Şimdi Ara

gtx590 Sli mı Yoksa gtx680 Sli mı? YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle konuyu hortlattığım için özür dilerim ahaliden...

-Şuan Kullandığım sistem;

i7 2600 3,4ghz + Xıgmatek gaia 1283+12mm fan cpu soğutucu

gıgabyte z68x-ud4-b3 2 KAT PCB

gskill 16gb 4*4 ddr3 1333mhz sniper ram

asus dvd rwiter

Bigfoot e 2100 killer network card

THERMALTAKE LVL 10 GT SNOW EDİTİON KASA

THERMALTAKE GRAND TOUGHPOWER 1200 WATT GOLD SERTİFİKA

ZOTAC GTX590

mONİTÖR LG FLATRON D2342 3D LED MONITOR

...

sIKINTIMA GELİRSEK;

1-ELİMDE GTX590 VAR VE 1 SENEDİR KULLANIYORUM.BF3 HASTASIYIM.ŞUAN PARAMIDA BİRİKTİRDİM AZ MİKTARDA OLSA KALAN BOŞ SLI YUVASINI GTX590 İLE DOLDURMAK İSTİORUM.
    SORUM CENKYYY ARKADAŞIM VE AHALİYE POWER SUPPLY TAM OLARAK YETERLİ OLURMU YOK SİSTEM PSU YU YERMİ YOKSA TAM ANLAMIYLA TAM MAKSADINDA ÇALIŞIRMI?
    MUHTEMELEN GTX590 PİYASADA SAHİBİNDENDE VAR 1000 TL ISTENİYOR VE SADECE 2 TANE VAR.ACELECİ Mİ OLMALIYIM...

2-BİR DİĞER SEÇENEK ELİMDEKİ ZOTAC GTX590 I UYGUN FİYATA SATIP 2*680 MSI LIGHTING SLI MI ALMALIYIM YENİ TEKNIOLOJİ BAKIMINDAN VE HARCADIĞI ELEKTRİK BAKIMINDAN...

nOT: İLK SEÇENEKTE MALİYET SADECE 1.000 TL
    İKİNCİ SEÇENEKTE MALİYET İSE 1000 TL YE SATSAM GTX590 I + 1400 TL ÜSTÜNE KOYMAM GEREKLİ
    YANİ ARADA 400 VE YA 500 TL VAR. BU İKİLEMDE KALDIM YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM...

ŞİMDİDEN NACİZANE YORUMLARINIZA TEŞEKKÜR EDERİM...(bU ARADA BU BAŞLIK ALTINDA KI TÜM YORUMLARI OKUDUM...)

Not:Diğer Konuda karışma olduğu için buraya yeniden açtım...

• işlemcinin o durumu yok i7 2600 sadece k serisi deil psu 1200 tt toughpower gold

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zZzerk -- 5 Aralık 2012; 23:18:55 >
  • İşlemci hızını yukarı cekmen gerektiği konusunda yukaridaki arkadasa katılıyorum ayrıca internette watt needage calculator tarzında program var onda daha net bir cevap alabilirsin harddisklerini bile yazıp. Google a psu need calculator tarzında yazıp bul. Kararını bende merak ediyorum ama büyük ihtimalle yetecektir psu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Infernall

quote:

Orijinalden alıntı: zZzerk

işlemcinin o durumu yok i7 2600 sadece k serisi deil olsa bile olmaz... psu 1200 tt toughpower gold

psu yeterde 2600 ise zor biraz darboğaza girebilir tabi 2600 güçlüdür ne tepki verir bilemeyiz ama tahminim zorlandığında %80leri görür stok durumda.En azından 4200 yapmak lazım yetmesi için.Belkide hiç yapmaz darboğaz ben 570 sli kullandım stok durumda etki bile etmiyordu 2600kya,590 sli demek 4tane 570den %10 fazla desek biraz oc gerekebilir

İkiye falan katlamaz hocam. Hatta cogu oyunda 4. kart devre disi kaliyor. 2-3 way sli en makulu hatta 2 en iyisi diyebiliriz. Siz mumkun oldukca Gtx 680 Sli tercih edin. Hem unutmayin 1.5 gb bellek artik yeterli degil. Sli icinde ileriye yonelik 4 gb liklari tercih edin

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zZzerk

işlemcinin o durumu yok i7 2600 sadece k serisi deil olsa bile olmaz... psu 1200 tt toughpower gold

psu yeterde 2600 ise zor biraz darboğaza girebilir tabi 2600 güçlüdür ne tepki verir bilemeyiz ama tahminim zorlandığında %80leri görür stok durumda.En azından 4200 yapmak lazım yetmesi için.Belkide hiç yapmaz darboğaz ben 570 sli kullandım stok durumda etki bile etmiyordu 2600kya,590 sli demek 4tane 570den %10 fazla desek biraz oc gerekebilir

İkiye falan katlamaz hocam. Hatta cogu oyunda 4. kart devre disi kaliyor. 2-3 way sli en makulu hatta 2 en iyisi diyebiliriz. Siz mumkun oldukca Gtx 680 Sli tercih edin. Hem unutmayin 1.5 gb bellek artik yeterli degil. Sli icinde ileriye yonelik 4 gb liklari tercih edin

590ın direk 3gb ve sli olarak görmedigini sanıyorum.Tek kart gibi görüyor oyunlarda özel bir sli sistemi var o kartda.Hatta bir tanıdıkta vardı burda 3096 mb görüyordu bfde falan.Normal sli mantıgıyla çalışmıyor yani

Ve 1.5 yeterli değilse benim 1.2 gb ile işkence çekmem gerekirdi amma ve lakin 7 8 oyunu aynı anda açıyorum kapatma gereği bile duymuyorum ben anlamadım bu bellek nerde yetmiyorda bu millet bukadar söyleniyor

Bellek yetmez demedim hocam ileriye yonelik avantaj saglar. 2li 3lu monitor kullanilacak olursa ki Gtx 680 Sli da o yakisir , hocam bazi oyunlar same pool yontemini kullaniyor ama 1-2 oyun oyle goruyor digerlerinde 3 gb gorme olayi yok. Ayrica Gtx 590 quad sli da 4. kart genelde gpu usage konusunda skintilidir. 4 kartin gpu usage dalgalanmasi da stuttering ( takilma ) sorununa sebep olur. Benim tavsiyem Gtx 590 ile daha devam edin sonra direkt olarak Gtx 780 Sli gecersiniz

• GTX680 sli yapınca. GTX590 da ram 1.5gb yetersiz geliyor artık hatta 2gb bile az gelebilir. Çoğu oyunda 4 gpu da sapıtır performans artışı genelde getirmez hatta bazı durumlarda 3gpu ya göre daha kötü sonuçlar verir. Sli da en iyisi 2gpu dur 3de yapılabilir sorun çıkartmaz. GTX680 lightning yada 4gblık modellerinden sli yapmanız daha iyi olur.

Power yeterli ama işlemci en azından 4.3 olsa güzel olur.

Ayrıca gtx680 lightning kullanırken 3dmark11 x skorunda stok gtx590 3600 falan alırken ben 4300 almıştım yani performans olarak overclock ile kartlar kafa kafaya oluyor oyunlarda. Ondan gtx680 performansı daha kötü olur diye düşünme tam tersine daha az gpu olacağı için daha sorunsuz bir sistem olacaktır.

Çift gtx590 ile Sli hesapladığımda dediğniz sitede
    Minimum PSU Wattage: 1202 W
    Recommended PSU Wattage: * 1252 w
  • Gtx 680 sli daha mantıklı.
    AMD Ryzen 7600X * MSI Mag CoreLiquid 240R V2 240mm * ASUS TUF GAMING B650 PLUS * SAPPHIRE PULSE 6800 XT 16GB * CORSAIR VENGEANCE RGB 32GB (2x16GB) 6000Mhz DDR5 * Sharkoon SilentStorm Cool Zero 750W 80 Plus GOLD * KINGSTON NV2 PCIe 4.0 2TB NVMe
  • 590 sli çok mantıksız olur. çok küçük takılmalar olacaktır muhtemelen.(micro stuttering) bence bf3'ün bu kadar üst düzey bir pcye ihtiyac yok. tek gtx680 bile işi götürür. ha illa yüksek fps alıcam diyorsanız gtx690(bence bunu almalısınız) yada dediğiniz gibi gtx680 sli olabilir.
  • 680 sli konusunda bazı kullanıcı yorumlarında arkadaşlarım işlemci ve anakart değişimi önerdi bu konu hakkında pcı exp.2.0 ile pc.exp. 3.0 arası fark gibi veya işlemci hız aşırtmasıda gerekiyormuş... ek masrfa lar yolda gibi
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.