Eldeki fiziki altınları bankada tutmak için ve ele para geçtikçe para ile gram altın alıp birikim yapmak için hangi bankanın altın hesaplarını önerirsiniz. Altın hesabı açtığımızda,bankadaki TL hesabımız ile gram altın alırken masraf yada komisyon alınıyor mu? Vadeli Altın Hesabından gelir vergisi alınıyor mu? Altın hesabımdaki 3 milyon değerindeki altını aynı anda bozdurup aynı gün 3 milyon TL çekebilir miyim? (tabiki şubeden) |
ALTIN HESABI İÇİN HANGİ BANKAYI ve HANGİ ALTIN HESABINI ÖNERİRSİNİZ
-
-
Ustalar sizin bilginiz iyidir bu konuda. Hele bi akıl verin,yol gösterin.
-
Altın.s1 alabilirsin hocam. Şuanki fiyatı da ucuz, neye göre fiziki teslimat olayı var ona göre ucuz.
Dün eldeki fizikileri satıp, buna geçtim. Evde malum çalınma riski var, kafa rahat değildi.
Hisse alır gibi alıyorsun.
Sadece hisse alım satım komisyonu ödersin.
Ziraat süper şube de alış ve satışda on binde 5 kesiyor.
Yatırım tavsiyesi değildir .
alırken de en az 1 adet alabilirsin, yaklaşık 26tl eder. 100 tane aldığında 1gr altına eşdeğer olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM -- 17 Temmuz 2024; 0:40:36 > -
Altın s1 nedir dün forumda ilk defa okudum. Hangi hesabı açmak gerekiyor Altın s1 için.
-
hazinenin çıkardığı altın sertifikası.
0.995 saflıkta 1 tanesi 0.01gr a eşdeğerdir.
50gr ve üstünü 60,70gr şeklinde 10ar gr fazlası olacak şekilde, alınan kurumdan talep edilip, darphaneden teslim alınabiliyormuş.
hisse alınır gibi alınıyor, bankadan yatırım hesabı açmak gerekiyor. daha sonra hisse alınır gibi alınıyor. hisse kodu "ALTIN" . hisse ismi de Darphane Altın Sertifikası diye geçer.
ödenecek komisyonlara gelirsek, alış satış komisyonu var. bankaya göre değişiyor.
Ziraat süper şubede alırken ve satarken onbinde 6 keser. yani 100bin tl de 60tl komisyon. satarken de keser.
mesela midas uygulaması onbinde 4 keser.
her bankanın kurumun komisyonları farklıdır.
bir de her ay ufak ufak saklama komisyonu keser, çok az olur.
normalde altın alınca binde 2 zaten kambiyo vergisi var, ikisi birbirine denk gelir.
burada detaylı bilgi var: https://www.unlumenkul.com/blog/darphane-altin-s1-sertifikasi-nedir/
bu da darphane sayfası
www.darphane.gov.trT.C. Hazine ve Maliye Bakanlığıhttps://www.darphane.gov.tr/darphane-altin-sertifikasi
-
@fox_doctor
@kimliksiz41
s1 hesabından darphaneden talep edip aldığımız fiziki.altınlar kuyumcuda satılabilir mi ki?
s1 hesabındaki altını darphaneden fiziki alyına çevirip çektiğimiz de sanki o fiziki altın bildiğimiz kuyumcuda satılan IAR yada NADİR 10 gtam 20 gram 100 gramlık sertifikalı külçelerle aynı şey değil gibi anladım.
Bekar memur yakınlarım var. Ellerine her ay geçen 50-60 bin liranın yarısından fazlası ile fiziki altın alıyor bizden duyup.
Doktor arkadaşlar da var,onlar da ne şekilde eflasyona ezilmeden maaşıları değerlendirelim diye kafa patlatıyorlar. Bu s1 yatırımını konuştulk karar veremedik fiziki altın mı alıp biriktirsek sonra birikeni fiziki altını gram altın hesabına yatıran (Ziraat) banka şubelerinde gram altın hesabına mı yatırsak. Biz eşimle şimdiye kadar fiziki altın biriktirdik,Geçen ay düşündük karar verdik.Bir ilimizin bir semtinde üniversitelerin ve kamu binalarının (büyük şehir hastanesi ve adliye) yapıldığı bir yerden 2+1 daire aldık 2 milyon 350 TL`ye. Hemen kiraya verdik 18 biin TL`den. Birikmiş altın kenarda bekleyeceğine birikmiş altın ile konuta yatırım yapmaya karar verdik. Şimdi tekrar fiziki altın biriktirmeye devam ediyoruz da s1 mi yapsam fiziki gramlık altın almaya devam mı etsem karar veremeyip fiziki gram altın almaya devam ediyorum.
Her ne kadar altınları koyduğum küçük sote ardiye kapısı 4 kilitli ve alarmlı da olsa,kasa da şifreli ve sensörlü alarmlı ama s1 işinde risk yoksa,fiziki altın ile aynı miktara denk gelecekse fiziki altına çevirdiğimde s1 yapalım diyorum. Ben karar verebilsem memur yakınlar da benim yaptığımı yapacak benden haber bekliyorlar.
1 + 1 yada 2 + 1 yatırımlık konut alacak kadar birikince kira değeri iyi olan yerden daire almaya karar verdik. Kredi çekmeden peşinat ile alınca konut en kazançlısı sonucuna vardık.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X