Bildirim
harddisk ömrü ne kadar?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
ben zannetmiyorum bunun tam bir cevabının olduğunu çünkü düzgün bakarsın bir HDD 10 yıldan fazlada gider. Ama bu taşınabilir HDD ler için durum biraz farklı sanırım. Benim 2.5" HDD 'm vardı tabi kullanımla alakalı olarak 1senede bozuldu aynı ürünü arkadaşım aldı o hala kullanıyor. Yani adam gibi kullanırsan düşürmezsen fazla tozlandırmazsan (merak edip içini açmazsan:) ki bu garantiyide götürüyor) bence istediğin kadar kullanabilirsin. -
aslında haklı olabilirsin sonuçta teknoloji şans işi birazda.. -
en uzun kullandığım hdd 10 yıldı hala sorunsuz bir şekilde çalışıyordu yer kalmadığı için sattım -
10 yıllık hdd'yi satın alan kişiyi merak ettim, müzeye koymak içinmi satın almış acaba:) Sorması ayıp kaç gb'tı 4,3gb 8gb falan mı?
Bencede iyi korunursa ve kullanılırsa HDD kolay kolay bozulmaz. Gerçi bu sistemin diğer parçaları içinde geçerli, ömrünü kullanım belirliyor. -
Vallaha çok güvenme. çok önemli bilgilerini mutlaka yedekle yoksa benim gibi 2500 dolar verirsin bilgi kurtarmaya ve ancak %50 sini kurtarabilirler. sonrada googlede araya araya 500 kb büyüklüğünde bi program bulursun. nasıl olsa Hdd ölmüş, denemekten zarar olmaz deyip BÜTÜN bilgileri kurtardıktan sonra, o 2500 dolar alıpta sadece %50 sini kurtaran adama ANA AVRAT düz saymaya başlarsın -
quote:
Orjinalden alıntı: Başkategori
Vallaha çok güvenme. çok önemli bilgilerini mutlaka yedekle yoksa benim gibi 2500 dolar verirsin bilgi kurtarmaya ve ancak %50 sini kurtarabilirler. sonrada googlede araya araya 500 kb büyüklüğünde bi program bulursun. nasıl olsa Hdd ölmüş, denemekten zarar olmaz deyip BÜTÜN bilgileri kurtardıktan sonra, o 2500 dolar alıpta sadece %50 sini kurtaran adama ANA AVRAT düz saymaya başlarsın
-
evet 10 yılı geride bıraktık çoktan, şimdilik bir sorun yok -
quote:
Vallaha çok güvenme. çok önemli bilgilerini mutlaka yedekle yoksa benim gibi 2500 dolar verirsin bilgi kurtarmaya ve ancak %50 sini kurtarabilirler. sonrada googlede araya araya 500 kb büyüklüğünde bi program bulursun. nasıl olsa Hdd ölmüş, denemekten zarar olmaz deyip BÜTÜN bilgileri kurtardıktan sonra, o 2500 dolar alıpta sadece %50 sini kurtaran adama ANA AVRAT düz saymaya başlarsın
internette önce bir araştırsaydınız keşke -
quote:
Orjinalden alıntı: gordon01
quote:
internette önce bir araştırsaydınız keşke
valla merak ettim neymiş bu programın adı ?? bissürü var ama çoğu hikaye...
-
Chip'in ocak sayısıydı galiba, HDDlerin ömrünün ortalama 9-10 yıl olduğunu yazıyordu,
DVDnin de 5-6 yıl.
quote:
hangi program bu acaba? Merak ettim. -
quote:
Geçmiş olsun.Programın ismi nedir? -
arkadaslar bilgisayarimdaki bilgileri,resimleri,muzikleri omur boyu nasil koruyabilirim -
ben size 3 program önereyim.
1. Ontrack Easy Recovery Pro. (bu program sayesinde 2000 yılında bilgisayarcılar çok iyi para kazandı) vista x64'le biraz uyumsuz.
2. benim vista x64'de deneyerek memnun kaldığım program: EASEUS Data Recovery Wizard Professional
3.http://tokiwa.qee.jp/EN/dr.html adresinden bedava indirilebilecek 412kb'lık DataRecovery programı ki gerçekten datalarını kurtarmaya binlerce dolar verenlerin görmemesi gereken bir program. yoksaolabilir :)
-
fabrikalar sabit hdd'ler için 500000 saat veya daha fazlasına kadar ömür veriyor
yani nem, toz gibi etkenleri yok edip ideal bir koşul sağlarsanız tüm ömrünüz boyunca çalışabilir.
ortalama ömürde ise bir şey diyemiyorum. benim 1995'te aldığım 0.8 gb'lık quantum hdd'den şu an çalışabilir durumdayken daha sonrasında alıp bir kaç ay içinde cortlattığım hdd'ler de oldu.
kaliteli bir hdd'den en az 6-7 sene tık demeden çalışmasını beklerim yalnız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temren -- 2 Nisan 2009; 12:30:02 > -
Veri kurtarma programları yüksek boyutlu dosyalarda, özellikle hd mkv filmleri geri getirmekte biraz başarısız oluyor. Yazık olmuş 2500 dolara az para değil. -
Bu hiçbir zaman mümkün değil, şöyleki alır bi tarafa kaldırırsın o zaman başka (ki bunu cd media olarak düşünürsek oda olmaz rutubet, ışık, sıcak vs. vs. )ama arada sırada bir göz atayım dersen her zaman risk altındasın. Bence belirli sürelerde yedeklerini tekrar yedeklemelisin
quote:
Orjinalden alıntı: gael
arkadaslar bilgisayarimdaki bilgileri,resimleri,muzikleri omur boyu nasil koruyabilirim
-
dvd ... ??? 5-6 yıl mo?. ... ya allah aşkına cd e de 5 sene diyorlardı bundan 10 sene once kaydettigim cd ler hala catır catır calısıyor.
Burada kullanma oranı, şekli ve saklan şartı onemlidir.
haaa dvd player ise o başka.... ama dvd ve cdler kaliteli marka ise duzgun kullanılır ve nemsiz ve ışıkdan uzakda saklanırsa
10 sene hatta daha fazla gider
http://en.wikipedia.org/wiki/Dvd
According to the Optical Storage Technology Association (OSTA), "manufacturers claim life spans ranging from 30 to 100 years for DVD-R and DVD+R discs and up to 30 years for DVD-RW, DVD+RW and DVD-RAM," [30] although a manufacturer of 24-karat gold-based DVDs claims lifespans of up to 300 years [31]. Of more conventional manufacturing processes, Taiyo Yuden is frequently recommended for longer durability [32].
dvd lere 30-100 sene ömür biciliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingDwa®F -- 4 Nisan 2009; 19:21:47 >
-
herhangi bir darbe vs maruz kalmazsa 20 bin ila 35 bin saat kadar ömrü var -
krm-iks yukardaki yazımı okumanı öneririm.... ne 3-4 senesi 10 seneden fazladır kullandıgım cd lerim var.
Benzer içerikler
- vatan fatura sorgulama
- araç kamerası hafıza kartı tavsiye
- harici harddisk görüyor ama açılmıyor
- ayırma birimi boyutu nedir
- ntfs nedir
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X