Şimdi Ara

(greve gidilmeden anlaşıldı)H&M Çalışanları Olarak Greve Gidiyoruz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
2
Favori
63.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
206 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: WinchesteeR

@Stand Alone
    Yahu hocam kimseye birşeyin zorunda olduğunu söylemiyoruz ki . Örneklendirmeyi de siz istediniz diye yaptım.

@suicide sheep
    İkea çalışanları da zaten üye olduğumuz sendika olan Koop-iş üyesi. Sendika sayesinde bu haklar kazanıldı.

@Red Wheelbarrow
    Hocam tek tek birim fiyatlarını söylemem veya alınan maaşı söylemem pek etik olmayacaktır. Bu bilgiler gizli bilgi olduğundan söyleyemem . Lakin şöyle bir durum var, "kademe" olayı ; 3 farklı kademe var -part-time kademe 2 ye kadar , full time kademe 3 e kadar- bu kademelere göre ücret de değişiyor. Kademe 1<720gün>Kademe 2 kademe 3 ü ise hatırlamıyorum. Dışardan gelen birisi hangi sektörde çalışmış olursa olsun kademe 2 ye giriyorsa benden yüksek maaş alıyor.( 3senede ancak 490prim günü dolabildi.) Kademe 1-2 arasında saatlik sanırım brüt 2₺ oynuyor , 3 de ise bu oran biraz daha fazla. Soruna cevağ olmadı ama unuttuğum bir nokta idi belirtmiş oldum ;)
    Hocam maaşinızı söylemenin neyi etik dışı Allah aşkına yahu? Anonim olarak sanal bir mecrada kendi aldığınız maaşı söyleyeceksiniz. Maaşınızı söylemeniz ne etik olarak nede yasal olarak bir sorun teşkil etmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• @_turbo_
    Hocam elinize sağlık çok iyi söylediniz. Türk firmalarıda bazı ürünleri ( özellikle pantolon , pakistan ve bengladeş tarzı ülkelerde üretiyor.)
    @lordplanett
    Mutlu insan size denk gelmiştir. Ama lcw dediğimiz firma bir çok markadan daha disiplinli ve düzenliler, maaş konusunda muhtemelen primler ile birlikte bizden daha çok ya da duruma göre aynı alıyorlarlardır.
    @Red Wheelbarrow
    Açık açık şirket bunu yasaklar iken söylemem etik olmuyor bence ? Ama bu kadar çok istediniz özelden yazayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WinchesteeR -- 19 Eylül 2019; 22:37:26 >
  • İroniMan kullanıcısına yanıt
    Seçimler yaklaşsın Tevbe eder tüm günahları mızı affettiririz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-353989BAF

tamam hakkınızı isteyinde sizde suyunu çıkarmışsınız 2 maaş ikramiyeyi üniversite mezunları zor alıyo
    Üniversite mezunlarının hakkı o mu yani ? Hiçbir sektör hakkını alamıyor, gayet güzel bir eylem.

• ben kendim 2009 yılından beri bu sektördeyim 2 gün of görmedim veren varsa da 5 ful getirip2 gun izin veriyordur

• cem1907 C kullanıcısına yanıt
    Ikea falan diyorlarda izmir ıkea'da 2 off yokmuş mesela

• quote:

Orijinalden alıntı: WinchesteeR

@_turbo_
    Hocam elinize sağlık çok iyi söylediniz. Türk firmalarıda bazı ürünleri ( özellikle pantolon , pakistan ve bengladeş tarzı ülkelerde üretiyor.)
    @lordplanett
    Mutlu insan size denk gelmiştir. Ama lcw dediğimiz firma bir çok markadan daha disiplinli ve düzenliler, maaş konusunda muhtemelen primler ile birlikte bizden daha çok ya da duruma göre aynı alıyorlarlardır.
    @Red Wheelbarrow
    Açık açık şirket bunu yasaklar iken söylemem etik olmuyor bence ? Ama bu kadar çok istediniz özelden yazayım.
    yazmamışsinız

• asgari ucrete, hatta altinda, ne is olsa yaparim abiciler oldugu surece isiniz zor.
  • bu ekonomik kriz de perakende hazır giyim sektöründe para kazanmayı bekliyorsanız çok yanlış düşünceler içindesiniz demektir. 2015e kadar mağazacılık yaptım ve ortalama asgari ücretin 3 katını alırdık, artık o rakamlar kesinlikle mümkün değil. bu yorucu işi ya bırakmalı ya da katlanmalısınız. bir şey çıkacağını sanmıyorum çünkü bugün çıksanız yerinize tonla insan bulacaklardır
  • Bizim sosyalist DonanımHaber'e noldu herkes grevi becerebilmisler diye bir kıskançlık pesinde,umarım haklarını alirlar

• srcn1905 S kullanıcısına yanıt
    Ekonmik kriz diyorsun ama iş beğen diyorsun bu nasıl çelişki işsizlik %35 lere yaklaşmış millet istesede iş bulamıyor zaten.

• radko kullanıcısına yanıt
    ilk cümleyi okuduktan sonra hemen cevap vermişsin. tamamını oku bakayım bi.
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Değiştirip daha iyi yapmak varken saçma şartlara tabii olmak nedendir? İnsanların haklarını alma taraftarı olmayışınız veya daha refah içinde bulunmaları için bir kıvılcıma destek olmayışınız nedendir?

• quote:

Orijinalden alıntı: radko

Hemen derler avrupada şöyle ingilterede böyle,yau daha yaşadığı ülkenin standartların işleyişlerinden haberleri yok.
    Birde işsizlik oranı %25,genç işsizlik %35'lerde olan ülkede hangi iş kolunun iyileştirilmesini bekleyebilirsin ki?
    Londra da restorantta çalışıyorum. Bizde offsuz çalışanda var günde 16 saat çalışanda. Türkiye ye göre 2 +sı var. Maaş ve 3 ayda 1 1 haftalık izin hakkı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • srcn1905 S kullanıcısına yanıt
    Yau ülkede 8 milyon asgari ücretle çalışan 3 milyonda asgari ücret altı ile çalışanlar ve bunlar çoğu ev geçindirmeye çalışıyor napsın bu 11 milyon vatandaş maaş az diye işi mi bıraksın

• 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt
    Artı maaşı Türkiyeye göre artıdır,oraya göre ise normal muhtemelende iyi yaşama standartların altıdır.

Yurtdışında maaş yüksek woow diyorlar Türkiyeye göre ama Türkiyeye göre işte o ülkede şehir merkezinde düzgün ev kiralamaya kalksan Türkiye şartlarından bile pahalı elektriği suyu da öle ucuz değil,hemen diyebilirler burda et ucuz içki ucuz ama hayat etten içkiden ibaret değil.

• Patronları sevmiyorum

• radko kullanıcısına yanıt
    senin kafan karışmış her mesajında farklı şeyi savunuyorsun. bir psikoloğa görün istersen. ayrıca koç'a falan sallamışsın da perakende sektöründe KOÇ grubu kadar kanunlara uyan bir firma daha yok. muhtemelen bol kepçeden sallıyorsun. En yoğun lokasyonlardan biri olan Cevahir Koçtaş'ta firma elemanı olarak 7 ay çalıştım, KOÇ çalışanları da dahil 200 kişiyi aşan personel grubunda bir tane 45 saatin üzerinde çalışan yoktu. neyse sana laf anlatmaya gerek yok, sen sanaldan devam
  • bir hm çalışanı şuraya aldıkları ücretleri yazabilir mi? maaş ve yemek parası ayrı ayrı

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.