|
merhaba arkadaşlar, Arkadaşım sıfır km kia ceed alma arefesinde. ben de yaklaşık 2-3 aydır A3 sedan ve a200 sedan soruyorum bayilere elimdeki aracımı satıp biraz bu piyasada model yükseltmek amacım. çünkü bu gidişle seneye kadar minimum araç fiyatı 1 milyondan başlayacak ve iyice hayal olacak bu konu. neyse konu o değil. Şimdi arkadaş Kia ceed alıyor. adamlar diyor ki ZORUNLU olarak bizden kasko yaptırmanız gerekiyor araç satmamız için, 2 yıllık hemde. arkadaşım diyor ki ne alakası var ben belki araca kaskosuz bineceğim? kasko nasıl zorunlu olabilir? adamlar diyor ki bizde böyle yoksa satmayız. aynı şekilde kendim için mercedes bayilerine iletişim formu bırakmıştım. bursa nilüfer bayisindeki adam arayıp resmen sevr anlaşması şartları gibi şartlar koştu. efendim araç gelecekmiş eylül gibi ama almak için şartlar:
adama diyorum ki bana miras kaldı, arabam falan yok 5 milyon param var gelip mercedes almak istiyorum, bana araba satmayacak mısınız o zaman? takasa araç yoksa malesef diyor. benden hem mercedes kaskosu koyacak, hem %6 kar koyacak liste fiyatına bir de onun üzerine aracımı alıp 50-100k da üzerine onu satıp ordan koyacak. doğuş henüz araba gelecek diye dönmedi ancak pazartesi gününden sonra konuşalım dedi, onlar ne diyecek çok merak ediyorum ne gibi martavallar okuyacaklar. bu nasıl bir çakal piyasası haline gelmiş böyle? türkiye tarihi boyunca liste fiyatının üzerine İNDİRİM alınırdı eskiden net şekilde. şimdi bayi gelmiş %10 koyarım diyor. ulan araç zaten 1 milyon, 100K sadece ekstra kar üzerinden kar istiyor adamlar. bir de üzerine kasko bilmem ne kitliyor hukuksal olarak böyle bir hakları var mı? gerçekten çok bilendim mercedes bayilerini almanyaya şikayet etmeyi düşünüyorum. aynı şey doğuşta olursa onları da audi için audi genel merkezine şikayet etmeyi düşünüyorum |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler
Hızlı