Şimdi Ara

Hangi Aracı Kurumu Kullanıyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 aydır Ziraat üzerinden yatırım yapıyorum ancak komisyon oranları ve emir ücretleri çok fazla geliyor.Tacirler Yatırıma geçmeyi düşünüyorum.Daha önce Tacirler Yatırımı kullanan var mı? Ya da başka bir arası kurum önerisi olan

Hangi Aracı Kurumu Kullanıyorsunuz?

Hisseler, tahviller ve fonlar gibi finansal yatırımları yapmak istediğinizde bir aracı kuruma ihtiyacınız olacaktır. Aracı kurumlar, siz ve finansal piyasalar arasında köprü görevi görerek yatırım emirlerinizi yönlendirir ve işlemlerinizi gerçekleştirirler.

Piyasada birçok farklı aracı kurum mevcuttur, bu nedenle yatırım hedeflerinize ve ihtiyaçlarınıza en uygun olanı seçmek önemlidir. Aracı kurumunuzu seçerken göz önünde bulundurmanız gereken bazı hususlar şunlardır:

• Komisyonlar ve ücretler: Aracı kurumlar, işlemleriniz için komisyon ve ücretler talep eder. Bu ücretler, aracının sunduğu hizmetlere ve kullandığınız ticaret platformuna göre değişir.
    • Minimum hesap bakiyesi: Bazı aracı kurumlar, hesap açmak için minimum bir bakiye şartı koşar.
    • Ticaret platformu: Aracı kurumunun sunduğu ticaret platformunun kullanımı kolay ve işlevsel olmalıdır.
    • Müşteri desteği: Aracı kurumunun güvenilir ve duyarlı müşteri desteği sağlaması önemlidir.
    • İncelemeler ve itibar: Diğer yatırımcıların aracı kurumu hakkında ne söylediğini araştırın. İncelemeler ve itibar, güvenilir bir seçim yapmanıza yardımcı olabilir.

Aracı kurumunuzu seçtikten sonra, "Hangi aracı kurum kullanıyorsunuz?" sorusu sıklıkla yatırımcılar tarafından araştırılan bir sorudur. Bu soru, piyasadaki en iyi aracı kurumları belirlemek ve diğer yatırımcılarla bilgi alışverişinde bulunmak için kullanılır.

Piyasadaki en popüler aracı kurumlar genellikle en düşük komisyonları ve ücretleri sunan, çok çeşitli yatırım ürünleri sunan ve kullanıcı dostu ticaret platformlarına sahip olan kurumlardır. Ancak, hangi aracı kurumun sizin için en iyi olduğunu belirlemek için kendi bireysel ihtiyaçlarınızı ve hedeflerinizi göz önünde bulundurmanız önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ben de aracı kurum arıyorum ama yurt dışı hisselere yatırım yapmak için. bist ten tüm umudumu kestim. daha doğrusu bu ülkeden umudumu kestim. ülke komombiya,arjantin gibi olmuş.

bu kafayla gidersek venezuela bile olabiliriz.

• ozbey08 kullanıcısına yanıt

Hocam ben de borsaya ilk gireceğim zaman Japonya ve ABD hisselerine girmeyi düşünüyordum.Biraz baktıktan sonra kimisi min yatırım için 10.000 usd istiyor kimisi 1.000 de 3-5 vergi alıyor.Benim portföy zaten 1.500 dolar civarı.Mecbur Türkiye borsasında kaldım ama Yatırım Fonlarında tüm yurt dışı yatırım fonlarına gireceğim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Mr.Governor

Hocam ben de borsaya ilk gireceğim zaman Japonya ve ABD hisselerine girmeyi düşünüyordum.Biraz baktıktan sonra kimisi min yatırım için 10.000 usd istiyor kimisi 1.000 de 3-5 vergi alıyor.Benim portföy zaten 1.500 dolar civarı.Mecbur Türkiye borsasında kaldım ama Yatırım Fonlarında tüm yurt dışı yatırım fonlarına gireceğim

XM Global [xm.com] var ben onu kullanıyorum çokta memnunum.

Yatırımlarını max-min seviyelere göre ayarlayabiliyorsun.

Paranı çekmek istediğinde max T+2 günde kartına ya da hesabına iade oluyor.

Olumlu ve olumsuz yorumları da okuduktan sonra sen karar ver derim.

biz Türkler neden ABD deki robinhood uygulamasını kullanamıyoruz. ne güel komisyonsuz hisse alıp satabiliyorsun o uygulama ile.

yahu bu ülkeye neden iyi olan bir şey gelmiyor. resmen ona buna haraç ödüyoruz,bir mafya düzeni kurulmuş haraç vermeden iş yapamıyoruz

• Ben bir ara çok araştırmıştım. Bir kaç firmanın bilgilerini vereyim.

Tacirlerin özel bir mobil uygulaması yok bildiğim kadarıyla 10k 7.5 olması lazım oranda.

Osmanlı yatırım: 10kda 4.25(3 le başlatılanlarda duydum şansınızı deneyin) 10 bin üstü portföye hesap işletim ücreti yok bir çok mobil uygulaması var.

İnfo yatırım: 10k da 3-4-7 gibi değişken oranları var. Yeni bir mobil uygulamaları var. 9 tl hesap işletim ücreti var.

Tera yatırım: 10k da 5 demişlerdi ama arayıp konuşmadım. Makinalı diye bir mobil uygulamaları var.

Marbaş: 10k da 2 diye okudum arayıp teyit etmek lazım. M-trader diye bir uygulaması var.

Oyak yatırım: Oyak çalışanına 10k da 2 diğerlerine 20

Ünlü yatırım: 10kda 10 Hesap işletim bilgim yok.

Yatırım finansman: 10kda 10 Hesap işletim bilgim yok.

Ata yatırım: 10kda 10. 3 ayda bir 56 tl hesap işletim ücreti var.

A1 capital ve Alnus var birde fiyatlarını bilmiyorum ama 10k da 2-3 olması lazım.

Hacimsiz oranlar. Hacim yapanlara pahalı söyleyenler düşüyor. Hepsi temsilci veriyor. Pozisyonlar terse kalınca askıya aldım geçmeyi.

Halk yatırımla çalışıyorum 10k 15 4tane güzel uygulaması var. Sorun yaşamıyorum. Ama aracı kurumlara göre oldukça fazla komisyonu. Trade için verimli değil. Garanti'de açmıştım Trade için hiç memnun kalmadım. Pozisyonlar toparlanınca çıkıp ilişkimi kesicem.

Bende durumlar bu şekilde farklı fikri bilgisi olan düzeltebilir ekleyebilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.