Şimdi Ara

hak mahrumiyeti olan araba satışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
7.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar
    beğendiğim araçta hak mahrumiyeti görünüyor. 1o gün evvel sahibi ile görüşmüştüm bu durumu düzeltebilir misiniz diye,halledeceğini söylemişti. bugün yine devlet sitesine baktığımda hak mahrumiyeti görünüyor ıng bankında.
    kenidisi yurt içi seyahat işlerinde olduğundan arabayı bu hafta içi alacağımı düşünüyorum. kafamı kurcalayan hak mahrumiyetli aracın satışı olur mu? başıma herhangi bir bela açar mı?



  • Hak mahrumiyeti, yani diğer adı ili "ipotekli" olarak hiçbir araç alım satımı yapılamaz.
    Notere gittiğiniz zaman "araç rehinli" diye sizi geri çevirecekler. Bırakın rehini vergi borcu veya sisteme yansımış trafik borcu bile olsa satış yapılmıyor.

    Size düşen alacağınız aracı iyi araştırmanız, kazası vs. varmı diye?
    Ahbap dost ilişkisi ile araç almayın. Aracı arkadaşınızdan bile alsanız servis raporu alın.
    Çok yakın bir örnek: " Bir öğretmen arkadaşım, aynı okulda çalışan başka bir öğretmenden araç alıyor ve ikisi arasında ki dostluğa arkadaşlığa güvenerek araç alımı yapıyor. Sorduğu sadece " aracın birşeyi yok dimi". Cevap doğal olarak " hiçbirşeyi yok" oluyor. 3-5 ay sonra bu arkadaşım sıkışıyor ve aracı satışa çıkarıyor. Alacak kişi gelip aracını ekspertiz yaptırıyor ve 2-3 parça değişen, kazalı bir araç. Nerdeyse Pert bir araç. Modeli Palio idi, 16 bine almıştı ve 9 a zor sattı. Hem ihtiyacı vardı hemde kazalı araç. Dikkat etmek lazım yani.




  • yok ben aracı tabi ki servise götüreceğim. araç sahibini tanımam etmem. ayrıca söyledikelrinin harici bir şey çıkarsa servis ücretini karşılayacağını söyledi.

    en azından şunu yapmalı mıyım?; serviste sorun çıkmaz ise tüm parayı ödemeden yakında ki vergi dairesinde hak mahrumiyeti kaldırılmış mı kaldırılmamış mı onu öğrenmeliyim galiba
  • Konustugunuz herseyi yaziya dokun.
    Saticinin arac hakkindaki beyani alim satim sartlari vs.
    Sakin adama borcunu kapatmasi icin para vermeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen dediğiniz gibi yaparım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.