Şimdi Ara

Hadi nerede Ryzen 3000'ler? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
2
Favori
12.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
9 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

Tamam ben ciddi değilim biraz internette testlere göz gezdir.

2700 4.2 ghz son nokta oc 9600k 5.2ghz oc sonucları arasında oyundan oyuna minimum 25 kare/sn fark var yer yer 40'a kadar çıkıyor.

Yani senin dediğin gibi %8-9'luk farklar değil baya %25 üzerinde fps farkları var. Dilersen yabancı kaynaklara da göz atabilirsin.

Alıntıları Göster
    2700x'e bakmaya gerek yok.
    4.2 GHZ'a oc yapılmış x olmayan bir R5 2600 bile 4.7 GHZ'a hız aşırtılmış İ5 9600k ile yarışabiliyor. Ha tabi ki i5 9600K daha iyi kare hızlarına çıkabiliyor;ama aradaki fps farkı 40 fps de değildir. En fazla %10'dur. Birinin fiyatı 1100 TL ötekinin fiyatı 1900 TL. Aralarında 800 lira fark var. Aralarındaki performans farkı 800 lira ediyor mu peki?
    Bir önceki mesajınızda da belirtiğiniz 144 HZ besleyememe gibi bir sorun da yok kanımca.

Test istiyorsanız buyurun size test:
    Benchmarkyoutube
    Ryzen 5 2600 vs i5 9600K (RTX 2070)
    https://www.youtube.com/watch?v=6dDf6cDGJN8

• HackAv kullanıcısına yanıt
    hocam attığınız videoda limit ekran kartı olmuş çünkü iki islemcide o ekran kartini sonuna kadar besler aradaki fark sahnesine gore 1 veya 2 dir, orada 2080ti olsaydi sayet ozaman iki işlemci farkı ortaya çıkardı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    LEPA PC LPC502--AMD RYZEN 5 3600(termalright le grand macho rt)--ASUS PRIME X470-PRO--KFA2 GeForce GTX 1070 EXOC SNIPER White-crucial ballistix 16 gb ddr4-3200cl16@3733cl15--CM masterwatt lite 700w--Disque Toshiba P300-1 To - 64 Mo - 3,5- 860 evo 500gb - SAMSUNG Ecran incurve C24FG73 144hz 1ms - g910 orion spectrum - g502 hero - corsair void pro surround -
  • Geldi de ne oldu 7nm ile sınırlı 1.4v overlock olan ve yine bu Nanometreye göre çok ısınan üzerine performans olarak Intel ancak yakalayan bir kaç oyun dışında önüne dahi geçemeyen AMD BALONU yıllardır aynı hikaye

Elimde 5.2ghz çıkan 8700k ve kolam ile foruma bakıyorum gözlerim yaşlı

çokda ısınıyor 8700k bu yaz sıcağında yanıyorsun Fuat abi

Hadi nerede Ryzen 3000'ler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8D107F370 -- 7 Temmuz 2019; 20:52:50 >

• Amd yine tiner etkisiyle mi gaza geldi yani? 5675c den geçmenin mantığı var mı? Ayrıca 5700xt ne zaman gelir TR ye?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de 6700K kullanıyorum niyetlendim sizin gibi ama gorüyorum ki oyunlarda hala bizim işlemci iyi. Biraz overclock ile 7700K oluyor zaten. 1 sene daha bekleyip Intel'in cevabını beklemek gerek gibi.

Orijinalden alıntı: Athelonious

Ben de 6700K kullanıyorum niyetlendim sizin gibi ama gorüyorum ki oyunlarda hala bizim işlemci iyi. Biraz overclock ile 7700K oluyor zaten. 1 sene daha bekleyip Intel'in cevabını beklemek gerek gibi.
    Doğru tespit

Eğer ekran kartınız yüksek seviye değilse şuan için yeterli 6700k

şuan yeni AMD işlemci fiyatlarının oturması ve Intelin cevabını beklemek iyi fikir

parayı ekran kartına yatırmak daha mantıklı olur

Orijinalden alıntı: Guest-C234DE19A

Bu mesaj silindi.
    Bu yaz sıcağında klimasız odada boşta bile olsa 29c görmüş 8700k bence iyidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows iş dağıtımında biçimlendirmeye gitmezse hâlâ biraz sıkıntı var. İşlemcilerin her sekiz izleklik yükü, windowsun aynı CCX üzerine atamasına ihtiyacı var.

Jarrod'sTechyoutube
    AMD Ryzen 9 3900X vs Intel i9-9900K - CPU Comparison
    https://www.youtube.com/watch?v=PT0EUXRGMjo

Onun dışında genel tablo şu: Masaüstü %20 AMD üstün, oyunlarda %10 intel.

Artık bu saatten sonra sadece fiyatlara bakılır ama şu an Türkiye'de bir yerde satılıyor ve 9900k'dan 200tl yüksek. Anakart fiyatları nasıl bakmak lazım. Bu şekilde çok da mantıklı değil AMD toplamak 3900 ile ama 3700 belki daha mantıklı olabilir fiyatlara bakarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo-wan -- 7 Temmuz 2019; 22:6:13 >

• Bu ay sonunda 8700kmı satmayı dusunuyordum kiii bır baktım testler gelmıs oda ne bizim eski canavar daha yarıştan kopmadım abi dedi ve 5.0 ghz de mışıl mışıl çalısmaya devam etti :D Amd yıne hüsran hedef 2023 artık
    Asus z370 Tuf Plus Gaming 4000 Mhz | INTEL Core i8 8700K( 5.0 ghz )|MSİ GTX 1070ti | 500GB Kingston SSD | Seagate 3 TB HDD | G.SKILL Trident Z 3200 Mhz Ram | NZXT S340 ELITE LIMITED PURPLE EDITION | Nzxt Kraken X62 | Asus Rog Swift pg278q 2k 144 hz|Power everest rampage rgb-1050 80plus gold 1050w full moduler | nzxt aer rgb 140mm 3 adet
  • LittleHawk kullanıcısına yanıt
    Zaten rtx 2080 sahibiyim.

• Beklemek için zamanım yok.Mevcut işlemcimi ve ana kartı kuzenime vereceğin.iki işlemciden birini seçmek zorundayım.

• Amazon.co.uk üzerinde 3550 TL 3900X. Almak istiyorsanız. Ben olsam yine de acele etmezdim zira oyunda Intel'in hamlesini beklemek hala en mantıklısı. 9900K fiyatı iner belki.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.