59 TL'ye yıllığın ise 179'dan 439 TL'ye yükseltildiği söylendi.

-16.08.2019-

Yapılan zam iptal edildi. Üyelik fiyatları KALICI OLARAK eski haline döndürüldü. Mevcut bütün üyeliklere de aynı oranda İNDİRİM uygulandı. Üyeliklerin yeni fiyat tablosu aşağıdadır. Fiyatlar 15 EYLÜL itibarıyla geçerli olacak.

Microsoft bey ne yapıyorsunuz ?

Doğan medya grubu D-Smart dahil olmak üzere elindeki bütün medya varlıklarını Demirören medya grubuna devretmek üzere anlaşmış. Bedel 1 milyar 100 milyon dolar. Platformun adı değişir mi sizce ? Gerçi D-Smart Demirören'e de uyuyor.
Eskişehir'in girişinde bir kepçenin yola kontrolsüz çıkışına istinaden korkunç bir kaza oldu bugün. Kazada ölüm var maalesef. Arkadaşlar, yalvarıyorum dikkatli olalım içimi cız ettirdi.

Evet arkadaşlar bir zamanlar Insider dahilinde olup resmi güncellemeyi almamış cihazlara (Örn 1020, 1320) şu an Windows 10 Mobile çalıştırıyorlarsa kolay bir Registy Hack işlemi ile Redstone ve Redstone 2 buildleri kurulabiliyor. Bununla ilgili çok soru geldi ve forumda bir konunun olmadığını gördüm. Ayrıca Lumia 930 ve 1520 gibi modeller için RS3 gelmedi ve gelmeyecek. Bu modellerin kayıt defterini de RS3 almak için değiştirmelisiniz. Bu cihazların son güncellemesi RS2'dir.

Yüklemeye geçersek burada kritik bir nokta var o da şu ki cihazın kesinlikle Windows 10 Mobile 10586 veya daha üstü bir sürümde olması gerekiyor.

Uyarı : Cihazınız hali hazırda Windows 8.1 sürümündeyse W10'a nazaran daha zor bir Registry Hack yöntemi ile Windows 10'a geçmek için JUSTMAX arkadaşımızın rehberine göz atabilirsiniz. Konu Linki

İndirilecek Programlar

1-> Visual Studio WP SDK İndirme Linki

2-> Root Tool İndirme Linki

Yükleme Aşamaları

1-> Telefonumuzda ayarlara giriyoruz ve arama çubuğuna "Geliştirici" yazıyoruz. Çıkan ayardaki seçeneklerden geliştirici modu'nu işaretleyerek telefonun geliştirici modunu aktif ediyoruz.

Güncelleme Almayan Cihazlara Redstone 3 Kurulumu (Rehber)

2-> Telefonu kablo ile bilgisayara bağlıyoruz ardından yukarıdaki SDK'yı kurduktan sonra Windows Arama'ya Application Deployment yazarak çıkan uygulamayı açıyoruz.

3-> Target - Device seçili olmalı, Browse butonundan indirdiğiniz Root Tool.xap dosyasını gösterelim ve ardından Deploy butonuna basalım.

4-> Status : XAP Deployment Complete uyarısının ardından bilgisayarla işimiz kalmıyor. Telefona geçelim ve deploy ettiğimiz Root Tool uygulamasını çalıştıralım. Ayrıca 5.aşamaya atlayalım.

Eğer program Deploy'a bastıktan sonra Error verdiyse telefonumuz kilitli demektir. Telefonun kilidini açmak için ;

4A-> Windows arama'ya "Phone Developer Registration" yazıyoruz ve çıkan programı çalıştırıp telefon USB ile bilgisayara bağlıyken Register butonuna basıyoruz. Bu işlemin ardından anlatımın 2.aşamasına geri dönerek tekrar uygulamaya geçiyoruz.

5-> Uygulamayı açtıktan sonra Yes, I Understand ! düğmesine basarak riskleri kabul ettikten sonra ana menüden For All Windows Device'ı seçip ilerliyoruz.

6-> Şimdi önümüze telefonun kayıt defteri değerlerini değiştirebileceğimiz bir ekran gelecek. Bu kısım olayın en kritik aşaması. Bu ekranda bizi ilgilendiren kısımlar Registry Key ve Registry Value. Bu kısım biraz uzun olduğu için numaralandırılmış aşamaları sonlandırarak seri anlatıma geçiyorum.

Evet arkadaşlar telefonu Lumia 650 gibi göstermek için değiştirmemiz gereken 4 adet Registry Key var. Bunlar ;

PhoneHardwareVariant : RM-1152
PhoneManufacturer : MicrosoftMDG
PhoneManufacturerModelName : RM-1152_15637
PhoneModelName : Lumia 650

Bu işlemleri yapmak için önce uygulamadaki Read butonuna basarak girdiğiniz Registry Key'i okutmanız gerekiyor. Örneğin PhoneManufacturer'ı Read yaptınız. Size Value olarak NOKIA verecek. NOKIA'yı siliyoruz ve MicrosoftMDG yazıyoruz. Ardından Write butonuna basarak bu değeri değiştirmiş olduk. Şimdi Registry Key'e PhoneManufacturerModelName yazarak Read diyoruz. Size telefonunuzun RM kodunu verecek. RM-1152_15637 olarak Write yapıyoruz. Bu adımları 4 değer için de tek tek uygulamamız gerekiyor.

Dikkat ! Telefonun standart değerlerini ekran görüntüsü ile kaydedelim ne olur ne olmaz.

Lumia 1320 üzerinde değiştirilmiş değerlerin ekran görüntüleri aşağıdadır. Sol taraf Read sağ taraf Write yapılması gereken değerlerdir ;

PhoneManufacturer

Güncelleme Almayan Cihazlara Redstone 3 Kurulumu (Rehber) Güncelleme Almayan Cihazlara Redstone 3 Kurulumu (Rehber)

PhoneManufacturerModelName

Güncelleme Almayan Cihazlara Redstone 3 Kurulumu (Rehber) Güncelleme Almayan Cihazlara Redstone 3 Kurulumu (Rehber)

PhoneModelName

PhoneHardwareVariant

Bütün değerleri değiştirdikten sonra ayarlar'dan Windows Insider Programı'na girip Windows'un sonraki sürümü Hızlı seçeneğini seçmemiz gerekiyor. Yalnızca erken güncelleştirmeleri günder seçeneğinde RS2 bulunmakta. İsteğinize göre seçim yapınız.

İşlem bu kadar arkadaşlar. Biraz karmaşık görünse de toplamda 1 dakikayı almayacak basit bir hack işlemi. Konuyu bilinen bug'lar ve SSS ile sonlandırıyorum

Bilinen Bug'lar

1-) Batarya tükenmesine sebep olduğu için göz atma ekranı çalışmıyor.

2-) Ekran parlaklığı otomatik mod haricinde ayarlanmıyor.

3-) Microsoft'un mevcut build için yayınladığı bug listesi aynen geçerlidir.

SSS

1-) Telefonu resetlersem ne olur ?

Telefon normal bir şekilde hangi yapıyı çalıştırıyorsa o yapıda sıfırlanır fakat girdiğiniz kayıt defteri değerleri de telefonunuzun standart değerlerine sıfırlanır ve güncelleme alamaz hale gelir. Yeniden güncelleme alabilmek için bu registry hack işlemini tekrar yapmanız gerekir.

2-) 512 MB RAM'li cihazlara kurabilir miyim ?

Evet, kurabilirsiniz. Fakat alacağınız performans ve sorunsuzluk bakımından 512 MB RAM'e sahip cihazlara şüpheli yaklaşılmakta ve sorunsuz bir deneyim vadedilmemektedir. Şahsen ben de tavsiye etmemekteyim.

3-) Telefonu Lumia 650 haricinde bir model olarak ayarlamak istiyorum.

RS3 güncellemesi alan diğer cihazların kodları ;

Lumia 950
PhoneHardwareVariant : RM-1104
PhoneManufacturerModelName : RM-1104_15218
PhoneModelName : Lumia 950

Lumia 950 XL
PhoneHardwareVariant : RM-1085
PhoneManufacturerModelName : RM-1085_15217
PhoneModelName : Lumia 950 XL

Arkadaşlar son olarak bu yöntem hiç bir şekilde legal olmamakla beraber oluşacak olası hasarlardan şahsım sorumlu değildir. İyi günler hayırlı Redstonelamalar dilerim.
Hakkında
Meslek: Elektronik Mühendisliği
İlgi Alanları: Motorsporları, Eskişehirspor
Forum İmzası:
Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBi 235 HP/340 NM - Rosso Competizione (2013)

Opel Insignia OPC 2.8 V6 4x4 325 HP/435 NM - Olympic White (2011)
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Intel Core i9 9900KS
Otomobil
Alfa Romeo Giulietta QV
Mobil cihaz
iPhone
Operatör
Turkcell
ISS
Vodafone Net
Oyun Platformu
Xbox Series X & PS5
TV
Panasonic
Ses Sistemi
Bose
Notebook
Sony
Dünyadan Futbol
Borussia Dortmund
Kulaklık - Amfi
Harman/Kardon
Basketbol
Chicago Bulls
İşlemci
Intel
Anakart
MSI
Sabit Disk
Seagate
Ekran Kartı
MSI
Kombi
Vailant
Modem
Cisco
Milli Takımlar
Turkiye
Formula 1
Ferrari
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.992
İkinci El Bölümü Mesajları: 74
Konularının görüntülenme sayısı: 27.297 (Bu ay: 860)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.588 (Bu hafta: 4)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.