Şimdi Ara

Hava filtresine giren hortumda yağ kaçağı ne anlama gelir (Bol Ss'li)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
8.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün kaputu açtığımda motor bloğundan çıkıp hava filtresi kutusuna giren(ya da tam tersi) hortum çevresinde yağ dikkatimi çekti. Daha önce yoktu yeni olmuş. Bunun sebebi ne olabilir motordan anlayanlardan yorum alabilir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ust kapak contasi kaciriyodur muhtemelen , o yag socketlere falan gelmesin beyine kadar ulasir masraf artar dikkatli olun ..
  • Hocam baska bir konuyu ararken denk geldim inceleyin..

Mesajlarda yag degil yakit oldugu yaziyor, sebebini de aciklamislar incelemeniz de fayda var denk gelmisken paylasayim..

https://forum.donanimhaber.com/hava-filtresi-hortumu-kopmasi-cozuldu--82400004#82400004
  • Emiş hortumunda zamanla yağ buharı birikiyor. Aracinizda yag yakma mevcut mu ?
  • Araç Peugeotmu?
  • peugeot 206,306 1.4 8 valflı mpi motor.Gösterdiğiniz resimdeki kelepçeli siyah boru sonradan takılmış gibi,fabrikasyon durmuyor.

Boru emme manifolduna bağlı,benzin kaçağı olmuş.Benzin zamanla orada tortulaşma yapmış.

EDİT ŞÖYLE YAZMIŞLAR ;

quote:

yeni tip motorlarda maf ve IAT sensörler motorun emdiği havnın miktarına ve ısısına göre beyine sinyal göndererek ateşlemenin belli düzende olmasını sağlar,sizin sensörler oradan hava geçmediği için bişey okuyamıyor ama diğer yandan çalışan pistonlar benzini alıyor,eksik olan ise düzenli bir ateşleme.yanmayan benzinde pistonların bir sonraki turunda çiğ olarak kısmen dışarı atılıyor.o gördüğünüz yağ değil yakıttır.

birçok kişini söylediği gibi bir şekilde o boruyu motora mümkün olduğu kadar sızmaz şekilde bağlayıp sanayiye gidin.diycemki borunun yenisini alıp kendiniz montaj yapın,bana kızmayın ama elinizin o kadar yatkın olmadığını düşündüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 18 Aralık 2016; 20:30:7 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.