Şimdi Ara

Hangi firmanın benzini ni kullanıyorsunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sağa solda duyuyorum bazen kendim de karşılaşıyorum ama ne kadar doğru emin değilim

Opet ve Shell’den benzin alınca araç yokuşta çıkmıyor gibi bir olay var.

Petrol Ofisi kullanın diyorlar

Böyle bir şey var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Katkıdan az da olsa fark varsa eğer o da bizim anlayacağımız bişey değildir.

Tanıdığımın petrol istasyonu var, dürüst birisi. Senelerdir oradan alıyorum Lukoil, hiçbir sorun yaşamadım yakıt kaynaklı.
    Bı de Go açıldı yeni, orada da arkadaşım çalışıyor oradan alıyorum sorun yok.
    İkisi de mazotu uygun veriyor, benzin fiyalari da ayni performans da ayni

0 araca ne olur ne olmaz diyerek shell alıyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

LPG: Milangaz satan herhangi bir istasyon.

• Kendimi bildim bileli hep Shell den yakıt alırım, Atmosferik Benzinli, Turbo Benzinli, Turbo Dizel hiç yakıt ile ilgili bir problem yaşamadım. Şehirler arası yollarda ise Shell bulmazsam ilk tercihim her zaman TOTAL, olmazsa OPET veya PO oluyor.

• Merhaba.Benim kendi deneyimim shell motorinde çok daha sesiz çalışmasını sağlıyor aracın.Bp misal fark edilir derecede sesli ve vibrasyonlu shell e göre.Belki 0,1-0,2 daha fazla tüketime neden oluyordur.

Misal 2 çeşit motorin vardı kısa süre önceye göre.ucuz olan ile pahalı olan karşılaştırıldığında pahalı ile motor daha rahat edvirleniyordu.Şirket araçlarında gördüğüm 0,4lt daha az tüketim sağlıyordu ucuza göre ilaveten daha akıcı sürüş yapılıyordu.

Zamanında 98 oktan benzin var iken yüksek sıkıştırmalı araca sahipseni 10,8/1 ve üstü,otomatik avans var ise performansı far edilir derecede daha iyi oluyordu.Devirlenme edvirden düşme fazlası ile fark yaratıyordu.İlaveten akıcı sürüş yapmanıza rağmen tüketim düşüyordu.

Shell gtl dizel yakıtın en fark edilir artısını veriyordu araca.Devirlenme,sesizlik hepsi çok daha iyi idi.Ben tüketimde fark edilir bir fazlalığını göremeiştim diğer arkadaşların aksine.

• Aklı kelden benzini Shell'den.

• Başta ben shellden alıyordum ama memleketimde evime yakın BP vardı memlekette oradan alıyordum. Son dönemde şirketin POda indirimi olduğu için çoğu zaman oradan alıyorum ben net bir fark görmüyorum açıkcası. PO biraz daha bereketli gidiyor olabilir shelle kıyasla ama hiç böyle uzun detaylı hesaplamalar yapmadım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 1 yıldır aytemizden alıyorum(piyasa fiyatının %8-9 aşağısına satıyor).Araç bakıma gitti filtreler temiz çıktı,km yapıyor,çekişte problem yok.Shell'den aldığımda aynı yolda aynı hızda %10 fazla yakıyor ,o yüzden mecbur kalmadığım sürece shell'e girmiyorum.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.