Şimdi Ara

Yakıtı aldığınız şirketin ya da istasyonun önemi nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Genellikle her aynı şirketten almaya özen gösteririz. Mesela ben Opet'ten yakıt alırım. Çok ama çok zor durumda kalırsam Shell'den alıyorum. Ayrıca genellikle aynı istasyondan almaya gayret ediyorum. Peki bunun bir mantığı var mıdır? Farklı şirket ya da şirketlerden yakıt almak zararlı mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gentleman_ -- 1 Kasım 2014; 20:54:54 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ufuk343458

aynı marka benzin sürekli alınca benim araba fazla yakmaya başlıyo , bazen opet bazen shell alıyorum .

Çok enteresanmış.

Çoğu yerde ise hep aynı yerden alın diyorlar.(bu forum da dahil)

Halen mantığı çözemedim.
    Daha Fazla Göster
  • Star pet - Shell- PO bunları Arasında gidip geliyoz

• geçenlerde bpden aldık sonucu merak ediyoruz. bundan önce peder bey mersinde bir yerden almış ucuz diye araç 0.3 -0.4 litre fazla yaktı. ort yakıtı en düşük hangi marka sağlıyorsa ondan alın. yoksa kar yapcam derken zararda çıkıyorsunuz. Bpden umutluyum bakalım

Shell Select
    Po OMV
    Total Doco
    Lukoil Bravo

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Power7Gear

Benzin aynı benzin, hile olmadıktan sonra bir şey farketmez.

Teşekkürler. Peki aksini iddia edenler neden öyle söylüyor?

Orijinalden alıntı: gentleman_

quote:

Orijinalden alıntı: Power7Gear

Benzin aynı benzin, hile olmadıktan sonra bir şey farketmez.

Teşekkürler. Peki aksini iddia edenler neden öyle söylüyor?

Bence onlara sormanız daha doğru olur. Bunu iddia etmekteki mantığı biz de öğrenmek isteriz.

Orijinalden alıntı: HazzaR

Merkezden yönetilen istasyonlardan almaya özen gösterin.

Shell Select
    Po OMV
    Total Doco
    Lukoil Bravo

• Bir arkadaşim soylemisti. Kendileri istasyon isletiyor. Rafineriden benzini aldiktan sonra tum tankerler esit miktarda dolu oluyormus ve firmalarin kendi ilaveleri (benzine ozellik kattigi iddaa edilen katkilari) cok cok az oluyormus. Bu baglamda ben cok fark edecegini dusunmuyorum. Bilindik ve temiz yerden alinmasi yeterli olur diye düşünüyorum.

Olay şu: Hangi marka olursa olsun iş istasyon sahibinde bitiyor. Biz mesela sadece Eskişehir tepebaşındaki opetten başka bir yerden mazot almayız. Uzun yola çıkılacaksa da ordan fulleyip öyle yola çıkarız, il dışında da gerek olursa opetten alırız. Hatta şöyle söyliyim bırakın istasyonu , pompalar arasında bile fark ediyor bu iş.

pompalar Arasındaki farkın 2 sebebi var. 1.si akaryakıtın bekleme süresi ve tankın temizliği. Daha çok kullanılan pompada akaryakıt sirkülasyonu daha fazla olduğu için hem akaryakıtta çökelme az oluyor hem de tank daha temiz kalmış oluyor. 2 sebep ise kaçak petrol. İstanbul , doğu illeri ve şehirler arası istasyonlarda başınıza gelmesi muhtemeldir. Opet , shell veya lukoil hiç bir şey fark etmez. O istasyonlar da kaçak petrol satar.

uygulama şu şekilde gerçekleşiyor yanlış anlamadıysam: Atıyorum opet istasyonu olsun. Doğudaki istasyonlardan biri. opetin sisteminde orada 6 pompa ve 6 tank gözüküyor. ( merkez sisteminde) İstasyon sahibi 7. tankı ve pompayı opetin haberi olmadan yerleştiriyor. Bunu opetin denetimcileri fark etmiyor mu? Fark eder tabiki de onu da susturursun. Yurtdışından gelen kaçak petrolü bu pompanın tankına dolduruyor. Tabiki opet kalitesinde bir akaryakıt değil bu. Normal bir müşterinin bu fazladan pompayı fark etmesi zaten zor. Diğer pompalardan bir farkı yok. neyse oranın o işi yaptığını bilen kamyon ve otobüs şoferleri( kamilkoç gibi devler dahil) o pompadan nerdeyse yarı fiyatına mazot alıyor. 500 litre alıyorsa faturayı 300 litreden kesiyorlar. 3 liraya verdiyse faturada 5 lira gözüküyor. Litreyle oynayarak tutturuyorlar fiyatı işte. Bilmyen vatandaşa da ucuza aldıkları petrolü piyasa değerinden yapıştırıp geçiyorlar. Bilenle de zaten çalışıp parasını kazanıyor adam. Olan vatandaşa ve devlete oluyor.

Onun için istasyonu bırakın pompadan pompaya değişiyor akaryakıt kalitesi. Benim istasyonum da pompam da sabittir :D orada başkası alıyorsa bile beklerim. Yani farketmez diyenlere aldanmayın bal gibi de farkediyor. Bildiklerimi nasıl öğrendim? Bir tanıdığım kamyon şoförü. Başka bir tanıdığım ise lukoil Tr nin istasyon denetçisi merkezde çalışıyor. bu tip kaçaklıkları tespit edip devlete şikayette bulunuyor. 15 aydır bir istasyonu her ay şikayet ediyorum henüz ceza almadı dedi. Kimi bağladıysa artık adam. Bir keresinde de kamilkoç ile seyahat ederken aydında bu işe tanık oldum. Shell istasyonunda durdu. Pompada 350 litre yazıyordu. 800 lira civarında bir şey verip çıktık istasyondan. Fatura bilgileri de 800 liraya göre doldurulmuştu. 15 saatten sonra muavinle kanka olduğum için onu da görmüş oldum :D

• Ben de sizin gibi neden yaptigimi bilmeden hep ayni istasyondan yakit alirdim. Sadece mecbur kaldigimda baska istasyondan yakit alirdim. Bir gun dizel aracim cok zor calismaya ve calisirken oksurmeye basladi. Ayrica motor arizasi isigi da yaniyordu. Servise gittim, kotu yakit aldigimi ogrendim. Usta duzgun bi yerden uzerine mazot eklettir, bir sure sonra araba duzelecek dedi, gercekten de oyle oldu. Her zaman ayni yerden mazot aldigimdan sadece o gun farkli bi yerden mazot aldigimdan bozuk akaryakiti bana satan istasyonu boylece hemen anladim. Keske sikayet etseydim ama neden bilmiyorum, sikayet etmedim. Yakitin markasini hatirlamiyorum fakat buyuk bir markaydi. Zeytinburnunu bilenler bilir, marmaray kazlicesme duraginin oradaki istasyon. Bu tecrube bana iki sey ogretti bildigin istasyondan sasma ve akaryakitin markasina degil istasyona guven.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.