Bildirim
Motorun üstündeki terleme normal mi?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
karterde buharlaşan yağı yanma odasına gönderip yakan sistemler mevcut. bu sistemlerin hortumlarını kelepçelerini kontrol ettirin bu hortumlardaki çatlak ve kırıklar buharlaşan yağın bu şekilde motor üstünde birikmesine yol açıyor. benzinli aracımda terleme sorunu mevcuttu meğer 5 cm boyutundaki yağ buharını geri gönderen hortum çatlakmış 1 lira maliyetle iş çözüldü
edit: pcv valfi diye de geçer.
https://www.mazdagaraj.com/konular/pvc-valfi-karter-havalandirma-nedir-nasil-calisir-gorevleri.3803/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 28 Ocak 2019; 19:7:36 >
-
Birkaç ustaya sordum.quote:
Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı
karterde buharlaşan yağı yanma odasına gönderip yakan sistemler mevcut. bu sistemlerin hortumlarını kelepçelerini kontrol ettirin bu hortumlardaki çatlak ve kırıklar buharlaşan yağın bu şekilde motor üstünde birikmesine yol açıyor. benzinli aracımda terleme sorunu mevcuttu meğer 5 cm boyutundaki yağ buharını geri gönderen hortum çatlakmış 1 lira maliyetle iş çözüldü
edit: pcv valfi diye de geçer.
https://www.mazdagaraj.com/konular/pvc-valfi-karter-havalandirma-nedir-nasil-calisir-gorevleri.3803/
Normal dedi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Pcv valfi kaçırıyor. Eğer yağ eksiltme anormal değilse acil bir durum değil
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sağlıklı bir motor bu kadar terlemez. bu terin sonucunda çok sorun yaşayacağınızı sanmıyorum ve ustalar da böyle düşündüğü için öyle söylemiştir. bence uzun vadede sorun yaşamak istemiyorsanız pcv valfini kontrol ettirin dediğim üzere maliyeti çok düşük olur
Kendim halledebilir miyim?
1.3 multijet araçta da varmıdır bu dediğiniz pcv ? alt tarafı yağlı terleme gibi
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Aynı motoru A3'te 84 bin km boyunca kullandım böyle bir terleme hiç görmemiştim, -
Aynı motor aracımda böyle bir terleme yok. 2007 model 167 binde -
Normal degil buna normal diyen ustaya bir daha gitmeyin.
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- geri vites lambası tek olan araçlar
- durmaya yakın frenden gelen ses
- audi a3 klima resetleme
- mercedes e 250 cdi 4 matic yorum
- motor hava tahliye hortumundan yağ gelmesi
- renault duster 2024 fiyat listesi
- citroen c4x shine özellikleri
- honda civic 2022 fiyat listesi
- zeekr 009 fiyat
- en ucuz engelli araç fiyatları 2024
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X