Şimdi Ara

(greve gidilmeden anlaşıldı)H&M Çalışanları Olarak Greve Gidiyoruz (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
2
Favori
63.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
206 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • WinchesteeR kullanıcısına yanıt
    Oh be rahatladım. Zor değilmiş değil mi? Kovulmadında hem. Full time 3. kademe yemek+maaş toplam aldığını Lcw de yeni full time personel alıyor. Bunu görmüş oldum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WinchesteeR kullanıcısına yanıt
    Yazdığınız ücretler agi ile beraber mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar ben hm mülakatına gittiğimde 1 hafta icersinde olumsuz maili geleceğini eğer gelmezse 3 4 hafta icersinde geri dönüş yapilacağı söylendi.Herhangi bir olumsuz mail almadım fakat 5.haftaya girdim part time olarak İstanbul avrupa yakasında sizce ne zaman geri dönüş yaparlar?
  • radko kullanıcısına yanıt
    Jose1 kullanıcısına yanıt
    @radko
    evet agi de içerisinde.

    @Jose1
    Daha aramazlar.Grev sürecinde işci alınamayacağı için öncesinde doldurdular personeli sizde arada kaynamışsınız.

    @Red Wheelbarrow
    Yani isteklerimizde haklı mıymışız ?

    Bunlara ek olarak, şirket part-time çalışanı yıllık izine çıkardığında 5 gün ya da 4 gün çıkarmış gibi gösterir ve yasaya göre(altta belirttim) 30 saat üzerinden hesaplamak zorundadır.(Full time, 45 saattir. Part-time ise yasaya göre full-time ın 3/2 sine tekabül eder.) Şirket ise 2 gün 15 saat üzerinden hesaplamaktadır. Sebebi sorulduğunda part-time ların 1 yıl içinde çalıştıkları ortalama ücret üzerinden hesapladıklarını söylerler. Bu olay yasaya göre hukuksuz bir eylemdir. SGK ya şikayetimin üzerinden 5 ay geçti. Ama bir gelişme elde edemedim. Bilgisi olan var mı bu konuda ?

    4857 Sayılı İş Kanunu’nun 13. Maddesinde haftalık normal çalışma süresinin 2/3 oranına kadar yapılan çalışmalar olarak belirlenmiştir. Normal çalışma süresi aksi belirlenmediği sürece 45 saattir ve dolayısıyla  part-time çalışma süresi haftalık 30 saat olacaktır.
    Part-Time çalışan tıpkı tam zamanlı çalışan gibi yıllık izin yönetmeliğinde kıdeme göre belirlenen gün kadar yıllık izin hakkederler. İlgili ay kullanılan yıllık izin gün sayısı içerisinde toplam part-time çalışacağı süreye istinaden ödemesi yapılır. Yani haftada 30 saat çalışan birinin bir hafta yıllık izinli olması halinde ücret ödemesi içerisinde yıllık izinli gün sayısı 4 ( 30 / 7,5 saat )  olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WinchesteeR -- 22 Eylül 2019; 1:32:14 >




  • aytac001 kullanıcısına yanıt
    Onunda yolunu buldular. Yerli ve milli partimiz yalakaların isteklerini kırmayıp yeni yasa getirdi. Sana kağıt imzalattırıp daha fazla çalıştırıyorlar sözde senin rızanla. Ben olsam 7 gün çalıştırırım bu ....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boyner mağzaları hakkında bilgi veririyim;Sabahçı 9.30-18.00 arası,akşamcı 13.30-22.00 arası çalışıyor 1.15dk mola hakkı var aynı zamanda her sabah 15dk yöneticiler toplantı yapıyor, tüm boynerlerde yemek ücreti verilmiyor,catering firması çirkin ve doymacağınız yemek çıkartıyor.
    Yol parası yok bazı avmlerde sabah-akşam servis oluyor.
    Prim var fakat zorlayacı sistemde var bir defa prim alabilmek için fatura da min 2,3 adetli satış yapmak zorundasınız,örneğin aylık hedef 60bin sizde 60bin₺ satış yaptınız fakat fatura başına satış adediniz ortalama %1.80 ise prim alamıyorsunuz 2 ay prim alamaz iseniz işten çıkartılıyorsunuz.
    Maaş asgari ücret,izin haftaiçi 1 gün.

    İş yükününe gelirsek satış danışmanın işi sadece satış değil aynı zamanda depocusunuz boyner mağazalarının hiç birinde depocu yok örneğin genç aktif bölümünde görevliysen 15-20 markadan sorumlu olduğunuz için mal kabulden günde min 15-20 koli taşıyorsunuz,kısacası angarya iş çok yeri geliyor 50 koli taşıyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radko -- 15 Ekim 2019; 18:8:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.