Şimdi Ara

YAĞ ve SU EKSİLTME SORUNU[edit geldi]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
9.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Araç 2001 1.6 Focus
    Son 1-2 yıldır yağ ve 1-2 aydır su eksiltme sorunu var.

Şöyle ki en son kaliteli olsun dedik. Önceside castrol vardı.
    158.600 km de 5-30 Motul xclean fe koyduk.
    Daha 160 bin olmadı yağ seviyesi çubuğun min seviyesinden çok az yukarıda. Daha bin km olmadı.

Yağ rengi biraz farklı gibi foto ekliyceğim. Yağ su karışsa yağ artar diyorlar.

Aynı şekilde sabah çalıştırmadan önce suya bakıyorum. Soğukken maxa kadar aynı renk antifirizli su ekliyorum, kış olmasına rağmen aynı hafta içerisinde mine bazen altına düşüyor. (Kırmızı antifiriz var)
    Altına sağına soluna bakıyorum ıslak bir yer yok.

Araç 7 yıldır bizde 113 binde şanlıurfa kaplan otogazda atiker lpg takıldı, arıza lambası ilk günlerinden beri yanıyor. Götürdüğümüzde söndürüp gönderiyorlar. Geri yanıyor. Ne antepte ne urfada düzgün ayar yapacak usta bulamadık. Bizde vazgeçtik.
    Rolanti dalgalanmasıda hadi var yağ eksilmesini buna dayandırıyorum ama su nereye gidiyor hiçbir fikim yok.

Belki bağlantısı vardır diye ekliyeyim.
    Bilen vardır focus 1lerde yalancı hararet problemi oluyor. Müşürün altına pul koyarak çözmüştük.

Birkaç ay önce bobin 1. bujiyi çalıştırmadı yavaş yavaş sanayiye gittik. Arıza lambası yanıp söndü ilk defa gördüğüm dişli işareti yandı.

Edit: Mümkünmü bilmiyorum ama az önce aracın yağına baktım yağ tam yarımdaydı ve araba sabah fotografları çektiğim yerinden hiç ayrılmadı ve çalışmadı. Su yukarıdaki fotodaki yerdeydi tamamladım çıktım. Eğer conta yanıksa eklediğim su yağa geçip tamamlamış olabilir diyorum ama çalışmadan karışır mı onu bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZETEC SE -- 29 Ocak 2018; 17:21:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araba Yağ ve Su Eksiltme Sorunu

Bir arabanın yağ ve su eksiltmesi yaygın bir sorundur. Bu sorun, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve ihmal edilirse ciddi hasarlara yol açabilir.

Yağ Yakan Araba Su Eksiltir mi?

Yağ yakan arabalar genellikle mavi veya siyah duman çıkarır. Bu duman, yanan yağın egzoz sistemine girmesinden kaynaklanır. Yağ yakan arabalar, su da eksiltebilir. Bunun nedeni, yağın yanarken su buharı üretmesidir. Bu su buharı egzoz sisteminden atılır ve su seviyesinin düşmesine neden olur.

Yağ ve Su Eksiltme Nedenleri

Arabaların yağ ve su eksiltmesinin birkaç nedeni olabilir:

• Sızdıran contalar veya hortumlar
    • Aşınmış piston segmanları veya valf kılavuzları
    • Silindir kapak contası arızası
    • Motor aşınması

Yağ ve Su Eksiltme Belirtileri

Arabanızın yağ ve su eksilttiğini gösteren birkaç belirti vardır:

• Yağ çubuğunda yağ seviyesinin düşük olması
    • Radyatörde su seviyesinin düşük olması
    • Motor bölmesinden yağ veya su sızıntısı
    • Mavi veya siyah duman çıkması
    • Motorun aşırı ısınması

Yağ ve Su Eksiltme Çözümleri

Yağ ve su eksiltme sorunu tespit edilirse, sorunun kaynağını belirlemek ve sorunu gidermek için derhal bir tamirciye başvurmalısınız. Onarım seçenekleri sorunun nedenine bağlı olarak değişebilir:

• Sızdıran contaların değiştirilmesi
    • Piston segmanlarının veya valf kılavuzlarının değiştirilmesi
    • Silindir kapak contasının değiştirilmesi
    • Motorun yeniden inşa edilmesi

Önleme

Yağ ve su eksiltme sorunlarını önlemenin en iyi yolu, aracınızın düzenli bakımını yaptırmaktır. Bu, yağ ve su seviyelerinin düzenli olarak kontrol edilmesini, sızıntıların kontrol edilmesini ve gerektiğinde contaların veya hortumların değiştirilmesini içerir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Buyuk ihtimal fakir karisimdan piston ustu harareti artmis conta yakmissiniz.Ivedilikle iyi bir serviste lpg montajini ve ayarlarini yaptirmaniz,aksi taktirde motorun ic yapisi hasar alacaktir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GYKA G kullanıcısına yanıt
    Önceki yağı castol tection 10-30 du maalesef yine aynı şekildeydi.

Sizce yağın rengi normal mi?

Birde motor içi zarar bu tarz bir şey mi?
    Daha kötüsü mü?
    https://forum.donanimhaber.com/lpg-subap-yanmasi-ariza-lambasi-ve-celik-subaplar-takildi-ss-li--130436986

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZETEC SE -- 29 Ocak 2018; 14:22:30 >
  • Belki bağlantısı vardır diye ekliyeyim.

Bilen vardır focus 1lerde yalancı hararet problemi oluyor. Müşürün altına pul koyarak çözmüştük.

Birkaç ay önce bobin 1. bujiyi çalıştırmadı yavaş yavaş sanayiye gittik. Arıza lambası yanıp söndü ilk defa gördüğüm dişli işareti yandı.

• yağ yaktıp su eksilttiğine göre egzozdan duman da muhtemelen çıkıyordur. büyük itimalle motor yaptırmanız gerekebilir. ne renk bir duman çıktığına baktınız mı hiç? devir dalgalanması da önemli bir sorun. boğaz kelebeği ve maf sensörünü de bi kontrol ettirin.
    Daha Fazla Göster
  • katkı denediniz mi

Kolay gelsin.Ariza lambasi yakmasi hep problemdir ama kaale almaz usta sifati bulunanlar.

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

katkı denediniz mi

4 yıl önceydi sanırım yağ ile beraber bor katkısı koydurmuştuk onun haricinde birşey koymadık.
    Ne önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZETEC SE -- 29 Ocak 2018; 16:32:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZETEC SE

quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

katkı denediniz mi

4 yıl önceydi sanırım yağ ile beraber bor katkısı koydurmuştuk onun haricinde birşey koymadık.
    Ne önerirsiniz?

http://www.hepsiburada.com/liqui-moly-kuhler-dichter-radyator-sizinti-onleyici-pm-otsonlm3330

https://urun.n11.com/diger-yaglar/wynns-motor-yag-sizinti-onleyici-engine-oil-stop-leak-325-ml-P212739387

ikisini birlikte kullanın

• Mümkünmü bilmiyorum ama az önce aracın yağına baktım yağ tam yarımdaydı ve araba sabah fotografları çektiğim yerinden hiç ayrılmadı ve çalışmadı. Su yukarıdaki fotodaki yerdeydi tamamladım çıktım. Eğer conta yanıksa eklediğim su yağa geçip tamamlamış olabilir mi diyorum ama çalışmadan karışır mı onu bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZETEC SE -- 29 Ocak 2018; 17:20:56 >
  • Edit geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: ZETEC SE

Mümkünmü bilmiyorum ama az önce aracın yağına baktım yağ tam yarımdaydı ve araba sabah fotografları çektiğim yerinden hiç ayrılmadı ve çalışmadı. Su yukarıdaki fotodaki yerdeydi tamamladım çıktım. Eğer conta yanıksa eklediğim su yağa geçip tamamlamış olabilir mi diyorum ama çalışmadan karışır mı onu bilmiyorum.

Su ekleyince yağda artmış oldu yani.

Araç duz yerde bi sure kalsin oyle kontrol et yagini

Orijinalden alıntı: Mhmtt.

Ayni araca 15-40 kullaniyorum ben.

Araç duz yerde bi sure kalsin oyle kontrol et yagini

Araç sürekli düzlükte,

Yukarıda dediğim gibi dün sabah su ve yağ fotodaki gibi mindeydi, hiç çalışmadı yerinden oynamadı sadece su ekledim 5-6 saat sonra yağ yarım olmuştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZETEC SE -- 30 Ocak 2018; 8:35:56 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.