Şimdi Ara

Sigortası olmayan araç satışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar googleda da araştırdım ancak güncel bir forum tartışması göremedim. Google indexe eklenmesi ve öğrenebilmek açısından soruyorum.

Uzun süredir kullanmadığım sigortası olmayan bir aracım var. Satacağım ve buna satış öncesi sigorta yaptırmam gerekir mi ?

• sigorta olmadan satamazsınız hatta şimdi alan kişi de sizden hariç kendi sigorta yaptırmadan noterden satışı alamaz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • "Sigortasız araç satışı yapılmak isteniyorsa öncelikle aracın sigortası yaptırılmalıdır. Aracın sigortası yapıldıktan sonra noter huzurunda satış işlemi gerçekleştirilir. Noter, aracın sigorta durumunu kontrol eder ve satış işlemini bu şekilde onaylar. Eğer araç sigortasız ise noter satış işlemini gerçekleştirmez."

Allianz İnternet sitesinde yazan bilgi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 4 Ağustos 2025; 22:49:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim arkadaşlar.

• genle yüklü gemi kullanıcısına yanıt

sigortayı artık alıcı yaptırıyor. plaka değişecekse bile sonradan plaka değişikliği zeyili yapılıyor. Yani kısaca sana masrafı yok.

• mdindas kullanıcısına yanıt

Hayır. Satılan aracın sigortası olmak zorunda. Alıcı da daha almadan önce sigorta yaptırmak zorunda. Geçen ay satış yaptım. Net bilgi.

• Araba sahibi oldun mu zaten ilk iş trafik sigortası yaptırmak gerekiyor. Mecburi bir sigorta bu yani istersen yaptır gibi bir durum yok. Sattığın zaman da durum bu sigortasız aracı satamazsın. Satış anında geçerli bir zorunlu trafik sigortası poliçesi olması şart. Ben avantajlı teklif alarak sigortamı Türkiye sigortadan yaptırdım. Satmasam bile trafikte başına bir iş geldiğinde, özellikle de karşı tarafa zarar verirsen, bu sigorta devreye giriyor. Mesela birine çarptığında, karşı tarafın aracındaki hasarı ya da kaza yüzünden uğradığı zararları bu sigorta karşılıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mdindas kullanıcısına yanıt

Hem satanın sigortası olacak hem de alıcı satıştan önce yaptıracak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada sigortası olmadığı süre kadar da cezalı işlem yapılacak. Arkadaşımın aracı satılırken başımıza geldi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.