Şimdi Ara

Hat olmadan sabit telefonun zilini çaldırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
6.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Evimizin kapısında ilkel bir diafon sistemi var. Elimde de kullanmadığım bir sabit duvar telefonu var. Benim amacım bu telefonu şimdiki modern diafonlarda olduğu gibi daire içinde mevcut diafon sistemine uygulayarak kapı zili çalınca gelenleri telefon vasıtasıyla kontrol etmek istiyorum. Aşağı yukarı projeyi kafamda netleştirdim. Tek sorun kapı zili çalınca telefonun mevcut zilininde çalmasını istiyorum. 12 volt AC veya 12 volt DC ile telefon hattı olmadan sabit telefon makinasının zili nasıl çaldırılır. Yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılar...

• şebekede 50 volt gerilim var 75 v gelince çalıyordu galiba
  • Normalde telefon hattında 50 volt telefon gelince 110 volt oluyor onu biliyorum. Ama normal şartlarda telefon makinasının içindeki bir kondansatör ile bu gerilim düşürülüyor. İşte amaç o kondansatörün değerini ne yaparsak bu telefonu 12 volt ile çalıştırabiliriz.
  • slm yanlış hatırlamıyosam o iş sadece kondansatörle olmaması lazım
    aslında dememedende anlaşılmaz kondansatörü bulmak aslında kolay yüksek voltajlı bir kondansatör şöle büyükçene bişi (boyut olarak büyük kendileri pf seviyelerinde ) olması lazım onu iptal edip deneyebilirsin

yol takibi yaparakta bulabilirsin ahizenin bastıgı swich gibi bir anahtar olucak onun üç bacaklı olur bir bacagı telefon hattına bir bacagı telefone öt4eki bacak ise zil devresine gider o yolu takip ederek bulabilirsin
  • telefon gelince 110 volt oluyor cünki ablamı çok çarptım öle :D bağla sunu dioydum bağlıodu elinde tutarken cızııırt :D
  • sabit bekleme anında 40v civarı çalma anında 82v civarı voltaj oluşması gerekir.ama gelen voltaj belli bir frekanstamı geliyor onu bilmiyorum malesef ölçme fırsatım olmadı eğer düşük voltajla halletmek istiyorsanız girişteki kondansatörü küçültmemeniz lazım aksine büyütmeniz gerekir.pic ile yapılan bir devre vardı bir telefonu kaldırınca diğeri çalıyordu dana sonra arada görüşme yapabiliyordun biraz araştır istersen
  • Zilin çalmasında esas faktör 20 hertzlik alternatif akımdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sayın arkadaşlarım yanlış anlaşılma olmasın ben voltajları sormuyorum. Tek istediğim sabit telefon makinasının zilini telefon hattı olmadan 12 volt AC veya 12 volt DC ile çaldırabilmek. Gerisi kolay. Fikirlerimizi bu anlamda yoğunlaştırırsak daha çabuk bir sonuca varabileceğimize eminim. Ayrıca yardımcı olmak için yazan arkadaşların tümüne teşekkür ederim.

Saygılar.....
  • kardeş benim elime 220 - 110v alternatif akım adaptör geçmişti onu telefona bağlayınca telefonu çaldıra bilmiştim
    şimdi sende öyle birşey bulur ve zile röle yardımı ile bağlarsan ama unutma zilde alternatif akım var onu 2diodla doğrultman gerekecek röleyi çektirmek böylece biri zile basınca telefonun çalar zili bırakıncada zil hattında doğrulttuğun 12 v yi sisteme paralel bağlayınca telefonu iletişimde kullanabilirsin gerisi geliştirmene ve deneylere kalmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr-ex -- 24 Kasım 2008; 12:23:43 >
  • ring sinyali üretmeniz laımki buda belli gerilim ve frkansta oluyor...Ring sinyalini ararsanız gerekli bilgiye ulaşırsınız..
  • Ben olaya şu mantıkla yaklaşıyorum. Her ne kadar telefon makinaları telefon hattından gelen (çağrı anında) 110 volt ile çalsalarda makinanın eloktronik kartı en fazla 12-15 volt gibi bir gerilimle çalışıyor. Yani düşünün şimdiki yeni tip cep telefonu şarj cihazlarını içindeki 220/4 volt çeviri işlemini eskiden olduğu gibi trafolar değil yüksek kapasiteli kondansatörler görüyor. Telefon makinasında da aynı. 110 volt geliyor ama içindeki kondansatör yardımıyla bu voltaj büyük bir ihtimalle 12 volta düşürülüyor. Yani diyelim ki 110 volt için yani standart olarak makinanın içindeki kondansatör 0,01 mf 250V olsun, biz ne yapacağız direk 12 volt ile çalışmasını sağlayacağız o zaman kondansatörü 10 da 1 oranında düşürürüsek yani 0,1 MF gibi o zaman 110 voltun 10 da 1 i oranında volt yani 11 -12 volt ile bu telefon çalması lazım. Tabi bunlar sadece teorik olarak düşüncelerim. Daha pratikte denemedim.

Eskiden elektronik kitaplarda olurdu işte trafosuz 9 volt adaptör diye. Bu devrelerde kondansatör kullanılırdı trafo yerine. Yanında da formülleri olurdu kaç volt çıkış için ne kadar kapasitede kondansatör kullanılacağı hakkında. Böyle bir formül bulsam daha net ve bilinçli bir iş yapacağım ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07 Osman -- 24 Kasım 2008; 13:10:19 >

• kardeş haklısın ama unutmaki telefonlar kapandığı zaman içindeki anahtar vasıtası ile kontakları zile yönlendirir zil ise 110v yi görünce çalar telefonda açılır açılmaz 12v gibi bir değere gelir bu 12v de tabiiki görüşme yapmak için yani telefon devamlı 110v almaz ve 110v ile çalışmaz sadece çalar budurum senin projeyi sıkıntıya sokuyor telefonu nasıl çaldıracaksın bu durumda hadi12v ile çaldırdın kapıdaki adamın devamlı zile basması gerekiyorki sen görüşme yapabilesin haksızmıyım
  • quote:

Orjinalden alıntı: tr-ex

kardeş haklısın ama unutmaki telefonlar kapandığı zaman içindeki anahtar vasıtası ile kontakları zile yönlendirir zil ise 110v yi görünce çalar telefonda açılır açılmaz 12v gibi bir değere gelir bu 12v de tabiiki görüşme yapmak için yani telefon devamlı 110v almaz ve 110v ile çalışmaz sadece çalar budurum senin projeyi sıkıntıya sokuyor telefonu nasıl çaldıracaksın bu durumda hadi12v ile çaldırdın kapıdaki adamın devamlı zile basması gerekiyorki sen görüşme yapabilesin haksızmıyım

Haksızsın Şaka bir yana. İlk mesajımda belirttim telefonun zili çaldıktan sonra yani buradaki amaç telefonun zilinin kapı zili ile paralel çalması. Gerisi kolay demiştim. Gerisi şöyle kolay ben sadece telefonun ahizesindeki mikrofon ve haporloru kullanacağım. Onları mevcut diafonumun mikrofon ve haporlor çıkışlarına bağlayacağım. Yani kısacası tabiri caizse diafonda "eller serbest" modu yerine ahizden soracağım kim oooo diye. Umarım anlatabilmişimdir.

• kardeş işallah sorununa çözüm bulan arkadaşlar çıkacaktır

ha bu arada diafonlar bas konuş bırak dinle mantığı ile çalışırlar mikrofon ile hoparlör aynı anda açık olmaz açılırsada güçlü bir çınlama sesi duyulur ama kulaklığa bağlarsan ve sesi kısarsan yine bas kuş bırak dinle mantığı ile yapabilirsin hepsi hepsi bir çift kontaklı anahtara bakıyor

sana kolay gelsin
  • Bas konuş işini 2 kablo daha çekerek direk yapacağım. Teşekkür ederim.
  • 12 volt ile telefonu deneme yanılma yöntemi ile çaldırdım ancak ses az geliyordu daha fazlasını ararken zil katını yaktım.. Telefon çalışıyor ama artık zili çalmıyor yani mefta oldu. Siz siz olun bulduğunuz zil ile idare edin...

• kardeş sen bi resim verde biz sana neyi sökücegini söyleyelim
  • benim anlamadığım telefonlar başlı başına beynelminel çalışmıyorki,
    postahanede aracı olarak çalışan elektronit aletleri var,
    evden telefonun avisesini kaldırdığınızda postanedeki aletler telefonun açıldığını anlıyor,
    çevirdiğin numaralara göre, karşı tarafı yurt içi veya yurt dışı ton sinyali göndererek, karşı telefonu uyarıyor,
    karşı telefon aldığı sinyal ile belli sayıda telefonun zilinin çalmasını sağlıyor,
    ha bide meşgulse postanedeki aletler sana meşgul sinyli gönderiyor,
    daha birsürü işlemde var,
    zil çalıyor,
    eee sen kaldırıyorsun avizeyi ve konuşmaya başlıyon,
    kaldırıp bıraktığında zil tekrar çalmaya devam etmiyor,
    bütün bunlar birbirine bağlı iki telefon arasında olmuyor yani,
    arada teknik cihazlar var,
    krampon mu diyorlar kramporterler mi diyorlar her ne karın ağrısı ise,
    bu çaldırma işlemlerini onlar yapıyor,
    ben telefon kablolarını canım sıkıldığında ölçü cihazı ile ölçüm yaptım sabit bir voltaj gelmiyor hiç,
    bazen 24 volt civarı oluyor bazen 40-50 volt oluyor niye bilmiyorum ,
    her iki telefonu birbirine bağladığınızda, elektrik verdiğinizde kulaklıkta sadece bir vızzzzzz diye bir ses çıkıyor konuşursanızda sadece kendi sesinizi duyuyorsunuz,
    yani orada modülasyon işlemleri oluyor bunlarda postane aracılığı ile yani,
    bilmiyorum anlatabildimmide,
    şimdi ben okusam yazdıklarımı vallaha bende anlamam

• Dedim ya artık gerek kalmadı çünkü telefonun zil katı ( 8 bacaklı entegreden daha küçük ring tone yazan eleman) yandı. Onun bacaklarına sırasıyla 12 volt AC veriyordum ama şöyle okkalı 50 wattlık bir trafonun çıkışları. Birisinde telefonun zilini çaldırmayı başardım. Ama low modu gibi biraz kısık yani daha fazlasını bulurum umuduyla diğer bacakları da denerken birisinde cıst dedi ve artık çalmıyor telefonun zili. Makinayı normal telefon hattına bağladım zilinin çalması dışında telefon olarak diğer tüm görevlerini yerine getiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07 Osman -- 26 Kasım 2008; 16:31:22 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.