Yüzbaşı
06 Mayıs 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 163 (Bu ay: 0)
Gönderileri

6 gün önce VATAN BİLGİSYAR'dan aldığım 32 inç SAMSUNG Odyssey G7'de 2 tane ölü piksel fark ettim. Buraya kadar çokta sorun değil ölü piksel olabilir ne de olsa koskoca SAMSUNG monitörü koskoca VATAN BİLGİSAYAR'dan aldım dedim kendi kendime ne olabilir ki ?. SAMSUNG'u aradım servis göndereceklerini söylediler vay be SAMSUNG'a bak servis gönderiyor ayağıma dedim.

Sonra samsung sevisi geldi 2 tane ölü pikseli tespit etti. Bazı yerleri aradı ve bana 5 piksele kadar değişim iade yapmayacaklarını söylediler. Hepsiburada'da aynı monitörü alan arkadaş 3 tane ölü piksel olduğu halde değiştiğini söyledi (Her halde bu arkadaş yalancı). Amerika'da 1 piksel olsa da değişeceklerini söylediler. Demek ki o koskoca SAMSUNG Türkiye'de o kadar kocaman değilmiş bunu öğrenmiş oldum.

Sonra Vatan Bilgisayar'ı aradım onlarda beni sürekli samsung'a yönlendirdi. En son dedim ki ya kardeşim ben ürünü aldım 6 gün oldu iade etmek istiyorum. Mağazadan satılan ürünlere iade yapamıyorlarmış. Bu yaşımda bir şey daha öğrendim bir daha asla herhangi mağazadan bir şey almam Türkiye'de.

Tüketici mahkemesine vermeyi düşünüyorum ama bir sonuç beklemiyorum.

Diğer bir anımı anlatım şimdi. Amazon.com'dan benim için ucuz olmayan bir blender aldım. Neyse blender geldi fişe taktım sonra dumanlar çıktı. Sonra araştırdım ki 110V ile çalışıyormuş 110V alete 220V verdik yani. Blender markasını aradım çok yardımcı olmak istediler, fakat alıcı adresi Türkiye olduğu ve USA dışına ürün satmadıkları için yardımcı olamıyoruz dediler. Amazon'u aradım durumu anlattım ürünü bize gönderin dediler. Ürünü gönderdim (kargoyuda onlar karşıladı), tüm fiyat kesintiye uğramadan iade edildi. Kendi kendime nasıl yani ya muhtemelen motorunu yaktığım ürüne iade aldım dedim.

Başka ufak bir anı Newegg'den aldığım ürünün fiyatı düştü yazdım aradaki farkı iade ettiler.

Almanya'dan pazar sipariş verdiğim ürün salı elime ulaştı.

Logitech marka mouse'um bozuldu sadece gerekli bilgleri gönderdim (mouse'u bile değil) yeni mouse gönderdiler.

Neyse çıkardığım dersleri özetle paylaşım.

1. Samsung'da olsa kesinlikle garantisine güvenmeyin. Ben ölü piksel sorununu biliyordum ama çıkarsa Samsung değiştirir dedim ama değiştirmediler.
  2. Mağaza'dan ucuz da olsa sakın ürün almayın orada size 2 dk gösterip iade sürecini tıkıyorlar (2560 x 1440 = 3,686,000) 3.5 milyonu aşkın piksel'i 2 dakikada nasıl kontrol edeceksem :)

Türkiye'deki kötü anılarım bitmez yurt dışındaki iyi anılarımda bitmez.

Ben bu saatten sonra Türkiye'den nasıl bir ürün alırım nasıl elim gider bilmiyorum.

Deneyimimi ve öfkemi (aldatılmış, dolandırılmış hissettiğim için) sizle paylaşmak istedi.

Edit:

İlçe Hakem Heyeti'ne başvurdum. Başvurumun sonucu bilir kişi geldi ve lehime karar çıktı. Vatan Bilgisayar aradı eski monitorümü getirip yenisini vereceklerini söylediler. Aldığım şubeye gittim yeni monitorü orada inceledim onda da ölü piksel çıktı. Topkapı şubesine gönderdiler oradan denediğim monitorde sorun görmedim ve aldım.

Sonuç Başta Samsung ve Vatan bilgisayar'ın yaptığı haksızlığı tüketici hakem heyeti düzeltti. Bir ölü pikselde olsa ya da ekran yanığıda olsa başvurun tüketici hakem heyetine.

3 Ay önce öfke ile açtığım konuyu haklı bir sevinçle kapatıyorum. Hakkınızı arayın arkadaşlar.

Merhaba amazon avrupadan bir sanal gözlük aldım. %38-%40 arası bir gümrük vergisi kestiler. Bu üründe ötv var mı yok mu nasıl anlayacağım ?

Merhaba

F4V9RCP2E almak istiyordum ama stoklarda bitmiş. 20-25 gün sonra geleceği söylendi.

Sonra FH6G1BCHK6N modelini gördüm indirimde şu an. İndirimli fiyatı ile iki üründe hemen hemen aynı fiyata geliyor.

F4V9RCP2E 10.5/7 , FH6G1BCHK6N 12/8 yıkama ve kurutma kapasiteleri onun dışında hangisi daha iyi anlayamadım.

İhtiyaçlarım:

1. Tabiki yüksek kapasite tercihim ama bu fark eğer F4V9RCP2E daha iyiyse göz ardı edilebilir ?

2. Kurutma aşamasından sonra kıyafetleri hangisi daha az kırıştırıyor ?

3. Hangisi daha iyi kurutuyor ?

Bu ilk üçü kadar ihtiyacım olmasada diğer ufak ihtiyaçlar:
1. Hangisi daha az ses yapıyor ?

2. Hangisi daha hızlı kurutuyor ?

3. Hangisinin bakımı kolay ?

Edit:
FH6G1BCHK6N daha eski bir model olması sebebiyle ürün yorumları bulma şansım oldu ve neredeyse hiç negatif yorum görmedim, her yorum olumlu idi. (En az 5 6 farklı sitedeki yorumlardan bahsediyorum).
F4V9RCP2E daha yeni bir model olduğu için pek yorum bulamadım.

Kapasitesinin büyük olması; yorumlarının olması ve negatif yorumunun olmaması; şu an stokda ve indirimde olması sebebiyle FH6G1BCHK6N aldım.
Deneyimledikten sonra sizle detaylı olmasıda bilgi paylaşımı yapacağım. (Detaylı bilgi verecek teknik bilgim yok).

Ürün Değerlendirmem:
Ürün beklediğimden gayet iyi çıktı. Yıkama için kapak üstünde bir limit var. Kurutma + Yıkama için kapağın yarısına kadar doldurmanız gerekli. Bende %95 Kurutma + Yıkama kullanıyorum.
Kurutması çok iyi kurutamadığı ya da nemli bıraktığı bir ürün olmadı. (hatta amazon.com'dan kurutma topları bile söyledik kullanmıyoruz onları paketinde duruyor).

Makineyi her 1 hafta 10 günde bir kazan temizleme modunda çalıştırıyorum sonra sağ alttaki bölmeyi su boşalttıktan sonra temizliyorum (Buna dikkat edin lütfen).

Makine 1600 devir var ama ben 1200 devirde yıkıyorum hiç denemedim 1600 devri. Yıkarken devrin en yüksek olduğu an ses yapıyor ama benim zemin düz olduğundan şüpheliyim eski makina da ses yapıyordu. İlk bir iki gün ses sizi endişilendiriyor ama şu an alıştık maximum 1 2 dk sürüyor zaten ses. Bunun dışında sessiz bir makina (çamaşır makinesine göre sessiz).

Diğer modlardan hoşuma giden buhar modu. Buhar modu ile 3 parçaya kadar olan kıyafetlerdeki kokuları tamamen alıyor. Bu moddan sonra buhardan dolayı biraz nem oluyor 15 20 dakika asmanız gerekli ama gerçekten kokuları alıyor (sigara parfüm).

Kıyafet türüne göre yıkama + kurutma 3.5 - 5 saat arası sürüyor. Kurutma yıkamadan daha uzun sürüyor.

Bu makine gerçekten kıyafetleri tamamen kurutuyor. Ben kesinlikle tavsiye ediyorum.
Merhaba,

11 Kasım'da sipariş verdiğim bir ürünü, 12 Kasım'da iptal etmek için akşam saatlerinde (kargoya verilmesi imkansız) müşteri hizmetlerini aradım.
Müşteri hizmetleri prosedürümüz bu, satıcının ekranına erişemiyorum gibi sebepleri öne sürerek ürünümü iptal etmedi. (Bir çok yabancı ve Türk alışveriş sitesinde kargoya verilmeyen ürünleri iptal ettim).

Ürünü 22 Kasım'da kabul etmeden iade ettim. Ürün 28 Kasım Perşembe akşamı satıcıya ulaştı. 29 ya da 30 Kasım'da Hepsiburada'yı gene aradım. Satıcının ürünü kontrol etmesi için 2 iş günü var dendi. (Hiç kabul etmediğim bir ürünün nesi kontrol ediliyorsa).

2 ya da 3 aralıkta aradım satıcının 2 değil 3 iş günü olabileceği söylendi.

5 Aralık'da gene aradım satıcının iade işlemini başlatması gerektiğini daha yapmadığını söyleyip; manuel olarak oraya not düşüldü ve bana 2 3 iş günü içinde iade işleminin başlanacağı söylendi.

9 Aralık'da gene aradım gene net bir şey yok. Sadece çözüm departmanına gönderildi dendi.

11 Aralık'da aradım gene bir şey yok.

13 Aralık'da aradım 5 Aralık'da söylenen şeyler gene söylendi. 5 Aralık'da dinlediğim şeyleri tekrar dinlediğimi söylediğim için neredeyse fırçada yedim.

Sonuç: 11 Kasımda Sipariş ettiğim 12 Kasım'da iptal etmek istediğim ürün. Satıcı tarafından 14 Kasım'da Kargoya verildi. 22 Kasım'da bana ulaştı kabul etmeden iade ettim. 28 Kasım'da ürün satıcıya ulaştı ve bugün 13 Aralık halen iade başlamadı.

12 Kasım'da benim aleyhime işleyen prosedürleri 28 Kasım'dan beri lehime bir türlü işleyemiyor.
Merhabalar.

Oda düzenim nedeniyle arka hoparlör kullanamıyorum. Yaptığım araştırmalarda içime Samsung HW-Q80R sindi ama Türkiye'de henüz yok. Sırf bu ürün için LG 10SKY siparişimi bile iptal ettim. Çünkü Samsung Türkiye'ye geldiğinde içim rahat etmeyecekti.

Malum Black Friday geliyor bu fırsatı da kaçırmak istemiyorum. Biraz daha araştırma yaptığımda Türkiye'de bulunan Sony HT-ST5000, Samsung HW-Q80R kadar olmasada içime sindi.

Şimdi sorum şu:

İyi bir indirim olursa Sony HT-ST5000'yi almalımıyım ? Yoksa Samsung HW-Q80R'ı beklemeye devam etmek en mantıklısı mı ?

Kullanım: Filmler için olacak. Müzik ve oyun performansları önemli değil.
Merhaba RTX 2080 Super benchmarkı yayınlandı.

Videonun 14. dakikasına gelirseniz orada diğer kartların RTX 2080 kartına göre performanslarını gösteriyor. Bu teste göre RTX 2080 Super RTX 2080 kartından sadece %3 daha fazla performans sağlıyor.

Diğer super kartların performans artışına bakmadım ama %3 artı bir ekran kartı çıkaracaklarına RTX 2080 kartına %10 indirim yapsalardı daha iyi olurdu.

Senior vice president of NVIDIA's PC business Jeff Fisher derki: RTX 2080 TI Super hiç bir zaman olmayacak.

Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/66614/geforce-rtx-2080-ti-super-graphics-card/index.html

Amd 2080 TI ile rekabet edecek bir kart çıkartsaydı kesin çıkarırlardı diye düşünüyorum.

Edit: Lol editorler yazmış bile silebilirsiniz bu konuyu.
Bir iki uydurma rakamlarla video oluşturanlar harici ben göremedim. 3800x piyasaya mı çıkmadı ne oldu ? Bir bilgisi olan var mı ?
Merhaba internette ryzen 3 özelliklerine bakarken denk geldim.

Nova bilgisayar tüm yeni nesil işlemceleri listelemiş
http://www.novabilgisayar.com/Islemci.asp?ISLEMCI-MARKA=AMD

Fiyatlar bana garip geldi kdvde dahil diyor ama anlamadım.
Telefonu çok kullanan birisi değilim. Bir iki oyun yüklü olur onları oynarım. Bunun dışında telefonu sadece iletişim olarak kullanırım. Bu söylediklerimi ve burada ki arkadaşlarında önerilerini dikkate alarak 3000 TL'ye 3-4 ay önce Xiaomi MI 8 aldım Migrostan. Telefona koruma cam koruma her şeyi taktım. 10 gün önce telefon 1 metreden düz zemine düştü. Önce dokunmatik ekran gitti yeniden başlattığımda mavi ekran çıktı. Garantiye gönderdim darbe sonucu iç ekran kırılmış dediler ve bana 1100 TL tamir masrafı çıkarttılar. Dış ekranda en ufak bir çizik bile yok.

Velhasıl Samsung Galaxy S6 kullandım en az 25 defa afsalt zeminde dahil her yere düşmüştür korumasız (sadece cam korumayla) hiç bir şey olmadı. Kız arkadaşımın huawei p10 plus oda en az 5-10 kez düşmüştür (bunda koruma var) ama hiç bir şey olmadı.

Bu telefon korumalı sadece 1 kez düz zemine düştü o da 1 metreden. Telefonun 2. eli şu an 2000 tl civarı benden 1100Tl masraf istiyolar tamir için.

Lütfen bu markayı alırken dikkat edin. En azından kullanıcı hasarlı garanti yaptırın ki bu ürünün kesinlikle buna ihitacı var.
Hakkında
Forum İmzası:
AMD Ryzen 7 5800X, RTX 2080TI
Forum İkinci El İmzası:
AMD Ryzen 7 5800X, RTX 2080TI
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 537
İkinci El Bölümü Mesajları: 35
Konularının görüntülenme sayısı: 666 (Bu ay: 368)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.010 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.