Şimdi Ara

Hadi nerede Ryzen 3000'ler? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
2
Favori
12.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
9 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu ana kadar yayınlanan incelemelerin özeti:

*R5 3600 1400 TL civarına orta seviye için şu an piyasadaki en tercih edilebilir işlemci.

*İşlemciler çıkmadan "Yeni Ryzenlar İntel'i tek çekirdekte tokatlıyor, fark bilmem yüzde kaç" haberlerinin patladığını görmüş bulunuyoruz. İşlemciler başarısız değil asla özellikle TDP oranlarına göre iyi iş çıkarıyorlar ama Amd üst segmentte bekleneni verememiş gibi görünüyor.

*Render vb yapanları ve profesyonel kullanım yapanları hariç tutarak söylüyorum: şu an i9 9900k fiyatını ne kadar haketmiyorsa, 3900x de o kadar haketmiyor. Hatta r5 3600 performansını gördükten sonra, 3700x ve 3800x fiyatlarına da ayar çekilmeli diye düşünüyorum.

• L3 arttı, tekil işlemci gücü yükseldi,

• Bellek erişimi yavaşladı, çoğul işlemci gücünden taviz verildi,

• Bellek erişimi iki ayrık kanaldan olduğu için programlar iki gruba ayrılırsa performansı rakip tanımıyor. Bulldozer'de yaygın bir sıkıntı, birbirinin erişimini engelleyen program öbekleriyken, şimdi tüm programlar bellek kontrolcüde yazım önceliğine sahip olabiliyor.

Orijinalden alıntı: HuysuzPanda

Hazır konusu açılmışken B450 tomahawk ile x470 Gaming plus arasında kalan birisine ne önerirsiniz ? şahsen OC yapmayı seven birisiyim stabil ve ileriye dönük olmasını istiyorum
    3600 ile kullanacaksan arada 0.1 ghz bile oc fark yok zaten 4.3 de duvara tosluyor işlemci. 3800x falan alacaksan bekle gör derim.
    Render yapmayacaksa, profesyonel yazilim kullanmayacaksa veya ne bileyim streamer falan degilse bir insan neden 8-core 12-core islemcileri gozune kestirir ki? Yalnizca oyun icin i5 8600k veya R5 2600 otesine para vermenin hicbir mantikli yani yok, onun yerine ekran kartina yatirim yapilmali.
    şu an en düşük işlemcilerden alıp günü kurtarmak amacım aslında.. 1. nesil r3 ler ile. ileride upgrade yapmak istediğimde ki kesin yaparım. pişman olmak istemiyorum 3700X ve 3800X e göre düşünebilirsiniz :)

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7735754F2 -- 7 Temmuz 2019; 17:25:32 >

• Dur sana göstereyim, 2 CCXCCD olmasının farkını;
    Hadi nerede Ryzen 3000'ler?
    Bu yayın olmadan,intel ne güzel güle oynaya öne geçiyor...
    Yayın olması durumunda durum ve son darbe:
    CCXCCD ayrıştırılması olunca performans tablosundaki son durum.
    Not: CCD 8 çekirdeklik(16 izlek) gruplara deniyormuş, onu yeni çıkarmışlar. Eski 4 çekirdek(8 izlek) CCX kümeleri aynen duruyor ve doğrudan L3'lere bağlı olduklarından sekizerli kümeler halinde izlek dağıtımı daha bile başarılı bir şekilde görev yöneticisinden yapılabilir bana sorarsanız. 3900X'deki 2 CCD'de birer yarım CCX kapatmaları daha muhtemel, öyle olunca 4-8-8-4 diye iki sınıf dört grupluk çekirdek kümeleri oluşması daha muhtemel ama şanslı arkadaşlar aynı sınıf 3 CCX gruba sahip çıkmaları da hiç olmayacak şey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 7 Temmuz 2019; 18:10:17 >

• AMD inteli paramparça etmiş. Hala yok oydu buydu diyenler var. İşlemciler efsane olmuş. İntelin bu saatten sonra fiyat düşürmekten başka yapacağı hiçbir şey kalmamıştır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

10. seri çıkmadan ne intel ne de amd hakkında yorum yapabilir

Olay bundan ibaret. Ağır işlemci darboğazlı senaryolarda %5 oyun performansı için kazıklanmaktan memnuniyet duyanlar Intel alsın, ama yani şu tabloya bakıyorsun, %5 oyun performansından feragat ediyorsun cebinde 1100 lira kalıyor.

Gerçekten şu tabloda Intel işlemci almak akıl karı değil.
    AMD Ryzen 7 5800X3D // NZXT Kraken X62 // ASUS Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II // MSI RTX 5080 16G VANGUARD SOC LAUNCH EDITION // G.SKILL RIPJAWS DDR4 3200 Mhz CL16 2x16 GB // Corsair HX850i // Phanteks Enthoo Evolv ATX TG // WD_BLACK SN850 1TB // LG Ultragear 27GN880-B // Lenovo Legion R27qe // XPG Summoner Cherry MX Blue // Logitech G903 // Edifier M3200 2.1

Ibanez RG370AHMZ-BMT // Behringer U-PHORIA UMC204HD // BIAS FX 2 Professional
  • şimdi bu yeni gelen nesilde 3600 ile 3600x aslında aynı ilemci biostan oc yapınca hallolmuyor mu?

1600 ve 2600 lerde öyleydi hepsi aynı çipti x serisi ile.

bakıyorum 3700x var ve 3800x var, x olmayan model yok, bu ikisi aynı değil o zaman? ne almalı bilemedim ben 8 çekirdekçiyim aslında.

Gerçekten insanlara bir şeyleri göstermeye anlatmaya çalışmak zulüm olmuş.. adam resmen bırak benim gözlerimi açma diye uğraşıyor.

Bizim ülkemiz için en önemlisi DAHA UCUZ diyoruz
    Yayıncılık programlarında render işlemlerinde öne geçiyor diyoruz.
    Daha az enerji kullanıyor diyoruz.

Adam İNTEL DHA İYİ ABEY diyor. Tamam beyler verin 1.5 2K fazla fiyat farkını. Alın madem

Orijinalden alıntı: Jdivision

2700x mi almalıyım yoksa 3700x mi? 400-450 lira farka değecek bir fark var mı? Sadece premiere, after effects gibi programlar ve render için kullanacağımı düşünürsek. anakart olarak tomahawk var.
    Şunu alın, fiyat güzel.
    www.sinerji.gen.tr
    AMD Ryzen 7 2700 3.20 Ghz 20MB AM4 12nm ��lemci
    https://www.sinerji.gen.tr/amd-ryzen-7-2700-320-ghz-20mb-am4-12nm-islemci-pmu411501

• quote:

Orijinalden alıntı: Timeguard

Burda
    Ne yaptın 3950x eylülde çıkacak :)
  • Arkadaşlar yöneticilerden biri olmadık şeye bana ceza veriyor hangi yönetici olduğunu nasıl anlarım mesala Dota 2 de konu açmıştım int herolarla alakalı herhangi site forum adı geçmediği halde bana forum reklamı yapıyorsun diye ceza veriyor. Yardımcı olacaklar varsa mesaj atsın.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.