Şimdi Ara

Göremediğimiz varlıklar olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • seslerde farklı frekanslar var,her canlı farklı frekansları duyabilir,örneğin köpeklerin duyduğu bazı sesleri biz duyamayız veya balinaların.
    aynı durum görüntü için de geçerli olabilir mi, farklı frekansta yaşamlar,canlılar olabilir mi.
    dinlerde bahsedilen varlıklar bu şekilde bizle aynı mekanda bize görünmeden yaşıyor olabilir mi?

Nasııll??
  • Işığın her türünü algılayan aletlerimiz var. Olsa görürdük.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

Işığın her türünü algılayan aletlerimiz var. Olsa görürdük.

Antimaddeyi algılayabiliyor muyuz peki ? İnsan dünyası maddesel algı üzerine kurulu, ya antimaddeden oluşan canlı türleri varsa ? Çok mu saçma oldu bilmiyorum ama aklıma takıldı

Orijinalden alıntı: Sirkadyen

quote:

Antimaddeyi algılayabiliyor muyuz peki ? İnsan dünyası maddesel algı üzerine kurulu, ya antimaddeden oluşan canlı türleri varsa ? Çok mu saçma oldu bilmiyorum ama aklıma takıldı

Anti-maddeyi üretiyoruz ve kullanıyoruz da. Hastanelerde kullanılan PET cihazı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lews Therin Telamon -- 12 Ağustos 2016; 20:36:22 >

Bütün insanlı tarihinde yediden yetmişe bütün insanlar canavarlara şöyle yada böyle inanmış inanmasa bile korktuğu anda nedensizce aklına canavarlar gelmektedir -peki neden? İnsanlar dünyadaki en zeki, doğayı kontrol etme konusunda ileri düzeyde olduğu için en güçlü canlı olarak anlayabiliriz. İşte problemde burada doğuyor, belki dışarıda biryerde bizim gibi olan ama bizden daha güçlü olan bizi avlamaya çalışan bir varoluş, bir canavar vardır? Bunu kim bilebilir? En güçlü olduğumuz için bizi avlayabilecek canavarların varolabileceğine yönelik tedirginliğimiz var ve bundan ötürü elimiz tetikte, pür dikkat davranmalıyız. Peki nerede ve ne zaman? Bilmediğimiz bir mekanda bilmediğimiz şeyler algıladığımız zaman.

İnsanlar tarih boyunca canavarların insanların hakim olamadığı mekanlarda tasavvur etmişlerdir. İskandinavlar ormanlarda ve yüksek dağlarda veya mağaralarda elfler ve trollerin varolduğuna inanmıştır. Araplar ise çöllerde cinlerin olduğunu varsaymıştır. Aslında bu gayet yararlıdır. Sonuçta canavar düşünceleri bilmediğimiz durumlarda pür dikkat kesilmemizi, tehlikeye hazır olmamızı sağlar.

Öteki taraftan, canavar falan yoktur. Ne "görünmez insan ordusu" olan cinler ne de troller vardır. Hiçbir insan halisünasyon dışında bir canavarla karşılaşmamıştır. Bir cinle karşılaştığını iddia eden üç kişiyi yan yana dizip ne gördüğünü sorarsan üçüde alakasız ve hatta çelişkili şeyler anlatır. Size doğrusunu söyleyim, cinler, periler, vampirler, troller, melekler, şeytanlar ve tanrılar. Bu düşüncelerin hepsi insanların bilmediği şeylerden doğmuşlardır. Nasıl ki mikroplar organizmanın en zayıf olduğu zamanda saldırırlar, bu düşüncelerde insanın en zayıf olduğu an yani cahil olduğu an ortaya çıkarlar.

• Homo Esteticus kullanıcısına yanıt
    yapma yav cin yokmuymuş gerçekten bu kadar eminsin yani.arkadaşlarınla evde toplaşın cin çağırın bakalım,biraz uğraşın bak bakalım musallat oluyorlar mı.büyücüye git bakalım kendine büyü yaptır bak bakalım büyü gerçekleşiyor mu.seni sözlerinden pek bi cesur gördüm yaparsın sen bunları dene bir şey olmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Kaldı ki "cin" derken ne kastediyorsun? Eski yazılara baktığımızda "cin bulaşmış" yani "cinli" dedikleri kişilerin cüzzam tarzında deri hastalığına sahip olan kişiler, deli olan kişiler ya da sara hastası kişilere söylendiğini görürüz. Ama günümüzde bu tip bir şeyin herhangi bir bilinçli veya akıllı varlıktan sorumlu olmadıklarını biliyoruz. İnsanlar birşeyi bilmiyorlarsa ve bilinmeyen şeyleri sistemli bir şekilde açıklamayı amaç edinmiş bilime sahip değillerse o zaman ne yaparlar biliyormusun? İşin içine kendi yaratıcılıklarını katarak uydurdukları şeyleri açıklama olarak benimserler. Cinlerdi perilerdi bunların hepside aynı terane.

Herneyse, dediğim gibi benim annem gençliğinde bu tip şeylerle uğraşan birisiydi. Sen bilmezsin belki buna okültizmde teurji denir. Ben ne büyücüler ne falcılar gördüm. Sen öyle bir anlatmışsın ki on beş tane cinle kapışmışsın gibi. Nerede bu büyücüler? Nerede falcılar? Bendenmi saklanıyorlar bir benmi bulamıyorum bu dallamaları? Sen bu işlerden anlayan birine benziyorsun. Bir büyücü tavsiye ette gideyim bir musallat olsunlar bana.

okuduğun kitaplar beynini yıkamış,psikolojik travma yaşayan düşünürlerin hayat görüşünü benimsemişsin.çoğu insanın gözleri kendi gözleri değil,kulakları kendi kulakları değildir.işte sen de bunlardan birisin.başımızda bir padişah varsa adil ve merhametli olmak zorunda değil.olduğunu iddia etse bile olmayabilir.o zaman sevdiğin için değil korktuğun için inanacaksın. idraki meali bu küçük akla gerekmez, bu terazi bu kadar sıkleti çekmez.her sorunun cevabını alamadığın için yok sayamazsın.ben kendi gözlerimle gördüm.ben şizofrensem kardeşim de şizofren,aynı şeyi gördük.

büyücüye gelince onu kendin bulacaksın.sen uğraş böyle şeylerle bulursun zaten ama sanmıyorum korkuyorsun çünkü.türkiye'de binlerce insan cin gördüğünü iddia ediyor neden örümcek adam gördüğünü iddia etmiyor kardeş?

• Cin gördüğünü iddia eden insanları aynı noktaya topla ne gördüklerini anlatmasını iste hepsi farklı şeyler anlatır. İlk yorumumdada "üç kişiyi topla sor birbirinden farklı hatta çelişik şeyler anlatır" demiştim. Nerden biliyorum? Çünkü senin gibilerle muhabbet ettiğim her vakit birkaç kişi daha çıkıp "bende gördüm" diyor ve hepsine ne gördüklerini soruyorum.

Sen bilmediğin, açıklayamadığın şeyleri eskî insanlar gibi uydurduğun hayal ürünü yaratıklara açıklamay çalışıyorsun. Hepsi bu. Sadece bunların uydurma olduğunu kabul edemiyorsun. Ay kıyamam, kardeşinle beraber cinmi gördünüz? Yazık.

Cinlerin, perilerin, canavarların olduğuna inanan bir kişi çıkmış bana "senin beynin yıkanmış, psikolojik sorunları olan kişileri takip ediyorsun" diyor. Neremle güleceğimi şaşırdım.

Bak kardeşim, ben boş laf sevmem. Argümanın varmı? Savunacağın, üzerine tartışabileceğimiz bir iddian varmı? Varsa söyle ve savun yoksada sus bir zahmet. Senin kişisel "deneyimlerin" beni ilgilendirmiyor, veya dogmalarında ilgilendirmiyor. Tartışabileceğimiz bir şey varsa söyle aptal aptal içi boş şeyler yazma. Oldumu?

Liseli kardeşim git Ygs çalış,büyüklerine karşı da saygılı konuş hadi abicim.Ergensin,düşüncelerin zamanla değişir.

Peki ben birine bi yumruk atarsam yaydigi sesi goruyor musun ?

Yok demek cok iddiali. Kendinizden cok eminsiniz. Biz bu evrenin olusumuna gore hareket ediyoruz. Sadece madde olan seyleri gorebiliyoruz. Eger madde disinda bir seyi gormuyorsak o seyin olmadigini gostermiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu ataistlerin görmediğim hiçbirşeye inanmam çünkü yoktur demeleri artık sadece güldürüyor. Quantum çağında yaşıyoruz, bilimadamları zamanda varolmayan ( yani aniden ortaya çıkıp yok olan) tanecikler bile keşfetmiş,kızötesi, morötesi, x ışınları vs var belki ışığın hiç bilinmeyen keşfedilmemiş başka türleri bile varken, başka görünmeyen varlıklar yok demek bu çağda bilimadamları bile reddeder bunu. Kimbilir neler vardır neler.

Ateist diye yazılır.

Görmediğim bir şeye inanmam diyen ateistler vardır ancak onlar felsefe acemisidir, sıkıntı yok.

Ben şahsen "olgusal olmayan bir şeye inanmam" derim. Çünkü hem benim bilgimin kaynağı ve sınırı hemde bilimin bilgisinin kaynağı ve sınırı olgusallıktır. Dolayısıyla "olgusal olmayan bir şeye inanmam" demeye itiraz edebilecek kişi pek bulunamaz. Ha bulunanları bilemem keyifleri bilir.

• İslam zaten büyülerden cinlerden uzak durun diyor korunmak isterseniz ayet okuyun diyor bunlar inanmam göster diyor ölüceğime inanmıyorum öldür de göreyim der gibi bir şey biz senin ölmeni istemiyoruz zaten kendimiz de uzak duruyoruz. Örneğin büyü, büyüyü öğret inanayım diyorsunuz ama tam tersi büyü öğrenen inkarcı olur diye geçiyor. Bu şekilde bir yere varamayız yani. Ha bu durumdan mantıksal olarak bir sonuç da çıkaramayız eskiden cin zannedilen bir şeyin cin olmaması da cinlerin olmadığını göstermez. Kısaca bunların hiçbiri hiçbir şey göstermez
  • hocam insan gözü ve beyni çok gelişmiş bişey değil, o yüzden göremediğimiz bir sürü şeyin olduğu kanaatindeyim. zaman içerisinde bir kısmı daha keşfedilir sadece. ama bu kastettiğim şey filmlerdeki gibi böö diye çıkan ayakları ters gözü pörtlek kıllı mıllı cinler ruhlar değil tabi

• Kendinizi gördünüz de göremediğiniz şeyler kaldı. Sen nesin bir bak hele. Gördüğün nedir? Gördüğünden emin olduğun şey nedir? Görmemizi engelleyen şey şekilcilikten öteye gidemeyen aklımızın bir perdelemesidir. Bu da işin aslında gerekli olan bir şeydir. Her şeyin farkında olsaydık dünya ile işlerimiz ile meşgul olamazdık. Göremediğim şey yok, uzaylılar yok işte bunlar hep bencilliğin bir kanıtı ve cahilliğin.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.