Şimdi Ara

Güneyde yaşayıp siyah araba kullananlar ne yapıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk Başlarda güzel duruyordu siyah, gecen gün ilk yikamasini yaptim gene cok yakisti.

Aradan 2 gun gecti araba camurdan gecmis gibi oldu.

Ayrica ocakta olsak da beyaz olan annemin arabasina, gri olan babamin arabasina bindigimde benim arabay gore bariz bir sekilde daha serinler. Ben su mevsimde cam aciyorum.

Arka taraflara film cektirmek cozum olur mu bilemedim, yazin ne yapacagim bilemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• siyah asalettir çok severim. kendin nasıl günde bir kez banyo yapıyorsan onada yaptıracaksın
  • Büyük konuşmayayım ama bir daha siyah araba almam. Hem çok sıcak oluyor yazın içerisi, hem de çok nankör bir renk. Bakımı çok çok zor. Yıkamacıdan çık 10 dk sonra parlaklık gitmiş toz toplamış. Titiz insan için hiç de uygun değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akorkmaz11

Büyük konuşmayayım ama bir daha siyah araba almam. Hem çok sıcak oluyor yazın içerisi, hem de çok nankör bir renk. Bakımı çok çok zor. Yıkamacıdan çık 10 dk sonra parlaklık gitmiş toz toplamış. Titiz insan için hiç de uygun değil.

Pasakli icin de uygun degil gri ne guzeldi yagmur yagdi mi temizleniyordu :/

• Mersinde yaşıyorum. Yazın siyaha da binsem beyaza da binsem klima açıyorum mecburen o yüzden sıcaklık sorun olmuyor. Ama temizlik konusunda haklısın. Bakımı gerçekten çok zor. Düzenli olarak pasta vax ve boya koruma yaptırmak gerek
  • Gülü seven dikenine katlanır.
  • quote:

Büyük konuşmayayım ama bir daha siyah araba almam. Hem çok sıcak oluyor yazın içerisi, hem de çok nankör bir renk. Bakımı çok çok zor. Yıkamacıdan çık 10 dk sonra parlaklık gitmiş toz toplamış. Titiz insan için hiç de uygun değil.

Aynen arkadaşın siyah astra var, hep pis, hep pis. Ayda 1-2 kere temiz görüyorum o da yıkattığında. En güzeli metalik gri ve opak beyaz. Ya da şu sıralar opelin yaptığı kahverengi. Çamuru tozu göstermez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • haftada 2 3 kez yıkıyoruz napalım :) Yıkamasakta bir su tut deyimi bizim buralarda baya meşhurdur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

quote:

Aynen arkadaşın siyah astra var, hep pis, hep pis. Ayda 1-2 kere temiz görüyorum o da yıkattığında. En güzeli metalik gri ve opak beyaz. Ya da şu sıralar opelin yaptığı kahverengi. Çamuru tozu göstermez.

Bende de siyah astra var.

Tam bir hafta once hediye edildi, bana hediye edilmeden once de 1 hafta sokakta durdu.

Gecen hafta hediye edildiginde arabayi ikinci el sanmistim, cunku o kadar kirli ve matti ki.

Megersem daha 76 km deymis araba. E bayiden de o halde cikarmayacaklarina gore araba 1 hafta sokakta dura dura o hale gelmis.

sonra benzinlikte kopuklu yikama yaptirdim 5 liraya. Piril piril oldu etkileyici gorundu. Gece arabalarin ustu çiy olmuş, sabaha diger arabalar kuru gibiyken benimki islak gibi duruyordu, oglene ise her yeri su lekesi oldu. Aksama tozlar yapismaya basladi, simdi aradan iki gun gecti araba 1-2 haftadir yikanmiyormus gibi kir tabakasi ile kaplandi, bir hafta sonra ne hale gelecek hayretle bekliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Büyük konusmayayım ama siyah araba bir daha asla almam.ulan arabayı yıkatıyodum 5 dk geçmeden parlaklık gitmiş toz kaplamış oluyordu arabayı.

Bakımı zor , en ufak çiziği , pisliği , tozu , çamuru insanın gözüne sokarcasına belli ediyor.

Pert ettim de beyaz araba alarak kurtuldum

• quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

quote:

quote:

Tam bir hafta once hediye edildi, bana hediye edilmeden once de 1 hafta sokakta durdu.

Gecen hafta hediye edildiginde arabayi ikinci el sanmistim, cunku o kadar kirli ve matti ki.

Megersem daha 76 km deymis araba. E bayiden de o halde cikarmayacaklarina gore araba 1 hafta sokakta dura dura o hale gelmis.

sonra benzinlikte kopuklu yikama yaptirdim 5 liraya. Piril piril oldu etkileyici gorundu. Gece arabalarin ustu çiy olmuş, sabaha diger arabalar kuru gibiyken benimki islak gibi duruyordu, oglene ise her yeri su lekesi oldu. Aksama tozlar yapismaya basladi, simdi aradan iki gun gecti araba 1-2 haftadir yikanmiyormus gibi kir tabakasi ile kaplandi, bir hafta sonra ne hale gelecek hayretle bekliyorum.

Hediye arabada iyiymiş hani.

Benzinlikte yıkatmayın adam gibi parasıyla düzgün yıkamacıda yıkatın. Benziklikteki sürdükleri fırçalar leş gib. Araçta kısa sürede harelenmeler olur, siyahta çok belli eder.

En kısa zamanda araca sırasıyla detaylı yıkama, kil, cila, glaze, wax uygulaması yaptırın meguiars'ta falan. Bunu yılda 2 ya da 3 kez yineleyin. Daha geç toz tutacak, daha temiz kalacak ve uzun vadede boyası korunmuş olacak. Yoksa iki senede ıslak siyahtan soluk siyaha dönmesi işten bile değil.

• Siyah aracınız varsa kapalı otoparkınız olmalı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

quote:

quote:

Hediye arabada iyiymiş hani.

Benzinlikte yıkatmayın adam gibi parasıyla düzgün yıkamacıda yıkatın. Benziklikteki sürdükleri fırçalar leş gib. Araçta kısa sürede harelenmeler olur, siyahta çok belli eder.

En kısa zamanda araca sırasıyla detaylı yıkama, kil, cila, glaze, wax uygulaması yaptırın meguiars'ta falan. Bunu yılda 2 ya da 3 kez yineleyin. Daha geç toz tutacak, daha temiz kalacak ve uzun vadede boyası korunmuş olacak. Yoksa iki senede ıslak siyahtan soluk siyaha dönmesi işten bile değil.

Buradaki benzinlikte kopuk sikiyorlar arabaya sonra bezle siliyorlar firca kullanmiyorlar ve 5 lira aliyorlar. Bayagi da tutuluyor ne zaman gitsem sira oluyor. Bir daha gittigimde ki anca mayis sonu yikayan adama kendi mikrofiber bezlerimi verecegim onlarla yikasin diye.

Profesyonel yerler de ne kadar dikkatli yikiyor ki? 10-15 lira verdigin yikamacilar firca ile girisiyor falan ve bence 15 lira araba yikamak icin fazla bir para hadi eskisi gibi gri arabam olsa koymayacak da siyahta omru 2-3 gun.

Boya koruma isini de bilemedim, ne kadar koruyacak ki sanki kacis yok... 2 haftaya istanbula gececegim izmirde bir yere kadar da istanbulda hele ki erenkoy gibi yerlerde gelip gecen surtuyor arabana...

Matlastiktan sonra para verip eski canliligina kavusturacak bir uygulama yok mu acaba ?

Dediginiz islemler ne kadar tutar? Ve neredesiniz istanbul anadolu yakasinda oturuyorsaniz ozellikle tavsiyeniz var mi?

Edit:eskisehirliymissiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 20 Ocak 2014; 17:21:48 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Koyu renk araba bende almam bi daha. İki güne mahvoluyor. Siyah zaten fırça izini hemen gösteriyor yıkadıktan sonra bile. Ama şöyle de bir şey var pasta ciladan sonra asaleti bambaşka.

• Adanada yaşıyorum.
    Beyaz candır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 liradan aşağıya iç dış yıkayan yerden uzak durun. Aracınızı fırçasız , bezsiz yıkatacaksınız. Mikrofiber falan yalan hepsi çizer. Aracı verirken özellikle fırçasız yıkayın, köpük sıkın, bekleyip durulayın yeterliş diye belirteceksiniz. Köpüğü sıkacak biraz bekleyecek durulayacak. Düzenli yıkattığınızda fırçalamaya gerek kalmaz. Ayrıca waxtan dolayı kirler boyaya normal hali gibi yapışmaz. Rüzgarla bile gider tozlar. Güneşten, reçineden, kuş piliğinden, hafif çizilmelerden, uzun vadede renk solmsı ve güneş yanığından korur aracınızı. Boya koruma sandığınızdan çok daha etkili ve önemli. Düzenli boya koruma yaptırılmış 2004 aracı 2011 zannedenler çıkar, temizliği ve parlaklığından dolayı. Öbürü de hiç bakmaz hele siyah, lacivert ve kırmızıysa, araçlar 5 senede 2 ton renk atar. Boya koruma hele siyahta çok önemli. Wax sayesinde aracınız 2 günde değil 1 haftada kirli görünmeye başlar. Kuş pisliğini kuru peçeteyle bil alırsınız. Wa yoksa o pislik 3 saatte güneş altında vernik katmanına işler, iz bırakır zor çıkar. Ülkemizde boya korumanın tek dezavantajı çok tozlu, çamurlu, pis iklimimiz olduğundan fazla uzun ömürlü olmaz, avrupada 5-6 ay giden koruma bizde 3 ay anca gider. Ayrıca her yıkama da korumayı azaltır. O yüzden 3-4 ayda bir boya koruma yapmak lazım. Ama sonuçları sayesinde kesinlikle değer.

Ha siz her seferinde meguiars'a 300 lira vermek istemezsiniz. Bir seferliğinie 300-400 liralık malzemenizi alır 2 sene boyunca o malzemelerinizi kullanarak kendiniz yaparsınız. 5-6 saatlik bir iş detaylıca. Umarım mayısta derken bir dahaki yıkatmayı mayısta yaptıracağınız ima etmiyorsunuzdur. Aracınızı ayda 1 veya 2 defa iyi bir yere yıkatmanız ya da imkanınız varsa kendiniz yıkamanız lazım. Ayrıca kuş pisliği görürseniz hemen su ve peçete yardımıyla temizleyin. Kuş pisliğinin boyanın üstünde kalmasına asla izin vermeyin.

• siyah renkli araç sahibiyim. bir daha siyah araç alırmıyım bilmiyorum ama 2-3 kere düşünürüm almadan önce herhalde. en ufak çiziği, kuş pisliği lekesini, hatayı, kiri gösteren bu kadar gösteremez bir renk. ama yıkandığı zaman da görüntüsü mest ediyor.
  • son yıkamanin 2 ayi gectigini dusunuyorum.. hala yagmur yagmadi bullara.. gecen bi camur gibi yagdı.. onda da bi camlari sildim.. yagmuru bekliyorum..
  • Kuş pisler leş, toz toplar leş, yağmur yağar leş ama karizması başka be abi!

Yıkıyoruz bir iki güne ne yapalım..Yazın da yeni nesil arabalar pek sıcak olmuyor zaten yalıtımı iyi olduğundan sıkıntı yok, sunroof var açtın mı içerideki havayı götürüp gidiyor hemen
  • quote:

20 liradan aşağıya iç dış yıkayan yerden uzak durun. Aracınızı fırçasız , bezsiz yıkatacaksınız. Mikrofiber falan yalan hepsi çizer. Aracı verirken özellikle fırçasız yıkayın, köpük sıkın, bekleyip durulayın yeterliş diye belirteceksiniz. Köpüğü sıkacak biraz bekleyecek durulayacak. Düzenli yıkattığınızda fırçalamaya gerek kalmaz. Ayrıca waxtan dolayı kirler boyaya normal hali gibi yapışmaz. Rüzgarla bile gider tozlar. Güneşten, reçineden, kuş piliğinden, hafif çizilmelerden, uzun vadede renk solmsı ve güneş yanığından korur aracınızı. Boya koruma sandığınızdan çok daha etkili ve önemli. Düzenli boya koruma yaptırılmış 2004 aracı 2011 zannedenler çıkar, temizliği ve parlaklığından dolayı. Öbürü de hiç bakmaz hele siyah, lacivert ve kırmızıysa, araçlar 5 senede 2 ton renk atar. Boya koruma hele siyahta çok önemli. Wax sayesinde aracınız 2 günde değil 1 haftada kirli görünmeye başlar. Kuş pisliğini kuru peçeteyle bil alırsınız. Wa yoksa o pislik 3 saatte güneş altında vernik katmanına işler, iz bırakır zor çıkar. Ülkemizde boya korumanın tek dezavantajı çok tozlu, çamurlu, pis iklimimiz olduğundan fazla uzun ömürlü olmaz, avrupada 5-6 ay giden koruma bizde 3 ay anca gider. Ayrıca her yıkama da korumayı azaltır. O yüzden 3-4 ayda bir boya koruma yapmak lazım. Ama sonuçları sayesinde kesinlikle değer.

Ha siz her seferinde meguiars'a 300 lira vermek istemezsiniz. Bir seferliğinie 300-400 liralık malzemenizi alır 2 sene boyunca o malzemelerinizi kullanarak kendiniz yaparsınız. 5-6 saatlik bir iş detaylıca. Umarım mayısta derken bir dahaki yıkatmayı mayısta yaptıracağınız ima etmiyorsunuzdur. Aracınızı ayda 1 veya 2 defa iyi bir yere yıkatmanız ya da imkanınız varsa kendiniz yıkamanız lazım. Ayrıca kuş pisliği görürseniz hemen su ve peçete yardımıyla temizleyin. Kuş pisliğinin boyanın üstünde kalmasına asla izin vermeyin.

Ne yazik ki arabayi yikayacak bir yerim yok hem istanbulda hem izmirde cok merkezi bir yerde kaliyorum degil yikamak arabanin etrafinda dolanmak zor. Eski arabami ise 2 yilda 1 defa yikamistim.

Hocam sizi de sıkiyorum ama gene de;

Simdi ben bu arabayi rahat 10 sene kullanirim bir kaza aksilik olmadikca, benim arabadan beklentilerim dusuktur, ve de yeni arabalarda cok da gozum olmaz. Soz konusu arabayi kendim almis olsam yakiyor diye takasa va girmem mantikli olabilirdi ama tamamen bedavaya geldigi icin yakiti hic sorun degil. O fiyata daha iyi bir araba yok.

Simdi bu araba cok yikama isteyecek belli ki.

Soyle bir hesap yaparsam:

Yilda iki defa profesyonel bakim 300 lira diyorum kafadan bunu 10 yila fiyatlarin ayni kalmayacagini gozardi edersem 3000 lira yapiyor, yilda da 600 lira yapiyor.

Ayda 1 yikama dersek, ki iki tavsiye ediyorsunuz, istanbulda dediginiz gibi yikayan yerler 30 lira kafadan. Yilda yapti yikamalar 360 lira 10 yilda da yapti 3600 lira.

Yikamacilara giderken katettigim yolu falan saymiyorum, yakinimda o tarz yikama yapan yerler yok rahat gidis donus 10 km yapacagim ama girmeyecegim o hesaba.

Arabanin yikamasi bana 10 senede 6600 lira, yilda ise 960 liraya gelecek.

Ben on sene sonra su arabayi satarken boyasi solmus diye olsa olsa 1000 lira daha az fiyata vermem gerekir.

Bilmiyorum yanlis bir hesap mi yapiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 20 Ocak 2014; 17:54:10 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.