Şimdi Ara

Telefon kablosunu CAT6 ile değiştirmek hat kalitesini arttırabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, arkadaşlar. Yaklaşık 6 aydan fazladır Türknet kullanıyorum. Kendilerinden bazı şeyler hariç gayet memnumum. Şimdi konuya geçelim


    Telekomdan (yaklaşık 15 yıllık tel no) Türknet'e geçtiğimde modemde hattımın Download değeri 158 MBPS civarı gözüküyordu (Max) SNR 35 DB üzeri idi. Ama aylar geçtikçe hattın SNR değeri ve Max dl değeri düşmeye başladı. Şuan MAX DL değeri 118 MBPS civarı gözüküyor ve sinyal değeri 28.6 DB civarlarında. Hattıma bağlı kablo Telekomdan beri splitter ile takılı idi (kablo içine geliyor, splitter da takılarak telefon ve modeme dağılıyor). Hattı bina dışından 2 telli telefon kablosu ile geliyor (duvara bağlı dolapa küçük kablo bağlanmış, o da bana gelen kabloya bantlanmış).

    Bu kabloyu CAT6 ile değiştirmek sizce bu kaybedilen değerleri geri getirebilir mi? Bu arada bu kablo 2002'de bağlanmış (Yeni dolap getirmişler). Binanın orjinal dolabı kullanım dışı (o da duvara asılı).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 18 Haziran 2018; 14:33:58 >



  • Değişebilir ama genelde sorun telekom kaynaklı oluyor.
  • Sorun ne peki burada ? Sadece snrda yazan değer mi ? Sıkıntı yoksa boşuna masraf yapma bence kablo için. 28 snr zaten çok iyi bir değer.
  • Bağlandığın kabindeki abone sayısı arttığı için muhtemelen çözümü yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet, millet yüklendikçe maksimum hız ve SNR düşüyor. Okulların tatil olması bile etkiledi bu değerleri. Bizim mahallede elektrikler kesiliyor, gelir gelmez modem arayüzüne girip hat değerlerine bakıyorum. Genellikle 8-9 dB olan SNR değeri iki katına çıkıyor, sonra saniyeler geçtikçe düşmeye başlıyor. Çünkü milletin modemleri de bağlanmaya başlıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.