Şimdi Ara

Hadi nerede Ryzen 3000'ler? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
2
Favori
12.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
9 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Şimdi beyler benim anladığım kadarı ile bu overclock işlerine de biraz kafa yormuş olarak şu benchmark yorumlarsam.

Oc perfomansı 9700k 5.2 de verdiği değerler ile 3700x 'in 4.3 hızında verdiği değerleri karşılaştıracak olursak.

3700x'in olası bir 4.6 4.7 gibi oranları düşünürsek ki kimse 5.2 GHZ 9700k kullanmıyordur.

3700x hem oyun hem çoklu işlemcilerde 9700k geçmiş bulunmaktadır. (En kesin sonuçlar için 3700x'in hızını 4.5 üzerinde ki değerlerini görmek lazım tabii ki de.

Çünkü bir üstteki kısma bakmamız gerekiyor. Orada 4.9 da çalışan 9700knın değerleridir. 5.2 GHZ'de çalışan 9700k ise 3700x'i oyunlarda geçiyor diyebiliriz.

Sonuç olarak ben inteli çok seven biri olup, en çok sevmene neden olan şeyi single core amdye attığı büyük farktan dolayıdır. Ancak benim için şuan zen2 öndedir.
    Taki overclock sonuçları ve intelin 10. nesili göreseye kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zesuzi -- 7 Temmuz 2019; 19:12:4 >

• Ryzen 1 ve revizyonlardan geçmeye değmez. Sıfırdan işlemci alan güzel f/p işlemcisi. oyun için kesinlikle 3600 ve 3700 üstüne para verilmez. i5 in 2. yada 4. nesli gibi al 5-6 yıl kullan işlemcileri değil. 2 neslin revizyonu ile intelin 10 nm beklerim ben

Orijinalden alıntı: Luke Neil

Bu mesaj silindi.
    Oyunlardaki garipliğin tek sebebi amd'nin hala inatla ccx yapıda cpu üretmesi başka bir şey değil. İşyükü dağılımı da intele göre çok daha farklı.

Şöyle düşünün Intel'de 500 m3'lük tek bir havuz var (çekirdekler) saniyede 10 litre akan tek bir hortumla (işyükü) doluyor. AMD'de ise 2 tane 250 m3'lük havuz var ve saniyede 5'er litre akan 2 hortum ile doluyor.

Yani oyunlarda hala intelin 14nm monolitik yapısının önde olma sebebi budur.
    AMD Ryzen 7 5800X3D // NZXT Kraken X62 // ASUS Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II // MSI RTX 5080 16G VANGUARD SOC LAUNCH EDITION // G.SKILL RIPJAWS DDR4 3200 Mhz CL16 2x16 GB // Corsair HX850i // Phanteks Enthoo Evolv ATX TG // WD_BLACK SN850 1TB // LG Ultragear 27GN880-B // Lenovo Legion R27qe // XPG Summoner Cherry MX Blue // Logitech G903 // Edifier M3200 2.1

Ibanez RG370AHMZ-BMT // Behringer U-PHORIA UMC204HD // BIAS FX 2 Professional
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elessar Eredhian

Bu sistem sana %5-10 feragat ile yarı yarıya fiyat farkı sağlayabiliyorsa AMD'nin yaptığı çok mantıklı
    Zaten alınmaz demiyorum, mevcut Intel 8600K/8700K/9700K/9900K kullanan adamın geçmesi saçma sadece.

Şuan elimde hiç sistem olmasa sıfırdan ben de 3700X sistem toplardım. Ama halihazırda 8700K geçmek benim için çok daha mantıklı.

Onun haricindeki kısım da tamamen şahsi ihtiyaçlar üzerine kurulu. Ben 8600K'yı 1000TL'ye aldım, şuan 1000 TL'ye daha iyi performans veren CPU varsa değişeyim.

Bir de 144Hz faktörü var, hiç bir zen 1-2 cpu 144hz paneli 5ghz 8600k gibi beslemiyor.
    AMD Ryzen 7 5800X, RTX 2080TI
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

Zaten alınmaz demiyorum, mevcut Intel 8600K/8700K/9700K/9900K kullanan adamın geçmesi saçma sadece.

Şuan elimde hiç sistem olmasa sıfırdan ben de 3700X sistem toplardım. Ama halihazırda 8700K geçmek benim için çok daha mantıklı.

Onun haricindeki kısım da tamamen şahsi ihtiyaçlar üzerine kurulu. Ben 8600K'yı 1000TL'ye aldım, şuan 1000 TL'ye daha iyi performans veren CPU varsa değişeyim.

Bir de 144Hz faktörü var, hiç bir zen 1-2 cpu 144hz paneli 5ghz 8600k gibi beslemiyor.

Alıntıları Göster
    Bana yeni çıkan zenlerin hangisinin 144 hz paneli beslemediğini gösterir misiniz?
    Elinizde test var mı?

• i9lar lehimli hocam delid yapılmıyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Ha e tabii ki 8600K kullanan adamın 8700K'ya yükselmesi ekonomik olarak mantıklıdır ona laf yok. Zaten 9900K kullanan adamın geçmesini gerektirecek bir beklenti yoktu bence?

Olan var mıydı? Zaten AMD kendi lansmanında gösterdiği tablolarda da öyle %1-5 farklar gösteriyordu. Yani o beklentiye giren kimse çok yanlış gelmiş zaten.

Öbür türlü çok iyi.
    AMD Ryzen 7 5800X3D // NZXT Kraken X62 // ASUS Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II // MSI RTX 5080 16G VANGUARD SOC LAUNCH EDITION // G.SKILL RIPJAWS DDR4 3200 Mhz CL16 2x16 GB // Corsair HX850i // Phanteks Enthoo Evolv ATX TG // WD_BLACK SN850 1TB // LG Ultragear 27GN880-B // Lenovo Legion R27qe // XPG Summoner Cherry MX Blue // Logitech G903 // Edifier M3200 2.1

Ibanez RG370AHMZ-BMT // Behringer U-PHORIA UMC204HD // BIAS FX 2 Professional
  • quote:

Orijinalden alıntı: HackAv

Bana yeni çıkan zenlerin hangisinin 144 hz paneli beslemediğini gösterir misiniz?
    Elinizde test var mı?

Alıntıları Göster
    Son satırı tekrar oku istersen yanlış algılamışsın.

Edit: eğer bugün elimde 8700k gibi bir işlemci ve güzel bir anakartım olsaydı anında satar am4 platformuna geçerdim. AM4 için 16/32 lik işlemci gelecek eylülde... Şahsen elimde 6700k varken ryzen duyurusunun hemen ardından satıp am4 platformuna geçmiştim. Bu zamanlar son fırsatlarınız arkadaşlar haberiniz olsun. Millet daha uyanmadı. r5 3600 gibi bir işlemci servet döktüğünüz işlemciniz ile denklik sağlıyor haberiniz olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 7 Temmuz 2019; 19:53:2 >

• Ryzen 2600 ile 3600 vs testi varmı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Son satırı tekrar oku istersen yanlış algılamışsın.

Alıntıları Göster
    Ryzen 5 2600x ile İ5 9600k arasında bile öyle ahım şahım bir fark yoktur.
    İstediğiniz testleri inceleyebilirsiniz.
    İ5 9600k'ın 100 fpS aldığı yerde diğeri 90 fps alıyor. Birisinin 144 FPS aldığı bir yerde diğeri 130 FPS alacaktır. SYNC teknolojisi ile zaten ikisi de oldukça güzel bir şekilde 144HZ paneli besleyecektir.

İlk çıkan Ryzen 1. seri için söyledikleriniz kısmen doğru olabilir;ama 2. seri ryzen+'lar bile oldukça iyi performans sergiliyorlar fiyatlarına göre.

• quote:

Ryzen 5 2600x ile İ5 9600k arasında bile öyle ahım şahım bir fark yoktur.
    İstediğiniz testleri inceleyebilirsiniz.
    İ5 9600k'ın 100 fpS aldığı yerde diğeri 90 fps alıyor. Birisinin 144 FPS aldığı bir yerde diğeri 130 FPS alacaktır. SYNC teknolojisi ile zaten ikisi de oldukça güzel bir şekilde 144HZ paneli besleyecektir.

İlk çıkan Ryzen 1. seri için söyledikleriniz kısmen doğru olabilir;ama 2. seri ryzen+'lar bile oldukça iyi performans sergiliyorlar fiyatlarına göre.

Alıntıları Göster
    Sen baya ciddisin şuan İstersen 2700X dibine kadar yap gündelik olsun 5ghz 9600k'nın yanına yaklaşamaz.

• quote:

Sen baya ciddisin şuan İstersen 2700X dibine kadar yap gündelik olsun 5ghz 9600k'nın yanına yaklaşamaz.

Alıntıları Göster
    Seni ciddiye almıştım
  • quote:

Seni ciddiye almıştım

Alıntıları Göster
    Tamam ben ciddi değilim biraz internette testlere göz gezdir.

2700 4.2 ghz son nokta oc 9600k 5.2ghz oc sonucları arasında oyundan oyuna minimum 25 kare/sn fark var yer yer 40'a kadar çıkıyor.

Yani senin dediğin gibi %8-9'luk farklar değil baya %25 üzerinde fps farkları var. Dilersen yabancı kaynaklara da göz atabilirsin.
  • LinusTechTips incelemesinde, fps değişikliklerinin random olduğunu belirtiyor. Bunun sebebinin işlemcinin sürekli en verimli çekirdek grubunu kullanamaması olabileceğini söylüyor, yani scheduling sıkıntısı yaşayabileceklerini öne sürüyor ama kesin bilgi değil tabii ki. Eğer işlemciler gerçekten topoloji sıkıntısı yaşıyorsa performans yüzdesinde artış beklenebilir.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.