Şimdi Ara

Bir PC'ye En fazla Kaç Dahili HDD Takılabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
11.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Biraz cahil sorusu oldu kusura bakmayın, fakat hiçbir bilgim yok bu işte.

Bir hdd almayı düşünüyorum masaüstü bilgisayarıma. Hali hazırda harici hdd var ben de, fakat gördüğüm kadarıyla dahili hdd'ler daha ucuz oluyor. Bu yüzden dahili almaya karar verdim.

Sorum ise başlıktaki gibi, bir pcye en fazla kaç tane dahili hdd takılabiliyor? ve tam olarak nasıl takıyoruz bunu pcye? yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

Mesajlarını dikkate almadığım üyeler: aftermath666, AlfieLowis, alpererez, ankarali0606x, Arkadiusz Milik, Arthur.Morgan, Automatic Gun Fire, b0Ni, BeyazBüyü, Bisikletçi76, denizgoren, derttücarı, EfsaneManx, esdarking, F355 Challenge, FatihTSFC, ferhatakdag4545, fransızee, Guest-1DF3AA226, Guest-225FEBD6D, Guest-7F117DFD2, Gunpower-storm, haydar., Heisenbergin asistanı, Hunyadi Matyas, iaaynaci, iyi birisiydim, Kabus00, KelKodVer, KievKarambolü, kingofbet, Kobe Bean Bryant, KrallŞaplakçı, KYRA C5, Luffy1907, Lynessa, MacGyver., Machoo_, Marangoz Almond, Maraz Alinin Sağ Kolu, MaximillianFoe, meola147of, mkmdesign, mrslimshady, napolyon07, Naughty Dog, Neverwinter81, NurullahHormanci, olishernandez, oMeR24, OnLiNe MaNaGeR, orhanyor, pakaji2, Philipp_Plein, pilotaFerrari, Playstation5, PoisonedPurple, PURECAUCASIANWHITE, QRX, rainy00, RASYONALIST, Reaper87, RichardB, royal_sm, RustinCohleTD, S.T.A.L.K.E.R., SacredDivinity, Scorpioleo, secotti2007, shad0w, Sucuk_Ağacı, Super Meat Boy, TEHET, tekir21, the__executioner__, tonimotto, Toyoda, Traxen, UCL, unraveling, xgrabyourglocks, YigitErkin20, Yılmaz1907, zLucas, Zombie_Benz
  • Kaç tane alabileceğiniz, bilgisayarınızdaki anakart üzerinde bulunan harddisk girişlerine bağlıdır.

Örneğin, masaüstü bilgisayarda anakart üzerinde 6 tane ''SATA'' 2 tanede ''İDE'' girişi olsa misal, o bilgisayara 8 tane harddisk takabiliyorsunuz demektir.

Masaüstü bilgisayar ise anakart üzerinde kaç tane ''SATA ve İDE'' girişi olduğuna bağlıdır.

Laptop ise eğer, iki tanedir, laptoplarda ''İDE girişi yoktur.''

DVD sürücüsünün yerine özel bir hazne ile harddisk takılarak, laptopta iki harddisk kullanılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xilence -- 6 Eylül 2014; 18:06:49 >

Orijinalden alıntı: Xilence

Kaç tane alabileceğiniz, bilgisayarınızdaki anakart üzerinde bulunan harddisk girişlerine bağlıdır.

Örneğin, masaüstü bilgisayarda anakart üzerinde 6 tane ''SATA'' 2 tanede ''İDE'' girişi olsa misal, o bilgisayara 8 tane harddisk takabiliyorsunuz demektir.

Masaüstü bilgisayar ise anakart üzerinde kaç tane ''SATA ve İDE'' girişi olduğuna bağlıdır.

DVD sürücüsünün yerine özel bir hazne ile harddisk takılarak, laptopta iki harddisk kullanılabilir.

+1

Laptoplarda eskiden ide vardı ama şimdi sata hepsi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mocle

quote:

Orijinalden alıntı: Xilence

Kaç tane alabileceğiniz, bilgisayarınızdaki anakart üzerinde bulunan harddisk girişlerine bağlıdır.

+1

Laptoplarda eskiden ide vardı ama şimdi sata hepsi.

Öyle laptoplar pek fazla piyasada kalmadığı için, ölücülerde belki.

O bilgiyi eklemek istemedim, 2005 sonrası makinalarda, hadi 2006 olsun hep sata kullanılmaya başlandı laptoplarda.

hatırlattığın için sağol.

• arkadaşlar iyi güzel yazmışsınızda hiç işletim sistemini hesap eden olmamış ?
  • Xilence kullanıcısına yanıt
    Haklısın , teşekkürler açıklama için.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.