Şimdi Ara

GRUNDİG 55' VLX 9600 SP KULLANICI YORUMLARI VE KAMPANYA BİLGİLENDİRMELERİ (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
690
Cevap
12
Favori
51.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: batarist

MErhabalar. ARkadaşlar biliyorsunuz şuan yayınlar hd olarak veriliyor. Sormak istediğim şey şu; Ulta hd bir tv de hd kanal izlemek ile full hd bir tv de hd kanal izlemek arasında fark varmıdır ? yani Ultra hd dediğimiz özellik hd kanal kalitesine artı bir iyileştirme getiriyor mu ? yoksa ultra hd dediğimiz özelliğin yararını sadece 4k yayın yapan kanalda mı alırız. full hd de izledeiğim hd fox tv ile ultra hd tv de izlediğim hd fox tv nin kalitesi aynı mı olur ? bu ultra hd özellik kendini sadece 4k kanalda mı gösterir

Dostum o dediğin olaylar para ile alakalı.ben dihiturk kullanıorum ıq plus .tum kanallar fulhd yayın ızlıorum.baska bi kutusu var orda 4 k yayın var.karasal yayında 4 k bi trt 4k da var dierleri yapmıo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canbey_bjk C kullanıcısına yanıt
    hocam aslında sormak istediğim şey, 4k ultra hd tv de hd bir kanal izlediğimde, full hd tv de izlediğim aynı kanala göre fark varmıdır. Yani uhd tv de hd fox tv ile full hd tv de hd fox tv yi izlediğinde ikiside aynımıdır. Önemli olan tv mi yoksa kanalın uhd olması. Kanal uhd olmadıktan sonra tv nin uhd olması hd kanala bit etki yapar mı?
  • batarist B kullanıcısına yanıt
    Dostum su an bu yayınlarda karaslada yok kutulu yayınlarda var.kutulu kullanmıosan istedipün cevabı alamazsın

• batarist B kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim bir yayın HD kalite ise, TV Ultra HD de olsa Full HD olsa izlediğin HD'dir. Çünkü görüntü 720p. Bazı TV markaları, görüntü kalitesini arttırdıklarını iddia etseler de bunda pek gerçeklik payı yoktur.

Ancak TV'nin Full HD ya da Ultra HD olması görüntü kalitesine etki etmese de görüntü işleme kabiliyeti önemli ölçüde etki eder. Bu yüzden herkes iyi TV arayışındadır ve çoğu arkadaş elinde demolarla mağazada Tv dener.

Görüşlerim profesyonel değil, tamamen kullanıcı görüşüdür. Yanıldığım husus varsa arkadaşlar düzeltir. Selamlar.
  • Bende fikirlerinize katılıyorum. 4K görüntü farkını ekran büyüdükçe fark edersiniz. SD bir yayını 70 ekran bir tv de izlerseniz çamur gibi gelir. hd yayınları 120 ekran bir tv de izleyin resmen rezalet bulursunuz. tv den tv ye kesinlikle fark da vardır. kontras, hdr, hepsi görüntüyü fark ettirir.

fakat gelecek oled tv lerde denebilir.
    saygılar
    exper2006
  • Arkadaşlar televizyonun sesi tamamen kısıkken arkasından hafif bir ıslık gibi ses geliyor mu? Kontrol eder misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: batarist

hocam aslında sormak istediğim şey, 4k ultra hd tv de hd bir kanal izlediğimde, full hd tv de izlediğim aynı kanala göre fark varmıdır. Yani uhd tv de hd fox tv ile full hd tv de hd fox tv yi izlediğinde ikiside aynımıdır. Önemli olan tv mi yoksa kanalın uhd olması. Kanal uhd olmadıktan sonra tv nin uhd olması hd kanala bit etki yapar mı?

Full hd tv ile 720 lik yayınları 10 üzerinden 8 kalite ile 1080 lik yayınları 10 üzerinden 10 kalite ile izlersin.

4k tv ile 720 lik yayınları 10 üzerinden 8 kalite ile 1080 lik yayınları 10 üzerinden 9 ile, 4k yayınları 10 üzerinden 10 kalite izlersin.

Sonuç olarak 4 k lı tv ler 4 k haricinde başarılı değiller, full hd tv ler ise 1080 haricinde başarılı olamazlar. 720 lik görüntü hem full hd tv de hemde ultra hd tv de aynı kalitede izlenir.

• Bu tvden almayı düşünüyorum ama kodi yüklenebiliyor mu onu bulamadım, bilen arkadaşlar cevaplayabilir mi?Bir de 3d yok farz edersek bunun özelliklerinde bunun yerine şunu al diyebileceğiniz bir model var mı?Ayrıca 3d si nasıl?

• Dinamik kontrast veya ona benzer bir ayar aciksa kapatmayi denediniz mi?

• Oscar Heykeli kullanıcısına yanıt
    Benimde benzer bir problemim vardı. TV açıldıktan yaklaşık 20-30 dk sonra arkadan tiz bir ses gelmeye başlıyordu ve gittikçe artıyordu. Arçelik servisini çağırdım. TVyi götürdüler. Elektriksel bir aksam değişti sanıyorum. Şimdi bir sorun kalmadı.
  • yasinmend Y kullanıcısına yanıt
    Ben de mecburen göndericem hafta içi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar grundigin açık ara önde olan modeli hangisidir ? fiyatlara göre özellikleri yakın gibi duyruyor
  • Oscar Heykeli kullanıcısına yanıt
    Geliyor. Televizyonu aldığımdan beri geliyor hemde. Tam 1 senedir. Tv açık kaldıkça dikkat edince rahatsız edici seviyede artıyor ses hatta. Tv yi ilk açınca gelmiyor ama. En son bir servis çağırayım dedim 2 hafta önce. Led besleme kartı kaynaklı bir sorunmuş. Led besleme kartını ve sağolsun ana kartı da değiştirdiler. Ama yine olacak dedi servis görevlisi. Yani kronikmiş. Ayrıca bende ki iki kumanda da açma kapama işleminde tek seferde basınca almıyor çoğu zaman. Bu da kronikmiş. He bunlar büyük sorunlar mı benim için ? Tabiki değil. Bilsem alırmıydım ? Evet yine alırdım tv muhteşem çünkü. Bunlar takılması gereken sorunlar değil. Bu arada tv 55VLX 9600SP

Not:Konuyu açtıktan 1 buçuk sene sonra ilk defa yorum yaptım bu arada :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .ThePunisher. -- 29 Mart 2018; 13:32:34 >
  • .ThePunisher. kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı işlem yapıldı serviste hocam. bana gelen servis görevlileri artık doğru mu yalan mı bilmiyorum ama ilk defa gördüklerini söylediler bu problemi. Ayrıca servisleri gerçekten çok hızlı çalışıyor. 2 kere gitti. İlk seferi 1 haftayı bulmamıştı. Bu sefer de 2. günü getirdiler. Her aşamayı arayıp haber veriyorlar vs. İnşallah tv de bundan sonra başka problem yaşamayız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese iyi forumlar.

Grundig vlx 8586 , vlx 9600-9670
    Vestel ua9400
    Arçelik a55 l 9683

Hangi tv yi tavsiye edersiniz bunlardan ya da muadil başka marka ve ürün ? Yardımcı olur musunuz?
  • Beyler bu tv kurulumun da mağaza kurulumu yapınca daha güzel görüntü elde ediliyormuş.Ben de grundig tv aldım gelince ona göre o kurulumu yapardım.Bilginiz var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: .ThePunisher.

Geliyor. Televizyonu aldığımdan beri geliyor hemde. Tam 1 senedir. Tv açık kaldıkça dikkat edince rahatsız edici seviyede artıyor ses hatta. Tv yi ilk açınca gelmiyor ama. En son bir servis çağırayım dedim 2 hafta önce. Led besleme kartı kaynaklı bir sorunmuş. Led besleme kartını ve sağolsun ana kartı da değiştirdiler. Ama yine olacak dedi servis görevlisi. Yani kronikmiş. Ayrıca bende ki iki kumanda da açma kapama işleminde tek seferde basınca almıyor çoğu zaman. Bu da kronikmiş. He bunlar büyük sorunlar mı benim için ? Tabiki değil. Bilsem alırmıydım ? Evet yine alırdım tv muhteşem çünkü. Bunlar takılması gereken sorunlar değil. Bu arada tv 55VLX 9600SP

Not:Konuyu açtıktan 1 buçuk sene sonra ilk defa yorum yaptım bu arada :)

Aynı sorunu ben 3 gün önce yaşadım 1 yılı naya geçti alalı, ilk aldığım günden beri değilde 3 gün önce başladı bendeki ıslık gibi yada devamlı çınlama gibi ses,aldılar götürdüler iki güne halledilip bugün geldi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Godric1461

Beyler bu tv kurulumun da mağaza kurulumu yapınca daha güzel görüntü elde ediliyormuş.Ben de grundig tv aldım gelince ona göre o kurulumu yapardım.Bilginiz var mı ?
    fabrika ayarlarına geri dönünce geliştirilmiş modu seçebiliyorsunuz, bu moda alınca tv daha fazla güç çekebilir diye uyarı çıkıyor.
  • tko81 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ettim sıfırlayayım hemen

• 4k film indirdim izlemek için ama televizyondan açtığımda konstrast sona çekilmiş gibi bembeyaz çıkıyor görüntü nasıl düzeltebilirim ?
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.